Beta Carotene

Poza Beta Carotene

Beta Carotene

Nota 100 din 5 bazata pe 1 recenzii
(1 recenzie)

Supliment alimentar cu beta-caroten, o sursa naturala de vitamina A ce amelioreaza tulburarile de vedere si reduce efectele imbatranirii.

73.64 lei
Pretul include TVA


1. Cui se adreseaza Beta Carotene?
2. Prospect
3. Beneficii
4. La ce ajuta Beta Carotene 
5. Surse de beta caroten din alimentatie
6. Mod de administrare
7. Utilizare in timpul sarcinii
8. Efecte adverse si atentionari

 

Cui se adreseaza Beta Carotene? 
mergi la curpins

  • persoanelor care se expun in mod frecvent la soare
  • persoanelor cu tulburari de vedere
  • persoanelor care sufera de ulcer gastro-intestinal
  • persoanelor care isi doresc o protectie antioxidanta de lunga durata
  • persoanelor care vor sa previna aparitia infectiilor de orice tip

 

Prospect
mergi la curpins

Beta Carotene este o sursa naturala de vitamina A ce intareste sistemul imunitar, ajuta la imbunatatirea functiei vizuale si la prevenirea aparitiei celulelor canceroase in organism.

Beta carotenul este sursa prin care organismul uman sintetizeaza vitamina A. Precursorul vitaminic beta-caroten protejeaza acizii grasi polinesaturati impotriva actiunii radicalilor liberi si ajuta la mentinerea functionarii normale a celulelor.

Unul din cei 600 de reprezentanti ai familiei carotinelor vegetale, cunoscut si ca provitamina A, deoarece o data ajuns in organism prin intermediul alimentelor consumate este transformat, in functie de necesitatile organismului, in vitamina A,  beta carotenul imbunatateste vederea, stimuleaza sistemul imunitar, contribuie la mentinerea sanatatii pielii.

 

Beneficii
mergi la cuprins

Beta-caroten - sursa ta de sanatate

La popoarele care au o dieta bogata in beta-caroten prin traditie (japonezii, norvegienii), rata imbolnavirilor de cancer pulmonar, de colon, de prostata, de col uterin si de san, este mult mai scazuta.

Beta-carotenul are un rol deosebit in prevenirea cancerului deoarece transforma metabolitii cancerigeni formati in organism in substante mai putin nocive, mai solubile mai usor de eliminat din organism. De asemenea, joaca un rol important in combaterea aterosclerozei, impiedicand oxidarea lipoproteinelor de mica densitate (colesterolul LDL) si reducand riscul producerii infarctului miocardic.

Cercetarile efectuate de specialisti in Statele Unite ale Americii pe o perioada de 10 ani au concluzionat ca numarul cazurilor de afectiuni cardiace si de cancer de prostata a fost de doua ori mai mic in cazul subiectilor barbati care au consumat sistematic beta-caroten, in comparatie cu subiectii care nu au consumat aceasta substanta.

Beta caroten pentru bolnavii de cancer

Numeroase studii au demonstrat potentialul beta-carotenului ca arma impotriva cancerului. Acest lucru este posibil datorita functiei sale generale antioxidante si a rolului sau in mentinerea legaturii dintre celule, necesara pentru a permite sistemului imunitar sa distruga celulele canceroase in stadiile incipiente.

Carotenoidele sub forma de compusi naturali s-au dovedit a avea multiple beneficii anti-cancer, atat in tratamentul cat si in prevenirea acestuia. Exista  o serie de rapoarte puternice cu privire la beneficiile anti-cancer ale vitaminei A. Cu toate acestea vitamina A este toxica pentru ficat in doze mari. De aceea este indicat sa se creasca nivelul de beta caroten iar organismul sa-l transfome in cantitatea necesara. Beta carotenul in sine este non-toxic.

In Lin Xian, o regiune muntoasa din China, incidenta cancerului gastric si esofagian este cea mai mare din lume, de aceea s-a efectuat o cercetare comuna chinezo-americana in aceasta zona geografica. In cadrul ei s-a administrat unui grup de subiecti sanatosi cu varsta cuprinsa intre 40 si 69 de ani diverse combinatii de vitamine (A, B, C si E) si unele substante minerale, in acelasi timp un alt lot de control a primit substante placebo.

Rezultatele : la lotul caruia i-au fost administrate deopotriva vitamina A si zinc, numarul imbolnavirilor de cancer gastric a scazut cu doua treimi, in timp ce la celelalte grupe nu s-au constatat diferente semnificative, concluzionandu-se ca vitamina A reduce riscul aparitiei cancerului, deoarece sprijina diferentierea celulara si, astfel, poate controla inmultirea nelimitata si nediferentiata a celulelor cancerigene, iar zincul regleaza circuitul vitaminei A in celule.

Proprietati anti-imbatranire

Carotenoizii sunt antioxidanti cu puternice proprietati anti-imbatranire, care protejeaza celulele organismului impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Carotenoidele nu functioneaza in izolare, insa efectelor lor sunt extraordinare in combinatie cu alte elemente si anumiti antioxidanti, inclusiv vitaminele C si E, acidul alfa-lipoic si enzimele antioxidante fabricate de catre organismul uman. Beta carotenul este una dintre carotenoidele care ajuta la imbunatatirea functiilor sistemului imunitar si are proprietati anti-imbatranire.

Beta-carotenul - catalizator al procesului de bronzare

Acest ingredient activ este un pigment natural, care da culoarea multor fructe şi legume - cum ar fi morcovii si dovlecii. Atunci cand consumam alimente care contin beta-caroten, organismul il transforma in vitamina A (retinol). Retinolul – comercializat pe scara larga in cremele antirid - grabeste procesele de vindecare a pielii, mentine sanatatea mucoaselor, stimuleaza cresterea celulelorsi contruieste colagenul, care este esential pentru mentinerea elasticitatii pielii.

Cercetatorii germani au indicat faptul ca utilizarea unei creme cu protectie solara, plus suplimentarea pe cale orala cu beta-caroten sau caroteniode mixte ajuta la cresterea protectiei solare in comparatie doar cu folosirea cremei. Unii cercetatori afirma ca beta carotenul poate proteja pielea impotriva  luminii ultraviolete, pe care o reflecta inainte ca aceasta sa penetreze straturile profunde ale pielii. Deoarece este un pigment natural, doze ridicate de beta caroten pot adauga pielii un pigment de culoare galbena sau portocalie.

O mare problema a societatii actuale este ca frecvent alimentele consumate contin chimicale si substante nocive din mediul inconjurator pierzandu-si astfel rolul de sursa ideala de vitamine.

 

La ce ajuta Beta Carotene?
mergi la cuprins

Beta Carotene este indicat in tratarea sau prevenirea unui spectru larg de afectiuni, indeosebi afectiuni oftalmologice (ateroscleroza maculara, cataracta, miopie sau tulburari de vedere), dermatologice (acnee, arsuri, dermatita, eczeme sau micoze, varsat de vant, zona zoster) sau a unor tipuri de cancer (de prostata, de col uterin, de piele sau pulmonar). 

Administrarea produsului beta Carotene este importanta daca simtiti una sau mai multe dintre urmatoarele simptome: scaderea vederii pe timpul noptii, diaree, afectiuni ale aparatului respirator sau aparitia diverselor semne pe piele. Toate acestea ar putea indica o deficienta de vitamina A.

 

Surse de beta caroten din alimentatie
mergi la cuprins

Ce legume si fructe contin beta-caroten?

Carotenele sunt responsabile pentru culoarea portocalie a multor fructe si legume. Cele mai bune surse de beta-caroten sunt legumele de culoare verde inchis si portocaliu-galben, precum morcovii, cartofii dulci, dovleacul, spanacul, broccoli, salata verde şi ardeiul verde. Morcovii sunt eroii nutritionali, fiind o sursa bogata de nutrienti. Tomatele, varza, napii verzi, sfecla de zahar, caisele, pepenele galben si portocalele sunt alte fructe si legume care furnizeaza cantitati mari de carotenoide. Alimentele cu o intensitate mai mare de pigment contin de obicei cantitati mai mari de beta caroten.

Cele mai valoroase surse de beta-caroten sunt: rubarba, morcovii, spanacul, varza creata, pepenele galben si caisele, insa acesta se regaseste in toate plantele verzi intr-o cantitate mai mare sau mai mica.

 

Mod de administrare
mergi la cuprins

In tratamentul naturist de intarire a sistemului imunitar si de imbunatatire a vederii, se administreaza cate o tableta de Beta Carotene in fiecare zi, in timpul mesei, impreuna cu o cantitate de 200 ml de apa. 

 

Utilizare in timpul sarcinii
mergi la cuprins

Femeile insarcinate sau care alapteaza au un necesar zilnic de beta-caroten marit de aceea li se recomanda consumul de produse multivitaminice.
Doza zilnica recomandata in sarcina este de 3000 UI de beta carotene, iar pe perioada alaptarii, mama trebuie sa asigura o doza de 3600 UI organismului sau.

 

Efecte adverse si atentionari
mergi la cuprins

Pielea palmelor si a talpilor poate capata o culoare galbuie (pielea "coaja de portocala" -Aurantiasis cutis) datorita consumului mai indelungat. De aceea, dupa fiecare 5 zile de consum, se recomanda doua zile pauza. 
Consumul de vitamina E duce la un necesar mai mare al organismului de vitamina A sau beta-caroten.
Lipsa vitaminei A din organism poate favoriza formarea calculilor biliari sau renali, deoarece celulele epiteliale veziculare descuamate pot constitui nuclee de precipitare a sarurilor minerale.

 

GMP (Good Manufacturing Practice) Certificarea bunelor practici de productie
GMP este acea parte a sistemului de asigurare a calitatii care garanteaza ca produsele sunt fabricate si controlate in mod consecvent dupa standardele de calitate adecvate si corespund scopului pebtru care au fost concepute.
dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

100 capsule gelatinoase = 23 g

Compozitie

NutrientCantitate
Beta-caroten5,5 mg
Provitamina A9000 UI

Vitamina A este un nutrient vital pentru crestere si dezvoltare si este obtinuta in doua moduri: • vitamina A din surse animale, cum ar fi ficatul, uleiurile de peste, galbenusurile de ou si produsele lactate • beta-carotenul din fructe si legume (morcovi, broccoli, spanac, suc de fructe, piersici, caise) pe care organismul il transforma in retinol (un tip de vitamina A) la nivelul intestinului subtire. Vitamina A este esentiala pentru o crestere normala, dezvoltarea oaselor, reproducere si vedere. Ajuta la mentinerea sanatatii pielii si membranelor mucoase, cum ar fi cele care delimiteaza nasul si gura, protejand impotriva infectiilor respiratorii, digestive si urinare. Unele cercetari sugereaza ca beta-carotenul si cativa alti retinoizi sunt capabili sa modifice celulele canceroase si pot preveni, de asemenea, transformarea celulelor normale in celule canceroase. Retinoizii sunt prescrisi ca tratament medical standard pentru anumite tipuri rare de cancer sau de conditii pre-canceroase. Suplimentele de carotenoide pot fi administrate ca parte a unui regim de "curatare" sau "detoxifiere" a organismului, in special a ficatului.

Surse naturale de betacotene

Vitamina A este absorbita din grasimi animale alimentare, suplimente nutritive, si sub forma de beta-caroten, care se gaseste in unele fructe si legume pe care organismul in transformat in vitamina A. Vitamina A este stocata in ficat, asa ca nu trebuie sa fie consumate in fiecare zi. Cel mai bun mod de a obtine aceasta vitamina este un regim alimentar bine echilibrat. Oamenii care mananca o dieta echilibrata de fructe, legume, produse lactate si grasimi animale obtin, de obicei, suficienta vitamina A si beta-caroten, dar pentru cei cu insuficienta sunt disponibile suplimentele. Doza zilnica recomandata (DZR) de vitamina A este de 2310 UI (0,7 miligrame) pe zi pentru femeile adulte (mai mult pentru femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza) si 3000 UI (0,9 miligrame) pe zi pentru barbatii adulti. Unele studii pe animale au descoperit ca vitamina A si alti retinoizi pot imbunatati functiile sistemului imunitar, reduc dezvoltarea tumorilor si micsoreaza tumorile.

Care sunt efectele produsului Beta Caroten Calivita asupra organismului tau:

•Ajuta in tratarea unor afectiuni oculare, inclusiv prevenirea orbirii de noapte. • Promoveaza cresterea oaselor, dintilor, dezvoltarea si reproducerea. • Ajuta la formarea si mentinerea sanatatii pielii, parului si membranelor mucoase. • Construieste rezistenta organismului la infectiile respiratorii si altele (inclusiv rujeola). • Poate ajuta la tratarea acneei, impetigoului, abceselor, ulcerelor si abceselor deschise atunci cand este aplicat extern. • Poate ajuta la controlul glaucomului • Actioneaza ca protectie impotriva efectelor poluarii si smogului - beta-carotenele actioneaza ca un antioxidant • Poate grabi vindecarea • Ajuta la indepartarea petelor de varsta • Poate imbunatati imunitatea • Poate ajuta la vindecarea leziunilor cutanate, taieturilor si ranilor • Posibil tratament pentru hipertiroidism

Caror persoane este recomandat beta carotenul !

• Oricine cu un aport nutritional dietetic sau caloric inadecvat sau care necesita suplimentarea cerintelor nutritionale • Cei care abuzeaza de alcool sau alte droguri • Oamenii cu o boala cronica sau febra prelungita • Cei care se afla sub stres excesiv pentru perioade lungi de timp • Oricine care a suferit recent o interventie chirurgicala • Persoanele cu arsuri severe sau leziuni recente • Copii subnutriti cu imunitatea afectata

Simptomele deficientei

• Un deficit de vitamina A poate duce la probleme de vedere, parul si pielea uscate, orbire de noapte precum si probleme de crestere. • Uscarea, mancarimea si oboseala frecventa o ochilor este o avertizare de deficienta de vitamina A. In cazul in care deficienta devine severa, corneea poate ulcera si poate urma orbirea permanenta. • Abcese formate in ureche, sinuzita, infectii si raceli frecvente, afectiuni respiratorii, afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, precum si pierderea in greutate ar putea fi indicii ale deficientei de vitamina • Insomnia si oboseala pot fi, de asemenea, un indiciu al carentei de vitamina A. Uscarea parului si scalpului pot fi porvocate de un deficit, mai ales cand exista si o deficienta de proteine. Suplimentarea cu aceasta vitamina este necesara atunci cand consuma alcool, avem o dieta saraca in grasimi, sau o dieta bogata in acizi grasi polinesaturati, daca fumam sau traim intr-o zona poluata. Poate fi de asemenea indicata suferinzilori de diabet sau celor care un glanda tiroida sub-activa. Se recomanda atentie in timpul sarcinii.

Efectele vitaminei A asupra pielii

Vitamina A este foarte eficienta pentru piele si par. Are efecte anti-imbatranire, este un bun anti-oxidant si are proprietati de hidratare. Aceasta accelereaza reinnoirea celulelor si stimuleaza fibroblastele si colagenulo din piele, reducand astfel ridurile si liniile fine. Datorita proprietatii sale anti-oxidante, vitamina A este, de asemenea, un ingredient anti-imbatranire, si ajuta la promovare unei pieli frumoase, mai moale si mai fina. Vitamina A are o serie de efecte pozitive asupra pielii, care includ: • Creste activitatea enzimelor gasite in piele • Stimuleaza activitatea mitotica in epiderma si, prin urmare ajuta cu procesul de diviziune celulara • Stimuleaza proliferarea celulelor din epiderma stimuland astfel cresterea • Ajuta la ingrosarea epidermei, care devine mai subtire in procesul de imbatranire • Imbunatateste elasticitatea pielii • Ajuta la normalizarea pielii deteriorate de razele solare • Ajuta la vindecarea ranilor • Stimuleaza formarea colagenului din piele •Reduce efectele razelor UV induse in procesul de formare a ridurilor • Regleaza formarea keratinei

Exista eventuale probleme sau complicatii?

Dozele mari de vitamina A pot provoca greata, varsaturi, diaree, pierderea poftei de mancare, oboseala, dureri de cap, ameteli, vedere incetosata, coordonare musculara slaba, mancarimea pielii, dureri osoase, caderea parului, menstruatie neregulata la femei, osteoporoza , si afectarea temporara sau permanenta a ficatului. Dozele mari pot provoca, de asemenea, malformatii congenitale daca sunt luate in timpul sarcinii.

1 recenzii pentru Beta Carotene

  1. Nota :5 din 5

    Cosmin R. 19.02.2011

    Aveam o mica problema de vedere. Nu vroiam sa port ochelari doar pentru atat, asa ca am incercat suplimentul alimentar cu beta carotene de la Calivita si dupa 3 luni de folosire mi s-a imbunatatit vederea. Nu ma asteptam sa aiba efect, dar m-am inselat.

Adauga o recenzie

Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
Toate campurile sunt obligatorii *

*   = 3 + 3

Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.