Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Hemoragii nazale

Despre afectiune

Hemoragiile nazale se produc atunci cand membranele mucoasei nasului interior sunt perturbate sau iritate suficient pentru a provoca sangerari anormale. Termenul medical pentru sângerări sau hemoragii nazale este de epistaxis.

Reteta naturista recomandata in remedii pentru Hemoragii nazale

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. C 1000 73.80 Ron 1-1-0 100 tablete = 130 g Detalii Produs
Vitamina C cu eliberare prelungita ajuta la consolidarea perertilor capilari si previne hemoragia nazala, fiind un remediu natural excelent atat pentru adulti, cat si pentru copii.
2. Omega 3 75.44 Ron 1-1-0 100 capsule gelatinoase = 152 g Detalii Produs
Acizii grasi omega 3 fac parte dintre elementele importante pentru sanatatea cardiovasculara deoarece reduc tensiunea arteriala si pevin inflamatia. De asemenea, contribuie la consolidarea imunitatii si protectia impotriva infectiilor.
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

 

Hemoragiile nazale se produc atunci cand membranele mucoasei nasului interior sunt perturbate sau iritate suficient pentru a provoca sangerari anormale. Termenul medical pentru sângerări sau hemoragii nazale este de epistaxis.

Sangerarile nazale apar cel mai frecvent la copii sub varsta de 10 ani şi la adulţi cu vârste cuprinse între 45-65 de ani. Incidenţa este mai mare la bărbaţi, dar dupa menopauza, există o diferenţă mică în incidenţa dintre bărbaţi şi femei. Se considera ca estrogenul(care in perioada de menopuaza scade) confera protecţie femeilor, fie pentru că le ajută să-si păstraze mucoasa umeda sau din cauza beneficiilor vasculare.

 

Zone comune pentru sangerari nazale

 

Anatomic, nasul este împărţit în două regiuni: anterioara (fata) si posterioara(spate. Marea majoritate (90%) din sângerările nazale apar în regiunea anterioară de la o zonă cunoscută sub numele de plexul lui Kieselbach. Această zonă este situată chiar în interiorul nasului pe septul nazal de sus, la convergenţa mai multor vase de sange majore.

Sangerarile nazale posterioare sunt mai puţin frecvente şi apar de obicei la persoanele în vârstă din cauza hipertensiunii arteriale, aterosclerozei si subtierii mucoasei nazale. Aceste sângerări nazale sunt mai grave şi greu de controlat din cauza locaţiei lor, precum şi datorita faptului că vasele de sânge care alimentează acest domeniu sunt mai mari, astfel încât sângerarea poate fi mai abundenta. Sângerările nazale posterioare necesită atenţie medicală promptă şi de multe ori spitalizarea.

 

Care sunt simptomele hemoragiei nazale?

 

Simptomele de sângerări nazale anterioare sunt caracterizate de o hemoragie care se opreşte şi reincepe sau de o sangerare constantă din partea din fata a nasului. Sangele poate curge de la una sau ambele nari. Acesta poate curge si în gât. Simptomele de sângerări nazale posterioare includ sângerare care se opreşte şi începe, sângerare rapidă in partea din spate a nasului, sau scurgerere lentă, constantă. Uneori sangele curge inapoi in gat. Mai ales in cazul sângerarii posterioare, se poate pierde sânge rapid.

 

Cauzele hemoragiei nazale

 

Incidenta de sângerări nazale este mai mare în timpul lunilor de iarnă, mai reci, atunci cand infectiile cailor respiratorii superioare sunt mai frecvente, iar temperatura şi umiditatea fluctueaza mult mai dramatic. În plus, modificările de la o temperatura scazuta si umeda în afara la una calda si uscata in locuinte produc uscare şi schimbări la nivelul mucoasei nazale, care il vor face mult mai sensibil la sangerare. Sângerările nazale, de asemenea, apar in climate fierbinti si uscate, cu umiditate scazuta, sau atunci când există o schimbare între anotimpuri. Următorii factori predispun oamenii la sângerări nazale:

 • Infecţii
 • Traume, inclusiv cele auto-induse de scobitul in nas, mai ales la copii
 • Rinita alergică şi non-alergica
 • Hipertensiune arteriala (tensiune arterială ridicată) - tensiunea arterială necontrolată poate prelungi o sângerare nazala
 • Utilizarea de medicamente pentru subtierea sangelui
 • Abuzul de alcool
 • Cauzele mai putin frecvente includ tumorile şi problemele moştenite de sângerare

 

De departe, cele mai frecvente cauze sunt trauma, uscarea si iritarea

 

 • Trauma - Aceasta este, de obicei, asociata cu scobitul in nas, dar există si alte cauze de traume. Căptuşeala din interiorul nasului este bogata in vasele de sange, orice traumă poate declanşa o uşoară sângerare din nas. Suflatul viguros al nasului sau chiar stranutul repetat pot provoca traume la nivelul tesuturilor delicate care captusesc mucoasa nazală. Alta cauza de traume poate fi un corp strain sau un traumatism contondent.

 

 • Uscaciunea - Orice afectiune care duce la uscarea nasului poate provoca sangerari nazale. Acesta este motivul pentru care epistaxisul este mult mai frecvent în timpul iernii, când aerul este uscat şi rece, lipsit de umiditate.

 

 • Iritarea :

• Alergiile sezoniere care provoacă rinoree cronica duc la suflari de nas repetate, care poate usca şi traumatiza pasajele nazale.

• Infecţiile căilor respiratorii superioare duc la schimbări în secreţiile de mucus şi paturile vasculare care delimiteaza pasajele nazale.

• Anumite medicamente si droguri, de asemenea, duc la subtierea pasajelor nazale şi acestea includ cocaina (care poate provoca de fapt, o gaură în septul nazal) si spray-uri nazale cu steroizi, care sunt folosite pentru tratarea alergiilor sezoniere. Aceste spray-uri cu steroizi pot duce la subtierea tesutului.

 

Tratamentul hemoragiilor nazale

 

Mai puţin de 10% din cei care experimenteaza sângerări nazale, vor trebui să solicite asistenţă medicală. Marea majoritate pot fi tratati urmand anumiti pasi:

 • Tratamentul la domiciliu presupune strângerea de părţile moi ale cailor nazale împreună pentru minim 5 minute pana la maxim de 20 de minute. Nu fiti tentati sa va opriti pentru a verifica dacă sângerarea s-a oprit - este nevoie de presiune continuă.
 • Aşezaţi-va apleacati în faţă, pentru a evita inghitirea de sange, care poate duce la greaţă şi vărsături.
 • Pachetele de gheata pot fi benefice şi pot fi aplicate pe podul nasului sau in spatele gatului.
 • Oximetazolina (Afrin) sau fenilefrina (Neo-Synephrine), vasoconstrictoare puternice, pot opri sangerarea. Se utilizeaza numai conform instrucţiunilor de pe etichetă.

 

Când se solicita tratament medical

 

 • Dacă se observa sânge provenind din ambele nari, este posibil să fie vorba despre o sângerare posterioara, care va necesita o atenţie medicală promptă

 

 • Dacă persoana este în vârstă aceasta poate devini ameţita sau poate leşina datorita pierderii de sânge

 

 • Dacă sângerările sunt excesive sau persoana respectiva se afla în imposibilitatea de a opri sangerarea dupa o perioada adecvată de timp

 

 • Dacă persoana sufera de orice tulburari de sângerare sau de coagulare sau ia medicamente pentru subţierea sângelelui.

 

Prevenirea hemoragiilor nazale viitoare

 

Desi cauzele enumerate mai sus sunt cele mai frecvente motive pentru sângerări nazale, multe cazuri de epistaxis nu au nicio cauza evidenta. Există anumite condiţii despre care se stie ca pot duce la epistaxis, si exista anumite masuri care pot fi luate pentru prevenirea sangerarilor repetate:

 

 • Utilizarea de spray-uri nazale saline pentru a menţine pasajele interioare umede în special în timpul lunilor de iarnă, atunci cand umiditatea este scazuta.

 

 • Aplicarea unei cantitati mici de unguent cu bacitracina sau vaselina în pasajele nazale.

 

 • Folosirea unui umidificator in timpul lunilor de iarnă sau punerea unui vas cu apă în dormitor. Apa se schimba in fiecare zi şi se urmeaza toate instrucţiunile de curăţare pentru a evita o acumulare de fungi.

 

Remediu naturist Calivita pentru prevenirea sangerarilor nazale

 

 • Utilizarea de Vitamina C intr-o concetratie mare si cu eliberare prelungita sunb forma C 1000 ajuta la intarirea peretilor capilari, astfel prevenind hemoragia nazala.
 • Acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste fortifica sistemul imunitar, cresc rezistenta la infectii si reduc tensiunea arteriala.

Afectiuni ORL - Tratamente si remedii naturiste

Alte tratamente din categoria Afectiuni ORL

Acufene (zgomote in urechi) Detalii Afectiune
Acufena sau tinitusul este perceperea de sunete în cadrul urechii umane, sau asa-zisele tiuituri in urechi, care se produc în absenţa sunetelor externe corespunzătoare. 
Amigdalita (pusee recurente) Detalii Afectiune
Inflamatia acuta a amigdalelor palatine datorita infectiei streptococice, sau mai putin frecvent, datorita infectiei virale. Epidemia de amigdalita virala apare frecvent in randul recrutilor militari. Amigdalita se caracterizeaza prin gat inflamat si dureri accentuate la deglutitie, ce frecvent iradiata spre urechi. Copiii foarte mici pot sa nu acuze dureri, dar vor refuza sa manance. Sunt frecvente febra inalta, alterarea starii generale, durerea de cap si varsaturile.
Cataracta Detalii Afectiune
Afectiune oculara care consta in opacifierea progresiva a cristalinului cu diminuarea acuitatii vizuale. Cataracta juvenila sau a adultului poate fi cauzata de procesul de imbatranire, expunerea la radiatii X, caldura prin expunerea la infrarosii, boli sistemice (de ex. diabetul zaharat), uveita sau medicatia sistemica (de ex. corticoterapia), sau posibil expunerea cronica la ultraviolete.
Dureri de gat (amigdalita) Detalii Afectiune
O durere în gât este o afectiune situata în zona din jurul amigdalelor. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de faringită sau amigdalită. Faringele este parte a gâtului, care se află între gură şi caseta de laringe sau voce. Acesta conditie este asociata cel mai frecvent cu raceala sau gripa. De obicei gatul inflamat se vindeca fara complicatii, insa in unele cazuri, se dezvolta intr-o boală gravă.
Exoftalmie Detalii Afectiune
Exoftalmia este o stare caracterizata prin proeminenta globului ocular in afara orbitei. Cuvantul grecesc ophthalmos inseamna "ochi" si cuvantul grecesc ex- inseamna "afara". Exoftalmia poate fi bilaterala (ambii ochi sunt afectati) sau unilaterala (doar un singur ochi este afectat).
Glaucom Detalii Afectiune
Glaucomul este un grup de bolile de ochi, în care afectarea nervului situat în partea din spate a ochiului (nervul optic) duce la pierderea vederii. La început, este pierduta vederea secundara (periferica). Dacă glaucomul nu este tratat, pierderea vederii poate continua ducand la orbire totală in timp.
Hipertiroidie Detalii Afectiune
O stare clinica ce cuprinde mai multe boli specifice, caracterizata prin hipermetabolism si niveluri serice crescute de hormoni tiroidieni liberi.
Hipotiroidie Detalii Afectiune
  Reactia caracteristica de raspuns clinic la deficitul de hormoni tiroidieni la adult. Hipotiroidismul primar este cea mai frecventa forma, este probabil o boala autoimuna care apare de obicei ca rezultat al tiroiditei Hashimoto si este asociat adesea cu o gusa evidenta sau , intr-un stadiu evolutiv mai avansat al bolii, cu o glanda tiroida fibrozata si redusa ca dimensiune, cu functionalitate minima sau absenta. A doua forma din punct de vedere al frecventei este hipotiroidismul post-terapeutic, in special dupa terapie cu iod radioactiv sau dupa interventie chirurgicala pentru hipertiroidism.
Miopie Detalii Afectiune
Miopia este o eroare de refractie, ceea ce înseamnă că ochiul nu refracta lumina corect la o concentrare unică de a vedea imagini în mod clar. În miopie, obiectele apropiate se vad clare, iar cele aflate la distanta apar neclare. Miopia este o conditie comuna care afecteaza un procent estimat de 25-30% din intreaga populatie. Este o tulburare de focalizare, si nu o boala a ochilor.
Miros (pierdere) Detalii Afectiune
Pierderea de miros rezulta dintr-o congestie nazala sau blocarea nasului, sau poate fi un semn al unui conditii legate de sistemul nervos (neurologice). Termenul medical pentru pierderea mirosului este anosmie. O pierdere parțială a mirosului se numește hiposmie. Pierderea mirosului este adesea cauzată de condiții care afectează membranele mucoase care delimiteaza pasajele nazale.
Mononucleoza Detalii Afectiune
Mononucleoza, de asemenea, numita "mono", este o boala comuna care lasa senzatia de oboseala si slabiciune timp de cateva saptamani sau luni. Boala dispare de la sine; multa odihna si o auto-ingrijire corespunzatoare te poate ajuta sa te simti mai bine.
Dureri de dinti Detalii Afectiune
  Durerea de dinți sau se produce atunci când nervul unui dinte este iritat. Infecția, prejudiciul, sau pierderea unui dinte sunt cele mai comune cauze de durere dentara. Durerea poate să apară, de asemenea, după o extracție (dintele este scos). Uneori, durerea provine din alte domenii și radiază la maxilar, astfel parand a fi durere de dinți. Zonele cele mai comune includ articulatiile maxilarului , durerile de urechi, si chiar problemele cardiace ocazionale.
Abces Detalii Afectiune
Un abces este o colectie de puroi care formeaza o cavitate in tesut si este inconjurat de un tesutul inflamat, format ca urmare a unei infectii localizate sau a prezentei unor corpuri straine. 
Adenoidita Detalii Afectiune
Adenoidita este o afectiune intalnita cu precadere la sugari si copii cu varsta de pana la 7 ani si reprezinta o infectie de tip microbian sau virotic a tesutului adenoidian.
Sforaitul Detalii Afectiune
Sforaitul reprezinta emiterea de sunete ragusite si stridente cauzata de obstructionarea partiala a cailor respiratorii in timpul somnului. Sforaitul apare atunci cand aerul trece prin tesuturile aflate la nivelul gatului, care in timpul somnului se afla in stare relaxata, determinandu-le pe acestea sa vibreze in timp ce respiram.
Dopul de cerumen (dop de ceara) Detalii Afectiune
Dopul de cerumen sau in termeni populari, dopul de ceara, desemneaza o acumulare a straturilor de ceara din ureche in canalul auditiv pana in punctul blocarii acestuia, exercitandu-se astfel o presiune mai mare asupra timpanului. In mod ironic, dopul de cerumen apare ca o consecinta a incercarii de a elimina ceara din urechi.
Gingivita Detalii Afectiune
Gingivita este o afectiune usoara si destul de frecventa a gingiilor, care se caracterizeaza prin iritatie, roseata si inflamarea gingiilor. Este esential sa tratam cu seriozitate gingivita si sa actionam cat mai repede, deoarece aceasta poate determina aparitia altor afectiuni mai grave, precum parodontita sau caderea dintilor.