Furunculoza

Descriere Remediu Naturist

 

Furunculoza este o boala infectioasa caracterizata rin formarea de furuncule.Un furuncul este o infectie a pielii care de obicei începe în foliculul de par. Furunculele sunt infecții cauzate de bacterii Staphylococcus aureus. Aceasta bacterie este găsit în mod normal pe piele. Insa odată ce există o leziune pe piele din cauza unei rani sau unui obiect străin, aceste bacterii pot crea boli de piele, cum ar fi furunculoza. Dacă Staphylococcus aureus ajunge în fluxul de sânge, aceasta poate provoca conditii care pun în pericol viața.

 

Pentru a înțelege mai mult ce sunt furunculele, este important să știm cum acestea se dezvolta. În piele, există aproximativ 1.000 de specii de bacterii. Cele mai multe dintre ele sunt în suprafața exterioară a pielii. Ele pot fi, de asemenea, găsite în partea superioară a fiecărui folicul de par. Dacă o bacterie, în special Staphylococcus aureus, se multiplică și colonizeaza foliculii de par din piele, infecția se poate dezvolta. Aceasta infectie se numeste furunculoza.

 

Dacă există mai multe capete, leziunea se numește "carbuncul". Furunculele mari formeaza abcese, definite ca o acumulare de puroi în interiorul cavitatii. De asemenea poate sa apara celulita, ca o infecție a țesuturilor din jur, iar acest lucru poate cauza febra si boala.

 

Cauzele furunculozei

 

  • Cele mai multe persoane cu furuncule sunt sanatoase si au o bună igienă personală. Cu toate acestea, poarta Staphylococcus aureus pe suprafața pieli lor (in starea de purtator). Motivul pentru care se intampla acest lucru nu este de obicei cunoscut, dar se estimează că 10 - 20% din populatie sunt transportatori de Staphylococcus.

 

  • Staph. aureus este cel mai frecvent transportat în nările nasului, axile, între picioarele și în crăpătura dintre fese. Acesta poate fi transferat din nări la alte zone ale corpului prin intermediul unghiilor.

 

  • Leziunile mici, zgarieturile sau afectarea pielii prin frecare poate introduce germeni Staph. în peretele unui folicul de par, care este un "punct slab" în apărarea pielii. Odată introdusa, bacteria produce o infectie, care se dezvolta si isi ruleaza cursul obișnuit de aproximativ 10 zile.

 

  • Desi cei mai multi oameni cu aceste infectii sunt sanatosi, furuncule sunt uneori legate de un deficit imunitar, anemie, diabet zaharat sau deficit de fier.

 

  • Oricine poate dezvolta furunculoza datorita faptului că noi toți avem bacterii pe pielea noastra. Există furunculoze care pot fi cauzate de firele de par crescute sub piele. Se pot dezvolta, de asemenea, atunci când un obiect străin s-a blocat în piele, care permite bacteriilor sa intre in piele si sa cauzeze infectie. Acneea este, de asemenea, un alt fel de furunculoza. Aceasta este cauzata de glandele sudoripare care devin infectate.

 

Semne si simptome de furunculoza

 

Furunculele sunt noduli la nivelul pielii din jurul foliculilor de par, umpluti cu puroi. Din cauza inflamației, furuncule sunt calde la atingere, sensibile și dureroase. Ele pot fi la fel de mici ca un bob de mazare sau la fel de mari ca o minge de golf. Există, de obicei, un cap galben sau alb în ​​mijlocul nodulului, care indica dezvoltarea de puroi. Acestea se pot, de asemenea, sparge si scurge. Infectia poate merge mai adânc în țesuturile pielii, astfel, devenind un abces.

 

În cazurile de infecție severă, se poate dezvolta febră mare. Se poate, de asemenea, experimenta oboseală iar ganglionii limfatici se pot umfla. Furunculele pot fi recurente și atunci când continua sa reapara, conditia se numește furunculoză cronică. Multi pacienti experimenteaza infectii recurente ale pielii, care se pot raspandi la alți membri ai familiei. Oamenii care sufera de diabet zaharat, obezitate și cei care au tulburari hematologice sunt predispusi la infectii ale pielii, precum furunculozele.

 

Furunculele pot fi tratate la domiciliu

 

Dacă aveți furuncule, le puteți trata la domiciliu. Dar este foarte important să știi ce sunt acestea înainte de a incepe tratamentul. Trebuie să stici că acesti noduli cu puroi nu ar trebui să fie intepati. Înțepătura doar va răspândi infecția. Trebuie să vă spălați întotdeauna pe mâini. Igiena corespunzătoare este importantă. Cu toate acestea, în cazul în care furunculul devine tot mai mare și mai dureros, este important să consultați un medic. O simplă infecție a pielii poate duce la o boală gravă.

 

Măsuri generale:

 

  • Consultați-vă medicul pentru monitorizarea starii generale de sănătate.
  • Dacă sunteți supraponderali, încercați sa reduceti greutatea prin exercitii fizice regulate.
  • Urmati o dieta sanatoasa, echilibrata, cu carne, o multime de fructe si legume.
  • Spălați-vă tot corpul, o dată pe zi cu un sapun sau demachiant si apa. Spălați-vă mâinile de mai multe ori pe zi, sau folositi antiseptice pentru maini.
  • Nu folositi in comun lenjeria de corp sau prosopul cu alți membri ai familiei.
  • Mențineti la indemana o batistă curată și nu va scobiti în nas!
  • Schimbați lenjeria si tinuta de noapte cu regularitate.
  • Luați în considerare modificarea activităților de petrecere a timpului liber care produc transpiratie si frecare de la îmbrăcăminte.
  • Dacă sunteți deficitari de fier, un curs de comprimate de fier poate ajuta la reducerea infectiei.
  • 1000 mg de vitamina C in fiecare ziîmbunătățeste funcția neutrofila deficitara.

 

Factorii de riscpentru furunculoze recurente

 

Infectiile pielii tind sa fie recurente la multi pacienti și de multe ori se extind la alți membri ai familiei. Cursul furunculozei este variabil; unii pacienti sufera de un singur atac, în timp ce altii continuă să o dezvolte in mod repetat timp de luni sau ani fără o perioadă lipsita de focare. Furunculoza periodica este o condiție mizerabilă. Chiar si leziunile ușoare sunt dureroase si inestetice și, adesea, se vindeca lăsând o cicatrice. Nu există nici o durată fixă ​​stabilită pentru furunculoza recurenta pe termen lung. Factorii sistemici care scad rezistența sunt de obicei detectabili, si includ diabetul zaharat, obezitatea, și tulburările hematologice. Cu toate acestea, într-un procent ridicat de cazuri la adulți tineri sănătoși, nici un factor predispozant convingător nu poate fi incriminat.

 

Gestionarea furunculozei recurente este dificilă și dezamăgitoare; leziunile suplimentare se pot dezvolta după sfârșitul fiecărui curs de antibiotice. Aceasta reprezintă o problemă clinica dificilă ir tendința anumitor persoane de a dezvolta un furuncul nu este pe deplin înțeleasa. Staphylococcus aureus are capacitatea de a dobândi cu ușurință rezistența la antibiotice, ceea ce face ca tratamentul sa fie dificil. Cunoașterea rezistenței antimicrobiene a S. aureus este importanta în alegerea substanțelor antimicrobiene pentru tratament.

 

Studiile arata ca dintre pacientii cu furunculoza recurenta multi sunt mai susceptibile de a dormi inghesuiti, au o igiena personală precara, și obezitate. Pacienții cu furuncule recurente de obicei intra in categoria celor care au un istoric familial pozitiv, au luat antibiotice sau au facut imunoterapie, și au fost internati in spital, sunt anemici, sau diabetici, si au de asemenea, mai multe sanse de a dobandi boli de piele si leziuni multiple.

 

Analiza de regresie logistică a arătat că istoricul familial pozitiv este cel mai puternic predictor independent de recurenta. Predictori independenți sunt alte conditii precum diabet zaharat, anemie, tratamentul anterior cu antibiotice, spitalizare precedenta, conditii precare de igiena personala, boli de piele asociate, precum și o multitudine de leziuni.

 

Propensiunea pentru anumite persoane de a dezvolta furunculoză  recurenta nu este pe deplin înțeleasa. Cu toate acestea, mulți factori sunt asociati cu recurența. Furunculele sunt răspândite în rândul persoanelor prin atingere sau prin eruperea unui furuncul. Furunculoza este o boala comuna in special cu o igiena deficitară. Un număr mare de organisme S. aureus sunt prezente frecvent pe lenjeria pacientilor cu furunculoza și poate cauza re-infectarea pacienților și infecții ale altor membrii ai familiei.

 

Utilizarea anterioară a antibioticelor este asociata cu un risc crescut de recurență. Acest lucru se poate datora dezvoltarii rezistentei la antibioticele utilizate. Diabetul zaharat este un factor de risc pentru recurenta, de asemenea. În practică, furunculoză este mult mai extinsă și recurenta la pacienții cu diabet zaharat.

 

O boala de piele asociata favorizează reapariția. Aceasta poate fi atribuită la colonizarea anormala si persistenta a pielii cu tulpini de S. aureus, cum este cazul la pacienții cu dermatită atopică.

 

În plus față de tratamentul leziunilor acute, managementul implică pași în profilaxia episoadelor de recurență. Acest lucru necesită o evaluare atentă a cauzei. Identificarii și tratarii factorilor favorizanți ar trebui să li acorde cea mai mare prioritate. Educația pentru sănătate cu privire la igiena personală și corectarea anemiei ar trebui să fie obligatorii în managementul furunculozei.

 

Suplimente naturiste Calivita utile in furunculoza

 

- Siropul de Noni, folosit sub forma de aplicatii locale sau consumat inainte de mese poate fi un ajutor bun in depasirea furunculozelor, deoarece are efect imunostimulator, ofera rezistenta la boli, are un afect antibacterian puternic si lupta impotriva infectiilor cu bacterii si virusi. De asemenea, Noni Lichid are efect antialergic si este un bun atipiretic, ajutand la scaderea febrei.

 

- Garlic Caps, cu extract de usturoi si pantrujel, prezinta o puternica actiune de antibiotic natural, eficient in prevenirea si tratamentul naural al infectiilor de multe feluri.

 

- Efectul de antibiotic natural al suplimentului naturist ParaProteX  ofera o buna protectie dar si un bun tratament in diferite tipuri de infectii.  Prezinta proprietati antiseptice care distrug bacteriile ce cauzeaza supuratii ale ranilor, si de asemenea fortifica sistemul imunitar.

 

- Oregano Oil poate fi folosit atat intern cat si extern pentru diferite tipuri de infectii datorita efectului puternic de antibiotic natural. In cazuri de infectii si leziuni ale pielii poate fi folosit local, aplicat din abundenta pe locul afectat.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Furunculoza

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid236.00 Ron1-0-1 lingurite de sirop cu 1/2h inainte de masa +aplicatii locale, diluat946 mlDetalii Produs
Siropul de noni este un stimulent puternic al sistemului natural de aparare, are proprietati antibacteriene si antivirale, lupta cu infectiile si bolile, energizeaza organismul si este foarte eficient in scaderea febrei, recomandat mai ales la copii.
2. Garlic Caps73.10 Ron1-0-1100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Usturoiul este un antibiotic natural eficient in tratamentul infectiilor de tot felul, racelilor sau virozelor. Elimina eficient germenii, stimuleaza sistemul natural de aparare. Uleiul din capsula poate fi aplicat direct pe furuncul.
3. ParaProteX174.00 Ron1-1-1100 tablete = 100 gDetalii Produs
Este un puternic antibiotic natural eficient in prevenirea, precum si in tratamentul diverselor tipuri de infectie, imbunatateste functia imunitara si este un bun antiseptic, ce omoara germenii cauzatori de infectii, precum furuncule.
4. Oregano Oil120.00 Ron4-4-4 picaturi de solutie + uz extern30 mlDetalii Produs
Uleiul de oregano este un antiseptic si antibiotic natural foarte eficient impotriva diverselor tipuri de infectii: bacteriene, virale, fungice. Poate fie aplicat direct pe locul infectat atunci cand este vorba de un furuncul sau o leziune infectata.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Furunculoza este o boala infectioasa caracterizata rin formarea de furuncule. Un furuncul este o infectie a pielii care de obicei începe în foliculul de par. Furunculele sunt infecții cauzate de bacterii Staphylococcus aureus. Aceasta bacterie este gasit in mod normal pe piele. Insa odata ce exista o leziune pe piele din cauza unei rani sau unui obiect strain, aceste bacterii pot crea boli de piele, cum ar fi furunculoza. Daca Staphylococcus aureus ajunge in fluxul de sange, aceasta poate provoca conditii care pun in pericol viata.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
edem inflamator local
durere locala
Arsuri ale pielii in general si de soareDetalii Afectiune
O arsura poate fi provocata de foc sau obiecte incinse, de substante chimice acide, electricitate sau soare. Arsurile pot fi clasificate in trei grade diferite, in functie de gravitatea lor.
Cancer de pieleDetalii Afectiune
Cancerul care se formează în ţesuturile pielii este cunoscut sub numele de cancer de piele. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de cancer si exista multi factori care determina acest lucru, inclusiv expunerea excesivă la soare, bronzatul, sistemul imunitar slab, etc.
DegeraturiDetalii Afectiune
Degeraturile sunt o conditie caracterizata printr-o deteriorare a pielii si, uneori, a altor tesuturi din organism provocata de temperaturi extrem de scazute, sub punctul de inghet al pielii. 
Dermatite (inflamatii ale pielii) si dermatozeDetalii Afectiune
Dermatitele seminifica inflamatia pielii, dar poate cuprinde si afectiuni cutanate neinflamatorii.
Dezinfectant la nivel de epidermDetalii Afectiune
Antisepticele sau dezinfectantii sunt agenti chimici care incetinesc sau opresc dezvoltarea microorganismelor (germeni) pe suprafetele exterioare ale corpului si care ajuta la prevenirea infectiilor.
EczemeDetalii Afectiune
Eczema este un termen medical utilizat frecvent pentru a descrie o afectiune a pielii. In majoritatea cazurilor, aceasta afectiune a pielii este un tip de dermatita sau o inflamatie a epidermei si este, in mod normal, o afectiune persistenta a pielii, care provoaca uscare sau eruptii. 
Infectii ale pielii capuluiDetalii Afectiune
O infectie a scalpului este o afectiune  in care un agent infectios, cum ar fi bacteriile, virusurile sau ciupercile infecteaza pielea de pe cap. De obicei, nu implica si pielea de pe fata. Infectiile scalpului sunt foarte frecvente si de obicei, nu reprezinta o amenintare semnificativa la adresa sanatatii, deoarece sunt superficiale. Cu toate acestea, pot avea o serie de efecte adverse, de la formarea de leziuni pana la pierderea parului, care,  la randul lor, pot avea repercursiuni psihosociale datorita factorului estetic.
MatreataDetalii Afectiune
Matreata apare atunci cand pielea capului devine uscata sau grasa si produce fulgi albi de piele moarta, care apar in par sau pe umeri. Incepe sa apara de obicei intre 10 si 20 de ani, si afecteaza pana la 40% din persoanele cu varsta de peste 30 de ani.
Micoze - mancarimi de pieleDetalii Afectiune
Micozele pot fi definite ca ciuperci, fungi sau drojdii, care se reproduc prin inmugurire. Drojdiile includ Candida, Jiroveci Cryptococcus, si Pneumocystis. Speciile patogene de Candida includ C. albicans, C. krusei, C.parapsilosis, C. tropicalis, C. lusitaniae, C. glabrata (Torulopsis glabrata), C. guilliermondii, C.pseudotropicalis si C. dubliniensis.
Lentigo (pete solare)Detalii Afectiune
Lentigo este o afectiune a pielii, caracterizata prin aparitia unor pete de culoare inchisa pe diferite parti ale corpului. De cele mai multe ori lentigo este benign si poate aparea la orice varsta. Lentigo apare cel mai adesea pe fata, maini, antebrat, decolteu, fese, umeri si gambe.
Arsurile solareDetalii Afectiune
Arsurile solare sunt inflamatii ale pielii, aparute ca o consecinta a contactului de lunga durata cu razele ultraviolete provenite de la lumina solara. 
FoliculitaDetalii Afectiune
Foliculita este o afectiune des intalnita a pielii caracterizata prin inflamarea foliculilor de par si este cauzata, de cele mai multe ori, de bacterii sau ciuperci. Foliculita se prezinta sub forma unor mici umflaturi rosii sau a unor cosuri aparute in jurul foliculului de par. Aceasta afectiune de natura infectioasa se poate raspandi si transforma in leziuni ce se vindeca foarte greu.
Paloarea (paliditatea pielii)Detalii Afectiune
Paloarea sau paliditatea pielii reprezinta o pierdere anormala a culorii pielii si a membranelor mucoase din cauza cantitatii reduse de sange care circula prin piele.
Rubeola (pojarul german)Detalii Afectiune
Rubeola este o infectie cauzata de virusul rubeolic, ce se incadreaza in familia numita Togavirus si se caracterizeaza printr-o iritatie rosie pe suprafata pielii. In afara de aceasta eruptie cutanata neplacuta, persoanele care sufera de rubeola sau pojar german, prezinta episoade de febra si noduli limfatici inflamati.
CearcaneDetalii Afectiune
Cearcanele din jurul ochilor reprezinta o problema deranjanta atat pentru femei, cat si pentru barbati, iar uneori si copiii pot fi afectati. Se spune ca cearcanele sunt cauzate de oboseala, suprasolicitare psihica sau lipsa de somn. Desi toate aceste supozitii sunt adevarate, si mostenirea genetica joaca un rol important in aparitia lor.   
Keratoza pilara (foliculara)Detalii Afectiune
Keratoza pilara este o afectiune dermatologica des intalnita care se prezinta sub forma unor brobonite, mici umflaturi dure, pe suprafata pielii, putand fi usor confundate cu niste cosuri. Aceste formatiuni se formeaza mai ales in zone in care creste par.

0 recenzii pentru Furunculoza

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 9 + 9

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.