Dezinfectant la nivel de epiderm

Descriere Remediu Naturist

 
Antisepticele sunt agenti chimici care incetinesc sau opresc dezvoltarea microorganismelor (germeni) pe suprafetele exterioare ale corpului si care ajuta la prevenirea infectiilor. Antisepticele ar trebui diferentiate de antibiotice, care distrug microorganismele din interiorul corpului, si de dezinfectante, care distrug microorganismele gasite pe obiecte neinsufletite. Cu toate acestea, antisepticele sunt adesea denumite dezinfectanti pentru piele.
 
Utilizarea de antiseptice
 
Antisepticele sunt in principal utilizate pentru a reduce nivelul de microorganisme de pe piele si membranele mucoase. Membranele cutanate si mucoasele gurii, nasului si vaginul sunt gazda unui numar mare de microorganisme, care sunt de obicei inofensive. Cu toate acestea, atunci cand pielea sau membranele mucoase sunt deteriorate sau afectate de chirurgie, antisepticele pot fi folosite pentru dezinfectarea zonei si pentru reducerea sanselor de infectie. De asemenea, este important ca persoanele care trateaza pacientii cu rani sau arsuri, sa isi spele in mod corespunzator mainile cu solutii antiseptice pentru a reduce la minimum riscul de infectie incrucisata.
 
Antisepticele naturale - Ofera siguranta pentru piele si mediul inconjurator
 
 
Uleiurile esentiale si extracte din plante pot inlatura microorganismele, fara a provoca daune durabile pielii sau planetei.
 
Cu totii ne confruntam ocazional cu iritatii sau cosuri, si se pare ca acest lucru se intampla de obicei in momentele cele mai nepotrivite. Unii dau vina pe stres, in timp ce altii dau vina pe junk food. Oricare ar fi cauza, vederea unui comedon este de ajuns pentru a da fuga la cea mai apropiata farmacie si a cumpara crema minune. In ciuda climatului economic actual, suntem mai preocupati decat oricand de pielea noastra.
 
Substatele cele mai des folosite, cum ar fi peroxidul de benzoil si acidul salicilic isi fac, fara indoiala, treaba, dar cu ce pret? Oricine a folosit vreodata peroxid de benzoil stie ca acesta tinde sa usuce pielea in exterior, provoca roseata si iritatie in cazul in care este prea des folosit. In plus, substantele chimice pot fi absorbite de piele,  deci ar trebui sa fim precauti cu ingredientele din produsele pe care le folosim de obicei.
 
In cazul in care utilizam un produs vegetal pe piele, acesta actioneaza ca un antiseptic natural, ce incurajeaza, de asemenea, vindecarea tesuturilor si pielii, fara a provoca deteriorare.
 
Hamamelis, cimbrul, galbenelele, arborele de ceai, oregano si lavanda au proprietati antiseptice naturale si pot fi folosite pentru a trata sau a a dezinfecta zonele infectate, cosurile si acneea. Acestea poseda actiuni antimicrobiene, antibacteriene si antifungice naturale, astfel fiind eficiente, dar in acelasi timp si mai blande cu pielea. De fapt, acidul salicilic a fost initial derivat din scoarta de salcie, insa in prezent nu mai este cazul - este cat se poate de sintetic. Plantele sunt alchimistii cei mai productivi si de neoprit ai naturii, spune Dragana Vilinac, fitoterapeut rezident la  "Neal’s Yard Remedies". Multi compusi naturali derivati din plante stimuleaza regenerarea tisulara si tin la distanta microorganismele potential daunatoare, spune ea.
 
 
Cum actioneaza cateva dintre produsele vegetale cunoscute ca agenti de dezinfectare naturali pentru piele?
 
 
Oregano Oil - un ulei de oregano concetrat, cunoscut pentru aroma sa puternica si proprietatile sale antiseptice de neinlocuit.
 
  • Este o substanta naturala ce contine doi compusi cheie - carvacrol si timol -  direct implicati in inhibarea microorganismelor daunatoare, care provoaca multe boli si complicatii.
  • Inflamatia apare ca urmare a raspunsului natural al organismului la toxine, leziuni si infectii, si poate duce la degenerarea sistemelor organismului. Uleiul de oregano are proprietati anti-oxidante si anti-inflamatorii care previn inflamația, sporind astfel rezistenta organismului.
  • Ulei de oregano contine cantitati semnificative de polifenoli antioxidanti, acid rosemarinic si quercetina. Cercetarile au demonstrat ca puterea de absorbtie a radicalilor de oxigen (ORAC) a acestui ulei este de 4 ori mai mare decat cea a afinelor si semnificativ mai mare decat a vitaminei E. Cu cat este mai mare valoarea ORAC, cu atat nivelurile antioxidante sunt mari, imbunatatind astfel potentialul de vindecare.
  • Deoarece este un purificator de sange puternic si eficient, un bun antioxidant si este bogat in vitamine si minerale, uleiul de oregano este benefic pentru pielea noastra. Aplicarea topica a acestui ulei intr-o forma diluata este utila in trata infectiilor pielii, mancarimilor si iritatiilor.
  • Compusul carvacol prezent in uleiul de oregano ajuta la tratarea problemelor minore ale pielii, cum ar fi acnee, herpes, eruptii cutanate si infectii fungice, atunci cand este aplicat local. Acest ulei poate fi aplicat direct pe leziunile acneice pentru a accelera procesul de vindecare. Senzatia de furnicaturi observata dupa aplicarea acestui ulei este semnalul ca opreste activitatea virusului herpes. Putem amesteca, de asemenea, 2 -3 picaturi de ulei de oregano intr-un pahar cu apa si tampona zonele afectate de acnee cu o discheta de bumbac.
  • Din moment ce poseda proprietati anti-bacteriene si antiseptice, are capacitatea de a distruge Candida si alti germeni rai necunoscuti, care cauzeaza infectii ale pielii.
 
 
Liquid Chlorophyll  - Clorofila lichida obtinuta din lucerna
 
 
  • Clorofila curata si purifica sangele. Consumul de un pahar de clorofila lichida in fiecare zi detoxifica intregul corp. De asemenea ajuta la eliminarea respiratiei urat mirositoare si a mirosului corpului.
  • Aplicarea clorofilei lichide pe rani ajuta la o vindecare mai rapida. De asemenea, reduce inflamatia si roseata. Pentru vindecarea ranilor, eruptilori cutanate si eczemelor, pur si simplu se aplica direct pe locul afectat.
 
 
Aquarion -  Generator de apa acida, cu un puternic efect de dezinfectant natural
 
Apa puternic acida are proprietati dezinfectante. Poate fi, de asemenea, utila in tratarea juliturilor minore sau a twieturilor, prin faptul ca poate curata, dezinfecta si preveni infectia. Poate ajuta la ameliorarea durerii si a inflamatiei asociate cu arsuri minore; este de ajutor pentru o vindecare mai rapida.
 
  • Apa acida obtinuta cu ajutorul ionizatorului de apa are un efect astringent si poate fi utilizata  pentru a trata sau preveni acneea, petele cutanate si alte probleme minore ale pielii.
  • Spalarea fetei cu apa acida ofera o piele neteda si ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate si mentinerea stralucirii pielii.
  • Clatirea parului cu apa acida, inainte si dupa samponare,  ajuta la prevenirea caderii parului, aparitiei matretei si mancarimii scalpului.
  • Apa acida obtinuta cu ajutorul filtrului Aquarion este un after shave natural extraordinar; ajuta la protejarea impotriva eruptiilor cutanate care apar dupa ras.
 
 
Apa acida poate fi benefica in tratarea altor afectiuni ale pielii, precum:
 
 
  • Picior de atlet - ajuta la accelerarea recuperarii, in special atunci cand se inmoaie picoarele in apa calda timp de 20-30 minute pe zi.
  • Maini crapate - Poate ajuta la prevenirea acestui fenomen precum si la refacerea mainilor deja crapate.
  • Intepaturi de insecte - elimina mancarimea si inflamatia provocata de intepatura de tantari si alte insecte.
  • Ciuperca unghiilor - ajuta la accelerarea recuperii, in special atunci cand se mentin degetele in apa calda timp de 20-30 minute pe zi.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Dezinfectant la nivel de epiderm

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Liquid Chlorophyll278.00 Ronaplicatii localeLichid 473 mlDetalii Produs
Clorofila naturala obtinuta din lucerna este un foarte bun detoxifiant, purificator al sangelui si dezinfectant natural pentru epiderma. Elimina virusii, bacteriile, actioneaza ca un antiinflamator si contribuie la vindecarea ranilor.
2. Oregano Oil120.00 Ronaplicatii locale, diluat30 mlDetalii Produs
Uleiul de oregano actioneaza ca un dezinfectant si antibiotic natural; elimina bacteriile, virusii, ciupercile si alti germeni care afecteaza epiderma. Este un bun antioxindat, trateaza infectiile si este eficient in eliminarea acneei si a matretei.
3. Aquarion11500.00 Ronapa acida, uz extern1Detalii Produs
Apa acida obtinuta cu ajutorul filtrului Aquarion actioneaza ca un dezinfectant, atat pentru suprafete si obiecte, cat si pentru epiderma. Elimina virusii, bacteriile si orice alti germeni existenti, contribuie la vindecarea ranilor.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Antisepticele sau dezinfectantii sunt agenti chimici care incetinesc sau opresc dezvoltarea microorganismelor (germeni) pe suprafetele exterioare ale corpului si care ajuta la prevenirea infectiilor.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Arsuri ale pielii in general si de soareDetalii Afectiune
O arsura poate fi provocata de foc sau obiecte incinse, de substante chimice acide, electricitate sau soare. Arsurile pot fi clasificate in trei grade diferite, in functie de gravitatea lor.
Cancer de pieleDetalii Afectiune
Cancerul care se formează în ţesuturile pielii este cunoscut sub numele de cancer de piele. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de cancer si exista multi factori care determina acest lucru, inclusiv expunerea excesivă la soare, bronzatul, sistemul imunitar slab, etc.
DegeraturiDetalii Afectiune
Degeraturile sunt o conditie caracterizata printr-o deteriorare a pielii si, uneori, a altor tesuturi din organism provocata de temperaturi extrem de scazute, sub punctul de inghet al pielii. 
Dermatite (inflamatii ale pielii) si dermatozeDetalii Afectiune
Dermatitele seminifica inflamatia pielii, dar poate cuprinde si afectiuni cutanate neinflamatorii.
EczemeDetalii Afectiune
Eczema este un termen medical utilizat frecvent pentru a descrie o afectiune a pielii. In majoritatea cazurilor, aceasta afectiune a pielii este un tip de dermatita sau o inflamatie a epidermei si este, in mod normal, o afectiune persistenta a pielii, care provoaca uscare sau eruptii. 
FurunculozaDetalii Afectiune
Furunculoza este o boala infectioasa caracterizata rin formarea de furuncule. Un furuncul este o infectie a pielii care de obicei începe în foliculul de par. Furunculele sunt infecții cauzate de bacterii Staphylococcus aureus. Aceasta bacterie este gasit in mod normal pe piele. Insa odata ce exista o leziune pe piele din cauza unei rani sau unui obiect strain, aceste bacterii pot crea boli de piele, cum ar fi furunculoza. Daca Staphylococcus aureus ajunge in fluxul de sange, aceasta poate provoca conditii care pun in pericol viata.
Infectii ale pielii capuluiDetalii Afectiune
O infectie a scalpului este o afectiune  in care un agent infectios, cum ar fi bacteriile, virusurile sau ciupercile infecteaza pielea de pe cap. De obicei, nu implica si pielea de pe fata. Infectiile scalpului sunt foarte frecvente si de obicei, nu reprezinta o amenintare semnificativa la adresa sanatatii, deoarece sunt superficiale. Cu toate acestea, pot avea o serie de efecte adverse, de la formarea de leziuni pana la pierderea parului, care,  la randul lor, pot avea repercursiuni psihosociale datorita factorului estetic.
MatreataDetalii Afectiune
Matreata apare atunci cand pielea capului devine uscata sau grasa si produce fulgi albi de piele moarta, care apar in par sau pe umeri. Incepe sa apara de obicei intre 10 si 20 de ani, si afecteaza pana la 40% din persoanele cu varsta de peste 30 de ani.
Micoze - mancarimi de pieleDetalii Afectiune
Micozele pot fi definite ca ciuperci, fungi sau drojdii, care se reproduc prin inmugurire. Drojdiile includ Candida, Jiroveci Cryptococcus, si Pneumocystis. Speciile patogene de Candida includ C. albicans, C. krusei, C.parapsilosis, C. tropicalis, C. lusitaniae, C. glabrata (Torulopsis glabrata), C. guilliermondii, C.pseudotropicalis si C. dubliniensis.
Lentigo (pete solare)Detalii Afectiune
Lentigo este o afectiune a pielii, caracterizata prin aparitia unor pete de culoare inchisa pe diferite parti ale corpului. De cele mai multe ori lentigo este benign si poate aparea la orice varsta. Lentigo apare cel mai adesea pe fata, maini, antebrat, decolteu, fese, umeri si gambe.
Arsurile solareDetalii Afectiune
Arsurile solare sunt inflamatii ale pielii, aparute ca o consecinta a contactului de lunga durata cu razele ultraviolete provenite de la lumina solara. 
FoliculitaDetalii Afectiune
Foliculita este o afectiune des intalnita a pielii caracterizata prin inflamarea foliculilor de par si este cauzata, de cele mai multe ori, de bacterii sau ciuperci. Foliculita se prezinta sub forma unor mici umflaturi rosii sau a unor cosuri aparute in jurul foliculului de par. Aceasta afectiune de natura infectioasa se poate raspandi si transforma in leziuni ce se vindeca foarte greu.
Paloarea (paliditatea pielii)Detalii Afectiune
Paloarea sau paliditatea pielii reprezinta o pierdere anormala a culorii pielii si a membranelor mucoase din cauza cantitatii reduse de sange care circula prin piele.
Rubeola (pojarul german)Detalii Afectiune
Rubeola este o infectie cauzata de virusul rubeolic, ce se incadreaza in familia numita Togavirus si se caracterizeaza printr-o iritatie rosie pe suprafata pielii. In afara de aceasta eruptie cutanata neplacuta, persoanele care sufera de rubeola sau pojar german, prezinta episoade de febra si noduli limfatici inflamati.
CearcaneDetalii Afectiune
Cearcanele din jurul ochilor reprezinta o problema deranjanta atat pentru femei, cat si pentru barbati, iar uneori si copiii pot fi afectati. Se spune ca cearcanele sunt cauzate de oboseala, suprasolicitare psihica sau lipsa de somn. Desi toate aceste supozitii sunt adevarate, si mostenirea genetica joaca un rol important in aparitia lor.   
Keratoza pilara (foliculara)Detalii Afectiune
Keratoza pilara este o afectiune dermatologica des intalnita care se prezinta sub forma unor brobonite, mici umflaturi dure, pe suprafata pielii, putand fi usor confundate cu niste cosuri. Aceste formatiuni se formeaza mai ales in zone in care creste par.

0 recenzii pentru Dezinfectant la nivel de epiderm

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 6 + 1

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.