Cancer de piele

Descriere Remediu Naturist

 

Cancerul care se formează în ţesuturile pielii este cunoscut sub numele de cancer de piele. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de cancer care afecteaza atat  barbatii, cat si femeile, intr-un numar de aproximativ un milion de oameni in fiecare an si exista multi factori care determina acest lucru, inclusiv expunerea excesivă la soare, bronzatul, sistemul imunitar slab, etc.

 

Cum se dezvolta cancerul de piele?

 

Atunci când celulele pielii se modifica si se multiplica intr-un mod anormal, creşterea incontrolabilă determină dezvoltarea unei mase cunoscută ca o tumora. Aceasta tumora care apare în pielea este, de asemenea, cunoscuta ca o leziune, iar aceste creşteri canceroase sunt maligne în natură, determinand distrugerea celulelor adiacente care conduc la creşterea aleatoare. Aceste tumori se raspandesc prin fluxul de sânge şi afecteaza alte organe de la distanţă, de asemenea, în stadiile avansate.

 

Oamenii care prezinta un risc mai mare de cancer de piele

 

Deşi mulţi oameni sunt la fel de expusi la riscul acestui cancer, există câtiva care prezinta un risc mai mare. Persoanele cu un istoric medical de cancer de piele sau cele care au tonul pielii foarte deschis şi cu pistrui au un risc mai mare. De asemenea, oameni care sunt dependenti de bronzare şi de a petrece multe ore în aer liber în soare, împreună cu un sistem imunitar slab poseda, de asemenea, riscuri egale de a obţine acest tip de cancer.

 

Tipuri de cancer de piele

 

Cancerul de piele este împărţit în două tipuri, în funcţie de capacitatea lor de a se raspandi in jurul. Cele două tipuri de cancer de piele sunt non-melanomul şi melanomul. Non-melanomul include carcinomul de tip bazocelular si carcinomul cu celule scuamoase.

1. Melanomul - cancer care afectează celulele melanocite sau de piele, care creează pigmenţi.

2. Carcinomul cu celule bazale - cancer care afecteaza partea de jos a epidermei sau stratul exterior al pielii.

3. Carcinomul cu celule scuamoase - cancer care afectează celulele scuamoase sau plate care formează suprafaţa pielii.

Carcinomul bazocelular şi carcinomul cu celule scuamoase în mod normalnu se raspandesc in alte parti ale corpului în timp ce melanomul este o forma periculoasa de cancer de piele, care se extinde la alte parti ale corpului. Raportul mare şi cel mai frecvent tip de cancer de piele este carcinomul cu tipurile de melanom agresiv.

 

Simptomele de cancer de piele

 

Aceste simptome de cancer de piele sunt modificări la nivelul pielii, care au nevoie de timp pentru a se vindeca, împreună cu ulcere. Uneori, decolorarea pielii şi modificarile alunitelor pe piele pot, de asemenea, fi vazute. Cel mai frecvent simptom este un nodul mic, care este stralucitor si deschis la culoare, sau o bucată ferma, roşie. Unele tipuri de cancer, de asemenea, sunt asociate cu pete dure si solzoase sau pete plate scuamoase de culoare roşie sau maro. De asemenea, feriţi-vă de orice creştere suspect nouă şi consultati un medic în astfel de cazuri. Deşi aceste creşteri sunt de cele mai multe ori nedureroase, ele pot fi, de asemenea, si dureroase uneori.Un nodul rotund si moale este în mod normal dezvoltat pe cap, gat sau umeri, cu semne de uscare şi sângerare, cu dezvoltarea tumorii, în cazuri de carcinom bazocelular. În carcinomul cu celule scuamoase, o pata mare de culoare roşie, împreună cu ulcer şi hemoragie poate fi dezvoltata. Leziuni maro sau negricios sunt formate în cazuri de melanoame. Leziunea isi schimba mărimea, culoarea sau forma ca un simptom al melanomului malign.

 

Cum se pune diagnosticul pentru cancer de piele

 

Acest tip de cancer este diagnosticat de medic prin două metode principale. Prima şi cea mai comună metodă este examinarea pielii. În această metodă medicul se uită pentru orice creştere anormală sau nereguli în piele. Acest lucru poate fi urmat de o biopsie, în cazul in care exista orice creştere anormală. În caz de biopsie, zona afectată sau de creştere anormală este bine studiata sub un microscop pentru a verifica prezenta celulelor canceroase.

 

Ce tratamente exista pentru cancer de piele

 

Chirurgia este o metodă eficientă pentru tratamentul de tipuri de cancer non-melanom. Procedura completă de tratament chirurgical începe cu interventii chirurgicale si include apoi metode de radioterapie şi chimioterapie. În metodele chirurgicale, leziunea şi o portiune calculată din tesuturile din jur sunt eliminate, astfel încât sa fie inlaturata tumora. Chirurgia micrografică Moh este o tehnica eficienta care este folosita pentru acest proces.

 

Plante medicinale pentru cancerul de piele şi alte tipuri de cancer

 

Astragalus (Astragalus membranaceus) este un anti-neoplazic. Acesta permite sistemului imunitar sa ajute la prevenirea creşterii canceroase. Astragalus, de asemenea, ajuta celulele sistemului imunitar sa recunoasca celulele canceroase. Este foarte eficient utilizat concomitent cu chimioterapie sau radioterapie pentru a minimiza efectele negative secundare, fara a interfera cu tratamentul.

Trifoiul rosu (Trifolium pratense) este alterativ, ceea ce înseamnă că încurajează mijloacele naturale de eliminare ale corpului. Trifoiul rosu este utilizat in prevenirea cancerului datorita efectululi său fitoestrogenic, în special in cancerul de san sau de prostata. Fitoestrogenii sunt estrogeni din plante care nu stimulează creşterea excesiva a celulelor asa cum fac estrogenii dăunători.

Usturoiul (Allium sativum) a demonstrat ca poate creşte şi stimula celulele ucigase naturale ale sistemului imunitar, ajutând la protejarea organismul impotriva deteriorarii celulelor cauzata de inflamarea sau infectarea organismelor.

Ceaiul verde (Camellia sinensis) este o alta planta cu proprietati antioxidante, care inhibă deteriorarea tesutului provocata de radicalii liberi. Catechinele (polifenoli) din ceaiul verde au dovedit proprietati anticancerigene şi inhibarea angiogenezei (cresterea vaselor de sange de la nivelul unei tumori canceroase).

Sfecla (Beta vulgaris cicla) creşte rata respiraţiei celulelor canceroase cu până la 350%. Respiraţia crescuta duce la scurtarea vietii celulelor canceroase. Sfecla contine antociani în pigment. Cercetările ştiinţifice arată ca sfecla roşie previne cancerul pulmonar, de ficat şi de piele.

Turmericul(Curcuma longa) - oferă suport pentru ficat in debarasarea de toxine şi deşeuri metabolice. Turmericul inhibă angiogeneza (cresterea vaselor de sange care hranesc celulele canceroase) si reduce inflamatia, care poate duce la iritarea ţesuturilor şi modificări celulare.

Gheara pisicii (Uncaria tomentosa) - imunostimulant şi anti-tumoral pentru multe tipuri de cancer.

În combinaţie cu schimbarile de dieta si in stilul de viata, tratamentul pe baza de plante poate sa inceapa prin sprijinirea canalelor corpului de eliminare, cu ierburi alterative. În acelaşi timp, se va concentra pe sprijinirea hrănirii cu ierburi nutritive si tonice digestive, pentru a încuraja sanatatea tesuturilor, sistemul imunitar şi prevenirea cancerului.

 

Prevenirea cancerului de piele

 

Diagnosticul precoce poate ajuta la tratarea cancerului de piele înainte de a se dovedi periculos şi, prin urmare, evaluarea de sine a pielii în mod regulat este o necesitate. Uitati-va pentru orice fel de modificări anormale, de decolorare sau de creştere în pielea dvs. Puteti face, de asemenea, o vizita de medic o dată pe an pentru a detecta orice semne sau simptome de cancer. În anumite cazuri, de situaţii de mare risc, puteţi consulta un specialist de piele în mod regulat pentru a efectua teste de detectare a acestui tip de cancer.

Cancerul de piele poate fi prevenit prin adoptarea de cateva reguli de baza care pot fi foarte folositoare în viaţa de zi cu zi.

1. Utilizaţi produse de protectie solara - 90% din cazurile de cancer de piele sunt cunoscute a fi cauzate de radiaţiile UV nocive şi produsele de protectie solara sunt cele mai bune metode de protecţie atunci când petreceti mult timp in aer liber. Razele UV afecta structura ADN-ului celulelor şi le modifica in unele canceroase. Minimizati expunerea la soare în momentul în care soarele este prea puternic.

2. Evitaţi bronzatul excesiv – toate luminile artificiale emanate de dispozitivele de bronzat contin razele UV şi cresc şansele de melanom.

3. Purtaţi accesorii de protecţie - Desi produsele de protecţie solară protejeaza pielea, puteţi lua în considerare si purtarea de accesorii pentru protecţie, cum ar fi o pălărie sau ochelari de soare, care protejeaza ochii si pielea fetei de soare.

4.Evitati arsurile solare in copilărie - cele mai multe ori, o arsură în timpul copilăriei poate creşte riscul de a fi afectate de cancer de piele de-a lungul anilor. Astfel, este necesar sa se monitorizeze copiii atunci când acestia sunt în soare prin reducerea expunerii lor.

5. Mancati sanatos - Un sistem imunitar slab este un agent de predispunere la cancerul de piele. Asiguraţi-vă consumul de cantitati semnificative de fructe şi legume proaspete, pentru a va îmbunătăţi rezistenta.

 

Tratament naturist pentru cancerul de piele cu produse Calivita 

 

- Cartilajul de rechin din compozitia Shark Aid ajuta la inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase si tumorilor.

- Beta carotenul actioneaza ca o arma impotriva cancerului datorita proprietatilor antioxidante si rolului sa in mentinerea echilibrului imunitar. Beta Carotene este benefic atat pentru protectia cat si tratamentul impotriva cancerului.

- Siropul Noni obtinut din fructele de Noni este un adevarat ajutor in prevenirea si tratamentul cancerului. Noni Lichidare proprietati imunostimuloare si antitumorale, functii foarte importante cand vine vorba de orice tip de cancer.

- Coenzima Q10 impreuna cu alti antioxidanti, precum vitaminele A, E si seleniul, fortifica sistemul imunitar, stimuleaza metabolismul celular si fortifica sistemul imunitar. Coenzime Q10 poate fi de ajutor in caz de cancer si leucemie, conform studiilor de laborator efectuate pe animale.

- Apa alcalina oxigenata obtinuta prin utilizarea filtrului cu osmoza inversa Aquarion este benefica in tratamentul si prevenirea majoritatii bolilor, inclusiv cancere, deoarece un organism bine oxigenat si un mediu alcalin nu permit dezvoltarea de boli si tumori, dar si le inhiba pe cele existente. Apa acida este deosebit de benefica pentru piele.

Preparatul Shark Aid nu se administreaza celor care au suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6 luni.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Cancer de piele

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron2-2-2 dupa masa90 tablete = 90 gDetalii Produs
Cartilajul de rechin este un puternic antiinflamator si antitumoral natural ce impiedica formarea cancerelor si le blocheaza evolutia celor existente prin blocarea dezvoltarii retelei vasculare a tumorii, impiedicand raspandirea catre alte organe.
2. Beta Carotene73.64 Ron1-1-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Vitamina A in forma naturala este un foarte bun antioxidant, ce reduce radicalii liberi si riscul de imbolnavire. Stimuleaza sanatatea imunitara, are proprietati anti-imbatranire si este o vitamina esentiala pentru protejarea pielii de factorii externi.
3. Noni Lichid236.00 Ron2-2-2 linguri de sirop946 mlDetalii Produs
Sucul de Noni are proprietati benefice pentru piele aplicat extern, sau consumat ca o bautura nutritiva. Are un potential anticancerigen foarte ridicat, hraneste, regenereaza si incetineste procesul de imbatranire a tesuturilor.
4. Coenzime Q10103.74 Ron2-1-0 dupa masa30 capsule = 14.4gDetalii Produs
Coenzima q10 stimuleaza metabolismul celular, iar impreuna cu ceilalti antioxidanti din compozitie ofera o imunitate sporita si protejeaza impotriva bolilor degenerative. Lupta impotriva cancerului si a altor boli de temut.
5. Aquarion11500.00 RonApa alcalina, pe termn lung1Detalii Produs
Apa alcalina ionizata curata organismul de toxine si reziduuri, oxigeneaza tesuturile si protejeaza impotriva bolilor degenereative. Un mediu alcalin nu permite formarea sau proliferarea celulelor canceroase.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Cancerulcare se formează în ţesuturile pielii este cunoscut sub numele de cancer de piele. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de cancer si exista multi factori care determina acest lucru, inclusiv expunerea excesivă la soare, bronzatul, sistemul imunitar slab, etc.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
mancarime
crusta formata pe piele intr-un loc care prezinta mancarime sau durere timp de mai mult de 4 saptamani
durere
Arsuri ale pielii in general si de soareDetalii Afectiune
O arsura poate fi provocata de foc sau obiecte incinse, de substante chimice acide, electricitate sau soare. Arsurile pot fi clasificate in trei grade diferite, in functie de gravitatea lor.
DegeraturiDetalii Afectiune
Degeraturile sunt o conditie caracterizata printr-o deteriorare a pielii si, uneori, a altor tesuturi din organism provocata de temperaturi extrem de scazute, sub punctul de inghet al pielii. 
Dermatite (inflamatii ale pielii) si dermatozeDetalii Afectiune
Dermatitele seminifica inflamatia pielii, dar poate cuprinde si afectiuni cutanate neinflamatorii.
Dezinfectant la nivel de epidermDetalii Afectiune
Antisepticele sau dezinfectantii sunt agenti chimici care incetinesc sau opresc dezvoltarea microorganismelor (germeni) pe suprafetele exterioare ale corpului si care ajuta la prevenirea infectiilor.
EczemeDetalii Afectiune
Eczema este un termen medical utilizat frecvent pentru a descrie o afectiune a pielii. In majoritatea cazurilor, aceasta afectiune a pielii este un tip de dermatita sau o inflamatie a epidermei si este, in mod normal, o afectiune persistenta a pielii, care provoaca uscare sau eruptii. 
FurunculozaDetalii Afectiune
Furunculoza este o boala infectioasa caracterizata rin formarea de furuncule. Un furuncul este o infectie a pielii care de obicei începe în foliculul de par. Furunculele sunt infecții cauzate de bacterii Staphylococcus aureus. Aceasta bacterie este gasit in mod normal pe piele. Insa odata ce exista o leziune pe piele din cauza unei rani sau unui obiect strain, aceste bacterii pot crea boli de piele, cum ar fi furunculoza. Daca Staphylococcus aureus ajunge in fluxul de sange, aceasta poate provoca conditii care pun in pericol viata.
Infectii ale pielii capuluiDetalii Afectiune
O infectie a scalpului este o afectiune  in care un agent infectios, cum ar fi bacteriile, virusurile sau ciupercile infecteaza pielea de pe cap. De obicei, nu implica si pielea de pe fata. Infectiile scalpului sunt foarte frecvente si de obicei, nu reprezinta o amenintare semnificativa la adresa sanatatii, deoarece sunt superficiale. Cu toate acestea, pot avea o serie de efecte adverse, de la formarea de leziuni pana la pierderea parului, care,  la randul lor, pot avea repercursiuni psihosociale datorita factorului estetic.
MatreataDetalii Afectiune
Matreata apare atunci cand pielea capului devine uscata sau grasa si produce fulgi albi de piele moarta, care apar in par sau pe umeri. Incepe sa apara de obicei intre 10 si 20 de ani, si afecteaza pana la 40% din persoanele cu varsta de peste 30 de ani.
Micoze - mancarimi de pieleDetalii Afectiune
Micozele pot fi definite ca ciuperci, fungi sau drojdii, care se reproduc prin inmugurire. Drojdiile includ Candida, Jiroveci Cryptococcus, si Pneumocystis. Speciile patogene de Candida includ C. albicans, C. krusei, C.parapsilosis, C. tropicalis, C. lusitaniae, C. glabrata (Torulopsis glabrata), C. guilliermondii, C.pseudotropicalis si C. dubliniensis.
Lentigo (pete solare)Detalii Afectiune
Lentigo este o afectiune a pielii, caracterizata prin aparitia unor pete de culoare inchisa pe diferite parti ale corpului. De cele mai multe ori lentigo este benign si poate aparea la orice varsta. Lentigo apare cel mai adesea pe fata, maini, antebrat, decolteu, fese, umeri si gambe.
Arsurile solareDetalii Afectiune
Arsurile solare sunt inflamatii ale pielii, aparute ca o consecinta a contactului de lunga durata cu razele ultraviolete provenite de la lumina solara. 
FoliculitaDetalii Afectiune
Foliculita este o afectiune des intalnita a pielii caracterizata prin inflamarea foliculilor de par si este cauzata, de cele mai multe ori, de bacterii sau ciuperci. Foliculita se prezinta sub forma unor mici umflaturi rosii sau a unor cosuri aparute in jurul foliculului de par. Aceasta afectiune de natura infectioasa se poate raspandi si transforma in leziuni ce se vindeca foarte greu.
Paloarea (paliditatea pielii)Detalii Afectiune
Paloarea sau paliditatea pielii reprezinta o pierdere anormala a culorii pielii si a membranelor mucoase din cauza cantitatii reduse de sange care circula prin piele.
Rubeola (pojarul german)Detalii Afectiune
Rubeola este o infectie cauzata de virusul rubeolic, ce se incadreaza in familia numita Togavirus si se caracterizeaza printr-o iritatie rosie pe suprafata pielii. In afara de aceasta eruptie cutanata neplacuta, persoanele care sufera de rubeola sau pojar german, prezinta episoade de febra si noduli limfatici inflamati.
CearcaneDetalii Afectiune
Cearcanele din jurul ochilor reprezinta o problema deranjanta atat pentru femei, cat si pentru barbati, iar uneori si copiii pot fi afectati. Se spune ca cearcanele sunt cauzate de oboseala, suprasolicitare psihica sau lipsa de somn. Desi toate aceste supozitii sunt adevarate, si mostenirea genetica joaca un rol important in aparitia lor.   
Keratoza pilara (foliculara)Detalii Afectiune
Keratoza pilara este o afectiune dermatologica des intalnita care se prezinta sub forma unor brobonite, mici umflaturi dure, pe suprafata pielii, putand fi usor confundate cu niste cosuri. Aceste formatiuni se formeaza mai ales in zone in care creste par.

0 recenzii pentru Cancer de piele

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 7 + 8

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.