Bronhopneumopatia obstructiva cronica

Descriere Remediu Naturist

 

O afectiune caracterizata prin bronsita cronica sau emfizem si obstructia fluxului de aer care este in general progresiva, poate fi insotita de hiper-reactivitate bronsica (secretie de mucus in exces) si poate fi partial reversibila. Bronsita cronica se caracterizeaza printr-o tuse cronica, productiva, cel putin 3 luni/an, 2 ani consecutivi, pentru care au fost excluse alte cauze, ca infectia cu Mycobacterium tuberculosis (tuberculoza), carcinomul pulmonar sau insuficienta cardiaca cronica.

 

Semne si simptome:

 

Pacientii care au fumat mai mult de 20 de tigarete pe zi timp de 20 de ani pot dezvolta o tuse productiva in a 5-a si a 6-a decada de viata . Dispneea (senzatia lipsei de aer) la efort nu devine de obicei suficient de severa pentru a impune o vizita la medic, pana ce pacientii cu BPOC ajung la varsta de 50-60 de ani. Productia de sputa (secretie bronsica) este discreta la inceput, initial aparand numai dimineata. Sputa este mucoasa dar devine purulenta in timpul acutizarilor . Afectiunile pulmonare acute – caracterizate prin tuse, sputa purulenta, wheezing, dispnee si uneori febra – pot aparea din cand in cand. Pe masura ce BPOC progreseaza intervalul dintre acutizari scade.

 

Pacientii cu BPOC in  stadii finale ofera frecvent o stare dramatica -  aplecati inainte cu greutatea sprijinita pe maini si pe palme. Muschii respiratori accesori ai gatului si ai centurii scapulare sunt folositi intens. Frecvent expirul se face cu buzele protruzionate. Toracele apare supradestins, frecvent cu retragerea paradoxala spre interior a spatiilor intercostale inferioare. Cianoza poate fi prezenta.

 

Cele mai multe persoane cu BPOC au o combinaţie a celor două tulburări, bronşită cronică şi emfizem pulmonar. Alte conditii pulmonare cronice de lungă durată cum ar fi astmul cronic si bronsiolita cronica pot fi, de asemenea, prezente.

 

Fumatul - un factor de risc major

 

Fumatul este principala cauza a BPOC. Cu cat o persoana va fuma mai des, cu atat mai probabil va dezvolta simptome ale acestei tulburari pulmonare. Fumatul pasiv poate duce, de asemenea, la BPOC. Efectele fumului de tigara asupra plamanilor pot fi severe si permanente. Acest viciu provoacă daune ireversibile pentru tesuturile pulmonare si cauzeaza inflamatia plamanilor. Aceasta inflamatie se opreşte numai în cazul în care fumatul este oprit. Societăţile producătoare de ţigări adăuga anumite substanţe chimice in ţigări, din diverse motive, care blocheaza producerea de alfa-1-antitripsina (AAT), o substanta care menţine elasticitatea fibrelor alveolelor, distrugand astfel pereţii plămânilor, ceea ce face ca procesul de respiraţie sa fie foarte dificil.

 

In Statele Unite, mai mult de 120.000 de persoane mor in fiecare an de BPOC. Între 80 şi 90% din toate aceste decese sunt datorate BPOC provocata de fumat. În Marea Britanie, 30.000 de oameni se imbolnavesc de BPOC în fiecare an. Majoritatea persoanelor care sufera de BPOC sunt fumatori sau fosti fumatori care au renuntat la acest obicei. Dacă o persoană nu a fumat niciodata, probabilitatea de dezvoltare a BPOC este foarte scăzută.

 

Fumul de tutun conţine numeroase substanţe chimice toxice. Expunerea prelungită pe o durata de mai mulţi ani face ca gudronul din fumul de ţigară sa îngusteze bronhiolele si sa distruga sistemul de filtrare al plamanilor. Toxinele si chimicalele din fumul de tutun provoacă în timp o acumulare a acestora în plămâni, ducand la deteriorarea permanenta a tesutului pulmonar.

 

In cazul unui fumator diagnosticat cu BPOC renuntarea la fumat poate incetini progresia bolii catre etapa finală care este fatala.

 

Alti factori de risc includ expunerea la anumite gaze sau la fum, expunerea la cantităţi mari de fum „la mana a doua” şi poluarea, sau supra-expunerea la gaze de gătit fără ventilaţie corespunzătoare.

 

Alte cauze care duc la BPOC sunt poluarea industrială, pulberile profesionale, contactele permanente cu substanţe chimice periculoase etc.Parintii pot transmite genele copiilor lor, iar in unele cazuri rare, BPOC este găsit la oameni care suferă de o tulburare genetica numita deficienta de alfa-1 antitripsina. Alfa-1 antitripsina este o proteina care inactivează proteinele distructive în sânge. Absenţa sau nivelul scăzut de alfa 1 antitripsina duce la distrugerea plămânilor şi în cele din urmă la BPOC.

 

Pe masura ce boala se intensifică, pacienţiilor care suferă de BPOC le va fi greu să respire. Dificultatea in respiratie poate varia în funcţie de starea vremii în schimbare. Acestia necesită, uneori, spitalizare. Prevenirea este cel mai bun medicament pentru BPOC., deoarece nu există niciun leac. Toate medicamentele pentru BPOC au drep scop reducerea intensitatii bolii. Deci, este mai înţelept pentru noi toţi să se luam măsuri pentru a preveni această boală.

 

Diagnostic pentru BPOC

 

Observarea simptomelor mentionate mai sus poate fi o parte importantă a unui diagnostic timpuriu. Evaluarea poate include un examen fizic si teste ale funcţiei pulmonare, cum ar fi spirometria (un test simplu care masoara capacitatea pulmonara). În unele cazuri va fi necesara efectuarea unor teste de sânge pentru a măsura cantitatea de dioxid de carbon şi oxigen în sânge. Vizualizarea plămânilor cu ajutorul razelor X si scanarea CT pot fi utile, insa nu pot dezvălui semne de BPOC.

 

Boală pulmonară obstructivă  cronică este considerata a fi o boala progresiva, şi nu există în prezent niciun leac disponibil. Terapia şi tratamentul sunt axate pe ameliorarea simptomelor şi încetinirea progresiei.

 

Tratamentul BPOC

 

Intelegerea procesului acestei boli şi modul de a gestiona simptomele, este critica pentru calitatea vietii pacientului. In prezent există multe medicamente care ajuta la reducerea gradului de severitate al bolii. Accentul se pune pe tratarea manifestărilor bolii si educarea publicului cu privire la modul în care se poate evita boala. Comunitatea medicală depune eforturi continue pentru a sensibiliza gradul de severitate al bolii şi cauzele acesteia. Aceasta boala este cronica, adica pe termen lung, si reprezintă o stare patologică, care afecteaza sănătatea plamanilor si cauzeaza probleme respiratorii. Pentru a evita ca un episod care cauzează agravarea BPOC există câteva lucruri de luat in considerare: extremele meteorologice - prea cald sau prea rece - irita plamanii atunci când aerul este inhalat, incendiile din timpul sezonului cald pot agrava starea şi pot face respiraţia foarte dificilă, evitarea inhalarii de fum sau orice produse chimice. Acesti factori iritanti agraveaza considerabil starea plămânilor.

 

Medicii pot prescrie medicamente pentru a ajuta la atenuarea severitatii simptomelor. In cazul acestei boli se evita exercitiul fizic excesiv, deoarece determină suprasolicitarea plamanilor; prin urmare, acestia nu sunt capabili să funcţioneze în mod corespunzător compromitand capacitatea de a respira.

 

Tratament naturist pentru BPOC cu produse Calivita

 

Fiind lipsite de efecte nocive, produsele naturiste pot fi folosite cu incredere in tratamentul tuturor bolilor, indiferent de intensitate, si nu de putine ori aceastea pot fi foarte utile pe termen lung.  Produsele Calivita contin ingrediente 100% naturale de cea mai buna calitate si acopera o gama larga de afectiuni si utilizari. In ameliorarea simptomelor BPOC va recomandam urmatoare produse:

 

- Noni Caps este un fortifiant al sistemului imunitar pe baza de extract din fructul noni care aduce beneficii multiple intregului organism: ofera rezistenta la bolile din sezonul rece si impiedica agravarea simptomelor de boli pulmonare, diminueaza efectele nocive ale fumatului, poate fi utilizat ca tratament adjuvant pentru cancer, tumori si neoplasme, creeaza o stare generala de bine, oferind energie si putere.

 

- Rhodiolin are efecte anti-tumoarale prin sprijinirea sistemului natural de aparare in lupta impotriva substantelor nocive, are efect antioxidant, astfel neutralizand efectele nocive ale radicalilor liberi, creste rezistenta fizica.

 

- OxyMax imbunateste oxigenarea celulara, reincarca organismul cu energie, imbunatateste functiile fiziologice, metabolice si circulatorii, amelioreaza simptomele cauzate de dificultatile respiratorii, creste capacitatea de asimilare a oxigenului in timpul efortului fizic.

 

- De asemenea se poate opta si pentru produsul Oregano Oil, benefic in ameliorarea bronsintelor care apar frecvent la astmatici

 

- ImmunAid este de ajutor in perioadele de acalmie pentru intarirea imunitatii si pentru prevenirea acutizarilor, frecvente la suferinzii de BPOC.

 

Reteta mai sus mentionata trebuie urmata cel putin 3 luni.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Bronhopneumopatia obstructiva cronica

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Caps145.13 Ron1-1-190 capsule = 45 gDetalii Produs
Noni ofera beneficii majore pentru sanatatea sistemului imunitar; protejeaza organismul de viroze, bronsite si previne agravarea acestora. De asemenea, reactioneaza ca un antialergen, reduce tusea si obstructia cailor respiratorii.
2. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiola rosea creste rezistenta fizica si psihica, sprijina functia de aparare a organismului, este un bun antioxidant, ofera o stare de bine pacientilor cu probleme de sanatate cronice. Rhodiolin contraindicatii: este un produs sigur.
3. OxyMax257.00 Ron10-10-10 picaturi in 200 ml apa60 ml solutieDetalii Produs
OxyMax este o sursa de oxigen sub forma lichida care imbunateste oxigenarea celulelor, sprijina functiile fiziologice, circulatorii si metabolice, fortifica imunitatea, imbunatateste oxigenarea si respiratia la efort, reduce problemele respiratorii.
4. Oregano Oil120.00 Ron30 mlDetalii Produs
Uleiul de oregano este un antibiotic natural, eficient in tratamentul virozelor, racelilor si bronsitelor, amelioreaza simptomele de astm, fluidizeaza mucusul si elibereaza caile respiratorii.
5. ImmunAid200.00 Ron180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
ImmunAid este un stimulent natural al functiei imunitare, care poate preveni bronsitele astmatiforme si complicatiile virozelor care apar la persoanele cu astm bonsic. Previne recidivele si acutizarea BPOC.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

O afectiune caracterizata prin bronsita cronica sau emfizem si obstructia fluxului de aer care este in general progresiva, poate fi insotita de hiper reactivitate bronsica (secretie de mucus in exces) si poate fi partial reversibila. Bronsita cronica se caracterizeaza printr-o tuse cronica, productiva, cel putin 3 luni/an, 2 ani consecutivi, pentru care au fost excluse alte cauze, ca infectia cu Mycobacterium tuberculosis (tuberculoza), carcinomul pulmonar sau insuficienta cardiaca cronica.

 

Semne si simptome:

Pacientii care au fumat mai mult de 20 de tigarete pe zi timp de 20 de ani pot dezvolta o tuse productiva in decada a 5-a de viata si a 6-a . Dispneea (senzatia lipsei de aer), la efort nu devine de obicei suficient de severa pentru a impune o vizita la medic, pana ce pacientii cu BPOC ajung la varsta de 50-60 de ani. Productia de sputa (secretie bronsica) este discreta la inceput, initial aparand numai dimineata. Sputa este mucoasa dar devine purulenta in timpul acutizarilor . afectiunile pulmonare acute – caracterizate prin tuse, sputa purulenta, wheezing,dispnee si uneori febra – pot aparea din cand in cand. Pe masura ce BPOC progreseaza intervalul dintre acutizari scade.

Pacientii cu BPOC in  stadii finale ofera frecvent o stare dramatica -  aplecati inainte cu greutatea sprijinita pe maini si pe palme. Muschii respiratori accesori ai gatului si ai centurii scapulare sunt folositi intens. Frecvent expirul se face cu buzele protruzionate. Toracele apare supradestins, frecvent cu retragerea paradoxala spre interior a spatiilor intercostale inferioare. Cianoza poate fi prezenta.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
tuse cronica
respiratii scurte
productia de sputa odata cu tusea
Fibroza pulmonaraDetalii Afectiune
In fibroza pulmonara, tesutul din plamani devine gros, rigid si plin de cicatrice. Pe masura ce tesutul pulmonar devine plin de cicatrice, interfereaza cu abilitatea unei persoane de a respira.
Aparat respirator (afectiuni pulmonare)Detalii Afectiune
Aparatul respirator este responsabil pentru schimburile gazoase care ne ajută să respirăm. Anatomia schimbului de oxigen si dioxid de carbon variază în funcție de fiecare organism.
BronsitaDetalii Afectiune
Bronsita este o boală respiratorie des intalnita care implică de multe ori inflamatia si infectia membranelor mucoasei bronsice. Simptomele cauzate de bronşită variază în funcţie de cauza şi gravitatea afectiunii. Judecând dupa intensitatea şi durata bolii, bronsita poate fi acuta sau cronica.
Cancer la plamaniDetalii Afectiune
Cancerul pulmonar este cauzat de o creştere rapidă necontrolată a celulelor canceroase în ţesuturile pulmonare. Acest tip de cancer este cel mai frecvent şi rezulta în mai mult de un milion de decese în fiecare an. Este indicat de pierderea în greutate, tuse cu sânge sau dificultati de respiraţie.
Emfizem pulmonarDetalii Afectiune
  Emfizemul este o creștere patologică în mărime a spațiilor aeriene pozitionate distal fata de bronhiolele terminale, cu distrugerea pereților alveolari. Atunci când o persoană are emfizem,  alveolele sunt deteriorate iar tuburile pulmonare principale, adica bronhiile, pot fi, de asemenea, deteriorate, ceea ce înseamnă că acea persoană, în etapele ulterioare ale bolii, nu poate primi suficient oxigen la creier și alte organe majore ale corpului și va lupta pentru a respira normal. 
Fumat (atenuare efecte nocive)Detalii Afectiune
Nicotina si alte substanțe sunt otrava care este prezenta in tigari. Oamenii fumeaza, deoarece acestia devin dependenti de fumat. Ametelile, tusea, senzatia de arsura a nasului, ochilor si a gatului sunt primele semne care arata efectele adverse ale fumatului. Riscul pentru sanatate creste daca exista deja un diabet zaharat, hipertensiune arteriala, precum si orice alta boala.
Intoxicare cu gaze de esapament si fumDetalii Afectiune
Monoxidul de carbon, impreuna cu un numar mare de alti agenti patogeni prezenti in gazele de esapament pot provoca intoxicare si chiar moarte. Unele dintre aceste toxine includ dioxidul de sulf, dioxidul de azot, benzenul, hidrocarburile policiclice si formaldehida. Fiecare dintre aceste substante sunt agenti patogeni care pot avea consecinte grave, atat imediat, cat si pe termen lung.
DispneeDetalii Afectiune
Dificultate in respiratie de origine pulmonara, cardiaca, anemie sau nervoasa, caracterizata prin “sete de aer”. Dispneea este un simptom nu un semn si este una din numeroasele senzatii pe care le poate descrie un pacient.
PleureziaDetalii Afectiune
Pleurezia este o afectiune caracterizata de inflamarea pleurei, membrana seroasa care acopera plamanii si cavitatea toracica. Pleurezia provoaca dureri in piept, adesea acute, atunci cand tusim sau respiram. 

0 recenzii pentru Bronhopneumopatia obstructiva cronica

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.