Digestie buna

Descriere Remediu Naturist

 

Digestiaar trebui să fie procesul natural al unui sistem complex care transformă alimentele in materiale necesare pentru viaţă: vitamine, minerale, grasimi, aminoacizi (proteine) şi zaharuri (glucide).

Sistemul digestiv uman este o serie complexa de organe si glande care proceseaza produsele alimentare. În scopul de a le utiliza corpul are nevoie ca alimentele consumate sa fie descompuse în molecule mai mici, care pot fi procesate si apoi eliminate sub forme de deseuri. Digestia slabă reprezinta o problemă pentru noi toţi intr-un moment sau altul.

În funcţie de anumite alimente pe care le consumam, de stilul de viata şi de starea fizică şi medicală se poate determina eficienţa abilitatilor digestive. Pentru a digera alimentele în mod corespunzător, avem nevoie de enzime digestive. Odata cu inaintarea in varsta, digestia devine mai dificila. Este dovedit faptul că persoanele mai în vârstă au cantitati mai mici de enzime digestive naturale, decât cele mai tinere. Digestia este un proces important şi esenţial pentru o sănătate excelentă. O digestie buna poate ajuta la accelerarea metabolismului în timp ce digestia slabă provoacă un metabolism lent şi creştere în greutate.

Supra-alimentarea este o cauza principala a problemelor digestive. Organismul poate digera doar o anumită cantitate de proteine ​​la un moment dat. Ce nu este digerat se stocheaza ca deşeuri şi creează toxine. Prea multe tipuri diferite de alimente necesita mai multe enzime decat poate produce organismul la un moment dat. Acest lucru va duce la probleme digestive.

Multi oameni cred ca, daca mâncarea nu este mestecata corespunzator, digerarea alimentelor în stomac va dura mai mult. Acest lucru nu este adevărat. Dacă procesul de mestecat nu este complet, enzimele stomacului nu isi pot face treaba. Este aproape imposibil pentru enzimele intestinale sa descompuna alimentele atunci când în cele din urmă ajung acolo. Dintii trebuie sa sparga alimentele in gura într-o substanţă pe care stomacul şi enzimele intestinale sa o poata descompune. Saliva este de asemenea plina de enzime digestive.

O digestie slabă lasa corpul şi sistemul imunitar în aceeaşi dilemă că si alimentaţia proastă - lipsa de factori nutritivi care sprijină funcţionarea sistemului imunitar şi funcţia intregului organism. Acest lucru se întâmplă datorita unui sistem digestiv care funcţioneaza prost, care a pierdut o parte din capacitatea de a transforma ceea ce este consumat intr-o forma in care organismul sa o poata utiliza.

 

Flora digestiva şi sănătatea

 

Ştim cu toţii că sursa de viata nu este data de alimentele in sine, ci de de energia electro-magnetica care este eliberata de produsele alimentare în procesul de digestie. Prin urmare, digestia este baza sănătăţii noastre. O digestie slabă înseamnă o producţia de energie slabă, astfel fiind vorba despre o sănătate precară. În caz de digestie săraca, de obicei, exista doi suspecţi principali : acidul din stomac scăzut şi lipsa unei flore digestive bune.

 

Ce este ofloră digestiva buna?

 

Flora digestiva buna sau probioticele sunt reprezentate de bacteriile prietenoase din intestinele noastre. Deşi nu este complet înţeles pe deplin modul în care aceste microorganisme mici opereaza, ele sunt benefice pentru sănătatea umană, fără nicio îndoială. O flora digestiva bune ofera o digestie mai buna, are rol profilactic şi sprijină sistemul imunitar, este esenţiala pentru producerea de enzime şi vitamine şi menţine bacteriile rele sub control.

 

Care sunt factorii care ucid floradigestivabuna?

 

Raspunsul este unul foarte simplu : ceea ce mâncăm şi bem. Flora digestiva buna este foarte usor dezechilibrata şi distrusa de nitraţii şi nitriţii din pesticide, de clorul si fluorul din apa de la robinet, de metalele grele precum mercur, cadmiu şi plumb, şi mai ales de antibiotice.

 

Care alimente contin probiotice?

 

Alimente cum ar fi iaurtul, chefirul, produsele de soia fermentate, laptele de cultură (zară), unele brânzeturi şi suplimentele alimentare sub forma de capsule, pulberi şi spray-uri. Cele mai multe dintre bacteriile probiotice provin de la două grupuri: Lactobacillus sau Bifidobacterium. Sunt specii diferite în cadrul fiecărui grup, de exemplu, Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium bifidus. În cadrul fiecărei specii există tulpini diferite de bacterii.

 

Practici esentiale pentru o digestie sanatoasa

 

Fără o sănătate digestiva corespunzătoare, organele şi celulele din corp nu vor primi hrana de care au nevoie pentru a-si îndeplini în mod eficient functiile. Astfel se poate deregla totul : somnul, starea de spirit, memoria, sistemul imunitar, nivelul de energie, iar greutatea corpului este afectata direct de o digestie slabă.

Acest proces complex poate părea la îndemâna noastră, adica poate fi intr-o oarecare masura controlat. Exista multe lucruri pe care le putem face pentru a ne menţine un sistem digestiv sanatos si regulat. Lista de mai jos include unele abordări naturale pentru mentinerea sanatatii digestive.

  • Consumul de alimente naturale: de preferat sa alegem numai alimente organice proaspete, mai degraba decat alimente conservate sau prelucrate în cutie. Alimentele procesate contin putini nutrienti şi au tendinţa de a irita tubul digestiv. Alimentele naturale şi organice sunt mai bune pentru orgasnism şi au un gust mai bun, de asemenea.
  • Consumul de multa apa: se împarte greutatea corpului la 2 şi se afla totalul unciilor de apa pe care trebuie sa le bem în fiecare zi. Apa actioneaza ca un detoxifiant, care ajuta la descompunerea alimentelor şi la eliminarea deşeurilor din organism.
  • Consumul de multe fibre: fibrele previn diareea nedorita si ajuta la prevenirea constipatiei prin forţarea intestinul gros sa elimine rapid deşeurile. Acest lucru ajută, de asemenea la exercitarea muschilor tractului gastro-intestinal, permiţându-le să lucreze în mod normal. Făina şi uleiul de seminte de in sunt o sursa bogata de acizi graşi Omega-3, precum si o excelenta sursa de fibre dietetice. Pentru cei cu IBS (Sindromul de colon iritabil), poate fi necesara dublarea aportului de fibre.
  • Consumul de proteine ​​la fiecare masa: proteinele ajuta la activarea sucurilor digestive în stomac, sunt bune pentru muşchi şi ajuta la atingerea unui echilibru nutriţional.
  • Exercitarea zilnica: exercitiul fizic creşte circulaţia în interiorul intestinelor şi îmbunătăţeste sănătatea digestiva in general. Activitatea de zi cu zi imbunatateste ritmul natural al sistemului digestiv şi ajută la deplasarea alimentelor prin sistemul digestiv.
  • Suplimentarea cu probiotice: probioticele sunt un tip de bacterii sanatoase care promovează puternic digestia. Aceste bacterii ajuta la descompunerea alimentelor consumate in substante nutritive vitale de care organismul are nevoie. 
  • Evitarea pe cat posibil a antibioticelor: atibioticele distrug bacteriile bune din organism, care ajuta la digestie, si pot provoca o afecţiune numită Sturz, în care bacteriile din corp se inmultesc si iasa de sub control cauzand un disconfort semnificativ.
  • Relaxarea este o cheie pentru miscarile intestinale sanatoase. De fapt, toata functia digestiva se bazează pe relaxare. Acesta este motivul pentru care stresul este adesea acuzat de o digestie proasta. Atunci când organismul este relaxat, partea parasimpatica a sistemului nervos este dominanta. Această parte permite sistemului digestiv sa isi "faca treaba."

 

Produse naturiste Calivita pentru o buna digestie

 

  • ProbioBalance este un produs complex care contine trei specii de probiotice si un total de 4 miliarde de germeni pentru sanatatea sistemului digestiv si a colonului.
  • Enzimele digestive descompun proteinele din carne in aminoacizi si au un spectru larg de actiune. Digestive Enzymes este un produs naturist care imbunateste digestia, elimina senzatia de balonare, flatulatiile si constipatia.
  • Extractul din lucerna din compozitia Green Care are efecte benefice in tulburarile digestive si este cunoscut pentru efectul sau de antioxidant si diuretic.
  • Ginsengul este o planta cu multiple beneficii pentru sanatate, printre care si fortifierea sistemului imunitar, sporirea poftei de viata, reglarea tensiunii arteriale, eliminarea insomniei si calmarea tulburarilor digestive.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Digestie buna

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ProbioBalance117.00 Ron1-0-1 (in timpul mesei)60 tabsDetalii Produs
Probioticele si prebioticele asigura o functionare optima a sistemului digestiv si sunt un bun aliat al sistemului imunitar. Regleaza procesul de digestie, combat diareea cauzata de medicamente, ajuta la tratarea infectiilor intestinale.
2. Digestive Enzymes111.00 Ron1-1-1 (in timpul mesei)100 tablete=61,3 gDetalii Produs
Enzimele digestive sunt un bun ajutor in tratamentul tulburarilor intestinale (balonare, indigestie, contipatie, diaree) si consolideaza imunitatea. Digestive Enzymes contraindicatii: intrebati medicul daca aveti ulcer sau gastrita.
3. Green Care99.00 Ron1-1-1 (la o ora dupa masa)240 tablete = 178 gDetalii Produs
Extractul natural de lucerna este eficient in tratamentul tulburarilor digestive acute si cronice, greata si indigestie. Elimina toxinele, este un bun diuretic, imbunatateste absorbtia de nutrienti.
4. Panax Ginseng82.00 Ron0-1-1100 tablete = 100 gDetalii Produs
Ginsengul corean regleaza procesele metabolice, este un bun stimulator pentru digestie, elimina oboseala, relgeaza apetitul si fortifica organismul. Panax Ginseng contraindicatii: la diabetici trebuie monitorizata atent glicemia.
5. Pure Inulin125.24 Ron0-1-1 administrat in timpul mesei, in macare198,5 gDetalii Produs
Inulina obtinuta din radacina de cicoare este un remediu natural foarte eficient pentru tulburari digestive, precum constipatie, diaree, balonare, senzatie de prea plin, colon iritabil. Poate fi folosita ca indulcitor natural.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Digestia ar trebui să fie procesul natural al unui sistem complex care transformă alimentele in materiale necesare pentru viaţă: vitamine, minerale, grasimi, aminoacizi (proteine) şi zaharuri (glucide).

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Aparat digestivDetalii Afectiune
Aparatul digestiv este compus dintr-o serie de organe care incep de la gura si parcurg tot traseul pana la anus. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse in sistemul digestiv.
Boala CrohnDetalii Afectiune
Afectiune inflamatorie cronica nespecifica transmurala, care afecteaza cel mai frecvent ileonul distal si colonul, dar care poate fi localizata la orice nivel al tubului digestiv.
Cancer de colonDetalii Afectiune
Bolile legate de colon şi obiceiurile alimentare incorecte cresc riscul de cancer de colon. Acest tip de cancer este, în general, găsit la persoanele în vârstă de peste 50 de ani. 
Colecistita (fara pietre) - inflamatie vezica biliaraDetalii Afectiune
Inflamatie acuta sau cronica a veziculei biliare asociata frecvent cu litiaza.
Dischinezie biliaraDetalii Afectiune
Dischinezia biliara este o boala destul de comună a vezicii biliare. Vezica biliara stochează bila, care este eliberata de către ficat. Bila ajunge la intestinul subtire unde se digera grasimea din alimente. Pentru a ajunge la intestinul subtire, bila trebuie să treacă prin canalul biliar comun şi, dacă bila nu poate fi secretata de vezica biliara sau nu poate curge prin canalul biliar comun, atunci ea se va întoarce în vezica biliara, ceea ce duce la dischinezie biliara.
Hemoragie digestiva (hematemeza, melena)Detalii Afectiune
Hematemeza este vomitarea de sange rosu aprins sau de un material precum "zatul de cafea". Melena este scaunul negru ca pacura si lucios care miroase foarte urat din cauza prezenței de produse din sânge parțial digerate. 
IndigestieDetalii Afectiune
Indigestia - numita, de asemenea, dispepsie sau stomac deranjat - este un termen general care descrie disconfortul de la nivelul abdomenului superior. Indigestia nu este o boala, ci mai degraba o colectie de simptome pe care le puteti experimenta, inclusiv balonare, eructatii si greata. 
LaxativDetalii Afectiune
Laxativele sunt alimente, compusi, sau medicamente care au efectul de slabire a unui scaun. Doze suficient de mari de laxative pot provoca diaree exploziva. Laxativele lucreaza pentru a creşte circulaţia de fecale de-a lungul colonului şi, în general, sunt luate in caz de constipatie.
Malabsorbtie intestinalaDetalii Afectiune
Malabsorbtia este asimilarea inadecvata a substantelor nutritive din cauza unor defecte de digestie, absorbtie, sau de transport. Malabsorbtia poate afecta macronutrientii (de exemplu, proteine, carbohidrati, grasimi), micronutrientii (de exemplu, vitamine, minerale), sau ambele, cauzand excretie excesiva de fecale, deficiente nutritionale si simptome gastro-intestinale. Malabsorbtia poate fi globala, cu absorbtie alterata pentru aproape toti nutrientii, sau partiala (izolata), cu o malabsorbtie de nutrienti specifici.
Esofagita de refluxDetalii Afectiune
Esofagita de reflux este frecvent caracterizata ca o iritare, umflare si inflamatie la nivelul esofagului. Simptomul predominant prezentat de reflux este senzatia de arsura si durere in piept (arsuri la stomac). Cauzele tipice ale esofagitei de reflux sunt acele probleme care rezulta in expunerea de acid persistent sau repetitiv spre mucoasa esofagului.
Aerofagii (eructatii)Detalii Afectiune
Aerofagia este definita ca o condiție in care o persoană inghite prea mult aer. Acest aer, de obicei, se duce la stomac. Persoanele cu aerofagie prezinta eructatii excesive datorate aerului înghițit.
Boala de relux gastroesofagianDetalii Afectiune
Este un ansamblu de simptome care rezulta din existenta refluxului gastroesofagian. Prezenta refluxului gastro-esofagian indica incompetenta sfincterului esofagian inferior. Factorii care contribuie la functionarea normala a jonctiunii gastroesofagiene cuprind tonusul sfinterian intrinsec, unghiul jonctiunii cardioesofagiene, actiunea diafragmului si gravitatia ( ortostatismul).
Abces hepaticDetalii Afectiune
Abcesul hepatic este o acumulare de puroi la nivelul ficatului, care determina o crestere a presiunii din aceasta zona si, in cele din urma, distrugerea tesutului hepatic sanatos. 
FlatulentaDetalii Afectiune
Cunoscuta si sub numele de gaze, flatulenta este un termen medical care denumeste eliminarea gazelor din sistemul digestiv prin anus si intervine atunci cand o cantitate semnificativa de gaze se aduna in interiorul intestinelor. 
AnismDetalii Afectiune
Anismul, cunoscut si sub numele de anismus este o boala caracterizata de contractarea sfincterului si muschilor puborectali in incercarea de a elimina fecalele.

0 recenzii pentru Digestie buna

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 7 + 0

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.