Descriere Remediu Naturist

Parotiditasau oreionuleste numele dat inflamaţieişi infecţieiglandelor salivare, cunoscute ca glande parotide.Inflamaţia se manifesta prinumflarea tesuturilor care inconjoara glandele salivare, roşeaţăşi durere. Glandele salivare sunt responsabile pentru producerea de salivă în gură, care areofuncţie importantăpentrucurăţarea cavitatii bucale. Inflamaţia glandelor salivare reduce capacitateaacestorade a funcţiona în mod corespunzător şi poate duce laoinfecţiela nivelul gurii. Parotidita acutasupurativaeste o infectie bacteriana foarte dureroasăa glandei. Umflareafără durere şi fără infecţie constituie, de asemenea, o formă de parotidita, care poate fi acută sau cronică.Etiologia poate fioinfecţie pură,viralasau bacteriana, o inflamatie autoimuna, sau o combinaţie a acestora.Perioada de incubatieeste de 10 si25 de zile între infecţie şi apariţia simptomelor.

 

Simptomele de oreion

 

Semnele şi simptomele deoreionpot varia între indivizi. Unele persoane cu parotidita nu pot realiza că au o boală, în timp ce altele potmanifestaoumflare severă şi durere. Din fericire, parotidita pot fi tratatacu succes cu medicamente. Puteti reduce riscul de parotidita în curs de dezvoltare prin practicareauneibuneigieneorale,consumul demulte lichide, spălatul frecventpe mâinişivaccinareapentru prevenire.

Diverse simptomede parotiditacunoscute pentru un pacient:

• glandele parotide umflate

• umflarea ganglionilor din apropierea maxilarului şi obrazului

• durerila nivelul fetei datedeumflarea glandelor parotide

• febră

• dureri de cap

• durere în gât

• umflareatamplelorsauamaxilarului (zona temporomandibulara)

dureri de cap

durere la masticatie

• umflarea scrotului

Simptomele care ar putea indica o afecţiune gravă

În unele cazuri, parotidita poate fi o afecţiune gravă, care ar trebui să fie imediat evaluataîntr-un cadru de urgenţă.Cereţi imediat asistenţă medicalăîn cazul în care aveţi oricare dintre aceste simptome grave:

• Dificultăţi de respiraţie

• Dificultate la înghiţire

• Febră mare (mai mult de38gradeCelsius)

 

Cauzeleoreionului

 

Infecţiabacteriană înparotiditasau oreionrezulta dintr-oacumulare şi creştere a bacteriilor în interiorul glandelor salivare.Printre cele mai comune cauze ale parotiditeieste obstructiade duct salivar sauoigiena oralasaraca. Medicamentelecare provoacă uscăciunea gurii, cum ar fi unele antihistaminice potcreşte riscul de parotidita,precum sitratamentelepentru cancer, cum ar fi terapia cu radiatii.

Glandele parotide se pot infecta cuaceeasibacteriecare provoacă tuberculoza "TBC".Tratamentulcosnta intr-o terapie cu antibioticeanti-tuberculoase.

Cauzelegeneraleinclud:

extindereaglandei parotide

• niveluriridicate de amilaze(plasma sau ser)

• in marea majoritate a cazurilor, factorii de risc sunt necunoscuti

• ocazional,medicamente precumiodurilesau guanetidina determinaumflarea tranzitorie a glandei

• boala autoimuna cauzeaza cele mai multe cazuri de parotidita cronică

• HIV poate provoca un tip de parotidita indolenta, care sugerează un proces autoimun

• Staphylococcus aureus (cel mai frecvent izolat)

streptococialfahemolitici

• Haemophilus

• Eikenella corrodens

• Prevotella

coci gram-pozitivstrict anaerobi.

epidemia de oreion

• sindromul Sjogren. Aceasta este o afectiune in care artrita este asociată cu o scădere în activitatea glandelor din organism, care produc saliva şi lacrimi.Unele persoane cu această condiţie sunt deranjatede o gură uscată şi extinderea intermitenta aglandei salivare.

• infectia bacteriana a glandei parotide

• blocareaconductei salivare

• actinomicoza-o infecţie a glandei parotide, care poate implicasipielea de deasupra.

 

Complicatii datorate oreionului

 

Aproape toţi copiii care suferă de oreionsevorrecupera complet, fără complicaţii,insauneori simptomele revin mai intensedupă aproximativ 2 săptămâni. Această condiţie poate provoca complicaţii incare virusul poate ataca alte organe. Acest lucru poate să apară mai ales daca infectia apare dupa pubertate.

Mai jos sunt complicaţii care pot apărea ca urmare a manipulăriinecorespunzatoaresau a lipsei unui tratament precoce:

1. Orhita :inflamatie a unuia sau a ambelor testicule. După recuperare, testicul afectat sepoatecontracta. Aceastaafectiune provoacafoarte rar daune permanentela nivelultesticulelor,care sa rezulte ininfertilitate.

2. Ovarita:inflamaţie a unuiasauaambelorovare.Apar dureri abdominale usoare si rareori cauzeaza sterilitate.

3. Encefalita sau meningita: inflamaţie a creierului sau a mucoasei de la nivelul creierului. Simptomele includ dureri de cap, rigiditatela nivelulgatului, somnolenţă, comă sau convulsii. 5-10% dintre suferinziexperimenteazameningita şi ceimai multidintreacestise vor recupera complet. 1 din 600depacienti care seconfruntacuencefalita sufera deleziunipermanenteale creierului sau nervilor, cum ar fi surditate sau paralizie a muschilor faciali.

4. Pancreatita: inflamaţie apancreasuluicarepoate avea loc la sfârşitul primei săptămâni. Pacienţii simtsenzatia degreaţă şi vărsături însoţite de dureri abdominale. Aceste simptome vor dispărea în decurs de 1 saptamana si pacientiisevor recupera complet.

5. Inflamarea rinichilor poate provoca urina groasaîn cantităţi semnificative

6. Inflamaţia articulaţiilor poate provoca dureri în una sau mai multe articulaţii

 

Tipuri de parotidita

 

Parotidita acută bacteriană-un răspuns inflamator acut la infecţii bacteriene, care cauzeaza eritem (roseata), durere, tumefiere si sensibilitate pe partea de obrazcu glanda, împreună cu apariţia de puroi de la deschiderea canalului de pe interiorul obrazului.Aceasta forma a fost anteriorfrecventă la pacienţii deshidrataţi şi debili, de multe ori în perioada postoperatorie, dar acum este mult mai frecvent observatadupă radioterapie sau la pacientii cu un sistem imunitar compromis.Tratamentul cuprinde corectarea lipsei de lichide (rehidratare), antibiotice şi ameliorarea durerii.

Parotiditacronică recurentă-se referă la episoade repetate de disconfort şi de umflare a glandei parotide de multe ori dupa masa. Aceasta este cauzata deunflux scazut de saliva de multe ori secundar,datoratfieblocariiconductei de o piatră sauîngustarii conductei.

Acestaforma de oreioneste tratataconservatorprinmasajulglandei,metode destimulare afluxuluide saliva,cade exemplusuculde lamaie, şi antibiotice dacă este necesar. Chirurgiapentru eliminareaglandeieste posibila,insabeneficiile sale trebuie să fie în balanţă cu riscul de deteriorare a nervului facial (care permite muschiilorde expresie facialasafuncţioneze).Afectarea nervului facial poate provoca paraliziepeo parte a fetei.

Parotiditavirala-afecteaza de obicei copiii de la 4panala 10 ani şi provoacă umflarea dureroasa aambelorglande parotide.

Parotidita recurentala copii - această condiţie este considerataa fi cauza de distensie sauumflareaconductelor (termenul medical este "ectazia"). Aceasta duce la aceleaşi simptome ca şi parotidita acuta bacteriana. Acesta este de obicei cauzata de bacterii numite streptococi şi tratate cu ajutorul penicilinei.

Tuberculoză- glandele parotide se pot infecta cu bacteria care provoacă tuberculoza sau "TBC".

 

Cum este diagnosticat oreionul?

 

Oreionul poate fi diagnosticatprintr-un test de sange sau de cultura. Diagnosticul se bazează de obicei pe umflareglandelor salivare în ambii obraji (glandele parotide). Diferite teste de laborator pot ajuta la diagnostic, dar sunt de obicei inutile.

Diagnosticul de oreion este, de obicei,suspectat pe baza manifestarilor clinice, în special, prezenţa de parotidita.

Virusul urlian poate fi izolat din probele clinice, inclusiv saliva, urina, si lichidul cefalorahidian. Dacă se încearcă izolarea virusului, modelul ar trebui să fie colectatîn primele 5 zile de boala.

Scopul acestor studii de laborator este de a exclude alte virusuri care pot da o prezentare clinicasimilara, precum şipentru aexclude boli foarte rare careseprezintă în mod similar (de exemplu, cancerul glandelor salivare, sindromul Sjogren, efectele secundare ale diureticelor tiazidice, etc)

 

Tratamentuloreionului

 

De obicei aceasta afectiune nu implica medicatie specifica si necesita odihna la pat timp de 10-14 zile, o dieta nutritiva, o buna hidratare si administrarea deantialgice si antipireticepentru simptomele deparotidita epidemica.

Tratamentul parotiditeicronice se bazează pe simptomele pacienţilorcareindica:

• Parotidita periodică, o condiţie neplăcută şi stresanta, estecontrolata conservatorîn cele mai multe cazuri, darocazionalnecesită o intervenţie chirurgicală, pentru apune capăt episoadelorfrecvente şi severe de infecţie. Decizia de interventie chirurgicala se bazează pe simptome subiective.

• Glanda umflata siinflamataface interventiachirurgicalamai dificilă, şi incidenţa prejudiciuluila nivelulntervului facial poate fi uşor mai mare decât pentru îndepărtarea de tumori benigne.

• Tratamentul standardconsta inparotidectomiesuperficiala, dar în cazul în care scanareaCTsau interventiachirurgicaladezvăluie implicarea semnificativă a lobului profund,aceaparte a glandei este disecata de sub nerv.

Chirurgia este dificilă şi costisitoare. Parotidectomiaeste încătratamentul cel mai acceptabil.

 

Remediu naturist pentru oreion cu produse Calivita

 

- Intarirea sistemului imunitar si rezistenta la bolile specifice sezonului rece pot fi obtinute prin suplimentarea cu Noni Lichid, un supliment natural pe baza de extract din fructul Noni care are un efect antibacterian puternic si ajuta la protectia impotriva infectiilor cu bacterii si virusuri.

-Provitamina A, obtinuta in organism prin sintetizarea beta carotenului obtinut din alimente sau suplimente nutritive ajuta la mentinerea functionarii normale a celulelor.BetaCaroteneajuta la îmbunătăţirea funcţiilor sistemului imunitar siprotejeaza celuleledin organismimpotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Oreion

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron1-0-1946 mlDetalii Produs
2. Beta Carotene73.64 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni
febra
frisoane
cefalee
tumefactia unilaterala sau bilaterala a glandei parotide
durere in timpul mestecarii sau la inghitire

0 recenzii pentru Oreion

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 3 + 0

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.