Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Amigdalita (pusee recurente)

Despre afectiune

Inflamatia acuta a amigdalelor palatine datorita infectiei streptococice, sau mai putin frecvent, datorita infectiei virale.

Epidemia de amigdalita virala apare frecvent in randul recrutilor militari. Amigdalita se caracterizeaza prin gat inflamat si dureri accentuate la deglutitie, ce frecvent iradiata spre urechi. Copiii foarte mici pot sa nu acuze dureri, dar vor refuza sa manance. Sunt frecvente febra inalta, alterarea starii generale, durerea de cap si varsaturile.

Reteta naturista recomandata in remedii pentru Amigdalita (pusee recurente)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Oregano Oil 94.09 Ron 4-4-4 picaturi 30 ml Detalii Produs
Oregano Oil este foarte eficient in eliminarea bacteriilor rezistente care cauzeaza amigdalita recurenta, datorita prorietatilor de antiseptic si antibiotic natural. Antibioticele chimice creaza rezistenta bacteriilor la tratament.
2. C 1000 73.80 Ron 1-1-0 100 tablete = 130 g Detalii Produs
C 1000 contine vitamina C cu eliberare prelungita si bioflavonoide din macese, pentru eficienta sporita. Impreuna contribuie la intarirea sistemului imunitar in fata virozelor, amigdalitelor si multor altor probleme de sanatate imunitare.
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

 

Amigdalita se refera la inflamarea amigdalelor faringiene. Inflamatia poate implica alte zone din spatele gatului, inclusiv vegetatiile adenoide şi amigdalele linguale. Amigdalele sunt ganglioni limfatici, sau mase ovale de tesut limfatic, situate pe ambele parti ale gatului. Aceste glande limfatice sunt situate în partea de sus a gâtului si in partea din spate a gurii şi pot fi văzute atunci cand se deschide gura. Sunt o parte de aparare naturala a organismului , deaorece ajuta la filtrarea bacteriilor si previn intrarea lor în organism, motiv pentru care amigdalita apare frecvent la copii.

Amigdalita este de obicei o stare de auto-limitare, adică conditia se imbunatateste fara tratament, şi în general nu există complicaţii. Amigdalita este extrem de frecvente la copii şi tineri, dar poate aparea la orice varsta. Caracteristicile bolii sunt durerea în gât şi dificultăţi de înghiţire.

Exista mai multe variante de amigdalite : acute, recurente şi cronice si abces peritonsilar. Aceasta umflare este, de obicei cauzată de o infectie virala sau bacteriana. Amigdalita este numele dat conditiei in care amigdalele devin rosii, umflate si sensibile.

 

Despre Amigdalita recurenta

 

Infectiile recurente ale amigdalelor duc la episoade frecvente de amigdalită. Aceste infectii frecvente conduc la anumite modificari in tesuturile limfoide ale amigdalelor, facandu-le extinse în dimensiune ; se pot extinde intr-o masura în care se pot atinge reciproc. Amigdalita recurenta septica poate duce la unele cicatrici pe amigdale, ceea ce le face mai puţin capabile să lupte împotriva infecţiei viitoare.

Unele descoperiri sugereaza ca aceste infectii nu pot raspunde la tratament deoarece bacteriile formează biofilme care le protejeaza de antibiotice şi actiunea sistemului imunitar. Biofilmele sunt colonii organizate de bacterii. Dovezi recente au legat biofilmele de o varietate de infectii persistente, inclusiv placa dentara, fibroza chistica, infectii ale tractului urinar, ostoemielita si infectii ale urechii. Unele studii au aratat ca bacteriile din biofilme poate fi de 5000 de ori mai rezistente la antibiotice decât aceleaşi bacterii in forma libera.

Infectia amigdalelor, sau amigdalita, este una dintre cele mai comune boli infectioase ale copilariei. Amigdalita recurenta în general este tratata prin eliminarea amigdalelor, o procedură cunoscută sub numele de amigdalectomie.

Bacteriile formeaza biofilme după prima aderarea la o suprafaţă în interiorul corpului. Apoi ele secreta materiale zaharoase, care formează o matrice în jurul lor şi trimit semnale chimice catre alte bacterii din apropiere, care le informeaza ca formarea biofilmelor este în curs de desfăşurare.

Alte cercetari au aratat ca sase pana la noua specii diferite de bacterii pot locui în aceleaşi biofilmele amigdaliene. Prezenţa biofilmelor bacteriene mixte poate explica de ce infectiile amigdaliene pot rezista tratamentului cu antibiotice.

Amigdalita este, de asemenea, cunoscuta sub numele de tonsilofaringita. Aceasta este o condiţie în care, amigdalele se inflamează în totalitate, din cauza unei infectii bacteriene sau virale. De asemenea, aceasta este un fel de faringita. Simptomele de amigdalită la adulţi şi copii includ febră şi dureri în gât. Dacă se instaleaza amigdalita, atunci este recomandat să se consulte un medic pentru a stabili un plan de tratament antibiotic. Amigdalita, de obicei, începe cu durere brusca de gat si dureroasa la înghiţire.

 

Cauzele amigdalitei

 

Amigdalita este cel mai frecvent rezultatul unor infectii virale, dar în aproximativ o treime din cazuri, o infectie bacteriana poate fi cauza. Este imposibil să se recunoască diferenţa dintre infecţii bacteriene sau virale, insa numai testele medicale pot ajuta la identificarea cauzei exacte.

 

Posibile cauze de amigdalita:

 

 • Contactul cu orice persoana care a suferit o infectie amigdaliana sau faringiena ar putea creşte riscul de a dezvolta amigdalită.
 • O durere în gât prelungită cauzată de o infecţie s-ar putea dezvolta în amigdalită.
 • Schimbul de obiecte personale, cum ar fi periutele de dinti cu o persoana infectata poate cauza amigdalită.
 • Deşi amigdalita poate aparea la orice varsta este mult mai frecventa in randul copiilor mai mici.

 

Simptomele de amigdalita

 

Semnele şi simptomele de amigdalita la adulti sau chiar la copii nu vor fi întotdeauna uniforme, deoarece acestea depind de natura infectiei. Cu toate acestea, amigdalele marite in volum sunt comune atat pentru adulţi, cat si pentru copii şi copii mici. Amigdalita poate fi acuta, sub-acuta sau cronica.Mai jos este o descriere a simptomelor de amigdalită, bazata pe tipul de infecţie.

 

Simptome de amigdalita acuta:

 

 • Un debut brusc al unei infectii a gatului sau dureri de gât, care sunt destul de severe şi se agraveaza rapid.
 • Este posibila, de asemenea, o creştere moderată a febrei.
 • Inghitire dureroasa a oricarui aliment sau chiar a propriei salive.
 • Se poate observa, de asemenea, o înroşire si o marire a amigdalelor. Poate fi prezent si puroi.
 • Se poate experimenta o umflare a ganglionilor limfatici din zona gâtului, chiar sub fălci, iar acestia vor fi, de asemenea, sensibili la atingere.
 • În multe cazuri de amigdalită acută nu va fi prezenta răguşeala sau pierderea de voce.

 

Simptomele amigdalitei sub-acute pot fi prezente de la aproximativ trei săptămâni pana la trei luni:

 

 • Amigdalele marite.
 • Există, de asemenea, posibilitatea de acumulare de puroi sau de un material sub formă de pastă urat mirositor care infecteaza amigdalele.
 • Durerea în gât este un alt simptom comun şi se poate suferi, de asemenea, de halitoza severă, care este termenul medical pentru respiratia urat mirositoare.
 • Ca şi în amigdalită acută, amigdalită sub-acută va provoca unele tumefieri si sensibilitate la nivelul ganglionilor limfatici.

 

Simptome de amigdalita cronica includ următoarele:

 

 •  Amigdale marite, usor inrosite si cu gropi mari.
 • Extinderea sau umflarea ganglionilor limfatici, dar in acest caz acestia nu vor deveni sensibili.
 • Infecţiile frecvente asociate cu dureri de gât sunt un alt simptom de amigdalită cronică.

 

Cum se pune diagnostic de amigdalita

 

Diagnosticul se poate face cu uşurinţă prin examinarea cavitatii bucale folosind o spatula pentru a apasa limba, pentru ca medicul sa poata vedea amigdalele umflate cu pete albe de puroi si roseata pe ele. Pentru a confirma cauza inflamatiei medicul trebuie să ia o probă de tesut de pe amigdalele şi gât şi sa o trimita la laborator pentru teste.

 

Complicaţiile amigdalitei

 

 • Pot apare complicatii serioase, ca urmare a inflamarii amigdalelor, cum ar fi răspândirea inflamatiei in zona din jurul amigdalelor şi formarea abcesului peritonsilar.
 • Deshidratarea datorita înghiţirii dificile sau dureroase.
 • Obstrucţia căilor respiratorii.
 • Unele complicatii pot aparea ca urmare a infectiei cu bacterii coci; aceste complicatii includ febră reumatică şi inflamaţie a ficatului şi a rinichilor.

 

Tratamentul amigdalitelor

 

 • Amigdalita care rezulta dintr-o infectie cu bacterii Streptococcus trebuie să fie tratata cu antibiotice, cum ar fi penicilina, ampicilina sau eritromicina.
 • Antipiretice, cum ar fi acetaminofen si ibuprofen.
 • Gargara cu apa calda cu sare.
 • Consumul de multe lichide.
 • Odihna

 

Excizia sau operatia amigdalelor

 

Indicaţiile actuale pentru amigdalectomie (îndepărtarea amigdalelor) sunt puţine. Părinţii se plâng adesea de amigdalite recurente şi uita că amigdalele au fost create pentru a fi infectate, deoarece apara organismul impotriva bacteriilor. Medicii pot recurge la o amigdalectomie în următoarele cazuri:

 1. Obstructie orală şi dificultate la înghiţire cauzata de umflarea continuă şi mare a amigdalelor.
 2. Abces peritonsilar recurent.
 3.  Limfadenita recurenta.
 4. Suspiciunea existentei unei tumori in amigdale, mai ales atunci când se produce umflarea amigdalelor sau atunci când umflarea progreseaza rapid.

 

Complicaţiile exciziei:

 

 • Gât uscat timp de cinci zile, in medie.
 • Dureri de urechi şi inflamaţie a laringelui. 
 • Respiratia urat mirositoare.
 • Hemoragie severă, uneori.

 

Amigdalele sunt considerate ca făcând parte din mijloacele de apărare din organism. Amigdalele copiilor sunt supuse frecvent la inflamare, insa eliminarea lor nu este recomandata, cu excepţia cazului în care amigdalele umflate sunt foarte mari şi interferează cu înghiţirea, sau în cazul în care medicul suspectează prezenţa unei bolii maligne.

 

Remediu naturist pentru amigdalita cu produse Calivita

 

 • Timolul si carvacrolul sunt doua substante cu efect de atibiotic natural cu spectru larg care se gasesc in uleiul de oregano – Oregano Oil.
 • Vitamina C intr-o concetratie mare - C 1000 – ajuta la intarirea sistemului imunitar si protectia imptriva virusilor si bacteriilor care cauzeaza infectii.
 • Oregano Oil are efectului unui antibiotic (fara efectele secundare ale antibioticelor de sinteza) cu spectru larg. Acesta se administreaza dupa masa cate 4 picaturi intr-o lingura cu apa, administrerea la copii este de cate 2 picaturi conform specificatiei mai sus.
 • Vitamina C de1000 mg stimuleaza imunitatea si formarea de anticorpi.

Afectiuni ORL - Tratamente si remedii naturiste

Alte tratamente din categoria Afectiuni ORL

Acufene (zgomote in urechi) Detalii Afectiune
Acufena sau tinitusul este perceperea de sunete în cadrul urechii umane, sau asa-zisele tiuituri in urechi, care se produc în absenţa sunetelor externe corespunzătoare. 
Cataracta Detalii Afectiune
Afectiune oculara care consta in opacifierea progresiva a cristalinului cu diminuarea acuitatii vizuale. Cataracta juvenila sau a adultului poate fi cauzata de procesul de imbatranire, expunerea la radiatii X, caldura prin expunerea la infrarosii, boli sistemice (de ex. diabetul zaharat), uveita sau medicatia sistemica (de ex. corticoterapia), sau posibil expunerea cronica la ultraviolete.
Dureri de gat (amigdalita) Detalii Afectiune
O durere în gât este o afectiune situata în zona din jurul amigdalelor. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de faringită sau amigdalită. Faringele este parte a gâtului, care se află între gură şi caseta de laringe sau voce. Acesta conditie este asociata cel mai frecvent cu raceala sau gripa. De obicei gatul inflamat se vindeca fara complicatii, insa in unele cazuri, se dezvolta intr-o boală gravă.
Exoftalmie Detalii Afectiune
Exoftalmia este o stare caracterizata prin proeminenta globului ocular in afara orbitei. Cuvantul grecesc ophthalmos inseamna "ochi" si cuvantul grecesc ex- inseamna "afara". Exoftalmia poate fi bilaterala (ambii ochi sunt afectati) sau unilaterala (doar un singur ochi este afectat).
Glaucom Detalii Afectiune
Glaucomul este un grup de bolile de ochi, în care afectarea nervului situat în partea din spate a ochiului (nervul optic) duce la pierderea vederii. La început, este pierduta vederea secundara (periferica). Dacă glaucomul nu este tratat, pierderea vederii poate continua ducand la orbire totală in timp.
Hemoragii nazale Detalii Afectiune
Hemoragiile nazale se produc atunci cand membranele mucoasei nasului interior sunt perturbate sau iritate suficient pentru a provoca sangerari anormale. Termenul medical pentru sângerări sau hemoragii nazale este de epistaxis.
Hipertiroidie Detalii Afectiune
O stare clinica ce cuprinde mai multe boli specifice, caracterizata prin hipermetabolism si niveluri serice crescute de hormoni tiroidieni liberi.
Hipotiroidie Detalii Afectiune
  Reactia caracteristica de raspuns clinic la deficitul de hormoni tiroidieni la adult. Hipotiroidismul primar este cea mai frecventa forma, este probabil o boala autoimuna care apare de obicei ca rezultat al tiroiditei Hashimoto si este asociat adesea cu o gusa evidenta sau , intr-un stadiu evolutiv mai avansat al bolii, cu o glanda tiroida fibrozata si redusa ca dimensiune, cu functionalitate minima sau absenta. A doua forma din punct de vedere al frecventei este hipotiroidismul post-terapeutic, in special dupa terapie cu iod radioactiv sau dupa interventie chirurgicala pentru hipertiroidism.
Miopie Detalii Afectiune
Miopia este o eroare de refractie, ceea ce înseamnă că ochiul nu refracta lumina corect la o concentrare unică de a vedea imagini în mod clar. În miopie, obiectele apropiate se vad clare, iar cele aflate la distanta apar neclare. Miopia este o conditie comuna care afecteaza un procent estimat de 25-30% din intreaga populatie. Este o tulburare de focalizare, si nu o boala a ochilor.
Miros (pierdere) Detalii Afectiune
Pierderea de miros rezulta dintr-o congestie nazala sau blocarea nasului, sau poate fi un semn al unui conditii legate de sistemul nervos (neurologice). Termenul medical pentru pierderea mirosului este anosmie. O pierdere parțială a mirosului se numește hiposmie. Pierderea mirosului este adesea cauzată de condiții care afectează membranele mucoase care delimiteaza pasajele nazale.
Mononucleoza Detalii Afectiune
Mononucleoza, de asemenea, numita "mono", este o boala comuna care lasa senzatia de oboseala si slabiciune timp de cateva saptamani sau luni. Boala dispare de la sine; multa odihna si o auto-ingrijire corespunzatoare te poate ajuta sa te simti mai bine.
Dureri de dinti Detalii Afectiune
  Durerea de dinți sau se produce atunci când nervul unui dinte este iritat. Infecția, prejudiciul, sau pierderea unui dinte sunt cele mai comune cauze de durere dentara. Durerea poate să apară, de asemenea, după o extracție (dintele este scos). Uneori, durerea provine din alte domenii și radiază la maxilar, astfel parand a fi durere de dinți. Zonele cele mai comune includ articulatiile maxilarului , durerile de urechi, si chiar problemele cardiace ocazionale.
Abces Detalii Afectiune
Un abces este o colectie de puroi care formeaza o cavitate in tesut si este inconjurat de un tesutul inflamat, format ca urmare a unei infectii localizate sau a prezentei unor corpuri straine. 
Adenoidita Detalii Afectiune
Adenoidita este o afectiune intalnita cu precadere la sugari si copii cu varsta de pana la 7 ani si reprezinta o infectie de tip microbian sau virotic a tesutului adenoidian.
Sforaitul Detalii Afectiune
Sforaitul reprezinta emiterea de sunete ragusite si stridente cauzata de obstructionarea partiala a cailor respiratorii in timpul somnului. Sforaitul apare atunci cand aerul trece prin tesuturile aflate la nivelul gatului, care in timpul somnului se afla in stare relaxata, determinandu-le pe acestea sa vibreze in timp ce respiram.
Dopul de cerumen (dop de ceara) Detalii Afectiune
Dopul de cerumen sau in termeni populari, dopul de ceara, desemneaza o acumulare a straturilor de ceara din ureche in canalul auditiv pana in punctul blocarii acestuia, exercitandu-se astfel o presiune mai mare asupra timpanului. In mod ironic, dopul de cerumen apare ca o consecinta a incercarii de a elimina ceara din urechi.
Gingivita Detalii Afectiune
Gingivita este o afectiune usoara si destul de frecventa a gingiilor, care se caracterizeaza prin iritatie, roseata si inflamarea gingiilor. Este esential sa tratam cu seriozitate gingivita si sa actionam cat mai repede, deoarece aceasta poate determina aparitia altor afectiuni mai grave, precum parodontita sau caderea dintilor.