Pojar, rujeola

Descriere Remediu Naturist

Pojarul sau rujeola, este o boală contagioasă virală acută, care de obicei apare în copilărie ÅŸi este caracterizată printr-o erupÅ£ie de pete roÅŸii pe piele, febră si simptome catarale.

 

Rujeola, de asemenea, este o boală potenÅ£ial dezastruoasa. Acesta poate fi complicata de infectii ale urechii, pneumonie, encefalită. Virusul se raspandeste usor prin aer atunci cand o persoana infectata tuseste sau stranuta sau prin contact direct cu secretiile infectate din nas sau gat.

 

Este o boală virala extrem de infecÅ£ioasă caracterizată printr-o durere în gât ÅŸi o erupÅ£ie cutanată sub forma de pete rosii care incep la nivelul fetei si gatului, si se extind la restul corpului. Pojarul este, de asemenea, cunoscuta sub numele de « rujeola de 5 zile ». O persoană care a avut rujeolă nu va mai primi din nou boala.

 

Virusul rujeolei este un paramixovirus tipic, care intra in tractul respirator, apoi in celule si se multiplica acolo. În perioada prodromala, virusul este prezent în sânge, la nivelul tractului respirator, ÅŸi în secreÅ£iile nazofaringiene, traheo-bronÅŸice ÅŸi conjunctivale. Acesta persistă în secretiile nazo-faringiene si in sânge timp de 2 zile după apariÅ£ia erupÅ£iei. Transmiterea trans-placentară a virusului poate avea loc.

 

Cauzele pentru pojar

 

Rujeola este cauzată de virusul rujeolic paramixovirus. Acesta este văzut mai ales iarna ÅŸi primăvara. Virusul patrunde in organism prin tractul respirator sau tesutul conjunctiv. Rujeola este endemică în întreaga lume.

 

Alte cauze principale ale rujeolei includ:

 

• Contactul personal este principala cauza de rujeola, deoarece este o boală contagioasă.

• Picaturi de la tuse si stranut

• Din cauza imunodeficienÅ£ei umane HIV / SIDA

• MalnutriÅ£ie

• Deficitul de vitamina A va duce la starea de rujeola.

 

Simptomele de rujeola

 

Simptomele apar aproximativ la 10-14 zile dupa ce o persoana este infectata cu virusul. Aceasta se numeste perioada de incubaÅ£ie. În această perioadă, virusul se inmulteste.

 

Lista de simptome de pojar:

 

• curgerea nasului.

• strănut.

• ochii rosii.

• pete roÅŸii în gură.

• pete roÅŸii în interiorul obrajilor.

• pete Koplik - pete mici in gura.

• pete ingura cu centrul alb ÅŸi inel roÅŸu.

• erupÅ£ii cutanate, care de obicei începe de pe fata, si se raspandesc la trunchi ÅŸi apoi la nivelul bratelor si picioarelor.

• sensibilitate la lumină.

• tuse, eventual o tuse seaca.

• dureri în gât - ganglionii limfatici în gât se pot umfla.

• in prima faza petele sunt foarte mici – vreo 2 milimetri - dar apoi se dubla în dimensiune repede ÅŸi înceap să se alăture.

• temperatura, care poate ajunge pana la 40 º C, poate ramane ridicata pentru câteva zile. Apoi dispare, împreună cu erupÅ£iile cutanate, care pot lasa in urma unele pete maro.

 

DeÅŸi rujeola este de multe ori o boala usoara, pot aparea si cateva complicatii grave. Unii oamenii sunt mai vulnerabili la pneumonie si infectii bacteriene ale urechii. Pneumonia ca o complicatie a rujeolei este deosebit de gravă la sugari ÅŸi este responsabila pentru cele mai multe decese din această grupă de vârstă. Inflamarea creierului (encefalita), are loc aproximativ o dată la fiecare o mie de cazuri de rujeola si este o complicatie grava, care poate fi fatală.

 

Rujeola este deosebit de severă la persoanele cu sistem imunitar slabit, inclusiv la persoanele care sunt subnutrite sau au HIV.

 

Cum să gestionam pojarul sau rujeola?

 

Cel mai bun mod de a lupta împotriva rujeolei este de a diagnostica cu exactitate boala, asigurându-ne că simptomele sunt corecte ÅŸi nu este vorba de o infecÅ£ie virală care manifesta simptome asemanatoare. În cazul apariÅ£iei unui focar, este indicat sa se stea departe de toate zonele afectate ÅŸi de persoanele infectate ÅŸi sa se administreze imediat vaccinuri la toate persoanele sensibile.

 

Pentru sugari, vaccinurile de imunoglobulină sunt mult mai ideale pentru copii cu vârsta de la ÅŸase la unsprezece luni, care trebuie să fie re-imunizati atunci când ajung la 1 an pana la 15 luni. Trebuie sa se tina cont de faptul ca copiii sunt mai predispusi la această infecÅ£ie virală, deoarece sistemul lor imunitar nu este inca dezvoltat pe deplin.

 

Nu exista nici un tratament conceput special pentru rujeola. In cele mai multe cazuri cu simptome non-severe oranismul se poate recupera in mod natural, prin odihnă suficientă ÅŸi tratament de susÅ£inere. Dar este încă recomandabil să se caute ajutor medical, pentru a evita complicatii grave.

 

Auto-ingrijire la domiciliu in cazul pojarului

 

Desi nu exista nici un remediu pentru rujeola, există măsuri care pot lua pentru ca boala sa fie mai tolerabila. Acestea includ următoarele:

 

• Multa odihna

• Baile cu apa calduta pot reduce disconfortul din cauza febrei.

• Consumul de multe lichide pentru a evita deshidratarea.

• Un umidificator sau vaporizator poate usura tusea.

• Antialgicele si reductoarele de febră, cum ar fi paracetamolul ÅŸi ibuprofenul pot ajuta in ameliorarea simptomelor atunci când sunt utilizate în conformitate cu instructiunile medicului. Nu se administreaza aspirina la copii sau adolescenÅ£i, deoarece aceasta poate provoca o boala cunoscută sub numele de sindromul Reye.

 

Cateva remedii pe bază de plante de ajutor in lupta cu pojarul:

 

• Uleiul de usturoi – se aplica pe toate zonele infectate pentru a preveni infectia.

• Ceaiul de radacina de sofran ajuta in procesul de vindecare.

• Ceaiul de coada ÅŸoricelului este cel mai rapid remediu natural pentru recuperarea de la rujeola.

• Sucul de portocale este foarte benefic pentru tratamentul rujeolei.

• Apa de orz consumata zilnic, de asemenea contribuie la vindecarea rujeolei.

• Consumul in cantitati insemnate de limonada de asemenea este de ajutor.

• Musetelul - nu numai că va reduce febra, dar stimuleaza si sistemul imunitar.

• Ceaiul de ghimbir poate fi eficient impotriva febrei. Acesta este cel mai util pentru copii, care tind să aiba frisoane, mai ales în mâini ÅŸi picioare.

• Ciupercile Shiitake au proprietati de stimulare a imunitatii. Acestea pot fi consumate proaspete, sau luate sub formă de capsule.

• Echinacea: este eficienta pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar ÅŸi prevenirea infecÅ£iilor.

 

De asemenea, trebuie să se ofere pacienÅ£ilor o multime de lichide, de preferinţă sucuri, deoarece consumul de multe lichide este important, mai ales pentru copii. Datorita febrei mare ÅŸi transpiraÅ£iilor, copiii au tendinta de a deveni mai uÅŸor deshidratati, precum si datorita faptului ca vomita frecvent.

 

O dieta simpla hrănitoare este esenÅ£ială, cum ar fi laptele de soia, cu fulgi de grâu ÅŸi biscuiti integrali de grâu. În cazul în care se foloseste laptele de vaca, în lipsa de lapte de soia, fulgi de ovaz se fierb un pic în lapte, sau se foloseste o jumatate de cantitate de lapte de vacă ÅŸi fulgi de ovăz ÅŸi jumătate de apă de orz. Bananele foarte coapte cu lapte de soia ÅŸi pâine prăjită de grâu sunt bune. Supele si borsurile bogate in potasiu sunt hrănitoare în tratarea rujeolei la domiciliu, pe langa faptul ca sunt gustoase ÅŸi sanatoase. Fructele coapte de toate tipurile pot fi benefice.

 

Produse naturiste Calivita de ajutor in pojar sau rujeola

 

- Sucul din fructul Noni are proprietati excelente de intarire a sistemului imunitar, si ofera rezista in fata bolilor specifice senzonului rece. Noni Lichid, de asemenea protejeaza impotriva infectiilor cu bacterii si viursi si ajuta la scaderea febrei datorita efectului antipiretic.

 

- Beta Carotene reprezinta o sursa natural de vitamina A cu rol benefic in toale tulburarile care au efect asupra pielii si tesutului conjunctiv, are o functie inportanta in buna functionare a sistemului imunitar si grabeste procesul natural de vindecare a pielii.

 

- Laptisorul de matca are un efect deosebit asupra susitemului imunitar si este bogat in nutrienti esentiali pentru organismul uman. Bee Power pe baza de laptisor de matca are proprietati antivirale si antiinfectioase, are efect curativ in boli dermatologice, creste imunitatea si ofera energie si putere.

 

- Deoarece pojarul este o afectiune foate frecventa in randul copiilor, suplimentul Lion Kids C creat special pentru copii, ofera ajutor in acest sens deoarece le ofera substantele nutritive de care au nevoie pentru a trece mai usor peste infectii si diferite boli, deoarece contribuie la consolidarea capacitatii naturale a sistemului imunitar de a lupta cu infectiile.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Pojar, rujeola

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron1-0-1946 mlDetalii Produs
2. Beta Carotene73.64 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
3. Bee Power56.00 Ron1-0-150 capsule = 29 gDetalii Produs
4. Lion Kids C38.16 Ron1-0-090 tablete masticabile = 81 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Pojar, rujeola

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 9

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.