Descriere Remediu Naturist

 

Acneeaeste o boala care afecteaza glandele sebacee ale pielii. Micile gauri din pielea ta (pori) sunt conectate la glandele sebacee din piele. Aceste glande produc o substanta uleioasa numita sebum. Porii sunt conectati la glandele uleioase printr-un canal numit  folicul. In interiorul foliculilor, uleiul transporta celulele moarte la suprafata pielii. Prin foliculul creste, de asemene, un fir de par subtire pana la nivelul si deasupra pielii. In cazul in care un folicul al unei glande se blocheaza, va aparea un cos.

Cele mai multe cosuri apar pe fata, gat, spate, piept, si umeri. Acneea nu reprezinta o amenintare grava asupra sanatatii, dar poate provoca cicatrici.

 

Tipuri de acnee

 

Exista mai multe tipuri de acnee, variind de la o severitate usoara pana la o severitate grava care deformeaza.

Acneea vulgara (acneea poliforma juvenila) este cea mai comuna forma de acnee. Leziunile acneei vulgare includ punctele negre, punctele albe, papule, pustule, noduli si chisturi. Apare cel mai frecvent in timpul adolescentei, si de multe ori continua la varsta adulta. In adolescenta, acneea este de obicei cauzată de o creştere în testosteron, cu care oameni de ambele sexe se confrunta în timpul pubertatii .Pentru majoritatea oamenilor se diminueaza in timp si tinde sa dispara.

Acneea rozacee ( acneea adultului) este o afectiune cronica acneiforma care afecteaza atat pielea cat si ochii. Este un sindrom etiologic nedeterminat caracterizat atat prin componente vasculare cat si papulare care implica zona fetei si, ocazional, a gatului şi a trunchiului superior. Aceasta forma de acnee este caracterizata prin episoade de înroşire a feţei in zonele afectate, care pot fi asociate cu consumul de alcool, bauturi calde, sau alimentele condimentate. In timpul episoadelor inflamatorii,  zonele afectate ale pielii, dezvolta papule, pustule, umflare şi leziuni . Absenţa comedoamelor, este factorul care distinge această tulburare de acneea vulgara.

Acneea rozaceea pare cel mai frecventla varsta adultă,cuprinsa intre 30 si60 de anil, dar poate fi intalnita si la copii.

Acneea infantilaeste asociata, de obicei,cu dezvoltarea acneei in adolescenţă, dar şi cu eruptiile acneiforme, leziuni ce pot aparea la sugari. Un nou-nascut poate avea o eruptie acneica pe nas sau pe obraji. Acneea la sugari este de obicei cauzata de schimbarile hormonale care au avut loc atunci cand fatul a fost în curs de dezvoltare. Un copil sugar sau foarte mic cu o acnee care persista pentru mai mult de cateva saptamani ar trebui să fie examinat de către medicul pediatru sau dermatolog.

Acneea bebelusului.Cosurile cărnoase sau roşii pot fi prezente de la nastere, dar apar de obicei de la 3 până la 4 săptămâni de vârstă. Ele apar în principal pe obraji, dar sunt, de asemenea, destul de comune pe frunte şi bărbie. Punctele albe sunt uneori prezente. Această condiţie tinde să apara şi să dispara până când copilul ajunge la varsta de  4 - 6 luni.

Acneea juvenila este cea mai frecventa forma de acnee şi afectează ambele sexe în mod egal în timpul pubertatii sau în perioada de  înainte de debutul acesteia. Aceasta poate dura de la varsta de 12 ani pana la 25 sau si dupa. Cu toate acestea, daca va ingrijiti pielea corespunzator, în timp acneea va dispărea. Simptomele acestei afectiuni sunt diverse şi constituie comedoane, papule foliculare, papulo-pustule, sau pustule foliculare, noduli, abcese mici sau cicatrici. Simptomele apar în diverse combinaţii şi de cele mai multe ori localizeze în regiunile în care se gasesc glandele sebacee, de exemplu, fata, (obraji), frunte, barbie, umeri şi spate şi piept.

Acneea necrotica este caracterizata prin aparitia unor pustule care seamana cuniste crustede culoare maro închis, înconjurate de un inel inflamat. Acestea se găsesc pe frunte, linia parului si tample. Caracterizata prin aceste semne, evolutia acneei necrotice este cronică şise găseşte la bărbaţi cu varste cuprinse intre 30-40 de ani. Este foarte dificil de tratat. Acneea hipertrofică se aseamănă cu acneea necrotica şi apare la bărbaţii în vârstă care suferă de acnee rozacee.

Acneea cheloidiana este oforma cronica de foliculita, si se gasestepe partea din spatea gâtului. Acesta este, de obicei observata la bărbaţii cu vaste intre 40-50 de ani. Tratamentul cu creme speciale poate ajuta la vindecarea acestui tip de acnee.

Acneea chistica sau acneeanodulara este forma cea maisevera deacnee vulgara. Dezvolta eruptii profundesi inflamate pefata si/saualte zoneale corpului. Petele pot deveni foarte mari; unele pot măsura până la câţiva centimetri în diametru.

Acneea chisticapoate afecta pe oricine, dar estemai frecventa la baieti adolescenti si tineri. Daca parintii au avut acnee chistica, sunt mai multe sanse de a experimenta o acnee severa.

Acneea inflamatorieeste oforma de acnee mult mai dureroasa si mai grava. In fazele mai severe se pot dezvolta chisturi saunoduli. Deoarece acneea poate avea consecinţe de durată, este important să înţelegem de ce apare si cum poate fi tratata. Acneea inflamatorie nu numai ca afecteaza pielea, dar poate lasa si cicatrici. Aceasta acnee poate fi cauzata de o tulburare endocrina.

 

Cauze pentru acnee



Expertii spun ca acneea, in general, apare atunci cand un folicul de par este blocat cu sebum. Acest lucru apare, de obicei din cauza fluctuatiilor hormonale cauzate de pubertate, sarcina sau sindromul premenstrual. Atunci când bacteriile naturale ale pielii sunt prinse cu ulei si celule moarte, se dezvolta o infectie, care cauzeaza inflamaţia. Acneea este oarecum ereditara. Daca un părinte suferă de acnee, probabil si copiii vor fi afectati de acnee. În plus, contactul direct cu obiecte grase (cum ar fi mâinile, alimentele grase, sau produsele cosmetice), poate duce la acnee.



Tratament acnee



Tratamentul pentru acnee trebuie sa fie personalizat, sub indrumarea un medic dermatolog, in functie de severitatea afectiunilor, varsta, tipul si distributia leziunilor, durata afectiunii, factorii genetici, stres, alimentatie, fumat, medicamente.

In cazurile formelor de acnee usoara si moderata sunt folosite tratamentele locale antimicrobiene. Ingrijirea cosmetica si igiena sunt foarte importante, de aceea e recomandat sa fie indrumate de catre un medic dermatolog. In cazurile mai grave acestea sunt asociate cu antibiotice.

 

 

Tratament naturist pentru acnee cu produse Calivita

 

Produsele naturiste Calivita prezentate mai sus au proprietati antiseptice si antibacteriene naturale, ce ajuta la mentinerea sanatattii pielii si purificarea organismului din interior.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Acnee

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Liquid Chlorophyll169.00 Ron1-1-1 linguritaLichid 473 mlDetalii Produs
Clorofila din lucerna este un foarte bun alcalinizator si detoxifiant al intregului organism, ce elimina toxinele si bacteriile raspunzatoare pentru multe probleme ale pielii, inclusiv acnee. Este un foarte bun vitaminizant pentru o piele sanatoasa.
2. Oregano Oil120.00 Ron4-4-4 picaturi30 mlDetalii Produs
Uleiul de oregano este un foarte bun antiseptic si antibiotic natural, care elimina bacteriile si fungii responsabili pentru o piele cu probleme. Poate fi utilizat atat intern, pentru purificarea sangelui, cat si extern, pe zonele cu probleme.
3. Beta Carotene73.64 Ron1-0-1100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Beta carotenul este benefic pentru piele datorita proprietatilor antioxidante puternice, care portejeaza celulele de daunele externe. De asemenea, este util in prevenirea infectiilor de orice tip si are efect anti-imbatranire.
4. Vitamin E63.43 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 21,5 gDetalii Produs
Vitamina E este un antioxidant puternic benefic pentru piele, deoarece previne imbatranirea prematura, protejaza de radiatiile UV, echilibreaza functia hormonala, creste rata de vindecare a leziunilor pielii si ii mentine umiditatea.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

O afectiune frecventa a pielii ce apare mai ales la adolescenti, dar uneori si la adulti sau la persoane mai in varsta. Leziunile care de obicei afecteaza fata si regiunea superioara a trunchiului, variaza de la puncte mici negre , numite comedoane, pana la pustule mari inestetice. Acneea provoaca discomfort intens celui afectat, in special cand apar umflaturi dure , care pot provoca cicatrici inestetice permanente.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
apar comedoane la suprafata pieliicomedoane=cosuri
leziunile inflamatorii la nivelul pielii
seboreesecretie crescuta
Acnee adultiDetalii Afectiune
Acneea este una din cele mai intalnite afectiuni ale pielii, intalnita indeosebi la 99% din populatia adolescentina, insa ea poate fi o problema reala si pentru adulti. Daca la adolescenti acneea apare in context hormonal, in cazul adultilor poate indica probleme mai grave de sanatate. Acneea poate reaparea la adulti cu varste intre 25-50 de ani, sau unii pot avea acnee pentru prima data abia atunci cand au depasit varsta adolescentei. 

0 recenzii pentru Acnee

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 1 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.