Raguseala

Descriere Remediu Naturist

Schimbărileanormale în voce sunt numite "raguseala." Cândo persoana esterăguşita, vocea poate suna tensionata, saucu modificaride volum sau detonalitate. Modificărilevocale sunt legate de tulburări în părţileproducatoare de sunet(corzilevocale)alecaseteide voce (laringele). În timpulrespiraţiei, faldurile vocale rămânseparate. Cândsevorbeşte sausecântă, acesteavinîmpreună şi,atuncicandaerul iasădinplamani,acesteavibreaza, producăndsunet. Umflaturilesau nodulii depe corzilevocale împiedică vibraţiile, altera calitatea vocii, volumulşiacordul.

Raguseala este de obicei cauzată de o problemă în corzile vocale. Cele mai multe cazuri de răguşeală apar cu edem (inflamaţie) la nivelullaringelui (laringita).Raguseala care continuă timp de saptamani sau luni ar trebui să fie verificatade către unmedic. Desi unele cauze sunt minore, cauze mai grave, cum ar fi cancerul laringian, sunt posibile.

 

Care sunt cauzele răguşelii?

 

Laringita acută: Cea mai frecventa cauza este laringita acuta-umflarea corzilor vocale, care apare în timpul uneiraceli virale saua uneiinfectiicomunea tractului respirator superior, saudatorita unei suprasolicitarivocale. Un prejudiciu gravalcorzilor vocale poaterezulta din utilizareaintensa a vociiîn timpul unui episod de laringita acuta.

 

Abuzul de voce:

 

• Vorbitulîn situaţii zgomotoase

• Utilizarea excesivăa vocii

• Utilizareaunuitelefon cu receptorulatasatla umăr

• Utilizareaunui toninadecvat (prea mare sau prea mic), atunci cândsevorbeşte

Neutilizarea de amplificatoare atuncicândsevorbeştein spatiipublice

 

Leziunile benigneale corzilorvocale: răguşealaprelungită poateapărea atunci când voceaeste utilizataprea mult, sau prea tare pentru perioade lungi de timp.Aceste obiceiuri pot duce la noduli, polipisi chisturi. Polipiivocali şichisturile aparin generalla cei care abuzeazade glasul lor, dar poate aparea, de asemenea,sila cei care nu facacest lucru.

Hemoragia vocala: Dacă vă confruntaţi cu o pierdere bruscă de voce în urma unui strigăt sau altă utilizare vocala intensa, este posibil să fi dezvoltat o hemoragie vocala. Hemoragia vocalase produce atunci când unul dintre vasele de sange de pe suprafata pliurilor vocalese rupesi tesuturile moiseumplucu sânge. Acestasituatieeste consideratao urgenţă vocalaşi ar trebui să fie tratataşi examinatade către un otolaringolog (medic pentru ureche, nas sigât).

Refluxulgastroesofagian (RGE):O cauză posibilăderaguseala este refluxulgastro-esofagian, atunci când acidul din stomac vineintubul de inghitire (esofag) si irita corzilevocale. Alte simptome tipice aleRGEinclud arsuri la stomac si regurgitatie. De obicei, vocea este maiafectatadimineaţa şiseîmbunătăţeşte în timpul zilei. Aceste persoane pot avea o senzatie de un nod sau mucus in gat si au o dorinta excesiva de ale elimina.

Refluxul laringofaringeal (RLF):În cazul în care refluxulparcurgetot drumul până prin sfincterul superiorşi în partea din spate a gatului, este numitRLF, mai degrabă decâtRGE. Structurile din gât (faringe, laringe si plamani) sunt mult mai sensibile la acidul din stomac si enzimeledigestive,cantitatimici de reflux în acest domeniu potduce la mai multe daune. Multi pacienti cu LRFnu auarsuri stomacalesau alte simptome clasice aleRGE.

Fumatul: Fumatul este o alta cauza de raguseala. Pentru că fumatul este cauza majora de cancer la gât, în cazul în care fumatorii devinrăguşiti, acestiaar trebui săconsulteun otolaringolog.

Bolileneurologice: Raguseala poate apărea, de asemenea, la cei care au boli neurologice, cum ar fi Parkinson sau accident vascular cerebral, sau poate fi un simptom de disfonie spasmodica, o tulburare neurologica rara care afecteaza de obicei numai vocea, dar uneori, afecteaza sirespiraţia. Unfaldvocalparalizatpoate fi cauzatde o voce slabă,cu respiratie grea. Dacă răguşealapersistă mai mult de trei luni şi alte cauze au fost excluse, un neurolog poate fi de ajutor pentru diagnostic.

Alte cauze: Acesteainclud alergiile, problemele tiroidiene, traumatisme la caseta de voce, şi, ocazional, menstruatia. Condiţii foarte grave, cum ar fi cancerul laringian poate provoca, de asemenea, răguşeală,motiv pentru careeste importantca ragusealacronicăsa fieevaluataprompt de către un otolaringolog.Alte cauze :

• Respiratiadesubstanţe iritante

Tuse cronica

• Anevrismele aortei superioare

• Tub de respiratie sau bronhoscopie

• Afectarea nervilorvocali

• Obiect strain in esofag sau trahee

• Ingerarea un lichid chimic aspru

• Pubertatea

• Slăbiciune a musculaturii din jurul corzilor vocale cauzate de tulburări nervoase sau musculare

 

Cum sunt tratate tulburărilevocale?

 

Tratamentul răguşeliidepinde de cauzaacesteia. Multe cauze comune ale răguşeliipot fi tratate pur şi simpluprinodihna vociisau modificarea moduluiîn care aceasta este utilizată.Unotolaringolog poate face unele recomandări cu privire la comportamentul de utilizareavocii, şi, în unele cazuri, recomanda interventii chirurgicale în cazul în care o leziune, cum ar fi un polip, este identificata.Renuntatul la fumatşi evitarea fumatului pasivse recomandă pentru toţi pacienţii. Consumul de lichide şiadministrarea de medicamente pentru subtiereamucusuluipotajuta, insa se folosesc cuprecautie deoareceacestea usuca corzile vocale şi prelungesc iritarea.

 

Îngrijire la domiciliu

 

Raguseala poate fi pe termen scurt (acuta) sau pe termen lung (cronica).

Odihna si timpulpotîmbunătăţi raguseala. Plânsul, strigatul, şi vorbitulprea mult sau cântatulpot facecaproblemasa se inrautateasca.Este nevoie derăbdare, deoarece procesul de vindecare poate dura mai multe zile. Nusevorbestedecât dacă într-adevărestenevoie şi în şoaptă.Gargara nu ajuta corzile vocale.Umidificareaaeruluicu un vaporizator sauprin consumul de multelichide poate oferi o oarecare uşurare.

Este necer sa se trateze bolile existente, cum ar fi:

• Alcoolismul

• Alergiile

• Bronşita

• Laringita

 

Candsa contactati un medicin cazul unei raguseli?

 

Stabilitio intalnire cu unmedicîn cazul în care:

• Aveţidificultăţi de respiraţie sau la înghiţire

• Raguseala apare cu salivare, mai ales, la un copil mic

• Un copil maimic de 3 luni este ragusit

Raguseala a durat mai mult de 1 săptămână la un copil, sau 2 saptamani la un adult

• Dacă nu aveţi o raceala sau gripa

• Dacăaveti otusecusânge

• Dacă aveţi dificultăţi la înghiţire

• Daca simtitiun nod în gât

• Dacă observaţi pierderi sau schimbari majore de voce cu duratamai marede câteva zile

• Dacă aveţi dureri când vorbitisau înghiţiti

• Dacă sunteţi un interpret vocal şiva aflatiîn imposibilitatea de ava practica meseria

 

Cumputempreveni răguşeala

 

Terapeutii vocalisunt instruiţi pentru a asista pacienţii în modificarea comportamentului pentru a ajuta la eliminarea unor tulburari de voce. Pacienţii care au dezvoltat obiceiuri proaste, cum ar fi fumatul sausuprasolicitarea  vocii prinstrigate si tipete, beneficiază cel mai mult de această abordare conservatoare.Acesti terapeuti iipotînvăţape pacienţi să-şi modifice metodele lor de vorbire pentru a îmbunătăţi sunetul vociişipentrua rezolva probleme, cum ar fi noduliivocali. Atunci când problema unui pacient este legatade canto, un profesor de canto poate ajuta la îmbunătăţirea tehnicilor de cantoale acestuia.

Sfaturi de prevenire:

• Dacă fumati, renuntati la acest viciu.

• Evitaţi agenţii care deshidrateaza organismul, cum ar fi alcoolul şi cafeina.

• Evitaţi fumatul pasiv.

• Hidratati-va prin consumuldemultă apă.

• Umidificati-va casa.

Evitatialimentele condimentate.

• Incearcatisa nuvafolositivocea prea mult sau prea tare.

• Folosiţi un microfon, dacă este posibil, în situaţii în care aveţi nevoiesaproiectatiun nivel sonor mai mare.

• Evitaţi vorbitulsau cântatulatunci când vocea este rănitasau răguşita.

 

Remediu naturist pentru raguseala cu produse Calivita

 

Raguseala este in principal cauzata de viroze, raceli sau infectii virale ori de o suprasolicitare a corzilor vocale.Suplimentele naturiste Calivita ajuta la prevenirea si tratamentul acestor conditii de sanatate care in majoritatea cazurilor pot provoca raguseala : White Whillow reduce inflamatiasi este beneficin nevralgii si raceala,iarGarlic Caps are un efect antiodaxidant si imunitar puternic si este benefic in prevenirea si usurarea tuturor acestor probleme care duc la raguseala.

Beta Carotene creste rezistenta organismului in fata imbolnavirilor, iar Acidophilus with Psylliumeste benefic in problmele gastro-intestinale, in tratamentul refluxuigastroesofagiansi laringofaringeal, care duc la raguseala prin iritarea corzilor vocale.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Raguseala

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. White Whillow83.00 Ron1-1-1100 capsule = 53 gDetalii Produs
2. Acidophilus with Psyllium119.00 Ron1-1-1100 capsule = 68 gDetalii Produs
3. Garlic Caps73.10 Ron1-0-1100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
4. Beta Carotene73.64 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Raguseala

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 9 + 5

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.