Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Glaucom

Despre afectiune

Glaucomul este un grup de bolile de ochi, în care afectarea nervului situat în partea din spate a ochiului (nervul optic) duce la pierderea vederii. La început, este pierduta vederea secundara (periferica). Dacă glaucomul nu este tratat, pierderea vederii poate continua ducand la orbire totală in timp.

Reteta naturista recomandata in remedii pentru Glaucom

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Lutein Plus 132.23 Ron 1-1-0 60 caps Detalii Produs
Contine elemente naturale foarte importante pentru mentinerea sanatatii ochilor: luteina, zeaxantina, vitaminele A,C si extract de afine. Protejeaza membrana retinei si retina, mentin sanatatea capilarelor, sustin o vedere optima odata cu trecerea timpu
2. Protect 4Life 41.87 Ron 1-1-1 90 tablete = 59 g Detalii Produs
Contine ingrediente naturale ce contribuie la mentinerea unei vederi optime: ginkgo biloba, beta caroten, vitaminele E, C si seleniu. Previn si trateaza diverse probleme de vedere, precum si diabetul, o cauza a glaucomului.
3. Vitamin E 51.06 Ron 1-0-0 100 capsule gelatinoase = 21,5 g Detalii Produs
Vitamina E protejeaza sanatatea ochilor prin protectia antioxindata de la nivelul membranelor si celulelor. Stresul oxidativ este cauza majora a imbatranirii premature si a bolilor degenerative, precum glaucomul, bolile cardiovasculare, etc.
4. Garlic Caps 42.91 Ron 1-1-1 100 capsule gelatinoase = 68.5 g Detalii Produs
Extractul de usturoi are efecte benefice in protectia sistemului cardiovascular, care odata tulburat, predispune la boli oculare, renale, cerebrale. Garlic Caps contraindicatii: in boli cardiovasculare si de sange, consultati medicul.
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

 

Glaucomul este un grup de bolile de ochi, în care afectarea nervului situat în partea din spate a ochiului (nervul optic) duce la pierderea vederii. La început, este pierduta vederea secundara (periferica). Dacă glaucomul nu este tratat, pierderea vederii poate continua ducand la orbire totală in timp.

 

Care sunt primele simptome de glaucom

 

Există trei tipuri de bază de glaucom:

 

Glaucomul cu unghi deschis este cea mai comuna forma de glaucom, in care nervul optic este deteriorat lent, de obicei, cauzand pierderea treptată a vederii. Ambii ochi pot fi afectati în acelaşi timp, deşi este posibil sa fie afectat mai mult unul decât celelalt. Uneori, o mare parte a vederii poate fi afectata înainte de a observa o schimbare.

 

Având în vedere creşterea rapidă a presiunii ochiului, în caz de glaucom cu unghi închis unele din urmatoarele simptome pot să apară:

  • Durere şi roşeaţă la nivelul ochiului
  • Vedere neclară şi reducerea vederii, halouri luminoase în jurul obiectelor strălucitoare
  • Dureri de cap şi vărsături
  • Pupilele sunt pe jumătate dilatate şi nu răspund la lumină
  • Cornee tulbure

 

Glaucomul cu unghi inchis este mai puţin frecvent, reprezentând aproximativ 10% din toate cazurile de glaucom. În glaucomul cu unghi inchis, partea colorata a ochiului (iris) şi lentila blocheaza circulaţia de fluid între camerele ochiului, cauzand formarea de presiune şi presarea irisului pe sistemul de drenaj (reteaua trabeculara) din ochi. Acest mecanism poate determina vedere înceţoşată brusca cu durere şi roşeaţă, de obicei, într-un singur ochi la inceput; simptomele pot include, de asemenea, greaţă şi vărsături. Un tip conex, glaucomul acut cu unghi inchis, este de multe ori o situatie de urgenta si are nevoie de îngrijiri medicale imediate pentru a preveni deteriorarea permanentă a ochiului.

 

Glaucomul congenital este o forma rara de glaucom, care este prezenta la unii sugari la naştere. Glaucomul care se dezvoltă în primii ani de viata se numeste glaucom infantil. Sugarii cu glaucom congenital sau infantil au de obicei ochii norosi, sensibili la lumina si cu lacrimare excesiva.

Simptomele pot sa nu se dezvolte până la 6 luni - 1 an după naştere. În cazul în care problema nu este detectat devreme şi tratată, copilul isi poate pierde vederea şi poate ramane orb. Intre vârsta de 3 ani şi vârsta adultă tinerii pot dezvolta un tip similar de glaucom numit glaucom juvenil.

 

Care sunt cauzele glaucomului?

 

Afectarea nervului optic este cauzata de o presiune crescută în interiorul ochiului (presiune intraoculara). Acest lucru poate duce la excesul de lichid, numit umoare apoasă, care se depune în ochi, deoarece ochiul produce prea mult lichid sau prea puţin drenaj al lichidului. Cu toate acestea, multe cazuri de glaucom se dezvolta fara o presiune intraoculara crescuta. În aceste cazuri, scaderea fluxului de sange la nivelul nervului optic poate provoca daune. Glaucomul se poate dezvolta dupa un traumatism ocular, dupa o interventie chirurgicala la ochi, datorita cresterii unei tumori la ochi, sau ca o complicatie a unei afecţiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Anumite medicamente (corticosteroizi) pot cauza glaucom atunci când acestea sunt folosite pentru a trata inflamaţia ochiului sau alte boli. Glaucomul care se dezvoltă ca rezultat al unei alte conditii se numeste glaucom secundar. Exista mai multe cauze notabile de glaucom. Studiile au demonstrat că elementele enumerate mai jos sunt unele dintre cauzele cele mai probabile ale acestei boli de ochi.

 

  • Tulburari medicale

 

Există mai multe tulburări medicale comune care pot duce la dezvoltarea de glaucom iar aceste tulburari pot fi, de asemenea, catalizatori de agravare a bolii. Bolile cronice ale ochiului, altele decât glaucomul pt fi un motiv bun  pentru dezvoltarea sa. In plus, interventiile chirurgicale anterioare care implică ochii, de asemenea, pot fi o cauza de glaucom. Diabetul zaharat şi alte boli pot fi unul dintre principalii vinovaţi asociati cu glaucomul.

 

Cei care iau steroizi sunt de asemenea mai predispusi la glaucom, deoarece utilizarea de steroizi este mult asociata cu apariţia bolii.

 

  • Inaintarea in varsta

 

Pe masura ce imbatranim, eficienţa trupurile noastre  se deterioreaza treptat. Varsta este, de asemenea, o cauza comuna de glaucom. Studiile au arătat că vârsta şi apariţia glaucomului sunt direct corelate. Acest lucru înseamnă că, ca o persoana in varsta este mult mai predispusa de a avea glaucom decât atunci când era mai tanara.

 

  • Etnia

 

Rasa este, de asemenea, un factor principal atunci când vine vorba de identificarea cauzelor de glaucom. Există mai multi afro-americani afectati de glaucom decât caucazieni-americani. Un anumit tip de glaucom, care a lovit populatia afro-american se numeşte  glaucom cronic. Africanii-americani sunt, de asemenea, mai predispuse de a avea glaucom la o varsta mai tanara, începând cu 45 de ani.

 

  • Familie cu istorie de glaucom

 

La fel ca oricare dintre bolile comune moderne, posibilitatea de aparitie a glaucomului este mai mare la persoanele care provin din familii care au o istorie de glaucom.

 

Cum putem indetifica glaucomul?

 

Aţi putea crede că glaucom, la fel ca orice alta boala, se va manifesta prin semne şi simptome. Există diferite tipuri de glaucom şi simptome diferite pentru fiecare dintre ele. Cel mai devastator este glaucomul cronic, deoarece aceasta nu se manifestă prin simptome în fazele incipiente. Victima nu va observa că are acest tip de glaucom până când vedera sa periferică s-a deteriorat, în acest moment daunele cauzate fiind ireversibile. Glaucomul cu unghi închis funcţionează în mod similar cu cel cronic si se manifestă sub formă de dureri de cap, dureri oculare, vărsături şi greaţă. Glaucomul congenital, care apare la copii, deterioreaza vederea victimelor sale, deoarece acestea sunt prea tinere pentru a înţelege că există ceva în neregulă cu ochii lor.

 

Prevenirea glaucomului

 

Pierderea vederii datorita glaucomului poate fi prevenita în cazul în care boala este depistata si tratata la timp. Deoarece glaucomul produce rareori simptome până intr-un stadiu deja avansat, consultaţiile oftalmologice regulate sunt factorul-cheie pentru detectarea timpurie si tratament. Pentru cei care nu prezinta factori de risc Fundatia de Cercetare a Glaucomului sugereaza cateva teste pentru dilatarea ochilor la varsta de 35, 40 de ani şi apoi la fiecare doi ani pentru a verifica starea nervului optic.

 

Menţinerea unui stil de viaţă sănătos va păstra departe oricare dintre boli, inclusiv glaucomul şi cataracta. Aerul curat, plimbările lungi şi activitatea fizică sunt recomandabile pentru a menţine o stare generala de sanatate.

 

Stabilirea unei diete echilibrate este cea mai bună cale de a ne asigura că organismul (şi ochii) primeşte toate substanţele nutritive necesare de care are nevoie pentru a funcţiona. Unele dintre vitaminele si substantele nutritive care contribuie la sanatatea globala a ochilor includ vitaminele antioxidante A, C şi E, zinc şi minerale, cupru şi seleniu.

 

Cum este diagnosticat glaucomul?

 

Medicul va efectua un istoric medical şi un examen fizic. Dacă glaucomul este suspectat, de obicei se va face referire la un oftalmolog pentru teste suplimentare şi tratament. Evaluarea iniţială efectuata de către un specialist poate dura până la 3 vizite.

 

Ce tratamente exista pentru glaucom?

 

Tratamentul pentru glaucom se concentrează pe păstrarea vederii prin încetinirea afectarii nervului in partea din spate a ochiului (nervul optic). Cele mai multe metode de tratament au scopul de a preveni deteriorarea în continuare la nivelul nervului optic prin scăderea presiunii în ochi (presiunii intraoculare). Glaucomul este de obicei tratat cu medicamente sub forma de picături pentru ochi. Tratament cu laser sau interventiile chirurgicale sunt de multe ori necesare.

 

Remediu naturist pentru glaucom cu produse Calivita

 

- Luteina, precum si vitamina A si C sunt elemente esentiale pentru mentinerea sanatatii vederii. Lutein Plus este un supliment naturalpe baza de luteina, vitaminele A si C, extract de afine si zeaxantina, benefic pentru sanatatea ochilor si mentinerea unei vederi oprime de-a lungul timpului.

 

- Protect 4Life este un supliment natural pe baza de extract de ginkgo biloba, beta caroten, vitaminele E si C si seleniu care ajuta la prevenirea si tratarea tulburarilor de vedere precum si a unor afectiuni raspunzatoare pentru glaucom, cum ar fi diabetul zaharat.

 

- Vitamin E este un antioxidant puternic care previne degenerarea celurara de la nivelul tuturor organelor, inclusiv ochii.

 

- Usturoiul are numeroase proprietati benefice asupra organismului, printre care si protectia impotriva agentilor cancerigeni si mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Garlic Caps contine extract din usturoi si patrunjel bogate intr-o multime de elemente nutritive precum vitamine, minerale, aminoacizi si enzime pentru o buna functionare a organismului in general.

Afectiuni ORL - Tratamente si remedii naturiste

Alte tratamente din categoria Afectiuni ORL

Acufene (zgomote in urechi) Detalii Afectiune
Acufena sau tinitusul este perceperea de sunete în cadrul urechii umane, sau asa-zisele tiuituri in urechi, care se produc în absenţa sunetelor externe corespunzătoare. 
Amigdalita (pusee recurente) Detalii Afectiune
Inflamatia acuta a amigdalelor palatine datorita infectiei streptococice, sau mai putin frecvent, datorita infectiei virale. Epidemia de amigdalita virala apare frecvent in randul recrutilor militari. Amigdalita se caracterizeaza prin gat inflamat si dureri accentuate la deglutitie, ce frecvent iradiata spre urechi. Copiii foarte mici pot sa nu acuze dureri, dar vor refuza sa manance. Sunt frecvente febra inalta, alterarea starii generale, durerea de cap si varsaturile.
Cataracta Detalii Afectiune
Afectiune oculara care consta in opacifierea progresiva a cristalinului cu diminuarea acuitatii vizuale. Cataracta juvenila sau a adultului poate fi cauzata de procesul de imbatranire, expunerea la radiatii X, caldura prin expunerea la infrarosii, boli sistemice (de ex. diabetul zaharat), uveita sau medicatia sistemica (de ex. corticoterapia), sau posibil expunerea cronica la ultraviolete.
Dureri de gat (amigdalita) Detalii Afectiune
O durere în gât este o afectiune situata în zona din jurul amigdalelor. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de faringită sau amigdalită. Faringele este parte a gâtului, care se află între gură şi caseta de laringe sau voce. Acesta conditie este asociata cel mai frecvent cu raceala sau gripa. De obicei gatul inflamat se vindeca fara complicatii, insa in unele cazuri, se dezvolta intr-o boală gravă.
Exoftalmie Detalii Afectiune
Exoftalmia este o stare caracterizata prin proeminenta globului ocular in afara orbitei. Cuvantul grecesc ophthalmos inseamna "ochi" si cuvantul grecesc ex- inseamna "afara". Exoftalmia poate fi bilaterala (ambii ochi sunt afectati) sau unilaterala (doar un singur ochi este afectat).
Hemoragii nazale Detalii Afectiune
Hemoragiile nazale se produc atunci cand membranele mucoasei nasului interior sunt perturbate sau iritate suficient pentru a provoca sangerari anormale. Termenul medical pentru sângerări sau hemoragii nazale este de epistaxis.
Hipertiroidie Detalii Afectiune
O stare clinica ce cuprinde mai multe boli specifice, caracterizata prin hipermetabolism si niveluri serice crescute de hormoni tiroidieni liberi.
Hipotiroidie Detalii Afectiune
  Reactia caracteristica de raspuns clinic la deficitul de hormoni tiroidieni la adult. Hipotiroidismul primar este cea mai frecventa forma, este probabil o boala autoimuna care apare de obicei ca rezultat al tiroiditei Hashimoto si este asociat adesea cu o gusa evidenta sau , intr-un stadiu evolutiv mai avansat al bolii, cu o glanda tiroida fibrozata si redusa ca dimensiune, cu functionalitate minima sau absenta. A doua forma din punct de vedere al frecventei este hipotiroidismul post-terapeutic, in special dupa terapie cu iod radioactiv sau dupa interventie chirurgicala pentru hipertiroidism.
Miopie Detalii Afectiune
Miopia este o eroare de refractie, ceea ce înseamnă că ochiul nu refracta lumina corect la o concentrare unică de a vedea imagini în mod clar. În miopie, obiectele apropiate se vad clare, iar cele aflate la distanta apar neclare. Miopia este o conditie comuna care afecteaza un procent estimat de 25-30% din intreaga populatie. Este o tulburare de focalizare, si nu o boala a ochilor.
Miros (pierdere) Detalii Afectiune
Pierderea de miros rezulta dintr-o congestie nazala sau blocarea nasului, sau poate fi un semn al unui conditii legate de sistemul nervos (neurologice). Termenul medical pentru pierderea mirosului este anosmie. O pierdere parțială a mirosului se numește hiposmie. Pierderea mirosului este adesea cauzată de condiții care afectează membranele mucoase care delimiteaza pasajele nazale.
Mononucleoza Detalii Afectiune
Mononucleoza, de asemenea, numita "mono", este o boala comuna care lasa senzatia de oboseala si slabiciune timp de cateva saptamani sau luni. Boala dispare de la sine; multa odihna si o auto-ingrijire corespunzatoare te poate ajuta sa te simti mai bine.
Dureri de dinti Detalii Afectiune
  Durerea de dinți sau se produce atunci când nervul unui dinte este iritat. Infecția, prejudiciul, sau pierderea unui dinte sunt cele mai comune cauze de durere dentara. Durerea poate să apară, de asemenea, după o extracție (dintele este scos). Uneori, durerea provine din alte domenii și radiază la maxilar, astfel parand a fi durere de dinți. Zonele cele mai comune includ articulatiile maxilarului , durerile de urechi, si chiar problemele cardiace ocazionale.
Abces Detalii Afectiune
Un abces este o colectie de puroi care formeaza o cavitate in tesut si este inconjurat de un tesutul inflamat, format ca urmare a unei infectii localizate sau a prezentei unor corpuri straine. 
Adenoidita Detalii Afectiune
Adenoidita este o afectiune intalnita cu precadere la sugari si copii cu varsta de pana la 7 ani si reprezinta o infectie de tip microbian sau virotic a tesutului adenoidian.
Sforaitul Detalii Afectiune
Sforaitul reprezinta emiterea de sunete ragusite si stridente cauzata de obstructionarea partiala a cailor respiratorii in timpul somnului. Sforaitul apare atunci cand aerul trece prin tesuturile aflate la nivelul gatului, care in timpul somnului se afla in stare relaxata, determinandu-le pe acestea sa vibreze in timp ce respiram.
Dopul de cerumen (dop de ceara) Detalii Afectiune
Dopul de cerumen sau in termeni populari, dopul de ceara, desemneaza o acumulare a straturilor de ceara din ureche in canalul auditiv pana in punctul blocarii acestuia, exercitandu-se astfel o presiune mai mare asupra timpanului. In mod ironic, dopul de cerumen apare ca o consecinta a incercarii de a elimina ceara din urechi.
Gingivita Detalii Afectiune
Gingivita este o afectiune usoara si destul de frecventa a gingiilor, care se caracterizeaza prin iritatie, roseata si inflamarea gingiilor. Este esential sa tratam cu seriozitate gingivita si sa actionam cat mai repede, deoarece aceasta poate determina aparitia altor afectiuni mai grave, precum parodontita sau caderea dintilor.