Infectii

Descriere Remediu Naturist

 

Bolile infectioasesunt tulburari cauzate de organisme precum bacteriile, virusurile, fungii sau parazitii. Multe organisme traiesc in si pe corpurile noastre. Acestea sunt in mod normal, inofensive sau chiar utile, dar in anumite conditii, unele organisme pot provoca boli.
 
Anumite boli infectioase pot fi transmise de la o persoana la alta. Unele dintre acestea sunt transmise prin muscaturi de insecte sau animale, iar altele sunt dobandite prin ingerarea de alimente contaminate sau apa sau expunerea la organisme din mediu.
 
Semnele si simptomele variaza in functie de organismul care cauzeaza infectia, dar de multe ori includ febra si oboseala. Infectiile usoare pot raspunde la odihna si remediiile naturiste de acasa, in timp ce unele infectii care pot pune in pericol viata pot necesita spitalizare.
 
Multe boli infectioase, cum ar fi rujeola si varicela, pot fi prevenite prin vaccinuri. Spalarea mâinilor frecvent si temeinic, de asemenea, va ajuta sa va protejati de cele mai multe boli infectioase.
 
 
Semne si simptome de infectie
 
 
Fiecare boala infectioasa are propriile sale semne si simptome specifice. Semnele si simptomele generale comune multor boli infectioase includ:
 
  • Febra
  • Diaree
  • Oboseala
  • Dureri musculare
  • Tusea
 
Cand este nevoie sa consultati un medic?
 
 
Este recomandat sa solicitati asistenta medicala daca:
 
  • Ati fost muscat de un animal
  • Sunt probleme de respiratie
  • Tusea dureaza mai mult de o saptamana
  • Aveti dureri de cap severe, cu febra
  • Experimentati o eruptie sau umflare
  • Aveti febra inexplicabila sau prelungita
  • Aveti probleme bruste de vedere
 
 
Cauzele infectiilor
 
 
Bolile infectioase pot fi cauzate de:
 
  • Bacterii. Aceste organisme alcatuite dintr-o singura celula sunt responsabile de boli, cum ar fi amigdalita streptococica, infectiile tractului urinar si tuberculoza.
  • Virusi. Chiar mai mici decat bacteriile, virusii cauzeaza o multitudine de boli - variind de la recelie comune, pana la SIDA.
  • Fungi. Multe boli ale pielii, cum ar fi herpesul si piciorul de atlet, sunt cauzate de ciuperci. Alte tipuri de ciuperci pot infecta plamanii sau sistemul nervos.
  • Paraziti. Malaria este cauzata de un parazit mic, care este transmis printr-o muscatura de tantar. Alti paraziti pot fi transmisi la om din fecale de animale.
 
 
Modalitati de transmitere a infectiei
 
 
Contact direct
 
O modalitate usoara de a dobandi cele mai multe boli infectioase este contactul direct cu o persoana sau un animal care are infectie. Exista trei variante de contact direct prin care bolile infectioase pot fi raspandite:
  • Prin transferul direct al bacteriilor, virusurilor sau al altor microbi de la o persoana la alta. Acest lucru se poate intampla atunci cand un individ cu o bacterie sau un virus atinge,  saruta, tuseste sau stranuta catre o persoana care nu este infectata.
  • Acesti germeni se pot raspandi, de asemenea, prin schimbul de fluide corporale de la contactul sexual. Persoana care trece germenul catre cealalta persoana poate sa nu aiba nici un simptom al bolii, dar poate fi pur si simplu un purtator.
  • Mucatura sau zgarietura de la un animal infectat - chiar si un animal de companie - pot face rau si, in cazuri extreme, pot fi fatale. Manevrarea deseurilor animaliere poate fi periculoasa, de asemenea. De exemplu, puteti dobandi o infectie cu toxoplasma daca puneti mana pe ladita de gunoi a pisicii.
  • De la mama la fat. O femeie gravida poate trece germeni care provoaca boli infectioase la copilul ei nenascut. Unii germeni pot trece prin placenta. Germenii din vagin pot fi transmisi la copil in timpul nasterii.
 
 
Contact indirect
 
 
Organismele cauzatoare de boli, de asemenea, pot fi transmise prin contact indirect. Multi dintre germeni pot persista pe un obiect neinsufletit, cum ar fi o masa, clanta sau maner de robinet.
 
Cand atingeti o clanta manipulata de cineva afectat de gripa sau  raceala, de exemplu, puteti lua pe maini germenii pe care acea persoana i-a lasat in urma. Daca apoi atingeti ochii, gura sau nasul inainte de spalarea mainilor, va puteti infecta.
 
 
Muscaturi de insecte
 
 
Unii germeni se bazeaza pe purtatori - insecte: tantari, purici, paduchi sau capuse - pentru a se deplasa de la gazda la gazda. Acesti purtatori sunt cunoscuti ca vectori. Tantarii poate transporta parazitul malariei sau virusul West Nile, iar capusele cerb pot transporta bacteria Borelia care provoaca boala Lyme.
 
 
Contaminarea alimentelor
 
 
Un alt mod prin care va puteti infecta cu germeni este consumul de alimente si apa contaminate. Acest mecanism de transmitere permite germenilor sa se raspandeasca la multi oameni printr-o singura sursa. E. coli, de exemplu, este o bacterie prezenta in sau pe anumite alimente - cum ar fi hamburger insuficient pregatit sau suc de fructe nepasteurizat.
 
 
Factori de risc
 
 
Orice persoana poate captura boli infectioase, insa acest lucru este mai probabil pentru bolnava, caz in care sistemul imunitar nu functioneaza corect. Scaderea imunitatii se poate datora mai multor aspecte:
 
  • Va administrati  steroizi sau alte medicamente care suprima sistemul imunitar, cum ar fi medicamente anti-respingere pentru un transplantat de organ
  • In vazul in care aveti HIV sau SIDA
  • Aveti anumite tipuri de cancer sau alte tulburari care afecteaza sistemul imunitar
  • In plus, anumite alte afectiuni medicale pot predispune la infectii, inclusiv dispozitive medicale implantate , malnutritia si extremele de varsta, printre altele.
 
Complicatiile care pot aparea in urma infectiilor netratate corespunzator
 
Cele mai multe boli infectioase au complicatii minore, insa unele infectii - cum ar fi pneumonia, SIDA si meningita - potpune viata in pericol. Cateva tipuri de infectii au fost legate de un risc pe termen lung crescut de cancer:
 
  • Papilomavirusul uman este legat de cancerul de col uterin
  • Helicobacter pylori este legat de cancerul de stomac si ulcer peptic
  • Hepatita B si C au fost legate de cancer la ficat
  • In plus, unele boli infectioase pot deveni tacute, gata sa apara din nou in viitor - uneori chiar zeci de ani mai tarziu. De exemplu, cineva care a avut o infectie cu varicela dezvolta zona zoster mult mai tarziu in viata.
 
 
Diagnostic pentru infectii
 
Medicul dumneavoastra poate recomanda urmatoarele metode de diagnostic pentru depistarea unor posibile infectii.
 

Analize de laborator

 
  • Multe boli infectioase au semne si simptome similare. Mostrele de fluide ale corpului pot dezvalui uneori dovezi ale microbului care cauzeaza boala. Acest lucru ajuta medicul sa adapteze tratamentul.
  • Analizele de sange. Se ia o proba de sange prin introducerea unui ac intr-o vea, de obicei in brat.
  • Teste de urina. Acest test nedureros necesita urinare intr-un recipient. Pentru a evita contaminarea probei, este necesar sa curatati zona genitala cu un tampon antiseptic si sa colectati urina din jetul de mijloc.
  • Probele prelevate de la gat, sau alte zone umede ale corpului, pot fi obrinute cu un tampon steril.
  • Mostra de scaun. Este posibil sa fie nevoie de o colectare a unei probe scaun astfel, incat un laborator sa poate verifica daca exista paraziti si alte organisme.
  • Punctia spinala (punctie lombara). Aceasta procedura  obtine o proba de lichid cefalorahidian printr-un ac introdus cu atentie intre oasele coloanei vertebrale inferioare. 
 
Scanarea imagistica
 

Procedurile imagistice - cum ar fi razele X, tomografia computerizata si imagistica prin rezonanta magnetica - pot ajuta la identificarea unui diagnostic si excluderea altor afectiuni care pot cauza simptomele.

 
Biopsiile
 
In timpul unei biopsii, se ia o mostra mica de tesut dintr-un organ intern pentru testare. De exemplu, o biopsie de tesut pulmonar poate fi verificata pentru o varietate de ciuperci care pot provoca un tip de pneumonie.
 
 
 
Tratament pentru infectii
 
Stiind ce tip de germeni cauzeaza boala, va fi mai usor pentru medic sa aleaga un tratament adecvat.
 
Antibioticele sunt grupate in "familii" de tipuri similare. Bacteriile, de asemenea, sunt incadrate impreuna in grupuri de tipuri similare, cum ar fi streptococul sau E. coli.
 
Anumite tipuri de bacterii sunt deosebit de sensibile la anumite clase de antibiotice. Tratamentul poate fi directionat mai precis daca medicul stie cu ce tip de bacterie ce lupta.
 
Antibioticele sunt de obicei rezervate pentru infectii bacteriene, deoarece aceste tipuri de medicamente nu au nici un efect asupra bolilor cauzate de virusi. Dar, uneori, este greu de spus ce tip de germeni este implicat. De exemplu, unele tipuri de pneumonie sunt cauzate de virusi, in timp ce altele sunt cauzate de bacterii.
 
Excesul de antibiotice a dus la dezvoltarea rezistentei in cazul mai multor tipuri de bacterii la una sau mai multe soiuri de antibiotice. Acest lucru face ca aceste bacterii sa fie mult mai dificil de tratat.
 
Medicamentele antivirale - pot trata unele viroze, insa nu pe toate. Ale includ virusurile care cauzeaza:
 
HIV / SIDA
Herpes
Hepatita B
Hepatita C
Gripa
 
Medicamentele antifungice topice pot fi utilizate pentru a trata infectii ale pielii sau unghiilor cauzate de fungi. Unele infectii fungice, cum ar fi cele care afecteaza plamanii sau membranele mucoase, pot fi tratate cu un antifungic oral. infectiile fungice mai severe de la nivelul organelor interne, in special la persoanele cu un sistem imunitar slabit, pot necesita medicamente antifungice pe cale intravenoasa.
 
Medicamentele antiparazitare - Anumite boli, inclusiv  malaria, sunt cauzate de paraziti mici. Desi exista medicamente pentru tratarea acestor boli, unele soiuri de paraziti au dezvoltat rezistenta la medicamente.
 
 
Medicina alternativa
 
 
Exista o serie de produse naturale care pot ajuta la tratarea unor infectii comune, cum ar fi raceala sau gripa, dar care pot fi folosite si ca adjuvant in infectii mai complicate.
 
Unele dintre substantele care au fost studiate pentru prevenirea sau scurtarea duratei de infectare includ:
 
  • Merisorul
  • Echinacea
  • Usturoiul
  • Ginsengul
  • Vitamina C
  • Vitamina D
  • Zincul

 

Tratament naturist pentru infectii cu produse Calivita

 

Pentru tratamentul naturist al infectiilor cu bacterii, virusi, gemeni, paraziti si ciuperci, consultati tabelul de mai sus, unde sunt descrise in detaliu beneficiile oferite. 

Produsele Calivita care pot fi inlocuite de alte produse Calivita: (2 sau3) ; (5 sau 6) ; (7 sau 8) ; Oregano Oil se administreaza cu putina apa


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Infectii

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ImmunAid200.00 Ron1-1-1180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
Extractul de gheara pisicii, impreuna cu zincul, contribuie la o buna functionare a sistemului imunitar, prin cresterea rezistentei in fata imbolnavirii si a puterii de autovindecare a organismului, fiind produsul ideal in perioadele cu viroze si raceli.
2. ProbioBalance117.00 Ron1-0-160 tabsDetalii Produs
Probioticele refac flora intestinala afectata de medicamente sau diversi patogeni intestinali, care produc tulburari digestive asociate cu starea de greata, balonare si voma. De asemenea, creaza un mediu neprietenos pentru acesti invadatori.
3. Acidophilus with Psyllium119.00 Ron1-1-1100 capsule = 68 gDetalii Produs
Acidophilus with Psyllium reface flora bacteriana buna si consolideaza imunitatea, care de multe sunt deteriorate chiar de antibiotice, fiind foarte util in prevenirea si tratamentul infectiilor vaginale si urinare.
4. Beta Carotene73.64 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Beta carotenul se transforma in organism in vitamina A, un nutrient esential in mentinerea sistemului imunitar activ, prevenirea infectiilor de orice tip si integritatea celulelor.
5. Liquid C plus bioflavonoide111.00 Ron1-0-0 lingurite de sirop240mlDetalii Produs
Vitamina C cu bioflavonoide ofera o eliberare prelungita si o mai buna eficienta in sprijinirea sistemului natural de aparare. Este un foarte bun antioxidant natural, reduce severitatea si durata racelii si gripei, normalizeaza metabolismul energetic.
6. C 100096.21 Ron1-0-0100 tablete = 130 gDetalii Produs
Vitamina C imbogatita cu bioflavonoide, este un sprijin natural al sistemului natural de apare al organismului impotriva infectiilor, virozelor care afecteaza tractul respirator si provoaca imblanaviri pulmonare, precum si impotriva cancerului pulmonar.
7. Noni Caps145.13 Ron1-0-190 capsule = 45 gDetalii Produs
Extractul din fructul noni are proprietati de stimulare a activitatii imunitare remarcabile, in timp ce actioneaza ca un antiinflamator, antialergic si anitmocrobian, fiind util in prevenirea infectiilor de orice tip.
8. Noni Lichid236.00 Ron1-0-1 lingurite de sirop cu 1/2h inainte de masa946 mlDetalii Produs
Siropul de noni este bogat in antioxidanti si alte substante valoroase pentru sprijinirea puterii de vindecare a organismului si protectia impotriva bolilor. Inhiba multiplicarea celulelor canceroase si este foarte util in prevenirea alergiilor.
9. Kids Greens62.59 Ron1-0-030 tabsDetalii Produs
Complexul de minerale, vitamine, antioxidanti, probiotice si fibre vegetale din compozitia Kids Greens contribuie la cresterea imunitatii si imbunatatirea starii generale a organismului si creierului.
10. VirAgo152.00 Ron1-1-190 tablete = 63 gDetalii Produs
In lupta impotriva bacteriilor si virusurilor un rol important il are sistemul imunitar. Virago intervine eficient in functionarea sanatoasa a sistemului imunitar. Este foarte eficient in prevenirea si tratamentul infectiilor virale.
11. Ocean 21261.00 Ron1-0-1 lingurite de siropLichid 946 mlDetalii Produs
O sursa naturala de vitamine si minerale ce ajuta la combaterea oboselii, scaderea sensibilitatii la infectii de orice fel, consolidarea sistemului natural de aparare si prevenirea infectiilor de tract urinar.
12. Chelated Zinc48.00 Ron0-0-1100 tablete = 30 gDetalii Produs
O deficienta de zinc conduce la o scadere a ritmului de dezvoltare a muschilor si a capacitatii de raspuns a sistemului imunitar in fata bolilor. Contribuie la prevenirea infectiilor si reducerea perioadei de manifestare.
13. Mega Zinc49.45 Ron0-0-1100 tablete = 55 gDetalii Produs
Zincul se gaseste in component mai multor enzime cu rol in diferite procese metabolice. Prin cresterea capacitatii de aparare a organismului el are un rol important in intarirea sistemului imunitar.
14. ZenThonic239.19 Ron1-0-1 lingurite de siropLichid 946 mlDetalii Produs
Un puternic imunostimulator si imunomodulator, cu beneficii importante asupra organismului uman: previne imbolnavirea de cauza imunitara, protejeaza impotriva bolilor cadiovasculare si are grija de sistemul nervos.
15. Oregano Oil120.00 Ron2-2-2 picaturi - copii 4-4-4 picaturi - adulti30 mlDetalii Produs
Uleiul de oregano este un antiseptic si un antibacterian foarte puternic si eficient impotriva infectiilor de tract urinar. Este un tratamnet natural, care sustine sistemul imunitar si nu creaza rezistenta la tratament, precum antibioticele de sinteza.
16. Aquarion11500.00 Ronapa alcalina1Detalii Produs
Apa alcalina ionizata spala reziduurile acide din corp, alunga radicalii liberi, ofera o hidratare de pana la 6 ori mai mare decat apa obisnuita, contribuie la o eliminare eficienta din organism a bacteriilor si germenilor cauzatori de infectii.
17. Garlic Caps73.10 Ron1-1-1 ATENTIE, persoanelor cu insuficienta renala cronica sau nefrite cronice, nu se recomanda acest preparat.100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Extractul de usturoi este un antibiotic natural recunoscut pentru eficienta sa in intreg organismul. Previne si ajuta la tratamentul infectiilor de tot felul, in timp ca sustine sistemul natural de aparare impotriva recidivelor.
18. ParaProteX174.00 Ron1-1-1100 tablete = 100 gDetalii Produs
ParaProteX este un cocktail de plante cu efect antibacterian, antifungic si antiparazitar puternic, fiind util in tratamentul diverselor forme de infectie: bacteriana, fungica sau parazitara.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Bolile infectioase sunt tulburari cauzate de organismep recum bacteriile, virusurile, fungii sau parazitii. Multe organisme traiesc in si pe corpurile noastre. Acestea sunt in mod normal, inofensive sau chiar utile, dar in anumite conditii, unele organisme pot provoca boli.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
dureri musculareInfectii Virale
febra
dureri de capInfectii Virale
tuseInfectii Virale
frisoane
oboseala cronica
manifestari locale: tumefactie, roseata, durere, supuratie-formare si eliminare de puroi
rinoreeInfectii Virale
durere sau arsura cand urineziInfectie de tract urinar
nevoia de a urina frecvent si eliminarea unei cantitati mici de urinaInfectie de tract urinar
modificari de culoare a urinei - devine mai inchisa, tulbureInfectie de tract urinar
urina capata un miros neplacutInfectie de tract urinar
HerpesDetalii Afectiune
Herpes simplex sunt virusuri omniprezente, agenti patogeni adaptati la gazda care cauzeaza o mare varietate de stari si conditii. Exista doua tipuri: virusul herpes simplex tip 1 (VHS-1) şi tip 2 (VHS-2). Ambele sunt strans legate intre ele, dar difera in epidemiologie. HSV-1 este in mod traditional asociat cu boli orofaciale, in timp ce HSV-2 este in mod traditional asociat cu boli genitale, cu toate acestea, localizarea leziunilor nu este indicata neaparat de tipul viral.
Imunitate scazutaDetalii Afectiune
Sistemul imunitar este o retea a corpului de celule si organe, care este special dezvoltata pentru a lupta impotriva infectiilor. Deficientele in sistemul imunitar pot fi congenitale, adica innascute, sau dobandite, cauzate de factori externi. O persoana cu imunitate scazuta este supusa unui risc crescut de infectii si boli.
LeucemieDetalii Afectiune
Leucemia este un cancer al celulelor sanguine. Exista mai multe categorii largi de celule sanguine, inclusiv celulele rosii sanguine (CR), globulele albe (GA sau CA) si trombocitele. In general, leucemia se refera la cazurile de cancer ale celulelor albe.
Leucopenie (scaderea numarului de leucocuite)Detalii Afectiune
Leucopenia este o conditie medicala caracterizata prin scăderea numărului de celule albe din sânge (leucocite). Aceasta scadere poate fi provocata de anumite medicamente, precum chimioterapia si radioterapia pentru cancer, de chirurgie, transplant de celule stem, sau transplant de maduva osoasa. 
Lupus eritematosDetalii Afectiune
Boala cronica inflamatorie a tesutului conjunctiv de cauza necunoscuta, care poate interesa articulatiile, rinichii, suprafetele seroase si peretii vasculari si care apare predominant la femei tinere, dar si la copii. Tabloul clinic - este foarte polimorf. LES poate debuta brusc, cu febra simuland o infectie acuta, sau insidios, in luni sau ani, cu episoade de febra si stare generala alterata. Cefaleea vasculara, epilepsia sau psihozele pot fi manifestarile initiale. Acuzele bolnavului se pot datora interesarii oricarui organ sau sistem.
Limfom non-HodkinDetalii Afectiune
  Neoplazie limfocitara clonala maligna cu originea in tesuturile limfatice (exceptie: plasmocitom cu manifestare medulara primara). Dupa evolutia clinica se face clasificarea in LNH cu malignitate inalta sau scazuta.   Tablou clinic – desi exista diferite manifestari clinice, multi pacienti se prezinta cu adenopatie periferica asimptomatica. Ganglionii limfatici mariti sunt elastici si delimitati, iar mai tarziu devin impastati. La unii pacienti se manifesta boala local, dar cei mai multi au arii multiple de interes. Inelul Waldeyer (in special amigdalele) este un sediu ocazional al bolii. Limfadenopatia mediastinala si retroperitoneala poate sa provoace simptome de compresie pe diferite organe. Tegumentele si oasele sunt interesate initial la 15% din pacientii cu limfom difuz cu celule mari si la 7% in forma difuza, cu limfocite mici. Aproximativ 33% din pacientii cu forme abdominale sau toracice extensive dezvolta ascita chiloasa sau revarsat pleural din cauza obstructiei limfatice. Pierderea in greutate, febra, transpiratiile nocturne si astenia indica boala diseminata. Anemia este prezenta la aproximativ 33% din pacienti si se instaleaza in cele din urma la cei mai multi pacienti. Poate fi provocata de sangerari prin afectare gastrointestinala sau prin niveluri scazute de plachete, de hemoliza prin hipersplenism sau anemie hemolitica. Hipogamaglobulinemia produsa de o scadere progresiva a productiei de imunoglobuline apare la 15% din pacienti si poate sa predispuna la infectii bacteriene severe.

0 recenzii pentru Infectii

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 1 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.