Micoze - mancarimi de piele

Descriere Remediu Naturist

 
 
Micozele pot fi definite ca ciuperci, fungi sau drojdii, care se reproduc prin inmugurire. Drojdiile includ Candida, Jiroveci Cryptococcus, si Pneumocystis. Speciile patogene de Candida includ C. albicans, C. krusei, C.parapsilosis, C. tropicalis, C. lusitaniae, C. glabrata (Torulopsis glabrata), C. guilliermondii, C.pseudotropicalis si C. dubliniensis.
Infectiile fungice sunt boli cauzate de ciuperci. Doar aproximativ 180 de tipuri de ciuperci din peste 100.000 existente sunt patogene pentru om.
 
Ciupercile care afecteaza din punct de vedere dermatologic fac parte din trei categorii:
  • Dermatofiti (ciuperci): Trichophyton, Microsporum
  • Drojdii (Blastomicete): Candida, Pityrosporum
  • Aspergili (hiphomicete): Aspergillus
Dermatofitii sunt responsabili pentru infectii fungice ale pielii de pe cap, trunchi si picioare, cunoscuti sub numele de Tinea in limba latina.
 
Levurile(ciupercile, drojdiile) sunt cele care provoaca infectii in principal in mucoasa: in zona genitala (infectii vaginale fungice), regiunea gurii (infectii fungice orale) sau in regiunea esofagului (afte esofagiene). Dar, acest tip de ciuperca este, de asemenea, responsabila pentru infectii fungice ale organelor interne, numite micoze sistemice. Tipul ciupercii candida joaca un rol central in aceste infectii.
 
Aspergilii (mucegaiul) sunt rareori responsabili pentru micoze cutanate, dar se pot extinde in schimb intr-o infectie deja existenta si pot sa agraveze simptomele. Acest tip de ciuperca ajunge cel mai frecvent in organele interne, unde provoaca micoze sistemice.
 
Micozele sistemice pot fi primare si oportuniste:
 
  • micoze sistemice primare: unele tipuri de ciuperci pot provoca infectii la subiectii sanatosi. Sporii sunt peste tot si sunt inhalati in plamani si apoi ajung in organism.
  • micoze sistemice oportuniste: numai pacientii pot fi numai indivizii imunocompromisi.La o persoana sanatoasa, aceste ciuperci se ataseaza la suprafetele interioare si exterioare ale corpului, dar nu declanseaza boala. Cu toate acestea, in cazul persoanelor al caror sistem imunitar este slabit, ciupercile traverseaza suprafata de protectie si ajung la tesuturile apropiate si/sau in fluxul sanguin.
 
Cauzele micozelor
 
Infectii fungice sau micozele sunt favorizate de:
  • Leziuni ale pielii
  • Pantofi necorespunzatori (cizme de cauciuc,prea multa caldura, transpiratie).
  • Locul de amplasare al micozele este acela unde stratulde protectie de suprafata este mai putin acid (intre degetele de la picioare).
  • Prezenta la piscine in aer liber si duduri in spatii publice
  • Imunitate slaba
  • Tulburari metabolice sau tulburari de alimentatie (nivelul de zahar din sange, diaree la sugari).
  • Anumite medicamente (antibiotice, corticosteroizi, medicamente citostatice pentru tratarea tumorilor).
 
Simptomele micozelor
 
Simptome obiective:
  • Leziuni ovale, rosiatice pe margini si decolorate in centru.
  • Pustule, de exemplu la barba.
  • Depozite albe atasate la membranele mucoase (gura, organele genitale)
  • Fluxul vaginal abundent
  • Inrosire in zona anala si la nivelul organelor genitale
  • Eroziuni intre degetele de la maini si degetele de la picioare
  • Leziuni eritematoase si cruste solzoase pe scalp 
Simptome subiective:
  • Pruritul ( mancarimea)
  • Colorarea inestetica a anumitor zone ale pielii
  • Senzatie de ardere, in principal la nivelul mucoaselor
 
Diagnosticul micozelor
 
  • Examinarea atenta a zonelor pielii afectate cu lumina fluorescenta.
  • Frotiuri ale leziunilor: prelevare de probe de la marginile leziunilor
  • Identificarea organismului pe un mediu de cultura
  • Histologie: utilizarea de metode speciale atunci cand examinarile de frotiu si cultura sunt negative, dar totusi este suspectata o  infectie fungica.
 
Optiuni de tratament pentru micoze
 
Infectiile fungice sunt foarte Incapatanate. Exista diverse tipuri de preparate, care inhiba in mod specific proliferarea ciupercilor.
 
In functie de localizarea infectiei, se folosesc preparate locale sub forma de creme sau spray-uri. Pentru tratamentul sistemic, se face uz de comprimate.
 
 
Tratament naturist pentru micoze cu produse Calivita
 
  • Acidophilus with Psyllium- Medicii recomanda Acidophilus in timpul tratamentului cu antibiotice, deoarece antibioticele "omoara" atat bacteriile daunatoare cat si pe cele benefice, determinand astfel o crestere a infectiilor. Lactobacilul acidofilus reface flora intestinala benefica, ajuta la tratarea infectiilor vaginale  sau urinare, combate diferiti agenti patogeni, bacterii daunatoare si ciuperci, juta la intarirea sistemului imunitar, tratarea micozelor sau alergiilor. Contine fibre din seminte de Plantago ovata, ceea ce ii confera o actiune sporita. 
  • Stress Management B Complex - Suplimentarea cu vitamine B active este extrem de importanta pentru toata lumea, in special pentru persoanele care nu sunt capabile sa converteasca vitaminele non -active in formele lor active in ficat, din cauza functiei hepatice compromise, enzimelor, tulburarilor digestive  sau datorita varstei. Vitaminele B ajuta in tratamentul anemiei si bolilor de piele, previn albirea si pierderea parului.
  • Beta Carotene - Beta carotenul se converteste in organism in vitamina A, un element nutritiv ce imbunatateste vederea, stimuleaza sistemul imunitar, previne aparitia infectiilor de orice tip si contribuie la mentinerea sanatatii pielii.
  • Noni Lichid- Sucul de noni este un bun remediu impotriva alergiilor, este un antioxidant puternic, imbunateste functia sistemului imunitar, contribuie la formarea anticorpilor si blocheaza inmultirea virusilor, are efect analgezic, antibacterial, antifungic, antiviral.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Micoze - mancarimi de piele

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Acidophilus with Psyllium119.00 Ron1-1-1100 capsule = 68 gDetalii Produs
Lactobacilul acidofilus reface flora intestinala benefica, ajuta la tratarea infectiilor vaginale sau urinare, combate diferiti agenti patogeni, bacterii daunatoare si ciuperci, juta la intarirea sistemului imunitar, tratarea micozelor sau alergiilor
2. Stress Management B Complex90.00 Ron1-1-0100 tablete = 127 gDetalii Produs
Vitaminele B ajuta in tratamentul anemiei si bolilor de piele, previn albirea si pierderea parului.
3. Beta Carotene73.64 Ron1-1-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Beta carotenul se converteste in organism in vitamina A, un element nutritiv ce imbunatateste vederea, stimuleaza sistemul imunitar, previne aparitia infectiilor de orice tip si contribuie la mentinerea sanatatii pielii.
4. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1 linguri de sirop cu 1/2h inainte de masa946 mlDetalii Produs
Sucul de noni este un bun remediu impotriva alergiilor, este un antioxidant puternic, imbunateste functia sistemului imunitar, contribuie la formarea anticorpilor si blocheaza inmultirea virusilor, are efect analgezic, antibacterial, antifungic.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Micozele pot fi definite ca ciuperci, fungi sau drojdii, care se reproduc prin inmugurire. Drojdiile includ Candida, Jiroveci Cryptococcus, si Pneumocystis. Speciile patogene de Candida includ C. albicans, C. krusei, C.parapsilosis, C. tropicalis, C. lusitaniae, C. glabrata (Torulopsis glabrata), C. guilliermondii, C.pseudotropicalis si C. dubliniensis.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
micoze superficiale - ciuperca piciorului, mancarimi, vezicule, modificari de culoare sau textura a pielii
infectii subcutanate - leziuni pustulare sau nodulare, cu ulceratii la nivelul tegumentelor
infectii sistematice - tuse, febra, limfadenopatii
Arsuri ale pielii in general si de soareDetalii Afectiune
O arsura poate fi provocata de foc sau obiecte incinse, de substante chimice acide, electricitate sau soare. Arsurile pot fi clasificate in trei grade diferite, in functie de gravitatea lor.
Cancer de pieleDetalii Afectiune
Cancerul care se formează în Å£esuturile pielii este cunoscut sub numele de cancer de piele. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de cancer si exista multi factori care determina acest lucru, inclusiv expunerea excesivă la soare, bronzatul, sistemul imunitar slab, etc.
DegeraturiDetalii Afectiune
Degeraturile sunt o conditie caracterizata printr-o deteriorare a pielii si, uneori, a altor tesuturi din organism provocata de temperaturi extrem de scazute, sub punctul de inghet al pielii. 
Dermatite (inflamatii ale pielii) si dermatozeDetalii Afectiune
Dermatitele seminifica inflamatia pielii, dar poate cuprinde si afectiuni cutanate neinflamatorii.
Dezinfectant la nivel de epidermDetalii Afectiune
Antisepticele sau dezinfectantii sunt agenti chimici care incetinesc sau opresc dezvoltarea microorganismelor (germeni) pe suprafetele exterioare ale corpului si care ajuta la prevenirea infectiilor.
EczemeDetalii Afectiune
Eczema este un termen medical utilizat frecvent pentru a descrie o afectiune a pielii. In majoritatea cazurilor, aceasta afectiune a pielii este un tip de dermatita sau o inflamatie a epidermei si este, in mod normal, o afectiune persistenta a pielii, care provoaca uscare sau eruptii. 
FurunculozaDetalii Afectiune
Furunculoza este o boala infectioasa caracterizata rin formarea de furuncule. Un furuncul este o infectie a pielii care de obicei începe în foliculul de par. Furunculele sunt infecÈ›ii cauzate de bacterii Staphylococcus aureus. Aceasta bacterie este gasit in mod normal pe piele. Insa odata ce exista o leziune pe piele din cauza unei rani sau unui obiect strain, aceste bacterii pot crea boli de piele, cum ar fi furunculoza. Daca Staphylococcus aureus ajunge in fluxul de sange, aceasta poate provoca conditii care pun in pericol viata.
Infectii ale pielii capuluiDetalii Afectiune
O infectie a scalpului este o afectiune  in care un agent infectios, cum ar fi bacteriile, virusurile sau ciupercile infecteaza pielea de pe cap. De obicei, nu implica si pielea de pe fata. Infectiile scalpului sunt foarte frecvente si de obicei, nu reprezinta o amenintare semnificativa la adresa sanatatii, deoarece sunt superficiale. Cu toate acestea, pot avea o serie de efecte adverse, de la formarea de leziuni pana la pierderea parului, care,  la randul lor, pot avea repercursiuni psihosociale datorita factorului estetic.
MatreataDetalii Afectiune
Matreata apare atunci cand pielea capului devine uscata sau grasa si produce fulgi albi de piele moarta, care apar in par sau pe umeri. Incepe sa apara de obicei intre 10 si 20 de ani, si afecteaza pana la 40% din persoanele cu varsta de peste 30 de ani.
Lentigo (pete solare)Detalii Afectiune
Lentigo este o afectiune a pielii, caracterizata prin aparitia unor pete de culoare inchisa pe diferite parti ale corpului. De cele mai multe ori lentigo este benign si poate aparea la orice varsta. Lentigo apare cel mai adesea pe fata, maini, antebrat, decolteu, fese, umeri si gambe.
Arsurile solareDetalii Afectiune
Arsurile solare sunt inflamatii ale pielii, aparute ca o consecinta a contactului de lunga durata cu razele ultraviolete provenite de la lumina solara. 
FoliculitaDetalii Afectiune
Foliculita este o afectiune des intalnita a pielii caracterizata prin inflamarea foliculilor de par si este cauzata, de cele mai multe ori, de bacterii sau ciuperci. Foliculita se prezinta sub forma unor mici umflaturi rosii sau a unor cosuri aparute in jurul foliculului de par. Aceasta afectiune de natura infectioasa se poate raspandi si transforma in leziuni ce se vindeca foarte greu.
Paloarea (paliditatea pielii)Detalii Afectiune
Paloarea sau paliditatea pielii reprezinta o pierdere anormala a culorii pielii si a membranelor mucoase din cauza cantitatii reduse de sange care circula prin piele.
Rubeola (pojarul german)Detalii Afectiune
Rubeola este o infectie cauzata de virusul rubeolic, ce se incadreaza in familia numita Togavirus si se caracterizeaza printr-o iritatie rosie pe suprafata pielii. In afara de aceasta eruptie cutanata neplacuta, persoanele care sufera de rubeola sau pojar german, prezinta episoade de febra si noduli limfatici inflamati.
CearcaneDetalii Afectiune
Cearcanele din jurul ochilor reprezinta o problema deranjanta atat pentru femei, cat si pentru barbati, iar uneori si copiii pot fi afectati. Se spune ca cearcanele sunt cauzate de oboseala, suprasolicitare psihica sau lipsa de somn. Desi toate aceste supozitii sunt adevarate, si mostenirea genetica joaca un rol important in aparitia lor.   
Keratoza pilara (foliculara)Detalii Afectiune
Keratoza pilara este o afectiune dermatologica des intalnita care se prezinta sub forma unor brobonite, mici umflaturi dure, pe suprafata pielii, putand fi usor confundate cu niste cosuri. Aceste formatiuni se formeaza mai ales in zone in care creste par.

0 recenzii pentru Micoze - mancarimi de piele

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 9 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.