Vedere (tulburari)

Descriere Remediu Naturist

Ochii sunt cele mai importante şi cele mai utilizateorganealecorpuluinostru, deoareceii folosim în orice mod posibil :pentru a vedea lucrurile,pentru a citi,a lucraşi chiarpentru a comunica.Problemele de vedere sunt strâns legate depresiunea pecareo punemasupra ochilor sau muschiloroculari.Există mai multe tipuri de probleme oculare si tulburari vizuale.Acestea includ vedere înceţoşată, halouri, pete oarbe, corpi străinişi alte simptome. Vedere înceţoşată este pierderea claritatiivederii şi incapacitatea de a vedea detalii mici. Unghiurile moarte (scotoamele) sunt"găuri"intunecate în acelaşi câmp vizual, în care nimic nu poate fi văzut.

 

Cauzesi simptome

 

Tulburările si problemelede vedere pot fi cauzate de diferitecondiţii. Unele includ:

 

Prezbiopia - dificultate de focalizare pe obiecte careseaflaaproape. De multe oritulburareadevine vizibiladela începutulpanala mijlocul anilor 40.

 

Cataractaopacifierea cristaluluiochiului, determinând vedere slaba pe timp denoapte, halouri în jurul luminisi sensibilitate la luminaputernica.In cele din urma este afectata si vederea pe timpul zilei. Este comuna persoanelor in varsta.

 

Glaucomul- creşterea presiunii în ochi, cauzandovederede noapte săraca, pete oarbeşi pierderea vederii.Glaucomul este o cauza majora de orbire si poate aparea treptatsau brusc -aparitiabruscaeste o urgenţă medicală.

 

Retinopatia diabetica - aceasta complicatie a diabetului zaharat poate ducela sangerari la nivelul retinei -oalta cauza frecventa de orbire.

 

Degenerescenta maculara - pierderea vederii centrale, vedere înceţoşată (mai ales în timpullecturii), vederedistorsionată (cum ar fi vederea delinii ondulate) si aparitia deculoristerse.Este cea mai comuna cauza de orbire la persoanele de peste 60 de ani.

 

• Infecţii oculare, inflamaţie, sau rănire.

 

Flocoanele- particule micicare se deplaseaza in campul vizual. Deşi de multe orisunt de duratascurtă şi inofensive,acesteapot fi un semn de dezlipire de retina.

 

Orbire pe timp de noapte

 

Dezlipirea de retina - simptomeleinclud flocoane, flash-uri de lumină în câmpul vizual, sau senzaţiade o nuanta sau perdeacare atarnape o parte a câmpului vizual.

 

Nevrita optica - inflamatie a nervului optic de la infectie sau scleroza multipla. Potapareadurerila deplasarea sau atingerea ochiuluiprin intermediul pleoapei.

 

• Accident vascular cerebral(AVC)sauaccident ischemic tranzitor(AIT).

 

• Tumori cerebrale.

 

• Sângerare în ochi.

 

• Arterita temporală - inflamatie a unei artere din creier, care furnizează sânge la nivelul nervului optic.

 

• Dureri de cap, migrene - spoturilede lumina, halourile, sau modelelezig-zag sunt simptome comune care aparînainte de începereadurerilorde cap.

 

Alte cauze posibile ale problemelor de vedere includ oboseala, supraexpunereala aer liber (extompareatemporaraşi reversibilaavederii), şiunelemedicamente.

 

Medicamente care pot afecta vederea includantihistaminicele, anticolinergicele,digitalicele(temporar), unelemedicamente pentrutensiunearteriala crescuta (guanetidina, rezerpinaşi diuretice tiazidice), indometacin, fenotiazine (cum ar fi Compazinepentrugreaţă, Thorazin si Stelazine pentru schizofrenie), medicamente pentru malarie , etambutol (pentru tuberculoză), şi multe altele.

 

Vitamine si minerale pentru imbunatatirea vederii

 

Studiile clinice au demonstrat că vitaminelesi alti nutrientipotreduce pierderea vederii asociatacu imbatranirea.Acestea pot fideosebit de utileîn prevenirea cataractei, degenerescenteimaculareşiaaltorboli care afectează ochii sau vederea.Urmatoare substante nutritivesuntesenţiale pentruovizibilitate optimă şipetntru sănătatea ochilor in general :

 

• Vitamina A promovează o vedere buna, mai ales în condiţii de lumină redusă.

 

• Vitamina C a fost legată de prevenirea cataractei - un studiu a arătat că un  aport suplimentar de300-600de vitamina C reduceriscul de cataracta cu 70%,întârzie degenerescenta macularaşi reduce efectulde presiuneocularala pacientii cu glaucom.

 

• Vitamina E este un antioxidant care protejeaza tesuturileimpotrivadaunelorcauzate deanumitesubstante instabile numite radicali liberi. Radicalii liberi pot afecta celulele, ţesuturileşi organele.

 

• Zincul– ochii conţin,de fapt, cea mai mare concentraţiede zinc dinintregcorpul.

 

• Cupru este unul dintre ceimai importanti antioxidanti dinsânge , ajuta la mentinereasanatatiimembranelor celulare şilasprijinirea celulelorrosii din sangein producerea dehemoglobina.

 

• Seleniul ajutaorganismulsa absoarbavitamina E.

 

• Cromul- organismul nu producecromin modnatural, aşa căaceast nutrienttrebuie să fi obţinut prin dieta.

 

• Acidul alfa-lipoic este, de asemenea, un antioxidant, o substanta care neutralizeaza substantelechimicepotential daunatoare numite radicali liberi.

 

• Glutationul-numeroase studiiau asociat glutationulcu prevenirea cataractei, glaucomului, bolilorretiniene,şi orbiriidin cauzadiabetului zaharat.

 

• Luteina- studiilede cercetare arată că luteina poateservidreptochelari de soare "interni", ajutândlablocarealuminii albastrevizibile, cauza majora deleziunefotica(indusade lumina).

 

• N-acetil cisteina este rapid metabolizata in glutationintracelular. Glutationul actioneaza ca un antioxidant puternic în organism.

 

• Quercetinaîmbunătăţeşte vedereaşi faceprivireamai uşoară şi mai plăcută.

 

• Rutina are puternice proprietati antioxidantesiproprietateade achelataioni metalici, cum ar ficei defier, reducând astfel reacţia Fenton (productia deradicali de oxigen daunatori). Rutină, de asemenea, pare să stabilizeze vitamina C.

 

• Taurinahranestesi protejeaza cristalinul şi retina. Deficienţede vitamine si stresul potreduce nivelurile de taurina.

 

• Zeaxantina, casiluteina,esteun antioxidantcarotenoidcareprotejeaza vasele de sange care alimenteaza regiunea maculară. Zeaxantina şi luteina suntsingurelecarotenoidealeretinei.

 

• Magneziul ajuta la imbunatatirea circulatiei inochi şi este vitalpentrusanatatearetinei.

 

• Acizi grasi Omega-3 s-au aratat beneficii în anumite probleme de vedere legate de vârstă. Uleiulde seminte de in si uleiul de peşte conţin acizi grasi omega-3.

 

• Bioflavonoideleaunumeroase beneficiiasupra sanatatii, incluziv asupra vederii.

 

• Ginkgo Bilobacontine biflavonoide careajuta la stoparea sau diminuarea unor probleme retiniene.Deteriorarea retinei are un număr de cauze posibile, inclusiv diabetul zaharat si degenerescenta maculara.

 

Tratament, prevenire şi căi de atac

 

Problemele de vedere sunt în mare parte ignorate în etapele preliminare de către majoritatea oamenilor.In general, oamenii trec peste sfaturile medicale pana in momentulîncare problemele lor de vedere incep sainterferezecu viaţa de zi cu zi.Pot existamai multe cauze care duc la probleme devedere. În mod similar, există mai multe opţiuni de tratament disponibile pentru a trata problemele specificealeochilor.

 

Tratamentul problemelor de vedere este decisde către medic. Metodade tratament este aleasain functie de problema de vedere.De exempluin caz de cataracta estenevoie deo interventie chirurgicala, in timp cepentrutulburărilede vedere induse de migreneestenevoie de odihnă şi tratament pentru migrena.Succesuloricaruitratament depinde în mare măsură de tipul de problemă şi gradul de severitate a afecţiunii.Cu cat mai devreme se cere ajutor medical,cu atatmai bunevor firezultateletratamentului.

 

Remedii naturiste pentru probleme de vedere

 

• Vitamina A.Pentru îmbunătăţirea vederii, vitamina A este ceamai importanta. Sursele principale de vitamina A sunt crema de lapte, rosiile, spanaculcrud, gulia, branza, untul, salata verde, boabelede soia, morcovii, varza, lapteleproaspăt, mazăreaverde, portocalelesi curmalele.

 

• Triphalaeste un preparat ayurvedicfaimos,foarte eficient în tratarea miopiei.Acest preparat poatefi luat direct cu apa sau pate fifolosit pentru a spala ochii de două ori pe zi.

 

Lemnul dulce este, de asemenea, considerato cale de atac eficientăin combatereaproblemelor de vedere.Funcţionează binedacă se ia stomacul gol.Se poate lua combinat cu miere sau cu unt si lapte.

 

• Cicoareaeste o planta foarte valoroasa,bogatain vitamina A. Aceasta estemai eficientaatunci cândesteamestecatacu 200 ml de suc de morcov, 75 ml de suc de patrunjel, 150 ml de suc de telina.

 

Dieta pentru problemede vedere

 

Persoanele cu defecte devedere trebuie să consumecantitati mari de alimentenaturale şi nefierte. Urmatoarea lista contine cele mai importante  alimente necesare pentru mentinerea vederii :

 

• fructe proaspete - struguri, mere, portocale, prune, cireşe, vişine şi piersici

• legume verzi - varza, salata verde, spanac şi napi

• legume rădăcinoase - morcovi, sfeclă roşie, cartofi, ceapă şi napi

• fructe uscate

• nuci

• produse lactate

 

Tratament naturist pentru probleme de vedere cu produse Calivita

 

- Extractul de afine bogat inantioxidanti, vitamineleA si C, luteinasi zeaxantina din compozitia suplimentului natural Lutein Plus ajuta la prevenirea unui numărmaredeboli oculare, printre care cataracta, ceata nocturna si degenerescenta maculara.De asemenea, Lutein Plusprotejeaza capilarele impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi si mentine un nivel optim de colagen la nivelul ochiului.

 

- Cel maiimportant element nutritional pentru sanatatea ochiloreste beta-carotenul, careodata ajuns inorganism se transforma in vitamina A.Beta Carotene este un supliment nutritional care asigura organismului catitatea optima de vitamina A, mentinand astfel sanatatea ochilor si a pielii.

 

- Extractul de Gingko Biloba impreuna cu  beta- carotenul, vitamina C, E si seleniul din compozitia Protect 4Life reduc migrenele, normalizeaza tensiunea si au efecte benefice multiple asupra vederii.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Vedere (tulburari)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Lutein Plus134.37 Ron1-1-060 capsDetalii Produs
2. Beta Carotene62.35 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
3. Protect 4Life41.87 Ron1-1-090 tablete = 59 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Vedere (tulburari)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 4 + 7

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.