Miros (pierdere)

Descriere Remediu Naturist

 

Ce este pierderea mirosului?

 

Pierderea de miros rezulta dintr-o congestie nazala sau blocarea nasului, sau poate fi un semn al unui conditii legate de sistemul nervos (neurologice). Termenul medical pentru pierderea mirosului este anosmie. O pierdere parțială a mirosului se numește hiposmie. Pierderea mirosului este adesea cauzată de condiții care afectează membranele mucoase care delimiteaza pasajele nazale.

 

Fără simțul mirosului, alimentele au un gust diferit, nu putem mirosi parfumul unei flori, și ne-am putea afla într-o situație periculoasă, fara sa ne dam seama. De exemplu, fără capacitatea de a detecta mirosuri, nu am  putea detecta o scurgere de gaz, fumul de la un incendiu, sau laptele acru.

 

Tulburările de gust și miros sunt foarte frecvente. Din fericire, pentru majoritatea oamenilor, anosmia este temporara, cauzata de un nas infundat grav de o răceală. Odată ce raceala isi face cursul, mirosul va reveni treptat.

 

Dar, pentru unele persoane, printre care mulți vârstnici, pierderea mirosului poate persista. În plus, anosmia poate fi un semn de o condiție medicală mai gravă. Orice probleme legate de miros care persista ar trebui să fie verificate de către un medic.

 

Informatii de baza despre simtul mirosului

 

Simtul mirosului al unei persoane este determinat de anumite procese. În primul rând, o molecula eliberat de o substanță (cum ar fi parfumul de la o floare) trebuie să stimuleze celulele nervoase speciale (numite celule olfactive) găsit sus în nas. Aceste celule nervoase trimit informații către creier, unde mirosul specific este identificat. Orice lucru care interfereaza cu aceste procese, cum ar fi congestia nazala, blocajele nazale, sau deteriorarea celulelor nervoase în sine, pot duce la pierderea mirosului.

 

Capacitatea de a mirosi, de asemenea, afectează abilitatea de a gusta. Fără simțul mirosului, papilele noastre gustative pot detecta doar cateva arome, iar acest lucru poate afecta calitatea vieții.

 

Cauze pentru anosmie

 

Congestie nazală de la o alergie, raceala, infectie a sinusurilor, sau o calitate slabă a aerului este cea mai frecventa cauza de anosmie. Alte cauze includ:

 

 • Polipi nazali - mici excrescente benigne la nivelul nasului și sinusurilor care blochează pasajul nazal.
 • Leziuni la nivelul nervilor nazali de la interventii chirurgicale sau traumatisme la cap.
 • Expunerea la substante chimice toxice, cum ar fi pesticidele sau solvenții.
 • Anumite medicamente, inclusiv antibiotice, antidepresive, medicamente anti-inflamatorii, medicamente pentru inima, si altele.
 • Abuzul de cocaina.
 • Batranetea. Ca si vederea si auzul, simțul mirosului poate deveni mai slab odata cu inaintarea in varsta. De fapt, sentimentul de mirosul este cel mai puternic între vârstele de 30 și 60 de ani și începe să scadă după vârsta de 60 de ani.
 • Anumite conditii medicale, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multiplă, deficiențele nutriționale, condițiile congenitale si tulburările hormonale.
 • Tratamentul radiologic in cazurile de cancer la cap si gat.

 

 • Apariția bruscă de pierdere a mirosului asociata cu slăbiciune sau amorțeală la nivelul brațelor sau a degetelor, mai ales în cazul în care se produce doar pe o parte a corpului, poate fiun semn de accident vascular cerebral.

 

Simptomele anosmiei

 

Semnul evident de anosmie este o pierdere de miros. Unele persoane cu anosmie observa o schimbare în modul în care lucrurile miros. De exemplu, lucrurile si obiectele familiare începe să nu mai miroase. Pierderea mirosului ar putea fi însoțita de o iritație temporară sau permanentă sau distrugerea membranelor mucoase care captusesc interiorul nasului. Simptomele includ:

 

 • Tuse
 • Febră
 • Dureri de cap
 • Roșeață, căldură sau umflarea mucoasei nazale
 • Nas înfundat (congestie nazală)
 • Stranut

 

Simptomele de obstrucție care pot apărea, împreună cu pierderea mirosului

Pierderea mirosului ar putea însoți simptome legate de o obstructie in pasajul nazal, inclusiv:

 

 • Deformarea nasului sau a căilor respiratorii
 • Dificultăți de respirație
 • Durere
 • Umflare

 

Simptome ale sistemului nervos si simptome cerebrale, care pot să apară odată cu pierderea mirosului

 

Pierderea mirosului ar putea însoți simptome legate de deteriorarea sistemului nervos central sau a creierului, inclusiv:

 

 • Dureri de cap
 • Debutul sau modificarea configurației durerilor de cap
 • Amorțeală pe o parte a corpului
 • Modificari de personalitate sau comportament
 • Dificultăți de vorbire
 • Probleme de vedere, cum ar fi vedere încețoșată, vedere dublă, sau pierderea vederii periferice
 • Slăbiciune pe o parte a corpului

 

Simptome grave care ar putea indica o condițiecare pune viața în pericol

 

Pierderea mirosului, cu senzatie de amorteala sau slabiciune brusca a brațului sau degetelor, mai ales atunci când se produce doar pe o parte a corpului, poate fi un semn de accident vascular cerebral. Se solicite asistență medicală imediată dacă apar simptome grave, inclusiv:

 

 • Schimbare în nivelul de constiinta sau de vigilență, cum ar fi lesinul sau lipsa de reacție
 • Schimbarea în starea mentală sau o schimbare bruscă de comportament, cum ar fi confuzie, delir, letargie, halucinații și iluzii
 • Vorbire deformata, tulburări de vorbire sau incapacitatea de a vorbi
 • Paralizia sau incapacitatea de a misca o parte a corpului
 • Dureri de cap severe
 • Schimbarea bruscă a vederii, pierderea vederii, sau dureri de ochi

 

Diagnosticulde anosmie

 

Dacă vă confruntați cu o pierdere de miros care nu se poate atribuiunei raceli sau alergii sau care nu se amelioreaza dupa o saptamana sau doua, contactati medicul. Acesta poate să arunce o privire în interiorul nasului cu un instrument special pentru a vedea dacă un polip sau o alta creștere afecteaza capacitatea de a mirosul sau daca este prezenta o infectie.

 

Pot fi necesare teste suplimentare efectuare de medicul ORL pentru a determina cauza anosmiei. O scanare CT poate fi necesara pentru a obtine un vedere mai detaliata a zonei.

 

Tratamente anosmie

 

Dacă congestia nazală de la o raceala sau alergie este cauza anosmiei, tratamentul nu este de obicei necesar, iar problema se va ameliora pe cont propriu. Utilizarea pe termen scurt a menticamentelor decongestionante poate deschide pasajele nazale, astfel încât să se poata respira mai usor. Cu toate acestea, în cazul în care congestia se înrăutățește sau nu dispare după câteva zile, este nevoie de consultul unui medic. Este posibil să existe o infecție caare are nevoie de antibiotice.

 

În cazul în care este prezent un polip sau o alta crestere, poate fi necesara chirurgia pentru a elimina obstrucția și a recapata simtul mirosului.

 

Dacă bănuiți că un medicament va afectează simțul olfactiv, discutați cu medicul dumneavoastră și vedeti dacă există alte opțiuni de tratament disponibile, care sa nu afecteze capacitatea de a mirosi. Niciodată nu încetați să luați un medicament fără să discutați mai întâi cu medicul.

 

Uneori, o persoană isi va redobândi spontan sentimentul de miros. Din păcate, anosmia nu este întotdeauna tratabila, mai ales dacă vârsta este cauza. Dar există măsuri pe care le puteți lua pentru a imbunati viata in conditii de capacitate de a mirosi. De exemplu, se pot instala detectoare de incendiu și alarme de fum în casa și la birou. Dacă apar orice îndoieli legate de siguranța unui aliment, acesta nu se mănânca.

 

Dacă fumati, renuntati la acest obicei. Fumatul poate afecta toate simturile, inclusiv simtul mirosului.

 

Suplimente naturiste Calivita pentru imbunatirea mirosului

 

- Combinarea de zinc cu vitamina C accelereaza vindecarea afectiunilor de la nivelul cailor respiratorii. Chelated Zinc este un supliment alimentar natural pe baza de zinc sub forma chelatata care asigura o eliberare prelungita si o absorbtie maxima.

 

- Intarirea sistemului imunitar este foarte importanta pentru prevenirea infectiilor, virozelor si racelilor care de cele mai multe ori duc la lipsa de miros, datorita congestiei nazale. ImmunAid este un supliment alimentar natural, care va protejeaza de toate aceste conditii.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Miros (pierdere)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Chelated Zinc48.00 Ron0-0-1100 tablete = 30 gDetalii Produs
Lipsa de zinc poate duce la vedere slaba noaptea, vindecare grea a ranilor, o deteriorare a gustului si mirosului, sau o capacitate redusa de a lupta impotriva infectiilor. Chelated zinc ofera necesarul zilnic al acestui mineral.
2. ImmunAid200.00 Ron1-0-1180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
Este un produs 100% natural pe baza de Cat’s Claw si zinc, special conceput pentru a oferi rezistenta organismului in perioadele reci impotriva racelilor si virozelor, raspunzatoare cel mai adesea de pierderea mirosului.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Pierderea de miros rezulta dintr-o congestie nazala sau blocarea nasului, sau poate fi un semn al unui conditii legate de sistemul nervos (neurologice). Termenul medical pentru pierderea mirosului este anosmie. O pierdere parțială a mirosului se numește hiposmie. Pierderea mirosului este adesea cauzată de condiții care afectează membranele mucoase care delimiteaza pasajele nazale.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
febra
tuse
dificultati respiratoriiSimptome ale afectiunilor obstructive
congestie nazala
eritem (roseata)
deformare a nasului sau a cailor respiratoriiSimptome ale afectiunilor obstructive
tumefactieSimptome ale afectiunilor obstructive
edemSimptome ale afectiunilor obstructive
simptome legate de creier si sistem nervos: cefalee, amorteala pe o parte a corpului, tulburari de vedere, vorbire dificila
Acufene (zgomote in urechi)Detalii Afectiune
Acufena sau tinitusul este perceperea de sunete în cadrul urechii umane, sau asa-zisele tiuituri in urechi, care se produc în absenţa sunetelor externe corespunzătoare. 
Amigdalita (pusee recurente)Detalii Afectiune
Inflamatia acuta a amigdalelor palatine datorita infectiei streptococice, sau mai putin frecvent, datorita infectiei virale. Epidemia de amigdalita virala apare frecvent in randul recrutilor militari. Amigdalita se caracterizeaza prin gat inflamat si dureri accentuate la deglutitie, ce frecvent iradiata spre urechi. Copiii foarte mici pot sa nu acuze dureri, dar vor refuza sa manance. Sunt frecvente febra inalta, alterarea starii generale, durerea de cap si varsaturile.
CataractaDetalii Afectiune
Afectiune oculara care consta in opacifierea progresiva a cristalinului cu diminuarea acuitatii vizuale. Cataracta juvenila sau a adultului poate fi cauzata de procesul de imbatranire, expunerea la radiatii X, caldura prin expunerea la infrarosii, boli sistemice (de ex. diabetul zaharat), uveita sau medicatia sistemica (de ex. corticoterapia), sau posibil expunerea cronica la ultraviolete.
Dureri de gat (amigdalita)Detalii Afectiune
O durere în gât este o afectiune situata în zona din jurul amigdalelor. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de faringită sau amigdalită. Faringele este parte a gâtului, care se află între gură şi caseta de laringe sau voce. Acesta conditie este asociata cel mai frecvent cu raceala sau gripa. De obicei gatul inflamat se vindeca fara complicatii, insa in unele cazuri, se dezvolta intr-o boală gravă.
ExoftalmieDetalii Afectiune
Exoftalmia este o stare caracterizata prin proeminenta globului ocular in afara orbitei. Cuvantul grecesc ophthalmos inseamna "ochi" si cuvantul grecesc ex- inseamna "afara". Exoftalmia poate fi bilaterala (ambii ochi sunt afectati) sau unilaterala (doar un singur ochi este afectat).
GlaucomDetalii Afectiune
Glaucomul este un grup de bolile de ochi, în care afectarea nervului situat în partea din spate a ochiului (nervul optic) duce la pierderea vederii. La început, este pierduta vederea secundara (periferica). Dacă glaucomul nu este tratat, pierderea vederii poate continua ducand la orbire totală in timp.
Hemoragii nazaleDetalii Afectiune
Hemoragiile nazale se produc atunci cand membranele mucoasei nasului interior sunt perturbate sau iritate suficient pentru a provoca sangerari anormale. Termenul medical pentru sângerări sau hemoragii nazale este de epistaxis.
HipertiroidieDetalii Afectiune
O stare clinica ce cuprinde mai multe boli specifice, caracterizata prin hipermetabolism si niveluri serice crescute de hormoni tiroidieni liberi.
HipotiroidieDetalii Afectiune
  Reactia caracteristica de raspuns clinic la deficitul de hormoni tiroidieni la adult. Hipotiroidismul primar este cea mai frecventa forma, este probabil o boala autoimuna care apare de obicei ca rezultat al tiroiditei Hashimoto si este asociat adesea cu o gusa evidenta sau , intr-un stadiu evolutiv mai avansat al bolii, cu o glanda tiroida fibrozata si redusa ca dimensiune, cu functionalitate minima sau absenta. A doua forma din punct de vedere al frecventei este hipotiroidismul post-terapeutic, in special dupa terapie cu iod radioactiv sau dupa interventie chirurgicala pentru hipertiroidism.
MiopieDetalii Afectiune
Miopia este o eroare de refractie, ceea ce înseamnă că ochiul nu refracta lumina corect la o concentrare unică de a vedea imagini în mod clar. În miopie, obiectele apropiate se vad clare, iar cele aflate la distanta apar neclare. Miopia este o conditie comuna care afecteaza un procent estimat de 25-30% din intreaga populatie. Este o tulburare de focalizare, si nu o boala a ochilor.
MononucleozaDetalii Afectiune
Mononucleoza, de asemenea, numita "mono", este o boala comuna care lasa senzatia de oboseala si slabiciune timp de cateva saptamani sau luni. Boala dispare de la sine; multa odihna si o auto-ingrijire corespunzatoare te poate ajuta sa te simti mai bine.
Dureri de dintiDetalii Afectiune
  Durerea de dinți sau se produce atunci când nervul unui dinte este iritat. Infecția, prejudiciul, sau pierderea unui dinte sunt cele mai comune cauze de durere dentara. Durerea poate să apară, de asemenea, după o extracție (dintele este scos). Uneori, durerea provine din alte domenii și radiază la maxilar, astfel parand a fi durere de dinți. Zonele cele mai comune includ articulatiile maxilarului , durerile de urechi, si chiar problemele cardiace ocazionale.
AbcesDetalii Afectiune
Un abces este o colectie de puroi care formeaza o cavitate in tesut si este inconjurat de un tesutul inflamat, format ca urmare a unei infectii localizate sau a prezentei unor corpuri straine. 
AdenoiditaDetalii Afectiune
Adenoidita este o afectiune intalnita cu precadere la sugari si copii cu varsta de pana la 7 ani si reprezinta o infectie de tip microbian sau virotic a tesutului adenoidian.
SforaitulDetalii Afectiune
Sforaitul reprezinta emiterea de sunete ragusite si stridente cauzata de obstructionarea partiala a cailor respiratorii in timpul somnului. Sforaitul apare atunci cand aerul trece prin tesuturile aflate la nivelul gatului, care in timpul somnului se afla in stare relaxata, determinandu-le pe acestea sa vibreze in timp ce respiram.
Dopul de cerumen (dop de ceara)Detalii Afectiune
Dopul de cerumen sau in termeni populari, dopul de ceara, desemneaza o acumulare a straturilor de ceara din ureche in canalul auditiv pana in punctul blocarii acestuia, exercitandu-se astfel o presiune mai mare asupra timpanului. In mod ironic, dopul de cerumen apare ca o consecinta a incercarii de a elimina ceara din urechi.
GingivitaDetalii Afectiune
Gingivita este o afectiune usoara si destul de frecventa a gingiilor, care se caracterizeaza prin iritatie, roseata si inflamarea gingiilor. Este esential sa tratam cu seriozitate gingivita si sa actionam cat mai repede, deoarece aceasta poate determina aparitia altor afectiuni mai grave, precum parodontita sau caderea dintilor. 
Degenerescenta macularaDetalii Afectiune
  Ce este degenerescenta maculara?   Degenerescenta maculara este o afectiune nedureroasa si des intalnita, caracterizata de deteriorarea portiunii centrale a retinei, fapt ce provoaca aparitia tulburarilor de vedere. Degenerescenta maculara care apare o data cu inaintarea in varsta determina pierderea vederii centrale, de obicei, la ambii ochi. Vederea centrala este cea care ne ajuta sa vedem lucrurile care se afla drept in fata noastra.   In cazul degenerescentei maculare datorate varstei, vederea devine din ce in ce mai incetosata, ceea ce inseamna ca cititul devine mai greu, culorile isi pierd din intensitate, iar fetele oamenilor sunt din ce in ce mai greu de recunoscut.    Pierderea calitatii vederii apare, de obicei, in timp, rare fiind cazurile in care se instaleaza brusc. Degenerescenta maculara nu afecteaza vederea periferica, neconducand la pierderea totala a vederii.   Ce se intampla cand apare degenerescenta maculara?   Degenerescenta maculara afecteaza un strat de celule speciale ce intra in structura ochiului denumite  epiteliul pigmentar al retinei, care se afla sub retina. Epiteliul pigmentar al retinei actioneaza ca un perete sau ca o bariera care permite trecerea oxigenului, zaharului sau a altor elemente esentiale la nivelul retinei si care este responsabila de eliminarea toxinelor prin venele de sange de sub retina (coroida).   In primele etape ale degenerarii maculare reziduurile si toxinele de pe retina incep sa se acumuleze sub epiteliul pigmentar, formand mici pete galbene numite drusen macular.    Controlul oftalmologic regulat este extrem de important, deoarece medicul poate repera aparitia drusenului macular chiar inainte ca noi sa ne dam seama. O cantitate mica de drusen nu provoaca neaparat aparitia tulburarilor de vedere, insa existenta sa creste roscul dezvoltarii degenerescentei maculare.    Tipologie   Degenerescenta maculara se imparte in doua mari categorii: degenerescenta maculara uscata si umeda.    Degenerescenta maculara uscata (atrofica)   Degenerescenta maculara uscata apare atunci cand celulele maculare sunt afectate de acumularea drusenului si reprezinta 90% din cazurile totale de degenerescenta maculara.    Degradarea vederii este graduala, pe parcursul mai multor ani. Cauzele si tratamentul degenerescentei maculara uscate (atrofice) nu sunt inca cunoscute, insa aceasta evolueaza mult mai incet decat cea umeda.   Degenerescenta maculara umeda (exsudativa)   Degenerescenta maculara umeda este provocata de cresterea haotica sub retina a vaselor de sange care se indreapta spre macula. Prezenta acestor vase de sange anormale provoaca ruperea, sangerarea si scurgerea lichidelor in macula, determinand ridicarea acestea si desprinderea sa de baza. Astfel, pierderea vederii centrale este una brusca si destul de grava.   Degenerescenta maculara juvenila   Desi foarte rar, degenerescenta maculara poate aparea si la persoanele foarte tinere, situatie in care putem vorbi despre degenerescenta maculara juvenila. Aceasta poate aparea inca de la nastere sau mai tarziu, insa aproape intotdeauna este provocata de o boala genetica ereditara precum:   boala Stargardt – cea mai intalnita cauza a degenerescentei maulare juvenile boala lui Best, cunoscuta si ca distrofia viteliforma  distrofia Sorsby , care apare la varsta de 30-40 de ani   Simptomatologie   Degenerescenta maculara nu este o afectiune dureroasa, iar majoritatea persoanelor care sufera de aceasta boala nu isi dau seama ca o au decat atunci cand remarca pierderea partiala a vederii.   Principalul simptom il reprezinta incetosarea vederii centrale, dar si alte semne derivate din acesta:   pierderea acuitatii vizuale, adica abilitatea de a observa detaliile fine, astfel cititul sau sofatul devin mai dificile pierderea sensibilitatii la contraste, abilitatea de a distinge intre obiecte precum o fata sau un fundal distorsionarea centrala a imaginilor   Degenerescenta maculara uscata   In cazul persoanelor care sufera de degenerescenta maculara uscata, poate dura de la 5 pana la 10 ani pana cand vederea sa le fie semnificativ afectata, ingreunand astfel viata de zi cu zi.   In mod normal, degenerescenta maculara debuteaza la un singur ochi, iar atata timp cand celalalt ochi este sanatos, el va compensa pentru orice incetosarea a vederii, de aceea simptomele in primele etape ale bolii sunt greu de remarcat.   Este posibil sa suferiti de degenerescenta maculara uscata daca:   aveti nevoie de mai multa lumina atunci cand cititi scrisul il vedeti din ce in ce mai incetosat culorile nu mai sunt atat de vibrante   Degenerescenta maculara umeda   Degenerescenta maculara umeda apare, de regula, la persoanele care sufera de degenerescenta maculara uscata.   Daca suferiti de degenerescenta maculara umeda, orice tulburare de vedere va deveni, dintr-o data, mult mai grava, iar simptomele asociate acestei tulburari sunt:   distorsionari vizuale puncte negre in privire  halucinatii   Cauze   Cauzele exacte ale degenerescentei maculare nu au fost inca stabilite, insa ea apare pe masura ce imbatranim.   In cazul degenerescentei maculare, cauzele ei se datoreaza deteriorarii celulelor sensibile la lumina din stuctura maculei o data cu trecerea timpului si a acumularii drusenului.    Diagnostic   Pentru a confirma diagnosticul de degenerescenta maculara, medicul oftalmolog va folosi picaturi oftalmologice pentru dilatarea pupilelor care ajuta la analizarea mai buna a fundului ochiului.   O alta metoda de diagnosticare este testul Amsler, care consista intr-o imagine cu linii drepte, pe care pacientii care sufera de degenerescenta maculara le vor percepe ca fiind curbate sau chiar lipsind.   Medicul oftalmolog poate recurge si la alte analize precum: retinofotografia,  angiofluorografia sau tomografia in coerenta optica, care ajuta la diferentierea intre forma uscata sau umeda a degenerescentei.   Factori de risc si metode de prevenire   Metodele de prevenire ale degenerescentei maculare sunt incerte, deoarece inca nu se stie exact cauza care determina aparitia sa.    Totusi, riscul aparitiei degenerescentei maculare creste o data cu inaintarea in varsta si este influentat si de istoricul medical al familiei.   Reducerea riscului dezvoltarii degenerescentei maculare sau prevenirea inrautatirii simptomelor depinde de respectarea catorva sfaturi:   renuntarea la fumat urmarea unei diete echilibrate bazata pe consumul regulat de fructe si legume limitarea consumului de alcool mentinerea unei greutati normale purtarea ochelarilor de soare cu protectie UV   Metode de tratament   In prezent, nu exista un leac pentru degenerescenta maculara, insa exista cateva metode prin care puteam intarzia agravarea simptomelor sau pierderea vederii centrale. In cazul suferinzilor de degenerescenta maculara uscata, medicii pot recomanda solutii care sa usureze viata de zi cu zi:   purtarea ochelarilor de vedere adaptarea materialelor scrise (carti sau dimensiunea fontului telefonului) la nevoile pacientului folosirea luminilor ajutatoare utilizarea programelor de citire a ceea ce este afisat pe monitorul computerului   Unele studii au demonstrat faptul ca unele schimbari in dieta pot incetini evolutia bolii, recomandand urmarea unei diete bogate in vitamina A, C sau E si  consumul alimentelor care reprezinta surse bune de luteina.   Pentru degenerescenta maculara umeda exista doua optiuni principale de tratament:   medicamentele anti VEGF care ajuta la prevenirea cresterii noilor vasele de sange la nivelul ochilor interventiile chirurgicale cu laser pentru distrugerea vaselor de sange haotice din ochi
ConjunctivitaDetalii Afectiune
Conjunctivita reprezinta inflamarea sau umflarea conjunctivei, stratul subtire si transparent de tesut care captuseste suprafata interioara a pleoapei si care acopera partea alba a ochiului.
AstigmatismDetalii Afectiune
Astigmatismul apare atunci cand corneea are o curbura asemanatoare unei mingi de rugby, in loc sa aiba forma normala a unei mingi de tenis. Literatura de specialitate defineste astigmatismul ca o anomalie a aparatului vizual datorata inegalitatilor curburii corneei.

0 recenzii pentru Miros (pierdere)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 6 + 6

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.