Leucemie

Descriere Remediu Naturist

 
Ce este leucemia?
 
Leucemia este un cancer al celulelor sanguine. Exista mai multe categorii largi de celule sanguine, inclusiv celulele rosii sanguine (CR), globulele albe (GA sau CA) si trombocitele. In general, leucemia se refera la cazurile de cancer ale celulelor albe.
 
Celulele albe din sange sunt o parte vitala a sistemului imunitar. Ele protejeaza organismul de invazia bacteriilor, virusilor si ciupercilor, precum si de celule anormale si alte substante straine. In leucemie, CA nu functioneaza la fel ca niste celule albe normale. Acestea se divizeaza prea repede si in cele din urma invadeaza celulele normale.
 
GA sunt in mare parte produse in maduva osoasa, dar anumite tipuri de globule albe sunt, de asemenea, realizate in ganglionii limfatici, splina si glanda timus. Odata formate, globulele albe circula prin tot corpul in sânge si limfa, concentrandu-se in ganglionii limfatici si splina.
 
 
Tipuri de leucemie
 
 
Debutul leucemiei poate fi acut (debut brusc) sau (debut lent) cronic. In leucemia acuta, celulele canceroase se multiplica rapid. In leucemia cronica, boala progreseaza lent si simptomele precoce pot fi foarte uaoare.
 
Leucemia este, de asemenea, clasificate in functie de tipul de celule. Leucemie care implica celule mieloide este numita leucemie mieloblastica. Celulele mieloide sunt celule sanguine imature care ar deveni n mod normal granulocite sau monocite. Leucemia care implica limfocitele se numeste leucemie limfocitara. Exista patru tipuri principale de leucemie:
  • Leucemia mieloida acuta (LMA) poate sa apara la copii si adulti. Potrivit Institutului National al Cancerului (NCI), aproximativ 21.000 de cazuri noi  sunt diagnosticate anual in Statele Unite. Aceasta este cea mai comuna forma de leucemie.
 
  • Leucemia limfocitara acuta (LLA) apare mai ales la copii. Aproximativ 6.000 de cazuri noi de LLa sunt diagnosticate anual.
 
  • Leucemia mieloida cronica (LMC) afecteaza mai ales adultii. Aproximativ 7.000 de cazuri noi de LMC sunt diagnosticate anual.
 
  • Leucemia limfocitara cronica (LLC) afecteaza in mare parte persoanele in varsta de 55 de ani. Este foarte rar intalnita la copii. Aproximativ 15.000 de cazuri noi de LLC sunt diagnosticate anual.
Leucemia cu celule paroase este un subtip foarte rar de LLC. Numele sau provine de la aparitia limfocitelor canceroase sub un microscop.
 
 
Factori de risc pentru leucemie
 
 
Cauzele leucemiei nu sunt cunoscute. Cu toate acestea, au fost identificati mai multi factori  care pot creste riscul. Acestia includ:
 
  • un istoric familial de leucemie
  • fumatul, care creste riscul de a dezvolta LMA
  • tulburari genetice, cum ar fi sindromul Down
  • tulburari ale sangelui, cum ar fi sindromul mielodisplazic, care uneori este numit "preleukemia"
  • tratament anterior pentru cancer cu chimioterapie sau radiatii
  • expunerea la niveluri ridicate de radiatii
  • expunerea la substante chimice, cum ar fi benzen
 
Care sunt simptomele de leucemie?
 
 
Simptomele de leucemie includ:
 
  • transpiratie excesiva, mai ales pe timp de noapte (numite "transpiratii nocturne")
  • oboseala si slabiciune care nu dispar cu odihna
  • pierdere in greutate neintentionata
  • dureri osoase si sensibilitate
  • umflarea nedureroasa a ganglionilor limfatici (in special la nivelul gatului si axile)
  • marirea ficatului sau a splinei
  • pete rosii pe piele
  • sangerare si invinetire usoara
  • febra sau frisoane
  • infectii frecvente
Leucemiapoate cauza simptome la organele care au fost infiltrate sau afectate de celulele canceroase. De exemplu, în cazul în care cancerul se extinde la nivelul sistemului nervos central, aceasta poate provoca dureri de cap, greata si varsaturi, confuzie, pierderea controlului muscular si convulsii.
 
Leucemia se poate, de asemenea, raspandit si in alte parti ale corpului, inclusiv:
 
  • plamani
  • tractul gastrointestinal
  • inima
  • rinichi
  • testicule
 
 
Diagnosticarea leucemiei
 
 
Leucemia poate fi suspectata daca aveti anumiti factori de risc sau anumite simptome. Medicul dumneavoastra va incepe cu o istorie completa si examinare fizica, dar leucemia nu poate fi complet diagnosticata prin examen fizic. In schimb, medicii vor folosi teste de sange, biopsii si studii de imagistica pentru a diagnostica aceasta boala.
 
 
Tratamentul leucemiei
 
 
Leucemia este de obicei tratata de un hematolog-oncolog. Acestia  sunt medici specializati in tulburari de sange si cancer. Tratamentul depinde de tipul si stadiul cancerului. Unele forme de leucemie cresc lent si nu au nevoie de tratament imediat. Cu toate acestea, tratamentul pentru leucemie implica de obicei una sau mai multe dintre urmatoarele:
  • Chimioterapia foloseste medicamente pentru a distruge celulele de leucemie. In functie de tipul de leucemie, se foloseste fie un singur medicament, fie o combinatie de medicamente diferite.

 

  • Radioterapia utilizeaza radiatii de mare de energie pentru a distruge celulele leucemiei si pentru a inhiba cresterea lor. Radiatia poate fi aplicata pe o anumita zona sau pe intregul corp.
 
  • Transplantul de celule stem inlocuieste maduva osoasa bolnava cu maduva osoasa sanatoasa. Aceasta procedura este, de asemenea, numita  transplant de maduva osoasa.
 
  • Terapia biologica sau imunitara foloseste tratamente care ajuta sistemul imunitar sa recunoasca si sa atace celulele canceroase.
 
  • Terapia directionata utilizeaza medicamente care profita de vulnerabilitatile celulelor canceroase. De exemplu, imatinib (Gleevec) este un medicament orientat, care este frecvent utilizat impotriva LMC.
 
 
Perspectivele pe termen lung
 
 
Perspectivele pe termen lung pentru pentru persoanele care au leucemie depinde de tipul de cancer pe care il au si de stadiul lor de diagnostic. Cu cat este mai devreme diagnosticata leucemia, cu atat mai rapid este tratata si cu atat sansele de recuperare sunt mai mari. Unii factori, cum ar fi varsta inaintata, antecedente de tulburari sanguine si mutatiile cromozomiale, pot afecta negativ prognosticul de supravietuire.
 
In conformitate cu NCI, rata globala a mortalitatii de leucemie a fost in scadere cu aproximativ 1 la suta in fiecare an in ultimul deceniu. Din 2005 pana in 2011, rata de supravietuire de cinci ani pentru pacientii cu leucemie a fost de 58,5 la suta. Cu toate acestea, este important de remarcat faptul ca aceasta cifra include oameni de toate vârstele si cu toate formele de leucemie. Nu  este o predictie a rezultatelor pentru orice persoana. 
 
 
Tratament naturist pentru leucemie cu produse Calivita
 
Noni Lichid - Sucul de noni este un produs 100% natural si are efect anticancerigen prin inhibarea multiplicarii celulelor precanceroase si stimularea formarii celulelor T si B, macrofagelor si celulelor limfocitare, cu rol in cresterea imunitatii.
 
Shark Aid - In cartilajul de rechin exista 6-7 tipuri de proteine care actioneaza ca substante antiangiogenetice, inhiband astfel dezvoltarea retelei vasculare. Rolul hotarator al retelei vasculare in dezvoltarea tumorilor metastatice este un lucru studiat si demonstrat de multi medici.
 
Coenzime Q10 este un supliment alimentar pe baza de antioxidanti importanti, cu o functie de neinlocuit in organismul uman. Antioxidantii sunt acele elemente care ne apara de invazia radicalilor liberi si previn procesul oxidativ care duc la boli grele, precum cancerul, bolile de inima, bolile degenerative.
 
ImmunAid - Studiile medicale efectuate pe subiecti umani au demonstrat ca, in afara de calitatile de antioxidant puternic si efectele anti-inflamatorii, gheara pisicii stimuleaza in mod natural sistemul imunitar, consolidand apararea impotriva multitudinii de agenti patogeni intalniti in fiecare zi in aer, apa si mediu, raspunzatori pentru declansarea cancerelor.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Leucemie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron2-2-2 lingurite de sirop cu 1/2h inainte de masa946 mlDetalii Produs
Un sirop natural din fructul noni care actioneaza ca un antioxidant puternic, imbunatateste functia sistemului imunitar si ajuta in tratarea cancerului prin impiedicarea proliferarii celulelor canceroase.
2. Shark Aid166.00 Ron2-2-290 tablete = 90 gDetalii Produs
In cartilajul de rechin se afla anumite substante care inhiba dezvoltarea retelei sanguine ce asigura nutritia tumorilor, impiedicand astfel dezvoltarea lor.
3. Coenzime Q10103.74 Ron1-1-030 capsule = 14.4gDetalii Produs
Conezima Q10 este un antioxidant foarte puternic, ce actioneaza eficient impotriva radicalilor liberi, imbunateste functia naturala de aparare, reduce sensibilitatea la infectii, protejeaza împotriva poluantilor atmosferici si impotriva cancerului.
4. ImmunAid200.00 Ron1-1-1180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
ImmunAid este un antiinflamator, antimicrobian (antiviral si antibacterian), antioxidant si antifungic foarte eficient. Gheara pisicii este un remediu naturist care poate reduce chisturile si tumorile, si care inhiba metastaza cancerului.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Leucemia este un cancer al celulelor sanguine. Exista mai multe categorii largi de celule sanguine, inclusiv celulele rosii sanguine (CR), globulele albe (GA sau CA) si trombocitele. In general, leucemia se refera la cazurile de cancer ale celulelor albe.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
tumefierea nodulilor limfatici
oboseala puternica
dureri de oase sau incheieturi
sangerari si invinetiri rapide
pierdere in greutate fara un motiv anume
HerpesDetalii Afectiune
Herpes simplex sunt virusuri omniprezente, agenti patogeni adaptati la gazda care cauzeaza o mare varietate de stari si conditii. Exista doua tipuri: virusul herpes simplex tip 1 (VHS-1) ÅŸi tip 2 (VHS-2). Ambele sunt strans legate intre ele, dar difera in epidemiologie. HSV-1 este in mod traditional asociat cu boli orofaciale, in timp ce HSV-2 este in mod traditional asociat cu boli genitale, cu toate acestea, localizarea leziunilor nu este indicata neaparat de tipul viral.
Imunitate scazutaDetalii Afectiune
Sistemul imunitar este o retea a corpului de celule si organe, care este special dezvoltata pentru a lupta impotriva infectiilor. Deficientele in sistemul imunitar pot fi congenitale, adica innascute, sau dobandite, cauzate de factori externi. O persoana cu imunitate scazuta este supusa unui risc crescut de infectii si boli.
InfectiiDetalii Afectiune
Bolile infectioase sunt tulburari cauzate de organismep recum bacteriile, virusurile, fungii sau parazitii. Multe organisme traiesc in si pe corpurile noastre. Acestea sunt in mod normal, inofensive sau chiar utile, dar in anumite conditii, unele organisme pot provoca boli.
Leucopenie (scaderea numarului de leucocuite)Detalii Afectiune
Leucopenia este o conditie medicala caracterizata prin scăderea numărului de celule albe din sânge (leucocite). Aceasta scadere poate fi provocata de anumite medicamente, precum chimioterapia si radioterapia pentru cancer, de chirurgie, transplant de celule stem, sau transplant de maduva osoasa. 
Lupus eritematosDetalii Afectiune
Boala cronica inflamatorie a tesutului conjunctiv de cauza necunoscuta, care poate interesa articulatiile, rinichii, suprafetele seroase si peretii vasculari si care apare predominant la femei tinere, dar si la copii. Tabloul clinic - este foarte polimorf. LES poate debuta brusc, cu febra simuland o infectie acuta, sau insidios, in luni sau ani, cu episoade de febra si stare generala alterata. Cefaleea vasculara, epilepsia sau psihozele pot fi manifestarile initiale. Acuzele bolnavului se pot datora interesarii oricarui organ sau sistem.
Limfom non-HodkinDetalii Afectiune
  Neoplazie limfocitara clonala maligna cu originea in tesuturile limfatice (exceptie: plasmocitom cu manifestare medulara primara). Dupa evolutia clinica se face clasificarea in LNH cu malignitate inalta sau scazuta.   Tablou clinic – desi exista diferite manifestari clinice, multi pacienti se prezinta cu adenopatie periferica asimptomatica. Ganglionii limfatici mariti sunt elastici si delimitati, iar mai tarziu devin impastati. La unii pacienti se manifesta boala local, dar cei mai multi au arii multiple de interes. Inelul Waldeyer (in special amigdalele) este un sediu ocazional al bolii. Limfadenopatia mediastinala si retroperitoneala poate sa provoace simptome de compresie pe diferite organe. Tegumentele si oasele sunt interesate initial la 15% din pacientii cu limfom difuz cu celule mari si la 7% in forma difuza, cu limfocite mici. Aproximativ 33% din pacientii cu forme abdominale sau toracice extensive dezvolta ascita chiloasa sau revarsat pleural din cauza obstructiei limfatice. Pierderea in greutate, febra, transpiratiile nocturne si astenia indica boala diseminata. Anemia este prezenta la aproximativ 33% din pacienti si se instaleaza in cele din urma la cei mai multi pacienti. Poate fi provocata de sangerari prin afectare gastrointestinala sau prin niveluri scazute de plachete, de hemoliza prin hipersplenism sau anemie hemolitica. Hipogamaglobulinemia produsa de o scadere progresiva a productiei de imunoglobuline apare la 15% din pacienti si poate sa predispuna la infectii bacteriene severe.

0 recenzii pentru Leucemie

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.