Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Oreion

Despre afectiune


Schema de tratament naturista recomandata pentru Oreion

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid 178.46 Ron 1-0-1 946 ml Detalii Produs
2. Beta Carotene 42.00 Ron 1-0-0 100 capsule gelatinoase = 23 g Detalii Produs
Total 220.46 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Parotidita sau oreionul este numele dat inflamaţiei şi infecţiei glandelor salivare, cunoscute ca glande parotide. Inflamaţia se manifesta prin umflarea tesuturilor care inconjoara glandele salivare, roşeaţă şi durere. Glandele salivare sunt responsabile pentru producerea de salivă în gură, care are o funcţie importantă pentru curăţarea cavitatii bucale. Inflamaţia glandelor salivare reduce capacitatea acestora de a funcţiona în mod corespunzător şi poate duce la o infecţie la nivelul gurii. Parotidita acuta supurativa este o infectie bacteriana foarte dureroasă a glandei. Umflarea fără durere şi fără infecţie constituie, de asemenea, o formă de parotidita, care poate fi acută sau cronică. Etiologia poate fi o infecţie pură, virala sau bacteriana, o inflamatie autoimuna, sau o combinaţie a acestora. Perioada de incubatie este de 10 si 25 de zile între infecţie şi apariţia simptomelor.

 

Simptomele de oreion

 

Semnele şi simptomele de oreion pot varia între indivizi. Unele persoane cu parotidita nu pot realiza că au o boală, în timp ce altele pot manifesta o umflare severă şi durere. Din fericire, parotidita pot fi tratata cu succes cu medicamente. Puteti reduce riscul de parotidita în curs de dezvoltare prin practicarea unei bune igiene orale, consumul de multe lichide, spălatul frecvent pe mâini şi vaccinarea pentru prevenire.

Diverse simptome de parotidita cunoscute pentru un pacient:

• glandele parotide umflate

• umflarea ganglionilor din apropierea maxilarului şi obrazului

• dureri la nivelul fetei date de umflarea glandelor parotide

• febră

• dureri de cap

• durere în gât

• umflarea tamplelor sau a maxilarului (zona temporomandibulara)

dureri de cap

durere la masticatie

• umflarea scrotului

Simptomele care ar putea indica o afecţiune gravă

În unele cazuri, parotidita poate fi o afecţiune gravă, care ar trebui să fie imediat evaluata într-un cadru de urgenţă. Cereţi imediat asistenţă medicalăîn cazul în care aveţi oricare dintre aceste simptome grave:

• Dificultăţi de respiraţie

• Dificultate la înghiţire

• Febră mare (mai mult de 38 grade Celsius)

 

Cauzele oreionului

 

Infecţia bacteriană în parotidita sau oreion rezulta dintr-o acumulare şi creştere a bacteriilor în interiorul glandelor salivare. Printre cele mai comune cauze ale parotiditei este obstructia de duct salivar sau o igiena orala saraca. Medicamentele care provoacă uscăciunea gurii, cum ar fi unele antihistaminice pot creşte riscul de parotidita, precum si tratamentele pentru cancer, cum ar fi terapia cu radiatii.

Glandele parotide se pot infecta cu aceeasi bacterie care provoacă tuberculoza "TBC". Tratamentul cosnta intr-o terapie cu antibiotice anti-tuberculoase.

Cauzele generale includ:

extinderea glandei parotide

• niveluri ridicate de amilaze(plasma sau ser)

• in marea majoritate a cazurilor, factorii de risc sunt necunoscuti

• ocazional, medicamente precum iodurile sau guanetidina determina umflarea tranzitorie a glandei

• boala autoimuna cauzeaza cele mai multe cazuri de parotidita cronică

• HIV poate provoca un tip de parotidita indolenta, care sugerează un proces autoimun

• Staphylococcus aureus (cel mai frecvent izolat)

streptococi alfahemolitici

• Haemophilus

• Eikenella corrodens

• Prevotella

coci gram-pozitiv strict anaerobi.

epidemia de oreion

• sindromul Sjogren. Aceasta este o afectiune in care artrita este asociată cu o scădere în activitatea glandelor din organism, care produc saliva şi lacrimi. Unele persoane cu această condiţie sunt deranjate de o gură uscată şi extinderea intermitenta a glandei salivare.

• infectia bacteriana a glandei parotide

• blocarea conductei salivare

• actinomicoza - o infecţie a glandei parotide, care poate implica si pielea de deasupra.

 

Complicatii datorate oreionului

 

Aproape toţi copiii care suferă de oreion se vor recupera complet, fără complicaţii, insa uneori simptomele revin mai intense după aproximativ 2 săptămâni. Această condiţie poate provoca complicaţii in care virusul poate ataca alte organe. Acest lucru poate să apară mai ales daca infectia apare dupa pubertate.

Mai jos sunt complicaţii care pot apărea ca urmare a manipulării necorespunzatoare sau a lipsei unui tratament precoce:

1. Orhita : inflamatie a unuia sau a ambelor testicule. După recuperare, testicul afectat se poate contracta. Aceasta afectiune provoaca foarte rar daune permanente la nivelul testiculelor, care sa rezulte in infertilitate.

2. Ovarita: inflamaţie a unuia sau a ambelor ovare. Apar dureri abdominale usoare si rareori cauzeaza sterilitate.

3. Encefalita sau meningita: inflamaţie a creierului sau a mucoasei de la nivelul creierului. Simptomele includ dureri de cap, rigiditate la nivelul gatului, somnolenţă, comă sau convulsii. 5-10% dintre suferinzi experimenteaza meningita şi cei mai multi dintre acesti se vor recupera complet. 1 din 600 de pacienti care se confrunta cu encefalita sufera de leziuni permanente ale creierului sau nervilor, cum ar fi surditate sau paralizie a muschilor faciali.

4. Pancreatita: inflamaţie a pancreasului care poate avea loc la sfârşitul primei săptămâni. Pacienţii simt senzatia de greaţă şi vărsături însoţite de dureri abdominale. Aceste simptome vor dispărea în decurs de 1 saptamana si pacientii se vor recupera complet.

5. Inflamarea rinichilor poate provoca urina groasa în cantităţi semnificative

6. Inflamaţia articulaţiilor poate provoca dureri în una sau mai multe articulaţii

 

Tipuri de parotidita

 

Parotidita acută bacteriană - un răspuns inflamator acut la infecţii bacteriene, care cauzeaza eritem (roseata), durere, tumefiere si sensibilitate pe partea de obraz cu glanda, împreună cu apariţia de puroi de la deschiderea canalului de pe interiorul obrazului. Aceasta forma a fost anterior frecventă la pacienţii deshidrataţi şi debili, de multe ori în perioada postoperatorie, dar acum este mult mai frecvent observata după radioterapie sau la pacientii cu un sistem imunitar compromis. Tratamentul cuprinde corectarea lipsei de lichide (rehidratare), antibiotice şi ameliorarea durerii.

Parotidita cronică recurentă - se referă la episoade repetate de disconfort şi de umflare a glandei parotide de multe ori dupa masa. Aceasta este cauzata de un flux scazut de saliva de multe ori secundar, datorat fie blocarii conductei de o piatră sau îngustarii conductei.

Acesta forma de oreion este tratata conservator prin masajul glandei, metode de stimulare a fluxului de saliva, ca de exemplu sucul de lamaie, şi antibiotice dacă este necesar. Chirurgia pentru eliminarea glandei este posibila, insa beneficiile sale trebuie să fie în balanţă cu riscul de deteriorare a nervului facial (care permite muschiilor de expresie faciala sa funcţioneze). Afectarea nervului facial poate provoca paralizie pe o parte a fetei.

Parotidita virala - afecteaza de obicei copiii de la 4 pana la 10 ani şi provoacă umflarea dureroasa a ambelor glande parotide.

Parotidita recurenta la copii - această condiţie este considerata a fi cauza de distensie sau umflare a conductelor (termenul medical este "ectazia"). Aceasta duce la aceleaşi simptome ca şi parotidita acuta bacteriana. Acesta este de obicei cauzata de bacterii numite streptococi şi tratate cu ajutorul penicilinei.

Tuberculoză - glandele parotide se pot infecta cu bacteria care provoacă tuberculoza sau "TBC".

 

Cum este diagnosticat oreionul?

 

Oreionul poate fi diagnosticat printr-un test de sange sau de cultura. Diagnosticul se bazează de obicei pe umflare glandelor salivare în ambii obraji (glandele parotide). Diferite teste de laborator pot ajuta la diagnostic, dar sunt de obicei inutile.

Diagnosticul de oreion este, de obicei, suspectat pe baza manifestarilor clinice, în special, prezenţa de parotidita.

Virusul urlian poate fi izolat din probele clinice, inclusiv saliva, urina, si lichidul cefalorahidian. Dacă se încearcă izolarea virusului, modelul ar trebui să fie colectat în primele 5 zile de boala.

Scopul acestor studii de laborator este de a exclude alte virusuri care pot da o prezentare clinica similara, precum şi pentru a exclude boli foarte rare care se prezintă în mod similar (de exemplu, cancerul glandelor salivare, sindromul Sjogren, efectele secundare ale diureticelor tiazidice, etc)

 

Tratamentul oreionului

 

De obicei aceasta afectiune nu implica medicatie specifica si necesita odihna la pat timp de 10-14 zile, o dieta nutritiva, o buna hidratare si administrarea de antialgice si antipiretice pentru simptomele de parotidita epidemica.

Tratamentul parotiditei cronice se bazează pe simptomele pacienţilor care indica:

• Parotidita periodică, o condiţie neplăcută şi stresanta, este controlata conservator în cele mai multe cazuri, dar ocazional necesită o intervenţie chirurgicală, pentru a pune capăt episoadelor frecvente şi severe de infecţie. Decizia de interventie chirurgicala se bazează pe simptome subiective.

• Glanda umflata si inflamata face interventia chirurgicala mai dificilă, şi incidenţa prejudiciului la nivelul ntervului facial poate fi uşor mai mare decât pentru îndepărtarea de tumori benigne.

• Tratamentul standard consta in parotidectomie superficiala, dar în cazul în care scanarea CT sau interventia chirurgicala dezvăluie implicarea semnificativă a lobului profund, acea parte a glandei este disecata de sub nerv.

Chirurgia este dificilă şi costisitoare. Parotidectomia este încă tratamentul cel mai acceptabil.

 

Remediu naturist pentru oreion cu produse Calivita

 

- Intarirea sistemului imunitar si rezistenta la bolile specifice sezonului rece pot fi obtinute prin suplimentarea cu Noni Lichid, un supliment natural pe baza de extract din fructul Noni care are un efect antibacterian puternic si ajuta la protectia impotriva infectiilor cu bacterii si virusuri.

- Provitamina A, obtinuta in organism prin sintetizarea beta carotenului obtinut din alimente sau suplimente nutritive ajuta la mentinerea functionarii normale a celulelor. Beta Carotene ajuta la îmbunătăţirea funcţiilor sistemului imunitar si protejeaza celulele din organism impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Oreion - Simptome

Simptomele pentru Oreion difera. Printre simptome, se numara cele enumerate mai jos

SimptomMentiuni
febra
frisoane
cefalee
tumefactia unilaterala sau bilaterala a glandei parotide
durere in timpul mestecarii sau la inghitire

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 10 + 10
Toate campurile sunt obligatorii.