Fumat (atenuare efecte nocive)

Descriere Remediu Naturist

 

PuteÈ›i urma cel mai corect regim alimentar È™i exercita în mod regulat, insa acest comportament sănătos nu înseamnă aproape nimic dacă veÈ›i continua să fumati. Mesajul că "fumatul este rău pentru sanatate" este unul vechi, insa nu toată lumea îi dă atenÈ›ie deplină.

 

Majoritatea oamenilor sunt constienti de faptul că fumatul poate provoca cancer la plamani, insa aceast viciu poate provoca, de asemenea, multe tipuri de cancer È™i alte boli. Fumatul provoacă în mod direct peste 100.000 de decese în fiecare an în Marea Britanie È™i contribuie la multe altele. Dintre aceste decese, aproximativ 42.800 sunt de la cancerul legat de fumat, 30.600 de la boli cardiovasculare  È™i 29.100 mor încet de emfizem si alte boli cronice pulmonare.

 

De ce fumatul este daunator pentru sanatate?

 

Nicotina È™i alte substanÈ›e sunt otrava care este prezenta în È›igări. Oamenii fumeaza, deoarece acestia devin dependenti de fumat. AmeÈ›elile, tusea, senzaÈ›ia de arsură a nasului, ochilor si a gatului sunt primele semne care arată efectele adverse ale fumatului. Riscul pentru sănătate creÈ™te dacă exista deja un diabet zaharat, hipertensiune arterială, precum È™i orice altă boală.

 

Fumatul creÈ™te È™ansele de cancer pulmonar, care apare rapid la cei care fumeaza foarte mult. Există È™i alte tipuri de cancer, care apare din cauza fumatului, cum ar fi la gat, buze sau gura. Fumătorii prezinta, de asemenea, un risc ridicat de a obÈ›ine cancer de stomac, ficat, esofag, rinichi, vezica urinara, de piele È™i de col uterin.

 

Dacă exista deja boala de inimă sau de vase de sange, fumatul predispune la un risc mai mare de boli mortale. Nicotina din È›igări nu numai ca provoacă o creÈ™tere a tensiunii arteriale È™i a frecvenÈ›ei cardiace, dar, de asemenea, întăreÈ™te arterele în braÈ›e È™i picioare. Monoxidul de carbon este un gaz toxic, care este prezent în fumul de È›igară, È™i dăunează plămânilor, reducand la minim alimentarea cu oxigen a inimii È™i o vaselor de sânge. Astfel, acesta provoacă accidente vasculare cerebrale sau infarct miocardic mortale.

 

Dacă fumatula fost început devreme in viata, este destul de obiÈ™nuit ca tusea sa fie prezenta. De obicei, fumatul cauzeaza tuse È™i face plamanii sa arata ca un cărbune în loc de culoarea obisnuita roz. Bronsita cronica este de obicei cauzata de fumat iar emfizemul este, de asemenea, o boală pulmonara care se instaleaza in timp. Un pacient astmatic ar trebui sa nu fumeze, în caz contrar riscul de complicatii creÈ™te enorm de mult.

 

Fumatul creste, de asemenea, cantitatea de acid care se produce in stomac si poate cauza ulcer peptic. Reflux gastric, de asemenea, se poate întâmpla din cauza fumatului. Există multe alte efecte secundare, cum ar fi respiraÈ›ia urât mirositoare, miros urat si incapacitatea de a juca sport È™i exercita din cauza respiraÈ›iei  grele. Există, de asemenea, riscuri mai mari de fracturi osoase, de ridare a pielii, la o varsta mai devreme decat in mod normal, probleme in timpul erectiei, probleme de somn, dureri de gât È™i colorare a dintilor.

 

Trebuie să te gândeÈ™ti de două ori înainte de a cumpăra un pachet de È›igări È™i înainte de a fuma o È›igară. ViaÈ›a cere multe lucruri de la tine, nu ti-o perde fumand.

 

Fumatulne afecteaza speranta de viata!

 

Cercetarile au aratat ca fumatul poate reduce durata de viață cu șapte-opt ani. Din cei aproximativ 300 de oameni care mor in fiecare zi in Marea Britanie, din cauza fumatului, o mare parte dintre acestia sunt relativ tineri.

 

Numărul de persoane incadrate la vârsta de 70 care mor din cauza bolilor legate de fumat depășeÈ™te cifra totală de decese cauzate de cancerul de san, SIDA, accidente de circulaÈ›ie È™i de dependenÈ›a de droguri. Non-fumatorii si fostii fumatori pot spera la o vârstă mai inaintata decât fumătorii.

 

Bolile importante cauzate de fumat

 

  • Bolile cardiovasculare

 

Boala cardiovasculara este principala cauza de deces din cauza fumatului. Rigidizarea arterelor este un proces care se dezvoltă peste ani, atunci când colesterolul È™i alte grăsimi sunt depozitate in artere, lăsându-le înguste, blocate sau rigide. În cazul în care arterele devin inguste (ateroscleroza), xreste riscul de formare de cheaguri de sânge. Fumatul accelereaza procesul de intarire si ingustare a arterelor, care se produce mai devreme, iar sansele de formare a cheagurilor de sange sunt de două până la patru ori mai mari.

 

Boala cardiovasulara este de mai multe feluri, în funcÈ›ie de vasele de sange afectate, iar toate dintre aceste forme sunt mai frecvent intalnite la persoanele care fumeaza.

 

- Tromboza coronariană: un cheag de sânge care se fomeaza în arterele care furnizează sange la inima, ceea ce poate duce la un atac de cord. Aproximativ o treime din cazurile de tromboza cerebrala sunt cauzate de fumat.

 

- Tromboza cerebrala: vasele de la creier pot deveni de asemenea blocate, ceea ce poate duce la colaps, accident vascular cerebral si paralizie. Deteriorarea alimentării cu sânge a creierului este, de asemenea, o cauză importantă de dementa.

 

- În cazul în care arterele renale sunt afectate, atunci se dezvolta hipertensiune arteriala sau insuficienta renala.

 

- Blocarea alimentarii cu sange la nivelul membrelor inferioare poate duce la cangrena si amputatie.

 

Fumatorii au tendinta de a dezvolta tromboza coronariana cu 10 ani mai devreme decat nefumatorii, și completează 9 din 10 pacienti cu bypass cardiac.

 

  • Cancerul

 

Fumatul a fost legat de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de plamani, gura, gat, stomac, vezica urinara si de colon. Acesta a fost o cauza frecventa de deces in randul persoanelor care au aceste tipuri de cancer. Atunci când consumul de alcool este cuplat cu fumatul, riscul de a dezvolta aceste tipuri de cancer este foarte mare.

 

Cancerul pulmonar este cea mai comuna forma de cancer cauzata de fumat. Aproximativ unul din patru fumatori vor muri in cele din urma de cancer pulmonar. Fumatorii de sex masculin au un risc crescut de 20% de a dezvolta cancer pulmonar, în timp ce fumatorii de sex feminin au un risc crescut de 13%.

 

SubstanÈ›e nocive alcătuiesc fumul de tutun. Aproximativ 60 dintre aceste substanÈ›e produc cancer. Produsele chimice cauzatoare de cancer se găsesc în gudron, dintre care 70% raman în interiorul plamanilor atunci când o persoană inhaleaza fum de tigara. Benzipirenul, un agent cancerigen gasit in gudronul din fumul de tigara, provoaca daune È™i distruge o gena in organism, care este responsabila pentru controlul cresterii celulelor canceroase. De-a lungul timpului, produsele chimice È™i toxinele din fumul de tigara stimuleaza tesuturile pulmonare in dezvoltarea de celule canceroase.

 

Se pot forma tumori benigne sau maligne. Tumorile benigne nu sunt dăunătoare dacă nu sunt foarte mari în dimensiune. Ele se dezvolta incet si nu nu se extind la alte tesuturi. Pe de altă parte, tumorile maligne sunt canceroase si pot fi fatale daca nu sunt detectate mai devreme. Celulele tumorale maligne se reproduc haotic, distrugând È›esuturile înconjurătoare È™i răspândindu-se incontrolabil. Rezultatul este metastaza sau raspandirea celulelor canceroase la alte organe ale corpului.

 

  • Boli ale gingiilor si pierderea dintilor

 

Tutun contine o varietate de toxine si chimicale care sunt nocive pentru binele nostru global. Ele pot afecta sistemul imunitar al organismului È™i il împiedică in lupta impotriva infectiilor si a bolilor. Bolile gingiilor sunt doar una dintre problemele de sănătate pe care fumatul le poate provoca sau agrava. S-a raportat că fumătorii prezinta de cinci ori mai multe sanse de a suferi de aceste probleme gingivale decat nefumatorii.

 

Fumatul poate provoca restrangerea vaselor de sânge la nivelul gingiilor, diminuand furnizarea de substante nutritive vitale È™i oxigen pentru tesuturi. Dacă această condiÈ›ie persistă pentru orice perioadă de timp, atunci osul care detine dintii fermi se deterioreaza treptat, ceea ce duce la pierderea dinÈ›ilor.

 

  • Fumatul si Impotenta

 

De ce fumatul creste sansele pentru impotenta? Nicotina provoaca ingustarea vaselor de sange si imp;licit limitarea fluxului de sange. Fumatul pe termen lung poate afecta permanent arterele organismului, inclusiv arterele care hranesc sangele in penis. Această pierdere a fluxului sanguin la nivelul penisului provoacă slabirea functiei erectile. De asemenea, fumatul poate crește șansele de a obține hipertensiune arterială, aceasta condiție provocand, de asemenea impotenta.

 

  • Fumatul si artrita reumatoida

 

Un studiu suedez a constatat ca fumatul este un factor de risc important în dezvoltarea bolii. AlÈ›i factori sunt importanti, desigur. De exemplu, femeile sunt mult mai predispuse la aceasta tulburare decât bărbaÈ›ii, fiind mult mai frecventă în grupul celor cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani È™i, deseori, există o istorie de familie. Cercetatorii de la Institutul Karolinska din Stockholm au urmarit daca a existat o legătură între fumat È™i artrita reumatoida. Cercetarea lor a constatat ca fumatorii inraiti, care au fumat timp de cel puÈ›in 20 de ani, au fost două ori È™i jumătate mai susceptibili de detine un  anticorp strâns asociat cu starea si mai ales cu o formă severă a bolii. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca fumatul poate fi responsabil pentru 35% din cazurile în care anticorpul este prezent È™i 20% din cazurile generale. Se crede că fumatul acÈ›ionează ca un declanÈ™ator pentru boala la cei care au deja o predispozitie genetica. Riscul rămâne ridicat chiar È™i la cei care au renunÈ›at la fumat. Fumatul ramane singurul factor cunoscut de risc pentru dezvoltarea artritei reumatoide È™i oferă, astfel, un stimulent în plus să se renunÈ›e la fumat, sau mai bine, sa nu se înceapa acest viciu.

 

Produse naturiste Calivita eficiente in atenuarea efectelor negative ale fumatului

 

  • Antioxindatii si vitaminele din compozitia Smokerade au rolul a-i ajuta pe fumatori, atat cei activi cat si ceipasivi, sa isi protejeze corpul de toxinele extrem de daunatoare din fumul de tigara. Are un efect benefiic asupra sistemului respirator si asupra tuturor sistemelor din organism afectate de fumul de tigara.
  • Vitamin C 1000 are rolul de imbunatii functia imunitara a organismului, protejandul de boli, si de asemenea prezinta o actiune puternic antioxidanta, fiind eficienta in eradicarea radicalilor liberi care ne invadeaza zi de zi. La fumatori, cu fiecare tigara consumata, nivelul de vitamina C din organism scade, de aceea fiind nevoie o suplimentare.
  • Beta Carotene este o forma naturala de vitamina A, care are rolul de a preveni imbatranirea, este benefica pielii si are o actiune puternica impotriva radicalilor liberi. De asemenea, aceasta vitamina protejeaza impotriva cancerului.
  • Acizii grasi Omega 3 obtinuti din ulei de peste sunt foarte benefici pentru sanatate, deaorece au capacitatea de a reduce colesterolul, de a proteja de bolile de inima, de a incetini procesul de imbatranire, de a proteja impotriva imbolnavirii pulmonare, prezinta un efect anticancerigen si anti-inflamator si intareste functia imunitara.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Fumat (atenuare efecte nocive)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Smokerade78.95 Ron1-1-190 tablete = 85.5 gDetalii Produs
Contine antioxidanti si vitamine ce mentin sanatatea fumatorilor activi si pasivi. Protejeaza organismul de toxinele fumului de tigara, are grija de sanatatea inimii, plamanilor, rinichilor, hemoglobinei si a vezicii urinare.
2. C 100096.21 Ron1-1-0100 tablete = 130 gDetalii Produs
Vitamina C este un antioxidant important, ce protejeaza impotriva oxidarii provocate de poluare, fumul de tigata sau substante toxice. Fumatorii au nevoie de o cantitate mult mai mare de vitamina C, pe care nu o pot obtine doar prin alimentatie.
3. Beta Carotene73.64 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Vitamina A naturala (beta carotenul) are o actiune antioxidanta remarcabila, ce impiedica imbranirea, previne cancerul si alte boli degenerative, protejeaza impotriva oxidarii si are grija de sanatatea pielii, aspecte foarte importante pentru fumatori.
4. Omega 3104.80 Ron1-0-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi omega 3 au o actiune antiinflamatoare, reduc nivelul de colesterol, impiedica procesul de imbatranire, au grija de sanatatea inimii si a plamanilor, sunt un bun aliat al sistemului imunitar.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Nicotina si alte substanțe sunt otrava care este prezenta in tigari. Oamenii fumeaza, deoarece acestia devin dependenti de fumat. Ametelile, tusea, senzatia de arsura a nasului, ochilor si a gatului sunt primele semne care arata efectele adverse ale fumatului. Riscul pentru sanatate creste daca exista deja un diabet zaharat, hipertensiune arteriala, precum si orice alta boala.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
tuse
ameteli
arsuri la nivelul gatului, nasului
circulatie deficitara
Fibroza pulmonaraDetalii Afectiune
In fibroza pulmonara, tesutul din plamani devine gros, rigid si plin de cicatrice. Pe masura ce tesutul pulmonar devine plin de cicatrice, interfereaza cu abilitatea unei persoane de a respira.
Aparat respirator (afectiuni pulmonare)Detalii Afectiune
Aparatul respirator este responsabil pentru schimburile gazoase care ne ajută să respirăm. Anatomia schimbului de oxigen si dioxid de carbon variază în funcÈ›ie de fiecare organism.
BronsitaDetalii Afectiune
Bronsita este o boală respiratorie des intalnita care implică de multe ori inflamatia si infectia membranelor mucoasei bronsice. Simptomele cauzate de bronÅŸită variază în funcÅ£ie de cauza ÅŸi gravitatea afectiunii. Judecând dupa intensitatea ÅŸi durata bolii, bronsita poate fi acuta sau cronica.
Cancer la plamaniDetalii Afectiune
Cancerul pulmonar este cauzat de o creÅŸtere rapidă necontrolată a celulelor canceroase în Å£esuturile pulmonare. Acest tip de cancer este cel mai frecvent ÅŸi rezulta în mai mult de un milion de decese în fiecare an. Este indicat de pierderea în greutate, tuse cu sânge sau dificultati de respiraÅ£ie.
Emfizem pulmonarDetalii Afectiune
  Emfizemul este o creÈ™tere patologică în mărime a spaÈ›iilor aeriene pozitionate distal fata de bronhiolele terminale, cu distrugerea pereÈ›ilor alveolari. Atunci când o persoană are emfizem,  alveolele sunt deteriorate iar tuburile pulmonare principale, adica bronhiile, pot fi, de asemenea, deteriorate, ceea ce înseamnă că acea persoană, în etapele ulterioare ale bolii, nu poate primi suficient oxigen la creier È™i alte organe majore ale corpului È™i va lupta pentru a respira normal. 
Intoxicare cu gaze de esapament si fumDetalii Afectiune
Monoxidul de carbon, impreuna cu un numar mare de alti agenti patogeni prezenti in gazele de esapament pot provoca intoxicare si chiar moarte. Unele dintre aceste toxine includ dioxidul de sulf, dioxidul de azot, benzenul, hidrocarburile policiclice si formaldehida. Fiecare dintre aceste substante sunt agenti patogeni care pot avea consecinte grave, atat imediat, cat si pe termen lung.
DispneeDetalii Afectiune
Dificultate in respiratie de origine pulmonara, cardiaca, anemie sau nervoasa, caracterizata prin “sete de aer”. Dispneea este un simptom nu un semn si este una din numeroasele senzatii pe care le poate descrie un pacient.
Bronhopneumopatia obstructiva cronicaDetalii Afectiune
O afectiune caracterizata prin bronsita cronica sau emfizem si obstructia fluxului de aer care este in general progresiva, poate fi insotita de hiper reactivitate bronsica (secretie de mucus in exces) si poate fi partial reversibila. Bronsita cronica se caracterizeaza printr-o tuse cronica, productiva, cel putin 3 luni/an, 2 ani consecutivi, pentru care au fost excluse alte cauze, ca infectia cu Mycobacterium tuberculosis (tuberculoza), carcinomul pulmonar sau insuficienta cardiaca cronica.   Semne si simptome: Pacientii care au fumat mai mult de 20 de tigarete pe zi timp de 20 de ani pot dezvolta o tuse productiva in decada a 5-a de viata si a 6-a . Dispneea (senzatia lipsei de aer), la efort nu devine de obicei suficient de severa pentru a impune o vizita la medic, pana ce pacientii cu BPOC ajung la varsta de 50-60 de ani. Productia de sputa (secretie bronsica) este discreta la inceput, initial aparand numai dimineata. Sputa este mucoasa dar devine purulenta in timpul acutizarilor . afectiunile pulmonare acute – caracterizate prin tuse, sputa purulenta, wheezing,dispnee si uneori febra – pot aparea din cand in cand. Pe masura ce BPOC progreseaza intervalul dintre acutizari scade. Pacientii cu BPOC in  stadii finale ofera frecvent o stare dramatica -  aplecati inainte cu greutatea sprijinita pe maini si pe palme. Muschii respiratori accesori ai gatului si ai centurii scapulare sunt folositi intens. Frecvent expirul se face cu buzele protruzionate. Toracele apare supradestins, frecvent cu retragerea paradoxala spre interior a spatiilor intercostale inferioare. Cianoza poate fi prezenta.
PleureziaDetalii Afectiune
Pleurezia este o afectiune caracterizata de inflamarea pleurei, membrana seroasa care acopera plamanii si cavitatea toracica. Pleurezia provoaca dureri in piept, adesea acute, atunci cand tusim sau respiram. 

0 recenzii pentru Fumat (atenuare efecte nocive)

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 5 + 6

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.