Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Raguseala

Despre afectiune


Schema de tratament naturista recomandata pentru Raguseala

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. White Whillow 57.20 Ron 1-1-1 100 capsule = 53 g Detalii Produs
2. Acidophilus with Psyllium 90.48 Ron 1-1-1 100 capsule = 68 g Detalii Produs
3. Garlic Caps 65.89 Ron 1-0-1 100 capsule gelatinoase = 68.5 g Detalii Produs
4. Beta Carotene 42.00 Ron 1-0-0 100 capsule gelatinoase = 23 g Detalii Produs
Total 255.57 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Schimbările anormale în voce sunt numite "raguseala." Când o persoana este răguşita, vocea poate suna tensionata, sau cu modificari de volum sau de tonalitate. Modificările vocale sunt legate de tulburări în părţile producatoare de sunet (corzile vocale) ale casetei de voce (laringele). În timpul respiraţiei, faldurile vocale rămân separate. Când se vorbeşte sau se cântă, acestea vin împreună şi, atunci cand aerul iasă din plamani, acestea vibreaza, producănd sunet. Umflaturile sau nodulii de pe corzile vocale împiedică vibraţiile, altera calitatea vocii, volumul şi acordul.

Raguseala este de obicei cauzată de o problemă în corzile vocale. Cele mai multe cazuri de răguşeală apar cu edem (inflamaţie) la nivelul laringelui (laringita). Raguseala care continuă timp de saptamani sau luni ar trebui să fie verificata de către un medic. Desi unele cauze sunt minore, cauze mai grave, cum ar fi cancerul laringian, sunt posibile.

 

Care sunt cauzele răguşelii?

 

Laringita acută: Cea mai frecventa cauza este laringita acuta - umflarea corzilor vocale, care apare în timpul unei raceli virale sau a unei infectii comune a tractului respirator superior, sau datorita unei suprasolicitari vocale. Un prejudiciu grav al corzilor vocale poate rezulta din utilizarea intensa a vocii în timpul unui episod de laringita acuta.

 

Abuzul de voce:

 

• Vorbitul în situaţii zgomotoase

• Utilizarea excesivă a vocii

• Utilizarea unui telefon cu receptorul atasat la umăr

• Utilizarea unui ton inadecvat (prea mare sau prea mic), atunci când se vorbeşte

Neutilizarea de amplificatoare atunci când se vorbeşte in spatii publice

 

Leziunile benigne ale corzilor vocale: răguşeala prelungită poate apărea atunci când vocea este utilizata prea mult, sau prea tare pentru perioade lungi de timp. Aceste obiceiuri pot duce la noduli, polipi si chisturi. Polipii vocali şi chisturile apar in general la cei care abuzeaza de glasul lor, dar poate aparea, de asemenea,si la cei care nu fac acest lucru.

Hemoragia vocala: Dacă vă confruntaţi cu o pierdere bruscă de voce în urma unui strigăt sau altă utilizare vocala intensa, este posibil să fi dezvoltat o hemoragie vocala. Hemoragia vocala se produce atunci când unul dintre vasele de sange de pe suprafata pliurilor vocale se rupe si tesuturile moi se umplu cu sânge. Acesta situatie este considerata o urgenţă vocala şi ar trebui să fie tratata şi examinata de către un otolaringolog (medic pentru ureche, nas si gât).

Refluxul gastroesofagian (RGE): O cauză posibilă de raguseala este refluxul gastro-esofagian, atunci când acidul din stomac vine in tubul de inghitire (esofag) si irita corzile vocale. Alte simptome tipice ale RGE includ arsuri la stomac si regurgitatie. De obicei, vocea este mai afectata dimineaţa şi se îmbunătăţeşte în timpul zilei. Aceste persoane pot avea o senzatie de un nod sau mucus in gat si au o dorinta excesiva de a le elimina.

Refluxul laringofaringeal (RLF): În cazul în care refluxul parcurge tot drumul până prin sfincterul superior şi în partea din spate a gatului, este numit RLF, mai degrabă decât RGE. Structurile din gât (faringe, laringe si plamani) sunt mult mai sensibile la acidul din stomac si enzimele digestive, cantitati mici de reflux în acest domeniu pot duce la mai multe daune. Multi pacienti cu LRF nu au arsuri stomacale sau alte simptome clasice ale RGE.

Fumatul: Fumatul este o alta cauza de raguseala. Pentru că fumatul este cauza majora de cancer la gât, în cazul în care fumatorii devin răguşiti, acestia ar trebui să consulte un otolaringolog.

Bolile neurologice: Raguseala poate apărea, de asemenea, la cei care au boli neurologice, cum ar fi Parkinson sau accident vascular cerebral, sau poate fi un simptom de disfonie spasmodica, o tulburare neurologica rara care afecteaza de obicei numai vocea, dar uneori, afecteaza si respiraţia. Un fald vocal paralizat poate fi cauzat de o voce slabă, cu respiratie grea. Dacă răguşeala persistă mai mult de trei luni şi alte cauze au fost excluse, un neurolog poate fi de ajutor pentru diagnostic.

Alte cauze: Acestea includ alergiile, problemele tiroidiene, traumatisme la caseta de voce, şi, ocazional, menstruatia. Condiţii foarte grave, cum ar fi cancerul laringian poate provoca, de asemenea, răguşeală, motiv pentru care este important ca raguseala cronică sa fie evaluata prompt de către un otolaringolog. Alte cauze :

• Respiratia de substanţe iritante

Tuse cronica

• Anevrismele aortei superioare

• Tub de respiratie sau bronhoscopie

• Afectarea nervilor vocali

• Obiect strain in esofag sau trahee

• Ingerarea un lichid chimic aspru

• Pubertatea

• Slăbiciune a musculaturii din jurul corzilor vocale cauzate de tulburări nervoase sau musculare

 

Cum sunt tratate tulburările vocale?

 

Tratamentul răguşelii depinde de cauza acesteia. Multe cauze comune ale răguşelii pot fi tratate pur şi simplu prin odihna vocii sau modificarea modului în care aceasta este utilizată. Un otolaringolog poate face unele recomandări cu privire la comportamentul de utilizare a vocii, şi, în unele cazuri, recomanda interventii chirurgicale în cazul în care o leziune, cum ar fi un polip, este identificata. Renuntatul la fumat şi evitarea fumatului pasiv se recomandă pentru toţi pacienţii. Consumul de lichide şi administrarea de medicamente pentru subtierea mucusului pot ajuta, insa se folosesc cu precautie deoarece acestea usuca corzile vocale şi prelungesc iritarea.

 

Îngrijire la domiciliu

 

Raguseala poate fi pe termen scurt (acuta) sau pe termen lung (cronica).

Odihna si timpul pot îmbunătăţi raguseala. Plânsul, strigatul, şi vorbitul prea mult sau cântatul pot face ca problema sa se inrautateasca. Este nevoie de răbdare, deoarece procesul de vindecare poate dura mai multe zile. Nu se vorbeste decât dacă într-adevăr este nevoie şi în şoaptă. Gargara nu ajuta corzile vocale. Umidificarea aerului cu un vaporizator sau prin consumul de multe lichide poate oferi o oarecare uşurare.

Este necer sa se trateze bolile existente, cum ar fi:

• Alcoolismul

• Alergiile

• Bronşita

• Laringita

 

Cand sa contactati un medic in cazul unei raguseli?

 

Stabiliti o intalnire cu un medic în cazul în care:

• Aveţi dificultăţi de respiraţie sau la înghiţire

• Raguseala apare cu salivare, mai ales, la un copil mic

• Un copil mai mic de 3 luni este ragusit

Raguseala a durat mai mult de 1 săptămână la un copil, sau 2 saptamani la un adult

• Dacă nu aveţi o raceala sau gripa

• Dacă aveti o tuse cu sânge

• Dacă aveţi dificultăţi la înghiţire

• Daca simtiti un nod în gât

• Dacă observaţi pierderi sau schimbari majore de voce cu durata mai mare de câteva zile

• Dacă aveţi dureri când vorbiti sau înghiţiti

• Dacă sunteţi un interpret vocal şi va aflati în imposibilitatea de a va practica meseria

 

Cum putem preveni răguşeala

 

Terapeutii vocali sunt instruiţi pentru a asista pacienţii în modificarea comportamentului pentru a ajuta la eliminarea unor tulburari de voce. Pacienţii care au dezvoltat obiceiuri proaste, cum ar fi fumatul sau suprasolicitarea  vocii prin strigate si tipete, beneficiază cel mai mult de această abordare conservatoare. Acesti terapeuti ii pot învăţa pe pacienţi să-şi modifice metodele lor de vorbire pentru a îmbunătăţi sunetul vocii şi pentru a rezolva probleme, cum ar fi nodulii vocali. Atunci când problema unui pacient este legata de canto, un profesor de canto poate ajuta la îmbunătăţirea tehnicilor de canto ale acestuia.

Sfaturi de prevenire:

• Dacă fumati, renuntati la acest viciu.

• Evitaţi agenţii care deshidrateaza organismul, cum ar fi alcoolul şi cafeina.

• Evitaţi fumatul pasiv.

• Hidratati-va prin consumul de multă apă.

• Umidificati-va casa.

Evitati alimentele condimentate.

• Incearcati sa nu va folositi vocea prea mult sau prea tare.

• Folosiţi un microfon, dacă este posibil, în situaţii în care aveţi nevoie sa proiectati un nivel sonor mai mare.

• Evitaţi vorbitul sau cântatul atunci când vocea este rănita sau răguşita.

 

Remediu naturist pentru raguseala cu produse Calivita

 

Raguseala este in principal cauzata de viroze, raceli sau infectii virale ori de o suprasolicitare a corzilor vocale. Suplimentele naturiste Calivita ajuta la prevenirea si tratamentul acestor conditii de sanatate care in majoritatea cazurilor pot provoca raguseala : White Whillow reduce inflamatia si este benefic in nevralgii si raceala, iar Garlic Caps are un efect antiodaxidant si imunitar puternic si este benefic in prevenirea si usurarea tuturor acestor probleme care duc la raguseala.

Beta Carotene creste rezistenta organismului in fata imbolnavirilor, iar Acidophilus with Psyllium este benefic in problmele gastro-intestinale, in tratamentul refluxui gastroesofagian si laringofaringeal, care duc la raguseala prin iritarea corzilor vocale.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 1 + 7
Toate campurile sunt obligatorii.