Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Urticarie

Schema de tratament naturista recomandata pentru Urticarie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Noni Caps 126.21 Ron 1-0-1 90 capsule = 45 g Detalii Produs
2. Beta Carotene 42.00 Ron 1-1-0 100 capsule gelatinoase = 23 g Detalii Produs
Total 168.21 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Urticaria este o tulburare foarte frecventă care se caracterizează prin formarea de pete sau prin inrosirea pielii. Urticarie este de altfel cunoscuta ca erupție cutanata de urzică, deoarece apare sub de intepaturi de urzica. Etapă ulterioară a acestei tulburări duce la umflare, în cazul în care petele deja au aparut. Cu ajutorul unui tratament corect, umflaturile dispar.

 

Urticaria apare atunci când un declanşator produce eliberarea in piele a unei proteine numita histamina. Histamina provoaca roseata, umflare şi mâncărime. Când urticaria durează mai puţin de şase săptămâni, aceasta este descrisa ca fiind acuta. Dacă aceasta apare zilnic, aproape zilnic, sau de mai multe ori pe zi, timp de sase saptamani, se numeste urticarie cronica. Cauzele pentru aparitia urticariei acute sunt diferite de cele ale urticariei cronice.

 

Urticarie acuta este o condiţie comună, şi afectează unul din cinci oameni la un moment dat in viata lor. Este mult mai probabil ca aceasta să afecteze copii.

 

Care sunt simptomele de urticarie?

 

• Erupţie cutanată de urzica, care de obicei apare sub forma de mancarime pe piele.

• După câteva minute se dezvolta mici umflaturi rosii de dimensiuni diferite.

• Erupţia cutanată de obicei dureaza aproximativ doua-trei ore şi poate apoi să dispară doar pentru a reveni într-un loc diferit.

 

Simptomele de urticarie sunt de obicei de scurtă durată şi sub forma uşoară. Ele pot fi controlate cu antihistaminice sau, în cazul în care acestea nu funcţionează, cu comprimate de corticosteroizi.

 

Urticaria poate fi unul dintre primele simptome ale unei reacţii alergice severe cunoscuta sub numele de anafilaxie. Anafilaxia poate provoca dificultăţi de respiraţie, sentimentul de leşin, şi, uneori, pierderea de constiinta. Aceasta este o condiţie care pune viata în pericol şi necesită tratament de urgenţă.

 

Care sunt cauzele urticariei?

 

În aproximativ 90 % din cazuri nu exista nicio cauza aparenta. Cu toate acestea, uneori este posibil să se identifice cauza aparitiei urticariei. Cel mai frecvent pare a fi datorata unei reacţii alergice.

 

Oricare din următorii factori pot declanşa simptome:

 

• un anumit tip de alimente care provoaca o alergie. Ouă, nuci, căpşuni şi fructe de mare sunt câteva dintre vinovaţii comuni.

• contactul cu polen sau spori fungici

• medicamente, cel mai frecvent anti-inflamatoarele non-steroidiene, antibioticele şi inhibitori ai ECA

• muscaturile de insecte

• infecţii, care pot fi cauzate de virusi, paraziti sau bacterii

• contactul cu plante, cum ar fi urzici

• contactul cu animale sau creaturi, cum ar fi meduzele

• stimuli fizici, cum ar fi senzaţia de frig sau cald, soare, apă, transpiraţie sau presiune

• substanţe, cum ar fi parfumuri, conservanti, coloranti, nichel sau gudron.

 

În timpul unei reacţii alergice, o substanta chimica numita histamina este eliberată de celulele din piele. Histamina face ca vasele de sange sa se dilate si sa devina mai permeabile, astfel ca lichidul se scurge în piele.

 

Erupţiile cutanate în sine sunt cauze de acumularea locala a unei cantitati excesive de lichid in piele (edem). În cazurile severe, aceasta reactie poate fi urmată de umflarea în alte părţi ale corpului. În cazul în care umflarea apare în jurul ochilor, buzelor, limbii, laringelui, mâinilor sau a organelor genitale , fenomenul se numeşte edem angioneurotic.

 

În aproximativ jumătate din cazurile acute de urticarie, nu poate fi identificata nicio cauza. În cele mai multe cazuri de urticarie cronica, cauza nu este identificata. Spre deosebire de urticaria acuta, in urticaria cronica factorii externi nu sunt responsabili. Urticaria cronica poate fi legat de alte boli, inclusiv probleme autoimune (în cazul în care sistemul imunitar atacă propriile ţesuturi).

 

Urticaria poate fi cauzata de stres?

 

Se poate spune de multe oriurticaria este cauzata de stresul emotional, sau că, cel puţin acesta este o posibilă explicaţie, cand alta cauza nu este identificata. La fel se crede si in cazul mai multor boli fizice pentru care nu se cunoate cauza. Stresul o mare parte din viaţă. Cu totii avem de-a face cu evenimente stresante, şi destul de multi dintre noi suntem grav afectati de stres, care ne poate face rău într-o varietate de moduri. Putem, de exemplu sa avem dificultăţi de somn, sa suferim de depresie sau de anxietate, sau sa avem simptome intestinale, care se referă, în timp, la severitatea stresului. Multe persoane care au boli fizice, cum ar fi astmul sau urticaria afirma că simptomele lor se agravează atunci când sunt stresaţi.

 

Diferenţa dintre urticaria acuta si cea cronica

 

Urticaria este diferenţiată în funcţie de cauza erupţiilor cutanate , de manifestare si perioada de timp in care isi face aparitia.

 

Urticaria acuta. În cazurile de urticarie acuta, atacul începe în termen de o oră de la expunerea la alergen, asa ca de multe ori este posibil sa identificam ce a cauzat-o. Simptomele vor apărea de fiecare dată când individul este expus la alergeni specifici. Majoritatea cazurilor acute dureaza doar 24 pana la 48 de ore şi, desigur, nu mai mult de 6 săptămâni.

De obicei nu este nevoie sa se consulte un medic pentru cazurile acute de urticarie. Pacientul este capabil sa determine cauza erupţiilor cutanate şi sa urmeze un tratament la domiciliu. Copiii şi adulţii tineri sunt în special predispusi la atacuri repetate de urticarie. Urticaria acuta poate fi împărţită în erupţii cutanate alergice şi non-alergice(fizice). Ambele tipuri prezintă reacţii imunologice.

 

Urticaria cronică. Cazurile cronice sunt, prin definiţie, mult mai dificil de tratat si de multe ori au nevoie de tratament pe termen lung.

In urticarie cronică (atunci cand eruptia dureaza mai mult de şase săptămâni), este recomandabil sa se consulte medicul pentru mai multe sfaturi - şi, dacă este cazul, pentru a primi o trimitere la un dermatolog.

Din fericire, aceasta forma cronica este mai puţin frecventă. În aproximativ 90 % din cazuri, cauza aparitie simptomelor nu poate fi detectata. Acest tip de urticarie este numita urticarie idiopatică. În alte 10 % din cazuri, substanţe (cum ar fi nichelul sau parfumul) pot cauza alergii.

În cazuri extrem de rare, urticaria poate fi legata de o stare medicala mai grava care sta la baza. Urticaria cronica poate fi tratata, şi în aproximativ jumătate din toate cazurile, erupţia dispare de la sine în termen de şase luni. Dar, uneori, boala poate fi rezistenta la tratament si poate persista ani de zile.

 

Diferite tipuri de urticarie

 

Urticaria la cald - caldura poate provoca urticarie, sau poate inrautati una deja existenta.

• Urticaria la rece – ca si caldura, si frigul poate cauza urticarie sau o poate inrautati pe cea existenta.

Urticaria la presiune - există cel puţin două tipuri complet diferite de urticarie cauzata de o presiune asupra pielii.

• Urticaria colinergica - eliberarea unei substante in organism, numita acetilcolina, care se gaseste in celulele nervoase.

Urticaria solara - lumina soarelui poate provoca urticarie. Urticaria cauzata doar de lumina directa a soarelui este o conditie destul de rara.

Urticaria cauzata de apă.

• Urticaria vasculită sau vasculită urticariana

Urticaria de contact - alergie la anumite materiale sau substante care ating pielea.

Urticaria cauzata de aspirina, coloranti şi conservanţi alimentari, şi salicilaţi.

Edemul angioneurotic ereditar - aceasta este o afectiune mostenita, care poate provoca urticarie şi umflături în jurul ochilor, gurii si mainilor. In acest caz este nevoie de tratament prescris de un specialist.

 

Ce medicamente pot fi utilizate in urticarie?

 

Antihistaminicele sunt de medicamente grupul cel mai frecvent utilizate pentru urticarie. Acestea reduc mâncărimea, reduc urticaria de la o forma severa la una uşoară şi fac ca erupţiile cutanate sa dispara. Pot fi administrate sub formă de comprimate sau injecţii.

 

Antihistaminicele care provoca somnolenţă sunt utile pe timp de noapte, dacă exista probleme cu somnul.

 

În cazuri rare, poate fi necesar un tratament cu medicamente anti-alergie prescris de catre un specialist. Tratamentul edemului angioneurotic ereditar trebuie să fie efectuate de către un specialist. Steroizii sunt de obicei folositi pentru a trata această condiţie.

 

Remediu naturist pentru urticarie cu produse Calivita

 

- Noni Caps este benefic in tratamentul astmului si alergiilor deoarece intareste sistemul imunitar. Previne numeroase boli datorate stresului si unui sistem imunitar slabit.

 

- Beta Carotene este o sursa naturala de vitamina A care are rol de intarire a sistemului imunitar si de mentinere a sanatatii pielii.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 8 + 3
Toate campurile sunt obligatorii.