Urticarie

Descriere Remediu Naturist

Urticaria esteotulburarefoarte frecventăcare se caracterizează prin formarea de pete sauprininrosireapielii. Urticarie este de altfel cunoscutacaerupțiecutanatade urzică,deoarece apare sub deintepaturide urzica. Etapă ulterioară a acestei tulburări duce la umflare,în cazul în carepeteledejaau aparut. Cu ajutorulunui tratament corect, umflaturiledispar.

 

Urticariaapareatunci când un declanşator produceeliberareain piele a uneiproteinenumita histamina.Histamina provoaca roseata, umflare şi mâncărime.Când urticariadurează mai puţin de şase săptămâni,aceastaeste descrisacafiindacuta.Dacă aceasta aparezilnic, aproape zilnic, sau de mai multe ori pe zi, timp de sase saptamani, se numeste urticarie cronica. Cauzele pentruaparitiaurticarieiacute sunt diferite de cele ale urticariei cronice.

 

Urticarie acuta este o condiţie comună, şi afectează unul din cinci oameni la un moment dat in viata lor. Este mult mai probabilca aceastasă afecteze copii.

 

Care sunt simptomelede urticarie?

 

• Erupţie cutanată de urzica,care de obicei apare sub forma de mancarimepe piele.

• După câteva minutesedezvoltamici umflaturirosiide dimensiuni diferite.

• Erupţia cutanată de obiceidureaza aproximativ doua-trei ore şi poate apoi să dispară doar pentru a reveni într-un loc diferit.

 

Simptomele de urticarie sunt de obicei de scurtă durată şisub formauşoară. Ele pot fi controlate cu antihistaminice sau, în cazul în care acestea nu funcţionează,cu comprimate de corticosteroizi.

 

Urticariapoate fi unul dintre primele simptome ale unei reacţii alergice severe cunoscutasub numele de anafilaxie. Anafilaxia poate provoca dificultăţi de respiraţie,sentimentul deleşin, şi, uneori,pierdereade constiinta. Aceasta este o condiţiecare puneviataîn pericol şi necesită tratament de urgenţă.

 

Care sunt cauzele urticariei?

 

În aproximativ 90% din cazuri nu exista nicio cauza aparenta. Cu toate acestea,uneorieste posibil să se identifice cauzaaparitieiurticariei.Celmai frecvent pare a fidatorataunei reacţii alergice.

 

Oricare din următorii factoripot declanşa simptome:

 

• un anumit tip de alimente care provoaca o alergie. Ouă, nuci, căpşuni şi fructe de mare sunt câteva dintre vinovaţiicomuni.

• contactul cu polen sausporifungici

• medicamente, cel mai frecvent anti-inflamatoarelenon-steroidiene, antibioticeleşi inhibitori ai ECA

• muscaturilede insecte

• infecţii, care pot fi cauzate de virusi, paraziti sau bacterii

• contactul cu plante, cum ar fi urzici

• contactul cu animale saucreaturi, cum ar fi meduzele

• stimuli fizici, cum ar fi senzaţiade frig sau cald, soare, apă, transpiraţie sau presiune

• substanţe, cum ar fi parfumuri, conservanti, coloranti, nichel sau gudron.

 

În timpuluneireacţiialergice, o substanta chimica numita histamina este eliberată de celulele din piele. Histamina face ca vasele de sangesase dilatesisadevinamai permeabile,astfel ca lichidul se scurge în piele.

 

Erupţiilecutanate în sinesunt cauze de acumularea locala a unei cantitati excesive de lichid in piele(edem). În cazurile severe, aceastareactiepoate fi urmată de umflarea în alte părţi ale corpului.În cazul în care umflarea apare în jurul ochilor, buzelor, limbii, laringelui, mâinilor sau a organelor genitale,fenomenulse numeşte edem angioneurotic.

 

În aproximativ jumătate din cazurile acutede urticarie, nu poate fi identificata nicio cauza. În cele mai multe cazuri de urticarie cronica, cauza nu este identificata. Spre deosebire de urticariaacuta,in urticaria cronicafactoriiexterninu sunt responsabili. Urticariacronica poate fi legat de alte boli, inclusiv probleme autoimune (în cazul în care sistemul imunitar atacă propriile ţesuturi).

 

Urticaria poatefi cauzata de stres?

 

Se poate spune de multe oriurticariaeste cauzata de stresulemotional, sau că,cel puţin acesta este o posibilă explicaţie, cand alta cauza nu este identificata.La fel se crede si in cazulmai multorboli fizice pentru carenu secunoatecauza. Stresul omareparte din viaţă.Cu totiiavem de-a face cuevenimente stresante, şi destul demulti dintre noisuntem gravafectatide stres, care nepoateface rău într-o varietate de moduri. Putem, de exemplu sa avemdificultăţi de somn,sa suferimde depresie sau de anxietate, sausa avemsimptome intestinale, care se referă, în timp, la severitatea stresului. Multe persoane care au boli fizice, cum ar fi astmul sau urticariaafirmacă simptomele lor se agravează atunci când sunt stresaţi.

 

Diferenţa dintreurticaria acuta si cea cronica

 

Urticariaeste diferenţiată în funcţie de cauza erupţiilorcutanate, de manifestare si perioada de timp in care isi face aparitia.

 

Urticariaacuta.În cazurile de urticarie acuta, atacul începe în termen de o oră de la expunerea la alergen, asa ca de multe ori este posibilsa identificamceacauzat-o. Simptomele vorapărea de fiecare dată când individul este expus la alergeni specifici. Majoritatea cazurilor acute dureazadoar 24panala 48 de ore şi, desigur, nu mai mult de 6 săptămâni.

De obicei nu estenevoiesa se consulteunmedic pentru cazurile acute de urticarie. Pacientul este capabilsadeterminecauza erupţiilorcutanate şisaurmeze untratament la domiciliu. Copiii şi adulţii tineri sunt în special predispusila atacuri repetate de urticarie.Urticariaacuta poate fi împărţită în erupţii cutanate alergice şi non-alergice(fizice). Ambele tipuri prezintă reacţii imunologice.

 

Urticariacronică.Cazurile cronice sunt, prin definiţie, mult mai dificil de tratat si de multe ori au nevoie de tratament pe termen lung.

Inurticarie cronică (atunci cand eruptia dureaza mai mult de şase săptămâni), este recomandabil sase consultemedicul pentru mai multe sfaturi - şi, dacă este cazul, pentru a primi o trimitere la undermatolog.

Din fericire, aceasta forma cronica este mai puţin frecventă.În aproximativ 90%din cazuri, cauzaaparitie simptomelornu poate fidetectata. Acest tip de urticarie este numita urticarie idiopatică. În alte 10%din cazuri, substanţe(cum ar fi nichelul sau parfumul) potcauza alergii.

În cazuri extrem de rare, urticariapoatefi legatadeo stare medicalamai gravacare sta la baza.Urticariacronicapoatefi tratata, şi în aproximativ jumătate din toate cazurile,erupţiadispare de la sine în termen de şase luni. Dar, uneori, boala poate fi rezistentala tratament sipoatepersista ani de zile.

 

Diferite tipuri de urticarie

 

Urticaria la cald- caldura poateprovocaurticarie, saupoate inrautati una deja existenta.

• Urticaria la rece – ca si caldura, si frigul poate cauza urticarie sau o poate inrautati pe cea existenta.

Urticarialapresiune- există cel puţin două tipuri complet diferite de urticariecauzatade o presiune asupra pielii.

• Urticaria colinergica -eliberarea unei substantein organism, numitaacetilcolina, care se gaseste in celulele nervoase.

Urticaria solara - lumina soarelui poate provoca urticarie.Urticaria cauzatadoar de lumina directa a soarelui esteo conditie destul de rara.

Urticariacauzatade apă.

• Urticaria vasculită sauvasculită urticariana

Urticaria de contact -alergie laanumite materiale sau substantecare ating pielea.

Urticariacauzatade aspirina,colorantişi conservanţialimentari, şi salicilaţi.

Edemulangioneuroticereditar-aceasta este o afectiune mostenita, care poate provoca urticarie şi umflături în jurul ochilor, gurii si mainilor.In acest caz este nevoie de tratamentprescris de un specialist.

 

Ce medicamente pot fi utilizatein urticarie?

 

Antihistaminicele sunt de medicamentegrupul cel mai frecvent utilizate pentru urticarie.Acestea reducmâncărimea,reducurticariade la oformaseverala unauşoară şifac caerupţiilecutanatesadispara.Pot fi administrate sub formă de comprimate sau injecţii.

 

Antihistaminicelecareprovoca somnolenţă sunt utilepe timp de noapte, dacăexista probleme cu somnul.

 

În cazuri rare,poate fi necesar un tratamentcumedicamenteanti-alergieprescris de catre un specialist.Tratamentuledemuluiangioneurotic ereditar trebuie să fie efectuate de către un specialist. Steroizii sunt de obicei folositipentru a trata această condiţie.

 

Remediu naturist pentru urticarie cu produse Calivita

 

-Noni Caps este benefic in tratamentul astmului si alergiilor deoarece intareste sistemul imunitar. Previne numeroase boli datorate stresului si unui sistem imunitar slabit.

 

-Beta Carotene este o sursa naturala de vitamina A care are rol de intarire a sistemului imunitar si de mentinere a sanatatii pielii.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Urticarie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Caps123.34 Ron1-0-190 capsule = 45 gDetalii Produs
2. Beta Carotene62.35 Ron1-1-0100 capsule gelatinoase = 23 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Urticarie

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 6 + 6

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.