Scabie (raie)

Descriere Remediu Naturist

Scabia este o boală de piele care produce mâncărime, extrem de contagioasa, cauzata de o infestare cu acarianul Sarcoptes scabiei. Acarienii scabiei sunt imobili la temperaturi sub 20 ° C, deși pot supravietui pentru perioade lungi de timp la aceste temperaturi.

 

Infestarea cu scabie apare în întreaga lume și este foarte frecventa. S-a estimat că la nivel mondial aproximativ 300 de milioane de cazuri au loc in fiecare an. Scabia omului a fost raportată de peste 2.500 de ani. Poate sa apară în epidemii în casele de ingrijire medicala, spitale, precum și in alte instituții. Se observa frecvent la populația fără adăpost, dar apare episodic si la alte populatii din toate grupurile socio-economice.

 

Cum puteți obține scabie?

 

Contactul direct cu pielea este modul de transmitere. Acarienii scabiei sunt foarte sensibili la mediul lor. Ei pot trăi pe un organism gazdă doar 24-36 de ore în cele mai multe condiții. Este greu, dacă nu imposibil, ca scabia sa se transmita prin agitarea mâinilor, agățatul hainei  lângă cea a cuiva care are scabie, sau chiar folosirea unei lenjerii de pat, care au avut acarieni pe ea cu o noapte înainte. Contact sexual fizic poate transmite, dr asemenea, boala. De fapt, contactul sexual este cea mai comuna forma de transmitere în rândul tinerilor oameni activi sexual.

 

Cu toate acestea, alte forme de contact fizic, cum ar fi mamele îmbrățișându-si copiii, sunt suficiente pentru a răspândi acarienii. De-a lungul timpului, prietenii apropiati si rudele pot contracta scabia în acest mod, de asemenea. Instituțiile de învățământ de obicei nu oferă un nivel de contact prelungit cu caracter personal necesar pentru transmiterea de acarieni.

 

Care sunt simptomele și semnele scabiei?

 

Scabia produce o erupție pe piele compusa din mici umflaturi rosii si vezicule și afectează anumite zone ale corpului. Scabia poate implica pielea dintre degete, încheieturi și spatele coatelor, genunchilor, în jurul taliei și ombilicului, faldurile axilare, zonele din jurul mameloanelor, părțile laterale și din spate de la picioare, zona genitala și fesele. Umflaturile (medical numite papule) pot conține cruste de sânge. Este util sa stiti ca nu fiecare denivelare este un acarian. În cele mai multe cazuri de scabie care afectează adulti sanatosi, nu există mai mult de 10-15 acarieni vii, chiar dacă există sute de leziuni pe piele.

 

Erupțiile cutanate cauzate scabie sunt adesea evidente pe cap, fata, gat, palme, tălpi și picioare la sugari si copii foarte mici, dar de obicei nu la adulți și copii mai mari.

 

Este important să rețineți că simptomele ar putea să nu apară până la două luni după ce ati fost infestati cu acarianul scabiei. Chiar daca simptomele nu apar, persoana infestata este încă în măsură să răspândească scabia în acest timp. Atunci cand simptomele se dezvolta, mâncărimea este cel mai frecvent simptom de scabie. Mâncărimea de scabie este insidioas ași neobosita și, adesea, se agravează pe o perioadă de săptămâni. Este de obicei mai rea pe timp de noapte. In primele săptămâni, mancarimea este subtila, iar apoi, treptat, devine mai intensă, până când, după o lună sau două, somnul devine aproape imposibil.

 

Scarpinatul – un act compulsiv

 

Scarpinatul este un tip de tulburare obsesiv-compulsiva, în care persoana va freca în mod constant crustele formate după orice traumatism sau rănire. Poate efectua această acțiune cu bună știință sau în necunoștință. Scarpinatul crustelor este adesea un semn important al bolii de bază și, prin urmare, nu ar trebui să fie neglijat. Acestea sunt în majoritate legate de tulburarile de anxietate și ar trebui să fie tratate la momentul potrivit. Există multe moduri de tratament disponibile în zilele noastre, care vă vor ajuta în controlul bolii în mod eficient. Chiar dacă condiția este dureroasa, multi oameni considera ca este reconfortant și relaxant. Ei încearcă să-și exprime emoțiile printr-o scarpinare compulsiva.

 

Vindecarea mai rapidă a scabiei

 

Vindecand crustele mai rapid putem ajuta la reducerea stresului si durerii asociate eruptiile cutanate. Există mai multe metode simple care pot fi aplicate pentru a încuraja vindecarea rapida a crustelor și pentru a ajuta la prevenirea cicatricilor.

 

• Nu atingeți crusta, dacă este posibil. Lasati-o să se vindece natural. Eliminarea sau scarpinarea crustei va va inrautati conditia. Scarpinare crustelor crește, de asemenea, șansa de infectare, care poate lasa o cicatrice.

 

• Păstrați crustele hidratate. Crustele se vindeca mai bine atunci când sunt ținute umede (nu ude) cu anumite loțiuni sau creme. Hidratarea de zi cu zi va încuraja vindecarea mai rapidă. Mierea este buna, deoarece hidrateaza si în același timp privează de orice bacterie care poate sa prospere.

 

• Păstrați-va zona afectata curata. Crustele cu o buna igiena se vindeca mult mai repede si au un risc redus de a dezvolta o infectie, comparativ cu cele care sunt atinse cu mâna, care nu sunt atât de curate.

 

• Aplicati gel de Aloe Verape cruste. Aloe Vera ofera relaxare pielii si va ajuta la calmarea durerii și mâncărimii în timp ce crusta se va vindeca.

 

• Aplicati ulei sau crema de arbore de ceai peste cruste. Ca și Aloe vera, uleiul de arbore de ceai este liniștitor pentru piele și, de asemenea, elimina orice bacterii si germeni.

 

• Crustele trebuie să fie spălate de două ori pe zi. Crustele din zone ale corpului care au tendința de a colecta murdărie și microbi ar trebui să fie spălate în mod regulat.

 

Tratamentul naturist al leziunilor pielii implică prevenirea infecției. Menținerea igienei locale este una dintre cele mai bune metode de a preveni infectioa și de a garanta o vindecare rapida.

 

În cazul în careleziunile devin infectate este mai bine să se consulte un medic cât mai curând posibil pentru a verifica dacă există o cauza principala a acestei infecții. Evitați ciupitul, scarpinatul, sau atingerea zonei afectate, deoarece aceaste practici pot întârzia vindecarea și pot cauza mai multe probleme. În cazul în care crustele nu afișeaza nici un semn de vindecare, atunci, din nou, este recomandat să cautati ajutor medical. Amintiți-vă ca cel mai bun sfat cu privire la modul de a trata leziunile pielii, indiferent de senzatiile pe care le creeaza, ar fi să evitați atingerea lor. Urmati o rutina simpla de mentinere a igienei locale de zi cu zi.

 

Care sunt posibilele complicatii ale scabiei?

 

Mâncărimea intensă de scabie duce la prelungirea conditie și adesea lazgârierea intensa a pielii. Atunci când pielea este rupta sau rănita din cauza zgarieturilor, infectiile bacteriene secundare ale pielii se pot dezvolta datorita bacteriile prezente pe piele, cum ar fi Staphylococcus aureus sau streptococii beta-hemolitici.

 

Ce este scabia norvegiană?

 

Scabia norvegiana este o forma severa de scabie descrisa pentru prima data în Norvegia. Acest tip de scabie aproape întotdeauna afectează persoanele cu un sistem imunitar compromis și se observă cel mai frecvent la persoanele în vârstă, la cei care sunt handicapați fizic și mental, și la pacienții cu SIDA, limfom, sau alte condiții care reduc eficiența răspunsului imun. Datorită funcției slabe a sistemului imunitar, un individ poate deveni infestat cu sute de mii de acarieni. Leziunile de această formă distinctă de scabie sunt extinse și se pot răspândi pe tot corpul. Coatele, genunchii, scalpul, palmele si tălpile de la picioare sunt cel mai frecvente zone de implicare. Unghiile pot fi îngroșate și decolorate. Interesant, mâncărimea poate fi minima sau absenta în această formă de scabie.

 

Un pericol deosebital scabiei este faptul că aceste leziuni predispun adesea la dezvoltarea unor infectii secundare, cu bacterii precum stafilococul sau streptococul.

 

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in scabie

 

-Beta Carotene este un nutrient necesar pielii si intregului organism, datorita functiile sale puternic antioxidante si de sustienre a sitemului imunitar.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Scabie (raie)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Beta Carotene62.35 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Scabie (raie)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 6

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.