Psoriazis

Descriere Remediu Naturist

Tipuri de psoriazis

 

• psoriazis în plăci: este cea mai generală boala de piele si este responsabila pentru aproximativ optzeci şi cinci la suta din toate cazurile de psoriazis. Acest tip de psoriazis în mod normal apare sub forma de regiuni crescute si inflamate ale pielii, care sunt acoperite cu piele alba cu fulgi.

 

• psoriazis flexural: se mai numeste si psoriazis inversat si apare ca o pata fina pe pielea inflamata. Acest tip de psoriazis apare mai frecvent în zonele curbate ale corpului, unde pielea face pliuri, fiind iritat de transpiraţie şi frecare.

 

• psoriazis gutos: apare sub forma de pete mici pe piele, rotunde si proeminete care se cojesc. Aceste pete apar pe arii mai mari ale corpului, cum ar fi, brate, picioare, trunchi, scalp, si chiar si pe fata.

 

• psoriazis pustulos: apare ca niste răni ridicate care arata ca niste blistere, deoarece acestea sunt pline cu puroi. În mod normal, acestea apar pe maini si picioare, dar pot sa aiba si o răspândire largă pe o suprafaţă mai mare.

 

• psoriazisul unghiilor: produce o modificare în aspectul unghiilor de la degetele de la picior. Aceste modificări pot fi modificări de culoare, ingrosarea pielii sub unghie, unghii friabile sau solzoase, dezlipirea unghiilor de pe deget (onicoliza).

 

• psoriazis eritrodermic: este reprezentat de o inflamaţie a pielii pe o arie larga. Aceasta apare în mod normal, pe cea mai mare parte a corpului. Pot sa apara uscăciunea severă, roşeaţă, mâncărime, inflamaţie si durere.

 

Cum sa prevenim psoriazisul

 

Din păcate, nu există nici un leac pentru psoriazis, care sa il impiedice sa apara din nou. Cu toate acestea, există numeroase măsuri de precauţie care pot fi luate pentru a ajuta la scaderea severitatii psoriazisului şi pentru a îmbunătăţi starea generală. Aceste măsuri de precauţie nu vor elimina psoriazisul, insa ele vor ajuta la diminuarea durerii, iritaţiei, severitatii si inflamaţii, printre alte simptome.

 

Există numeroşi factori care sunt cunoscuti vinovati de a provoca izbucnirea psoriazisului. Unii dintre aceşti factori includ: stresul, consumul excesiv de alcool si fumatul. Exista posibilitatea de a îmbunătăţi starea acestei conditii dacă se evita stresul prea pronuntat sau prea frecvent. Consumul frecvent de alcool, de asemenea, este responsabil pentru agravarea psoriazisului, astfel, se propune limitarea consumului de alcool la o cantitate mică sau eliminarea completa a consumului de alcool. Fumatul poate provoca, de asemenea, un episod acut de psoriazis. Este recomandat să se diminueze cantitatea de tutun sau, dacă este posibil, sa se renunte definitiv la fumat. Dacă se pot limita acesti factori, sau daca se elimina cei mai multi dintre ei, severitatea psoriazisului va fi redusa.

 

Există mai multe măsuri de precauţie care pot fi luate. Persoanele cu psoriazis ar trebui sa evite expunerea prelungită la temperaturi extreme, şi să evite arsurile de soare, deoarece pot duce la iritarea acestuia. Trebuie să se continue de asemenea, orice tratament pe care medicul l-a sugerat. O altă modalitate foarte bună de a îmbunătăţi starea psoriazisului este tratamentul sub forma de bai cu fulgi de ovăz, care sunt foarte bune pentru orice iritaţii ale pielii, deoarece fulgi de ovaz calmeaza pielea, reduc roşeaţa, mâncărimea, uscăciunea, iritaţia si inflamaţia. Este necesar, de asemenea, sa se mentina un nivel optim de hitratare a pielii prin aplicarea unei lotiuni intensiv hidratante în fiecare zi. Daca pielea devine uscata psoriazisul se va agrava. Este indicat sa se evite utilizarea pulberilor, parfumurilor, sapunurilor dure, sau expunerea pielii la substanţe chimice dure, cum ar fi produsele de curăţare.

 

Cauzele psoriazisului

 

Cauza psoriazisului consta intr-o crestere necontrolata a celulelor pielii, rata la care celulele se divid în psoriazis fiind de aproximativ 1.000 de ori mai mare decât în cazul unei ​​pieli normale. Aceasta este o condiţie care, în general, tinde sa ruleze in familii. Unele cazuri sunt destul de severe, si pot fi destul de traumatizante pentru persoana în cauză, atat fizic cat si emotional. În cele mai multe cazuri însă, psoriazisul se limitează la câteva pete, şi pare să afecteze mai mult părţile laterale sau partea din spate a capului.

 

Există multe cauze posibile de psoriazis, şi o serie de factori care stau la baza ar putea să declanşeze aparitia petelor pe piele, inclusiv :

 

• Digestia saraca a proteinelor şi toxemia intestinului: Una dintre teoriile majore cu privire la cauza psoriazisului propune ca psoriazisul apare atunci cand ficatul nu functioneaza bine, caz în care endotoxinele (deşeuri provenite din interiorul corpului), intra in fluxul sanguin. Acumularea de endotoxine, împreună cu o floră intestinală săraca (prea multe bacterii rele si prea putine bune si prezenta anumitor paraziti intestinali), au fost legate de aparitia acestei afectiuni.

 

• Funcţia renală slabă este, de asemenea, implicata. O dieta saraca in fibre este o cauză comună, deoarece psoriazisul este asociat cu un nivel ridicat de endotoxine circulante, si o dieta saraca in fibre este asociata cu niveluri crescute de endotoxine producătoare de bacterii. În plus, o dieta bogata in grasimi este de asemenea implicata. Este interesant de remarcat ca în ţările cu un consum mai mic de grăsime psoriazisul este o boala rară. Unii experti cred ca psoriazisul poate rezulta din utilizarea defectuoasă de grăsime în organism.

 

• Multi medici dau vina pe genetica (ereditatea), ei afirca ca psoriazisul se execută în familie. Cu toate acestea, intotdeuna exista si exceptii.

 

• Un sistem imunitar defect este frecvent la pacienţii cu psoriazis iar aceastaafectiune poate apărea ca urmare a unei alergii. Medicul trebuie sa verifice intotdeauna cu atenţie pentru a detecta daca exista orice alergie alimentara care sta la baza afectiunii. Se poate merge pe un proces de eliminare a unor anumite alimente din dieta pentru aproximativ trei săptămâni pentru a determina în ce măsură dieta agravează starea pielii.

 

• Activitatea excesivă a anumitor celule albe din sânge, numite limfocite (celule ajutatoare T) poate fi o cauza care sta la baza psoriazisului. Persoanele cu SIDA sau HIV, au de multe ori cele mai severe forme de psoriazis.

 

• Stresul este un declansator major al psoriazisului. Mulţi oameni tind să aibă un episod acut de psoriazis dupa perioade de stres, care poate include stres emoţional, sau stres fiziologic, cum ar fi expunerea la lumina soarelui.

 

• Alcoolul este un factor agravant puternic, mai ales la consumatorii de alcool de sex masculin.

 

• Tutun, de asemenea, creste riscul de psoriazis în curs de dezvoltare, în special la femei.

 

• Formele mai puţin evidente de grasime, cum ar fi chipsurile, ciocolata, peştele, cârnaţii, pizza şi prea mult barbeque în timpul verii.

 

• Anumite medicamente farmaceutice pot fi puternic implicate într-un episod acut de psoriazis: alfa-interferon, aspirina, cortizon, litiu, beta-blocante, fenilbutazonă, progesteron, iodură, nistatina şi indometacin. De-a lungul anilor, s-a constatat că diferite persoane au de fapt o formă de psoriazis indusa de medicamente. Acest lucru este valabil mai ales la pacienţii vârstnici, care dezvolta un caz acut de psoriazis după introducerea in tratament a unor anumite tipuri de medicamente, cum ar fi hidroxiclorochina, uneori utilizata pentru artrita reumatoida, care poate provoca reacţii severe ale pielii psoriazice.

 

Tratamentul natural al psoriazisului

 

Medicamentele naturale au un rol important in atenuarea starii de psoriazis. Erupţiile pielii, cum ar fi psoriazisul, sunt, în general, curabile într-o mare măsură în cazul în care pacientul persevereaza cu tratamentul sau pentru mult timp, insa, factorii iritanti pentru piele cum ar fi soarele, anxietatea si stresul declanşează diverse alte reactii care îşi fac simţită prezenţa de-a lungul timpului, iar psoriazisul recidiveaza din nou şi din nou. Din acest motiv este greu sa se stabileasca si sa se patreze un plan de tratament.

 

Identificarea elementelor individuale care declanseaza psoriazisul, o dieta mai " prietenoasa cu psoriazisul" şi informarea despre efectele stresului şi ale tensiunii nervoase asupra psoriazisului pot ajuta in mod semnificativ suferinzii acestei tulburari.

 

Psoriazisul este o afectiune încăpăţânată  şi dificil de tratat, atât din perspectiva unui medic, precum şi a pacientului. Un tratament de succes necesită multa răbdare, perseverenta şi detoxifiere pe termen lung pentru efecte benefice cu adevărat durabile.

 

Remediu naturist pentru psoriazis cu produse Calivita 

 

- Deaorece psoriazisul e foarte puternic influentat de starile despresive si stres, Rhodiolin poate fi de ajutor in aceasta conditie datorita efectelor sale de eliminare a stresului si depresiei.

 

- Cartilajul de rechin impiedica inmultirea celulelor pielii si reduce inflamarea tesutului cutanat, de aceea Shark Aid- supliment alimentar cu cartilaj de rechin - este de ajutor in eliminarea scuamelor si in refacerea tesutului afectat. Shark Aid impiedica extiderea petelor de psoriazis si este util mai ales in psoriazisul care dezvolta artrita psoriazica.

 

- Deoarece ajuta la mentinerea functionarii normale a celulelor, stimuleaza sistemul imunitar si contribuie la mentinerea sanatatii pielii prin regenerarea celulelor de la nivelul pielii, Beta Carotene poate fi util in amelioararea simptomelor psoriazisului.

 

Rhodiolin se administreaza dupa masa. Se cunoaste faptul ca leziunile cutanate se extind mult mai repede la persoanele agitate si stresate (leziuni care apar pe fond nervos).

 

Sharck Aid se administreazadupa masa, impiedica proliferarea celulelor epidermice si reduce inflamatia de la acest nivel. Ajuta la eliminarea scuamelor si la refacerea tesutului afectat. Impiedica extiderea leziunilor tegumentare. Este util mai ales in psoriazisul care dezvolta artrita psoriaziza (combate durerile de la acest nivel)

 

Beta Carotene se administreaza dupa masasi ajuta la regenerarea celulelor de la nivelul dermului si epidermului, avand efect regenerator asupra pielii.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Psoriazis

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
2. Shark Aid166.00 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
3. Beta Carotene73.64 Ron1-1-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

 Afectiune cronica recuranta frecventa, caracterizata prin papule scuamoase, uscate argintii, bine circumscrise si placarde de diverse dimensiuni. Psoriazisul variaza in severitate de la una sau doua leziuni pana la dermatoza generalizata, uneori asociata cu artrita invalidanta sau cu exfoliere. Cauza este necunoscuta, dar scuamele groase au fost atribuite in mod traditional intensificarii proliferarii celulelor epidermice si inflamatiei dermice concomitente.

 

Semne si simptome

Debutul este de regula progresiv. Evolutia tipica este cu remisiuni si recurente cronice, care variaza ca freceventa si durata. Factorii precipitanti ai acutizarilor psoriazice include traumatisme locale si uneori iritatia, arsurile solare severe, viremia, reactiile alergice medicamentoase, medicamente topice si sistemice.

Psoriazisul afecteaza in mod special scalpul (inclusiv regiunile retroauriculare), suprafete extensoare a extremitatilor (in special coatele si genunchii), regiunea sacrata, fesele si penisul. Pot fi de asemenea afectate si unghiile, sprancenele, axilele, ombilicul sau regiunea anogenitala. Uneori boala este generalizata.

Leziunile tipice sunt papule sau placi eritematoase ovalare sau circinate, variabil pruriginoase, bine delimitate, acoperite cu scuame suprapuse groase, argintii ca mica sau opalescente, usor sclipitoare.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Psoriazis

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 9 + 1

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.