Bronsita

Descriere Remediu Naturist

 

Bronsita este o boală respiratorie des intalnita care implică de multe ori inflamatia si infectia membranelor mucoasei bronsice. Simptomele cauzate de bronşită variază în funcţie de cauza şi gravitatea afectiunii. Judecând dupa intensitatea şi durata bolii, bronsita poate fi acuta sau cronica.

 

Formele şi tipurile de bronsita

 

Bronsita acuta are un debut rapid si genereaza simptome intense. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor cu bronsita acuta raspund bine la tratamente specifice şi de obicei se recupereaza rapid şi permanent, cu riscuri minime de recidiva. Bronsita acuta este foarte frecventa în rândul copiilor şi este cunoscuta ca "bronsita copilăriei". Acest tip de bronsita poate dura de la câteva zile pana la 2-3 săptămâni. Bronsita acuta este foarte tratabila si rareori duce la complicatii. Cu toate acestea, în absenţa tratamentului medical, bronsita acuta poate deveni în cele din urmă cronica, sau poate duce mai departe la boli pulmonare (pneumonie, emfizem).

Spre deosebire de bronşia acută, formele cronice ale bolii genereaza simptome persistente, recurente. Deşi manifestările clinice ale bronsitei cronice sunt mai puţin intense, acest tip de boala este foarte dificil de tratat. Chiar daca pacientii cu bronsita cronica raspund bine la tratamente medicale specifice, aceştia se confruntă de multe ori cu o recadere dupa terminarea cursului de medicamente prescrise. Bronsita cronica poate dura aproximativ trei luni, în mod regulat cu regresie pe o perioada de doi ani sau chiar mai mult. Bronsita cronica implica de multe ori plămânii şi poate duce la boli pulmonare grave. De fapt, bronsita cronica este una dintre cele mai frecvent diagnosticate boli pulmonare obstructive cronice (BPOC). Bronsita cronica are o incidenţă foarte mare la fumatori si este, de asemenea, cunoscuta sub numele de "boala fumatorului".

In functie de factorii declansatori ai bolii, bronsita poate fi, de asemenea, clasificata în bronşita infecţioasa şi non-infectioasa. Bronsita non-infectioasa este, în general, rezultatul unei expuneri prelungita la fumul de tigara, produse chimice şi poluanţi. Alergeni (particule de polen, praf), sunt, de asemenea, declanşantori de bronşită non-infectioasa, care provoaca reaparitia bolii. Bronşita infecţioasa implica infectia cu microorganisme si simptomele sale sunt generate, de obicei, mult mai intens. Agenţii infecţioşi comuni responsabili pentru c acest tip de bronsita sunt bacteriile, virusurile, ciupercile şi organismele fungice.

Bronsita acuta este adesea asociată cu infecţii bacteriene sau virale. Boala este de obicei dobândita în sezoanele de gripa si genereaza simptome, cum ar fi: tuse uscată, frisoane, febră scăzută sau moderată, dureri de gât, disconfort şi durere în piept, respiraţie şuierătoare şi dificultăţi de respiraţie. Cu tratament adecvat, simptomele acute ale bronşitei infecţioase sunt atenuate rapid şi boala poate fi complet depăşita în termen de câteva săptămâni.

Bronsita cronica este de obicei rezultatul unor boli respiratorii anterioare netratate sau necorespunzator tratate. Acest tip de bronsita apare adesea atunci cand membranele mucoasei bronsice devin inflamate si infectate de mai multe ori într-o perioadă scurtă de timp. Bronsita cronica este de obicei o urmare a expunerii la agenţi infecţioşi sau non-infectiosi. Apariţia şi progresia sunt puternic influenţate de fumat, care măreşte simptomele bolii si incetineste vindecarea ţesuturilor respiratorii. Bronsita cronica genereaza simptome, cum ar fi tuse extrem de productivă, dificultăţi pronunţate în respiraţie, respiraţie superficială, respiraţie şuierătoare, senzaţie de disconfort toracic şi durere.

 

Semne si simptome generale ale bronsitei

 

Simptomele generale de bronşită sunt: ​​tuse, respiratie suieratoare, durere in gat, dificultati de respiratie, senzaţie de disconfort toracic şi durerile la respiraţie, oboseală şi dureri de cap. Dacă aceste simptome sunt însoţite de transpiratie, febra mare şi greaţă, înseamnă că boala este cauzată de o infecţie cu bacterii. Simptomele de bronsita care ar putea indica o agravare a bolii sunt: ​​tuse severa, care conţine mucus galben, scuipatul de sânge.

Simptomele generale de bronsita care dezvaluie caracterul acut al bolii sunt: ​​tuse dureroasa, dureri in piept şi acritură, gat dureros, respiraţie şuierătoare, dureri în regiunea abdomenului superior, dificultăţi de respiraţie. Simptomele de bronsita care dezvaluie caracterul cronic al bolii sunt: ​​tuse persistentă, tuse care produce mucus, febră uşoară sau moderată, dificultăţi de respiraţie, dificultăţi pronuntate de respiraţie (din cauza obstrucţiei căilor respiratorii cu mucus), dureri în piept recidivante, greaţă şi dureri de cap.

Este foarte important să se acorde atenţie simptomelor de bronşită. Lasata netratata, atât în ​​bronşita cronică cat şi bronşita acută (atunci când sunt cauzate de bacterii), pot duce la complicatii grave. Orice formă de auto-medicamentatie nu este recomandata.Luarea de medicamente la intamplare poate provoca mult rau. Dacă simptomele de bronsita se usureaza în câteva zile, acesta este un semn că boala este cauzată de iritante sau de virusii din aer, caz în care nici un tratament medical nu este necesar. Cu toate acestea, dacă apare o agravare a simptomelor de bronşită, ar trebui consultat un medic imediat.

 

Factori de risc in bronsita cronica

 

Bronşita provoacă inflamaţii şi infecţii virale sau bacteriene, uneori, la nivelul membranei mucoase, bronhiilor şi altor organe şi ţesuturi implicate în procesul de respiraţie. Sistemul respirator are multe elemente naturale de apărare (fire de par in nară, cili, mucus) împotriva iritantilor externi (viruşi din aer, particule de praf, produse chimice, polen). Cu toate acestea, expunerea constantă la aceşti agenţi externi poate permite, uneori, viruşilor din aer sa penetreze barierele naturale ale tractului respirator, cauzand inflamatii si infectii. Când iritantii externi ajung in interiorul plamanilor, există un risc ridicat de complicaţii (pneumonie). Când tuburile bronsice devin inflamate si iritate, ele produc un surplus de mucus care blocheaza caile respiratorii şi împiedică fluxul de aer normal.

Bronsita cronica este o boala respiratorie persistenta si are, de asemenea, un caracter recidivant. Simptomele de bronsita cronica nu sunt de obicei intense, dar reapar in  mod regulat. În timp ce bronsita acuta, de obicei, dispare de la sine în câteva zile, bronsita cronica poate dura luni de zile. Bronsita cronica este o boală infecţioasă şi are nevoie de tratament medical antibiotice. În cazul în care tratamentul medical este prematur intrerupt, boala se repetă şi poate duce la complicatii.

Bronsita cronica este foarte frecventa la fumatori si persoanele cu un sistem imunitar slab. Dieta necorespunzătoare, lipsa de somn, stresul şi expunerea la substanţe chimice şi poluanţi contribuie la dezvoltarea de bronsita cronica. Fumatul facilitează dezvoltarea bronşitei cronice prin susţinerea proliferarii bacteriilor şi prin încetinirea procesului normal de vindecare. Fumatul poate provoca leziuni grave, permanente pentru sistemul respirator.

 

Tratament pentru bronsita cronica

 

Persoanele cu bronsita cronica au nevoie de tratament medical pe termen lung, în scopul de a depăşi complet boala. Antibioticele sunt cea mai comuna forma de medicamente prescrise în tratamentul bronşitei cronice şi, în ciuda eficienţei lor în lupta împotriva bacteriilor care cauzează bronsita cronica, de asemenea, acestea distrug bacteriile benigne interne, care fac parte din sistemul imunitar. Astfel de tratamente medicale cu antibiotice pot slăbi organismul, în timp, făcându-l mult mai vulnerabil la alte infectii. Tratamentele medicale pentru bronsita cronica includ, de asemenea, medicamente pentru decongestionarea cailor respiratorii infundate cu mucus. Bronhodilatatoarele, cum ar fi albuterolul şi ipratropium sunt medicamente care elimina excesul de mucus, care provoacă obstrucţia tractului respirator şi dificultăţi de respiraţie. Tratamentele pentru bronsita cronica poate include, de asemenea, steroizi, în scopul de a consolida apărarea organismului împotriva bacteriilor şi viruşilor.

 

Remediu naturist pentru bronsita cu produse Calivita

 

Tratamentul naturist al bronsitei are in prim plan fortifierea sistemului natural de aparare al organismului. Gama de produse naturiste Calivita contine multe suplimente pe baza de plante utile in acest sens. ImmunAid, impreuna cu C Plus, Liquid C plus bioflavonoide si ZenThonic au proprietati imunostimulatoare prin cresterea capacitatii de rezistenta si autovindecare a organismului. 

Garlic Caps si Oregano Oil au proprietati de antibiotic natural, lipsite de efectele negative ale tratamentelor clasice cu antibiotice, care duc in final la scaderea imunitatii prin reducerea anticorpilor. Noni Caps si Noni Liquid sunt de asemenea bune fortifiante ale sistemului imunitar, oferind rezistenta la bolile sezonului rece.  Au un efect antibacterian puternic si ajuta la protectia impotriva infectiilor bacteriene si virale. De asemenea sunt de ajutor in eliminarea stresului si tensiunii arteriale, astfel eliminand unii dintre factorii care duc la scaderea imunitatii.

Smokerade este un supliment alimentar pe baza de extracte din plante, vitamine, minerale si alti nutrienti importanti, creat special pentru fumatori, pentru a le proteja organismul de efectele negative ale toxinelor din fumul de tigara, care este adesea implicat in aparitia bronsitei.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Bronsita

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ImmunAid200.00 Ron1-1-1180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
ImmunAid este un stimulent natural al functiei imunitare, care poate preveni bronsitele, chiar si cele astmatiforme, precum si complicatiile virozelor care apar la persoanele cu imunitate precara.
2. Garlic Caps73.10 Ron1-1-0100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Usturoiul si patrunjelul sunt doua ingrediente naturale pretioase pentru functia imunitara si intarirea organismul impotriva bolilor. Actioneaza ca un antiseptic si antibiotic natural, eficient in prevenirea si tratamentul racelilor si bronsitelor.
3. Oregano Oil120.00 Ron4-4-4 picaturi - adulti30 mlDetalii Produs
Uleiul de oregano are o actiune antivirala, antibacteriana si antibiotica naturala, fiind eficient in tratamentul bronsitelor, virozelor si racelilor de tot felul. Fluidizeaza mucusul si elimina spasmele bronsice. Previne complicatiile racelilor.
4. Omega 3104.80 Ron1-0-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Omega 3 si vitamina E sunt antioxindati naturali valorosi pentru sanatatea cardiovasculara si buna functionare a creierului, insa efectele benefice sunt extinse in tot organismul: reduce inflamatiile, imbunateste circulatia si respiratia.
5. Noni Caps145.13 Ron1-0-190 capsule = 45 gDetalii Produs
Noni ofera beneficii majore pentru sanatatea sistemului imunitar; protejeaza organismul de viroze, bronsite si previne agravarea acestora. De asemenea, reactioneaza ca un antialergen, reduce tusea si obstructia cailor resporatorii.
6. Noni Lichid236.00 Ron1-0-1 linguri de sirop946 mlDetalii Produs
Noni Lichid are un afect antibacterian, contine o multime de nutrienti care fortifica imunitatea, este un antipiretic natural ce functioneaza foarte bine chiar si la copii.
7. C Plus47.00 Ron1-1-0100 tablete = 65 gDetalii Produs
C Plus contine vitamina C si bioflavonoide pentru o mai buna absorbtie. are efect antioxidant, consolideaza imunitatea si ne protejeaza de raceli si viroze. Este un supliment ideal pentru sezonul de viroze; previne complicatiile.
8. Liquid C plus bioflavonoide111.00 Ron1-0-0 linguri de sirop240mlDetalii Produs
Vitamina C si bioflavonoidele in forma lichida ofera organismului o extra-protectie impotriva imbolnavirilor de sezon, precum viroze, raceli, bronsite. Atunci cand este folosit in crizele acute, previne complicatiile si amelioreaza bronsitele.
9. Smokerade78.95 Ron1-1-090 tablete = 85.5 gDetalii Produs
Smokerade contine o abundenta de antioxidanti si subtante nutritive ce protejeaza fumatorii de efectele nocive ale fumului de tigara inhalat. Reduce riscul de bronsite ( fumatorii au un risc mai mare) si amelioreaza starile acute.
10. Beta Carotene73.64 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Betacarotenul (vitamina A naturala) este un foarte bun atioxidant natural, ce reduce radicalii liberi si riscul de imbolnavire, in gneral. Stimuleaza sanatatea imunitara si are proprietati anti-imbatranire.
11. Senior Formula105.00 Ron1-1-090 tablete = 87 gDetalii Produs
Senior formula contine antioxidanti, nutrienti si plante cu efect terapeutic, cu rol in mentinerea sanatatii adultilor si persoanelor in varsta. Fortifica imunitatea, ofera protectie antioxidanta, previne aparitia bolilor de sezon.
12. ZenThonic239.19 Ron1-0-1Lichid 946 mlDetalii Produs
ZenThonic este un suc de fructe cu efect energizant, revitalizant si un puternic stimulent pentru imunitate. Reprezinta un sprijin de baza pentru functia imunitara, previne imbolnavirile si este un foarte bun adjuvant in starile acute de bronsite.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Bronsita este o boală respiratorie des intalnita care implică de multe ori inflamatia si infectia membranelor mucoasei bronsice. Simptomele cauzate de bronşită variază în funcţie de cauza şi gravitatea afectiunii. Judecând dupa intensitatea şi durata bolii, bronsita poate fi acuta sau cronica.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
durere toracica
febra usoara
respiratie zgomotoasa si greoaie
tuse seaca
stare de oboseala
Fibroza pulmonaraDetalii Afectiune
In fibroza pulmonara, tesutul din plamani devine gros, rigid si plin de cicatrice. Pe masura ce tesutul pulmonar devine plin de cicatrice, interfereaza cu abilitatea unei persoane de a respira.
Aparat respirator (afectiuni pulmonare)Detalii Afectiune
Aparatul respirator este responsabil pentru schimburile gazoase care ne ajută să respirăm. Anatomia schimbului de oxigen si dioxid de carbon variază în funcție de fiecare organism.
Cancer la plamaniDetalii Afectiune
Cancerul pulmonar este cauzat de o creştere rapidă necontrolată a celulelor canceroase în ţesuturile pulmonare. Acest tip de cancer este cel mai frecvent şi rezulta în mai mult de un milion de decese în fiecare an. Este indicat de pierderea în greutate, tuse cu sânge sau dificultati de respiraţie.
Emfizem pulmonarDetalii Afectiune
  Emfizemul este o creștere patologică în mărime a spațiilor aeriene pozitionate distal fata de bronhiolele terminale, cu distrugerea pereților alveolari. Atunci când o persoană are emfizem,  alveolele sunt deteriorate iar tuburile pulmonare principale, adica bronhiile, pot fi, de asemenea, deteriorate, ceea ce înseamnă că acea persoană, în etapele ulterioare ale bolii, nu poate primi suficient oxigen la creier și alte organe majore ale corpului și va lupta pentru a respira normal. 
Fumat (atenuare efecte nocive)Detalii Afectiune
Nicotina si alte substanțe sunt otrava care este prezenta in tigari. Oamenii fumeaza, deoarece acestia devin dependenti de fumat. Ametelile, tusea, senzatia de arsura a nasului, ochilor si a gatului sunt primele semne care arata efectele adverse ale fumatului. Riscul pentru sanatate creste daca exista deja un diabet zaharat, hipertensiune arteriala, precum si orice alta boala.
Intoxicare cu gaze de esapament si fumDetalii Afectiune
Monoxidul de carbon, impreuna cu un numar mare de alti agenti patogeni prezenti in gazele de esapament pot provoca intoxicare si chiar moarte. Unele dintre aceste toxine includ dioxidul de sulf, dioxidul de azot, benzenul, hidrocarburile policiclice si formaldehida. Fiecare dintre aceste substante sunt agenti patogeni care pot avea consecinte grave, atat imediat, cat si pe termen lung.
DispneeDetalii Afectiune
Dificultate in respiratie de origine pulmonara, cardiaca, anemie sau nervoasa, caracterizata prin “sete de aer”. Dispneea este un simptom nu un semn si este una din numeroasele senzatii pe care le poate descrie un pacient.
Bronhopneumopatia obstructiva cronicaDetalii Afectiune
O afectiune caracterizata prin bronsita cronica sau emfizem si obstructia fluxului de aer care este in general progresiva, poate fi insotita de hiper reactivitate bronsica (secretie de mucus in exces) si poate fi partial reversibila. Bronsita cronica se caracterizeaza printr-o tuse cronica, productiva, cel putin 3 luni/an, 2 ani consecutivi, pentru care au fost excluse alte cauze, ca infectia cu Mycobacterium tuberculosis (tuberculoza), carcinomul pulmonar sau insuficienta cardiaca cronica.   Semne si simptome: Pacientii care au fumat mai mult de 20 de tigarete pe zi timp de 20 de ani pot dezvolta o tuse productiva in decada a 5-a de viata si a 6-a . Dispneea (senzatia lipsei de aer), la efort nu devine de obicei suficient de severa pentru a impune o vizita la medic, pana ce pacientii cu BPOC ajung la varsta de 50-60 de ani. Productia de sputa (secretie bronsica) este discreta la inceput, initial aparand numai dimineata. Sputa este mucoasa dar devine purulenta in timpul acutizarilor . afectiunile pulmonare acute – caracterizate prin tuse, sputa purulenta, wheezing,dispnee si uneori febra – pot aparea din cand in cand. Pe masura ce BPOC progreseaza intervalul dintre acutizari scade. Pacientii cu BPOC in  stadii finale ofera frecvent o stare dramatica -  aplecati inainte cu greutatea sprijinita pe maini si pe palme. Muschii respiratori accesori ai gatului si ai centurii scapulare sunt folositi intens. Frecvent expirul se face cu buzele protruzionate. Toracele apare supradestins, frecvent cu retragerea paradoxala spre interior a spatiilor intercostale inferioare. Cianoza poate fi prezenta.
PleureziaDetalii Afectiune
Pleurezia este o afectiune caracterizata de inflamarea pleurei, membrana seroasa care acopera plamanii si cavitatea toracica. Pleurezia provoaca dureri in piept, adesea acute, atunci cand tusim sau respiram. 

0 recenzii pentru Bronsita

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 10 + 10

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.