Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Cataracta

Despre afectiune

Afectiune oculara care consta in opacifierea progresiva a cristalinului cu diminuarea acuitatii vizuale. Cataracta juvenila sau a adultului poate fi cauzata de procesul de imbatranire, expunerea la radiatii X, caldura prin expunerea la infrarosii, boli sistemice (de ex. diabetul zaharat), uveita sau medicatia sistemica (de ex. corticoterapia), sau posibil expunerea cronica la ultraviolete.

Reteta naturista recomandata in remedii pentru Cataracta

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Lutein 94.60 Ron 1-1-0 (10 zile, apoi 1-0-0) 60 capsule = 17.4 g Detalii Produs
Luteina are grija de sanatatea ochiului intr-un mod natural: este un antioxidant ce are capacitatea de a proteja sanatatea ochilor si de a imbunati vederea, previne bolile tumorale, tensiunea oculara si numeroase alte boli ale ochilor, precum cataracta.
2. Beta Carotene 41.87 Ron 1-0-0 100 capsule gelatinoase = 23 g Detalii Produs
Beta carotenul este vitamina A in forma naturala, un nutrient antioxidant esential pentru mentinerea sanatatii ochilor: previne imbatranirea, elimina radicalii liberi si imbunateste acuitatea vizuala.
3. Ginkgo xc 63.78 Ron 1-0-0 100 tablete Detalii Produs
Ginkgo biloba este un antioxindat puternic ce imbunateste circulatia, reduce tensiunea oculara, previne degenerarea, are grija de sanatatea vaselor de sange si protejeaza retina de efectele stresului oxidativ.
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

 

Termenul cataracta provine din cuvantul grecesc katarraktes(cascada), deoarece mai devreme se credea că aceasta afectiune este cauzata de un lichid coagulat din creier care curge în faţa lentilei ochiului.

Ochiul nostru este ca un aparat de fotografiat. Obiectivul (cristalinul ochiului) se concentrează pe razele de lumina care vine prin intermediul pupilei catre retina sau partea din spate a ochiului. Diferite părţi ale retinei colecteaza aceasta lumina si trimite un masaj creierului nostru ; atunci putem vedea.

Pentru o vedere perfecta obiectivul trebuie să fie clar, astfel încât lumina sa poata trece prin el şi sa ajunga la nivelul retinei. Atunci când obiectivul devine tulbure sau opac, lumina nu poate trece prin el iar vederea devine vaga sau înceţoşată. Un cristalin noros se numeşte cataractă.

 

Semne si simptome ale cataractei

 

 • Sensibilitate la lumina soarelui (fotofobie).
 • Vedere incetosata, innorata, neclara, sau voalata.
 • Dificultate în a vedea pe timp de noapte sau în lumină slabă.
 • Diplopie monoculara.
 • Probleme in a vedea forme împotriva unui fundal sau in a face diferenţa între nuanţe de culori.
 • Halouri in culorile curcubeului în jurul luminii.
Simptomul principal al cataractei juvenile si a adultului este o pierdere a vederii, progresiva si nedureroasa. Gradul de pieredre a vederii depinde de localizare si extinderea opacitatii. Cand opacitatea este situata in nucleul cristalinului, central, miopia apare precoce. Rareori cataracta poate deveni intumescenta producand glaucom si durere.
 
Opacitatea aflata sub capsula posterioara a cristalinului afecteaza disproportionat vederea, deoarece opacitatea este localizata in punctul de intersectie a razelor de lumina provenite de la obiectul privit. Aceste cataracte sunt in mod special suparatoare in caz de lumina puternica.
 

Cauzele şi factorii de risc pentru cataracta

 

 • Inaintarea in varsta
 • Diabetul zaharat
 • Glaucomul
 • Inflamarea ochilor (uveita)
 • Istoricul familial de cataracta
 • Prejudicii la nivelul ochiului
 • Infecţie
 • Congenitală sau de naştere
 • Expunerea la lumina ultravioletă (lumina soarelui)
 • Utilizarea pe termen lung a corticosteroizilor
 • Expunerea la radiaţii (tehnicieni raze X piloţi de avion)
 • Fumatul
 • Chirurgie pentru o altă problemă la ochi
 • Utilizarea pe termen lung de picaturi pentru ochi anti-glaucom.

Vârsta este printre cele mai frecvente cauze de formare a cataractei. Adevărul este ca 50% din persoanele de peste 60 de ani au probleme cu dezvoltarea cataractei si, de asemenea, aproape toată lumea va dezvolta cataracta la un moment dat, odata cu inaintarea în vârstă. Factorii posibili care stau la baza cataractei legate de varsta includ apariţia de radicali liberi, o reducere în glutation, radiaţiile ultraviolete, undele electro-magnetice, precum şi tratamentele cu radiaţii. Expunerea la radiatii UVB pe o perioadă lungă de timp va duce la modificari în lentila ochiului şi astfel la cataracta, iar radiaţiile UVA a fost conectate la oxidare mai mare.

Chimioterapia, împreună cu alte sesiuni de radiaţii concepute pentru cele mai multe tipuri de cancer pot contribui, de asemenea, la creşterea şi dezvoltarea de cataracta. Legatura cu cantitati mai mici de radiatii prin intermediul monitoarelor de calculator sau laptop-uri nu a fost raportata ca declanşator de cataracta, insa oamenii de stiinta inca studiaza acest aspect.

S-a dovedit ca folosirea de corticosteroizi pe cale orala, pentru o durata extinsă de timp provoca cataracta. Alte medicamente prescrise pot contribui, de asemenea, la progresele înregistrate de cataracta. Contrar, folosirea de medicamente cu statine pentru a trata niveluri ridicate de colesterol a fost asociată cu un risc mai mic de formare a anumitor tipuri de cataracta.

Anumite condiţii la scară largă pot duce la o probabilitate crescută de dezvoltare a cataractei. Bărbaţii şi femeile în căutare de ajutor pentru cataracta ar trebui să tina cont de aceste motive care stau la baza. Cei care sunt afectati de o tulburare numita uveita, sau de umflarea ochilor constantă, au un risc extrem de ridicat pentru obtinerea de cataracta. Uveita se întâmplă de obicei la persoanele cu boli autoimune. Diabeticii şi pacientii cu glaucom prezinta, de asemenea, o probabilitate foarte mare de a dezvolta cataracta.

Pe langa toate acestea, un alt factor care contribuie la cataracta este traumatismul ocular datorat unor leziuni personale. Traumele vechi sau ar putea provoca cataracta, în unele cazuri chiar si dupa douăzeci de ani de la eveniment.

 

Clasificarea cataractei în funcţie de timpul de apariţie:

 

 • Cataracta congenitala (mai puţin de 1% din toate cazurile de cataracta). Acestea apare din cauza unor tulburări în dezvoltarea normală a cristalinului. Atunci când perturbarea apare inainte de nastere, copilul este nascut cu o cataracta congenitala. Dezvoltarea cataractei poate apărea din copilărie pana la adolescenţă. Există mai multe tipuri de cataracta congenitala. Acestea sunt ereditare sau dobândite prin placenta.

Incidenţa de cataractă congenitală se datorează infecţiei cu virusul contractat de mama in timpul primului trimestru de sarcină : rubeola, oreion, hepatita, toxoplasmoza.

Cea mai frecventa cauza de cataracta congenitala este infectia cu rubeolă contractata de către mamă, care produce, de asemenea, alte anomalii de dezvoltare, cum ar fi pierderea auzului. Daca aceasta infectie are loc în timpul celei de-a cincea saptamana pana la a opta de sarcina, in faza în care se dezvoltă lentila oculara, apare cataracta cingenitala,  deoarece capsula cristalinului de protecţie nu a fost încă formata în acest moment, iar virusii pot invada tesutul si opacifia lentila.

 • Cataracta dobandita (peste 99% din toate cazurile de cataracta):
 1. Cataracta senila (peste 90% din toate cazurile de cataracta)-Acest tip de cataracta apare odata cu varsta.
 2. Cataractă traumatică.
 3. Cataracta datorata bolilor sistemice cum ar fi diabetul sau orice alte boli sistemice.
 4. Cataracta secundara şi complicata din cauza orbirii pe timp de noapte (retinita pigmentară) sau inflamaţiei la nivelul ochiului (uveita).

 

Cauza de progresie a cataractei

 

Anterior, medicii recomandau pacienţilor lor să aştepte pana la nivelul in care cataracta lor ajunge la stadiul deplin înainte de a recomanda intervenţia chirurgicală. Dar cu tehnologia de azi, medicii pot trata cataracta chiar in faza de dezvoltare timpurie. Vorbind despre ritmul de dezvoltare a cataractei, mulţi oameni se întreabă cât de repede poate aceasta să avanseze. Potrivit unor experţi oftalmologi, există anumite tipuri de cataracta care pot creste rapid si determina vedere înceţoşată într-un timp scurt, în timp ce există, de asemenea, cataracta care nu progresa deloc sau dacă vreodată progreseaza, persoana se afla în etapa ulterioară a vieţii. De altfel, progresia cataractei poate fi influenţată de starea de sănătate a persoanei. In cazul în care persoana in cauza are un sistem imunitar slab sau o istorie de boli oculare, care fac ochiul vulnerabil la afectiuni oculare, dezvoltarea cataractei ochiului poate fi mai rapida.

Mai ales la persoanele care au diabet sau care suferă de boli autoimune, cum ar fi SIDA sau lupus, rata de dezvoltare a cataractei este mai accelerata. Cataracta poate fi, de asemenea, mostenita, deşi ar putea aparea într-o etapă ulterioară. Pe de altă parte, nu toate cazurile de cataracta vor necesita interventie chirurgicala. De cele mai multe ori, cataracta necesita doar întreţinere, astfel încât sa nu avanseze.

 

Ce trebuie făcut in cazul cataractei?

 

Oamenii care au cataracta trebuie să-si viziteze medicul oft almolog în mod regulat, deoarece acesta trebuie să cunoască evoluţia de creştere a cataractei lor. Dacă cataractă creste rapid, medicii pot recomanda pacienţilor lor să se supună unui control medical detaliat, deoarece aşa cum am mai spus, creşterea şi dezvoltarea cataractei poate fi influenţată de mai multe probleme de sănătate. Purtatul de ochelari nu poate ajuta la prevenirea dezvoltarii cataractei, ci numai procedurile medicale şi intervenţia medicilor. Pacientul poate fi sfătuit să-si schimbe stilul de viata sau sa stea departe de sursele care contribuie la dezvoltarea rapidă a cataractei.

 

Sfaturi de prevenire

 

 • Protejarea ochilor de razele ultra-violete, prin utilizarea de ochelari de soare buni, care va reduce dezvoltarea cataractei.
 • Consumul regulat de antioxidanti, precum vitamina C şi E.

 

Tratament Medical Cataracta

 

Chirurgia este considerată cel mai eficient tratament pentru eliminarea cataractei. Un tip de chirurgie a cataractei este chirurgia extra-capsulara, care elimină numai lentila afectata, lăsând majoritatea capsulei cristalinului intacta. Indepartarea chirurgicala a cataractei prin chirurgie intra-capsulara este metoda prin care se indeparteaza intreaga lentila a ochiului. Aceasta operatie înlocuieşte cristalinul cataractuos cu o lentila de plastic permanenta.

Intervenţia chirurgicală este recomandată pentru persoanele care au pierderi considerabile de vedere si de simptome identificate cu această condiţie. Uneori, traumatismele la ochi sau operaţiunile anterioare pot face grea observarea retinei, in partea din spate a ochiului. Modul de chirurgie a cataractei poate fi adaptat pe baza condiţiilor medicale. Aceasta procedurase efectueaza în mod normal cu anestezie locală. Procesul durează mult mai puţin de o oră şi o astfel de intervenţie chirurgicală nu pune stres nejustificat pe inimă sau plămâni.

 

Produse naturiste Calivita recomandate in tratamentul si prevenirea cataractei

 

- Luiteina este un antioxidant puternic care imbunatateste vederea si protejeaza sanatatea ochilor. Lutein este un supliment alimentar care protejeaza ochii impotriva actiunii distructive a radicalilor liberi si reprezinta un sprijin deosebit in mentinerea sanatatii ochilor.

- Beta-carotenul, care in organism se transforma in vitamina A, este un element esential pentru acuitatea vizuala.  Beta Carotene amelioreaza tulburarile de vedere prin efectul antioxidant si anti-imbatranire.

- Ginkgo biloba este planta care contine antioxidanti dintre cei mai puternici si protejeaza celulele impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Flavonoidele au un efect antioxidant puternic care protejeaza vasele de sange, imbunatesc circulatia si protejeaza retina.

Afectiuni ORL - Tratamente si remedii naturiste

Alte tratamente din categoria Afectiuni ORL

Acufene (zgomote in urechi) Detalii Afectiune
Acufena sau tinitusul este perceperea de sunete în cadrul urechii umane, sau asa-zisele tiuituri in urechi, care se produc în absenţa sunetelor externe corespunzătoare. 
Amigdalita (pusee recurente) Detalii Afectiune
Inflamatia acuta a amigdalelor palatine datorita infectiei streptococice, sau mai putin frecvent, datorita infectiei virale. Epidemia de amigdalita virala apare frecvent in randul recrutilor militari. Amigdalita se caracterizeaza prin gat inflamat si dureri accentuate la deglutitie, ce frecvent iradiata spre urechi. Copiii foarte mici pot sa nu acuze dureri, dar vor refuza sa manance. Sunt frecvente febra inalta, alterarea starii generale, durerea de cap si varsaturile.
Dureri de gat (amigdalita) Detalii Afectiune
O durere în gât este o afectiune situata în zona din jurul amigdalelor. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de faringită sau amigdalită. Faringele este parte a gâtului, care se află între gură şi caseta de laringe sau voce. Acesta conditie este asociata cel mai frecvent cu raceala sau gripa. De obicei gatul inflamat se vindeca fara complicatii, insa in unele cazuri, se dezvolta intr-o boală gravă.
Exoftalmie Detalii Afectiune
Exoftalmia este o stare caracterizata prin proeminenta globului ocular in afara orbitei. Cuvantul grecesc ophthalmos inseamna "ochi" si cuvantul grecesc ex- inseamna "afara". Exoftalmia poate fi bilaterala (ambii ochi sunt afectati) sau unilaterala (doar un singur ochi este afectat).
Glaucom Detalii Afectiune
Glaucomul este un grup de bolile de ochi, în care afectarea nervului situat în partea din spate a ochiului (nervul optic) duce la pierderea vederii. La început, este pierduta vederea secundara (periferica). Dacă glaucomul nu este tratat, pierderea vederii poate continua ducand la orbire totală in timp.
Hemoragii nazale Detalii Afectiune
Hemoragiile nazale se produc atunci cand membranele mucoasei nasului interior sunt perturbate sau iritate suficient pentru a provoca sangerari anormale. Termenul medical pentru sângerări sau hemoragii nazale este de epistaxis.
Hipertiroidie Detalii Afectiune
O stare clinica ce cuprinde mai multe boli specifice, caracterizata prin hipermetabolism si niveluri serice crescute de hormoni tiroidieni liberi.
Hipotiroidie Detalii Afectiune
  Reactia caracteristica de raspuns clinic la deficitul de hormoni tiroidieni la adult. Hipotiroidismul primar este cea mai frecventa forma, este probabil o boala autoimuna care apare de obicei ca rezultat al tiroiditei Hashimoto si este asociat adesea cu o gusa evidenta sau , intr-un stadiu evolutiv mai avansat al bolii, cu o glanda tiroida fibrozata si redusa ca dimensiune, cu functionalitate minima sau absenta. A doua forma din punct de vedere al frecventei este hipotiroidismul post-terapeutic, in special dupa terapie cu iod radioactiv sau dupa interventie chirurgicala pentru hipertiroidism.
Miopie Detalii Afectiune
Miopia este o eroare de refractie, ceea ce înseamnă că ochiul nu refracta lumina corect la o concentrare unică de a vedea imagini în mod clar. În miopie, obiectele apropiate se vad clare, iar cele aflate la distanta apar neclare. Miopia este o conditie comuna care afecteaza un procent estimat de 25-30% din intreaga populatie. Este o tulburare de focalizare, si nu o boala a ochilor.
Miros (pierdere) Detalii Afectiune
Pierderea de miros rezulta dintr-o congestie nazala sau blocarea nasului, sau poate fi un semn al unui conditii legate de sistemul nervos (neurologice). Termenul medical pentru pierderea mirosului este anosmie. O pierdere parțială a mirosului se numește hiposmie. Pierderea mirosului este adesea cauzată de condiții care afectează membranele mucoase care delimiteaza pasajele nazale.
Mononucleoza Detalii Afectiune
Mononucleoza, de asemenea, numita "mono", este o boala comuna care lasa senzatia de oboseala si slabiciune timp de cateva saptamani sau luni. Boala dispare de la sine; multa odihna si o auto-ingrijire corespunzatoare te poate ajuta sa te simti mai bine.
Dureri de dinti Detalii Afectiune
  Durerea de dinți sau se produce atunci când nervul unui dinte este iritat. Infecția, prejudiciul, sau pierderea unui dinte sunt cele mai comune cauze de durere dentara. Durerea poate să apară, de asemenea, după o extracție (dintele este scos). Uneori, durerea provine din alte domenii și radiază la maxilar, astfel parand a fi durere de dinți. Zonele cele mai comune includ articulatiile maxilarului , durerile de urechi, si chiar problemele cardiace ocazionale.
Abces Detalii Afectiune
Un abces este o colectie de puroi care formeaza o cavitate in tesut si este inconjurat de un tesutul inflamat, format ca urmare a unei infectii localizate sau a prezentei unor corpuri straine. 
Adenoidita Detalii Afectiune
Adenoidita este o afectiune intalnita cu precadere la sugari si copii cu varsta de pana la 7 ani si reprezinta o infectie de tip microbian sau virotic a tesutului adenoidian.
Sforaitul Detalii Afectiune
Sforaitul reprezinta emiterea de sunete ragusite si stridente cauzata de obstructionarea partiala a cailor respiratorii in timpul somnului. Sforaitul apare atunci cand aerul trece prin tesuturile aflate la nivelul gatului, care in timpul somnului se afla in stare relaxata, determinandu-le pe acestea sa vibreze in timp ce respiram.
Dopul de cerumen (dop de ceara) Detalii Afectiune
Dopul de cerumen sau in termeni populari, dopul de ceara, desemneaza o acumulare a straturilor de ceara din ureche in canalul auditiv pana in punctul blocarii acestuia, exercitandu-se astfel o presiune mai mare asupra timpanului. In mod ironic, dopul de cerumen apare ca o consecinta a incercarii de a elimina ceara din urechi.
Gingivita Detalii Afectiune
Gingivita este o afectiune usoara si destul de frecventa a gingiilor, care se caracterizeaza prin iritatie, roseata si inflamarea gingiilor. Este esential sa tratam cu seriozitate gingivita si sa actionam cat mai repede, deoarece aceasta poate determina aparitia altor afectiuni mai grave, precum parodontita sau caderea dintilor.