Cancerul de colon este, după cum sugerează ÅŸi numele, o boala care afecteaza colonul. Colonlu este un organ în formă de tub, situat in abdomen, care începe la sfârÅŸitul intestinului ÅŸi se termină cu anusul. Se răsuceÅŸte ÅŸi se transformă foarte mult, astfel încât lungimea sa este de peste 4 metri. FuncÅ£iile colonului sunt de a digera alimentele, absorbi substanÅ£ele nutritive din ele (proteine ​​si aminoacizi), ÅŸi de a crea materiale fecale concentrate, care sunt apoi stocate ÅŸi eliminate din colon atunci când vine momentul. SfârÅŸitul colonului se numeste rect. Rectul ÅŸi colonul formează împreună intestinul gros.
Colonul este împărÅ£it în patru secÅ£iuni: colonul ascendent, colonul transversal, colonul descendent si colonul sigmoid. Cele mai multe tipuri de cancer colorectal apar în colonul sigmoid - porÅ£iunea chiar deasupra rectului. Incep de obicei în stratul cel mai profund si se pot dezvolta prin unele sau toate straturile de Å£esut care alcatuiesc colonul si rectul. Cancerul poate, cu toate acestea, sa se dezvolte in orice parte a colonului. Măsura în care un cancer penetreaza straturile diferitelor Å£esuturi ale colonului determina stadiul bolii.
Atunci când apare cancerul de colon, tumorile apar pe zidurile interioare ale intestinului gros. Există două tipuri de tumori - tumorile benigne, de asemenea, numite polipi, care nu sunt periculoase, ÅŸi tumorile maligne, care sunt canceroase.
Cancerul de colon si cancerul rectalsunt al doilea tip cel mai raspandit in randul barbatilor, după cancerul pulmonar, si al treilea cel mai raspandit tip la femei, dupa cancerul de san si cancerul pulmonar.Cele mai multe tipuri de cancer colorectal se dezvolta lent, pe o perioadă de mai mulÅ£i ani, începând de multe ori ca mici excrescente benigne numite polipi. Eliminarea devreme a acestor polipi, înainte de a deveni maligne, este un mijloc eficient de prevenire a cancerului colorectal. În cazul în care celulele epiteliale (celulele din mucoasa colonului), se transforma in celule canceroase ÅŸi încep să crească ÅŸi să se reproducă într-un mod anormal ÅŸi necontrolat, organismul nu le poate organiza pentru o funcÅ£ie normală, iar aceste celule formează o masă care se numeste tumora . Tumorile maligne din colon pot pătrunde în cele din urmă prin colon ÅŸi se pot răspândi în alte părÅ£i ale corpului, aglomerand ÅŸi distrugand celulele normale.
Odată ce un cancer de colon apare aceasta va începe să se răspândească ÅŸi să atace alte Å£esuturi ÅŸi celule, ÅŸi în cele din urmă se poate ajunge la plămâni sau ficat, unde se pot forma tumori noi.
Bolile legate de colon ÅŸi obiceiurile alimentare incorecte cresc riscul de cancer de colon. Dieta bogata in fibre (legume ÅŸi fructe, de exemplu), poate ajuta la reducerea riscului de cancer de colon. Cancerul de colon este, de asemenea, legat de gene ÅŸi există teorii care sugerează că persoanele cu antecedente familiale de cancer de colon sunt la risc mai mare de a-l dezvolta. Cu toate acestea, cancerul de colon este, în general, găsit la persoanele în vârstă, adică oameni care sunt în vârstă de peste 50 de ani. Sincer vorbind, cauzele exacte ÅŸi specifice de cancer de colon nu sunt încă cunoscute ÅŸi există o mulÅ£ime de cercetari în curs de desfăşurare pe aceasta tema.
Durerile abdominale, constipatia, diareea, petele de sange în scaun sau orice aspecte intestinale neobisnuite legate de activitate / neliniÅŸte poate fi un simptom de cancer de colon. Insa, aceste manifestari nu sunt simptome concludente de cancer de colon, deoarece acestea ar putea fi probleme normale legate doar de digestie. În orice caz, este necesar sfatul unui medic calificat caruia sa i se detalieze toate simptomele în mod corespunzător, în scopul de a facilita un diagnostic rapid ÅŸi corect. Medicul poate prescrie anumite teste / examene pentru diagnosticarea corectă a cancerului de colon. Cele mai multe teste de cancer de colon necesita golirea intestinului, astfel încât este nevoie de un pic de pregătire înainte de a merge pentru teste. Tipuir speciale de teste cu raze X ÅŸi colonoscopia sunt folosite pentru diagnosticarea cancerului de colon. Aceste teste pot fi un pic dureroase, deoarece necesita introducerea de instrumente / substanÅ£e prin anus. Biopsia este, de asemenea, folosita ca o tehnica pentru detectarea cancerului de colon.
Deci, ce este riscul? Factori de dincolo de controlul dvs. includ avansarea in vârsta ÅŸi un istoric familial de cancer de colon sau polipi. Dar există un număr de lucruri pe care le puteÅ£i face pentru a reduce riscul de cancer de colon. Dacă fumati, este timpul sa renuntati. Åži de asemenea păstrati o masura in ceea ce priveste cantitatea de alcool pe care o consumati. Consumul de mai mult de două băuturi alcoolice pe zi poate declansa cancer de colon la persoanele cu un istoric familial de boala.
Stilul de viaţă sedentar permite ca deÅŸeurile sa stea in interiorul colonului mai mult decat ar trebui. Exercitarea, pe de altă parte, accelereaza trecerea conÅ£inutului intestinal, limitând valoarea potenÅ£ialului de timp in care elementele cancerigene sa vina în contact cu intestinul gros. Sedentarismul, de asemenea, scade nivelul de insulina circulanta care stimuleaza cresterea tumorii.
Managementul greutatii prin adoptarea unui stil de viata activ din punc de vedere fizic, de asemenea, este de ajutor. Riscul de cancer de colon este dublat dacă talia măsoara mai mult de 80 cm la femei şi, respectiv, 90 cm la barbati. De ce? Oamenii supraponderali sunt de obicei mai putin activi, de multe ori secreta insulina excesiv şi ar putea consuma prea multe tipuri de alimente"greşite".
Eficacitatea tratamentului de cancer de colon este reglementată de cat de devreme este detectat / diagnosticat. Există mai multe moduri diferite de tratare a cancerului de colon si cercetatorii sunt mereu în căutarea unor modalităţi noi ÅŸi mai bune. In prezent procedurile chirurgicale sunt unul dintre tratamentele principale pentru cancerul de colon. Obiectivul este de a elimina toate tesuturile canceroase ÅŸi, prin urmare, de a preveni raspandirea cancerului. Alte tratamente de cancer includ aplicarea de chimioterapie ÅŸi radioterapie.
Până acum câÅ£iva ani, medicii recomandau o dieta bogata in fibre pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer de colon. Insa studiile recente nu pot conveni asupra unui aspect : dacă fibrele sunt eficiente sau nu - ÅŸi dacă da, ce tip de fibre este cel mai bun.
Chiar dacă fibrele nu sunt factorul prim de prevenire a cancerului de colon, expertii recomanda încăo dieta bogata in fibre vegetale. De ce? Deoarece în aceste produse alimentare există ascunse fitochimicale benefice, inclusiv antioxidanti care contracareaza deteriorarea celulelor.
Desigur, o dieta bogata in fibre inmoaie scaunul ÅŸi ajută la mutarea deÅŸeurilor prin colon. Dar nu va lasati pacaliti de aceste aÅŸa-numite alimente "bogate" in fibre. Multe contin fibre izolate, cum ar fi polidextroză sau maltodextrină care nu oferă beneficii reale pentru sanatate. Optati in schimb pentru alimente bogate in fibre glucide complexe, cum ar fi cerealele integrale, fructele si legumele. Åži încercati să mănâncati sapte pana la noua portii pe zi.
Adăugarea de fructe proaspete, legume si cereale integrale in dieta este doar jumătate din bătălie. Este, de asemenea, o idee bună si sa se reduca cantitatea de carne rosie din alimentatie. Carnea rosie este ambalata cu grasimi saturate - un vinovat dovedită în cancerul de colon. Carnea prelucrata ÅŸi intens gatita creste puternic riscul de cacer de colon, deoarece aceasta poate conÅ£ine substanÅ£e cancerigene cum ar fi nitraÅ£ii ÅŸi aminele heterociclice. În schimb, intorduceti in meniu carne slaba din păsări de curte ÅŸi peÅŸte. Acizii grasi omega-3 din peÅŸte ar putea incetini sau chiar preveni cresterea tumorii. Grasimile monosaturate din uleiul de masline poate oferi, de asemenea, protecÅ£ie, prin scăderea de acid deoxycholic, o bila de sare care poate declansa formarea de tumori.
Cartilajul de rechin din compozitia Shark Aid este benefic in impiedicarea dezvoltarii de tumori maligne si benigne si de asemenea are un efect antiinflamator. Are un efect deosebit de bun in profilaxia cancerului si este un adjuvant important in terapia tumorilor maligne.
Acizii grasi Omega 3 sunt recunoscuti pentru efectul lor anticancerigen, reducand formarea de celule maligne. Contine antioxidati, conferind protectie impotriva actiunii radicalilor liberi.
Consumul pe termen lung de Noni Lichid imbunatateste digestia, ajuta la formarea sucurilor digestive si diminueaza efectele nocive ale fumatului si consumului de alcool. Poate fi folosit, de asemenea, ca tratament adjuvant pentru cancer, tumori si neoplasme.
Enzimele digestive si extractele din plante din compozitia Digestive Enzymes contribuie eficient la desfasurarea normala a proceselor digestive si formarea de suc gastric. S-a demonstrat stiintific ca enzimele digestive au un efect pozitiv asupra digestiei si eliminarii de toxine. Digestive Enzymes este un produs benefic pentru tulburarile digestive, dar si pentru sanatate in general.
Preparatul Shark Aid nu se administreaza celor care au suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6 luni.
Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea
Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan
0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online
Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !
Produs Naturist | Pret | Mod de administrare | Compozitie | |
---|---|---|---|---|
1. Shark Aid | 166.00 Ron | 3-3-3 3 luni apoi 2-2-2 pe termen indelungat | 90 tablete = 90 g | Detalii Produs |
Cartilajul de rechin este benefic in inhibarea formatiunilor tumorale maligne si benigne; este un puternic antiinflamator natural. Blocheaza dezvoltarea retelei vasculare a tumorii si impiedica raspinderea catre alte organe. | ||||
2. Omega 3 | 104.80 Ron | 1-1-1 | 100 capsule gelatinoase = 152 g | Detalii Produs |
Acizii grasi omega 3 reduc semnificativ riscul de formare a cancerelor datorita efectului antiinflamator si de reglementare a unor functii importante in organism. Studiile au evidentiat ca femeile cu cancer de san sau de col au un nivel scazut de omega 3. | ||||
3. Noni Lichid | 277.00 Ron | 6 luni 1 lingurita/ora, de la 6-22 | 946 ml | Detalii Produs |
Fructul noni contine nutrienti cu un puternic efect cancerigen, ce previne formarea tumorilor si neoplasmelor. De asemenea, reactiveaza functia imunitara, care asigura o protectie sporita impotriva cancerelor si a altor boli legate de imunitate. | ||||
4. Digestive Enzymes | 111.00 Ron | 1-1-1 | 100 tablete=61,3 g | Detalii Produs |
Enzimele digestive asigura o buna digestie, precum si eliminarea de toxine si imbunatirea sanatatii generale. Contribuie la formmarea de suc gastric si la desfasurarea normala a proceselor de digestie, prevenind bolile digestive de tot felul. | ||||
5. Pure Inulin | 125.24 Ron | 1-1-1 lingurite in timpul mesei in mancare | 198,5 g | Detalii Produs |
Inulina pura este un polizaharid vegetal, care scade nivelul de zahar din sange, reduce colesterolul, favorizeaza absorbtia de Ca, Mg si Fe, reduce probleme gastrointestinale si riscul de aparitie a tumorilor la acest nivel. | ||||
Legenda(la "Mod de administrare"): 1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara. |
Simptom | Mentiuni |
---|---|
constipatie | |
durere abdominala | |
sangerari rectale | |
scaune apoase sau scazute cantitativ | |
modificari ale tranzitului intestinal |
Aparat digestiv | Detalii Afectiune | |||
Aparatul digestiv este compus dintr-o serie de organe care incep de la gura si parcurg tot traseul pana la anus. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse in sistemul digestiv. | ||||
Boala Crohn | Detalii Afectiune | |||
Afectiune inflamatorie cronica nespecifica transmurala, care afecteaza cel mai frecvent ileonul distal si colonul, dar care poate fi localizata la orice nivel al tubului digestiv. | ||||
Colecistita (fara pietre) - inflamatie vezica biliara | Detalii Afectiune | |||
Inflamatie acuta sau cronica a veziculei biliare asociata frecvent cu litiaza. | ||||
Digestie buna | Detalii Afectiune | |||
Digestia ar trebui să fie procesul natural al unui sistem complex care transformă alimentele in materiale necesare pentru viaţă: vitamine, minerale, grasimi, aminoacizi (proteine) şi zaharuri (glucide). | ||||
Dischinezie biliara | Detalii Afectiune | |||
Dischinezia biliara este o boala destul de comună a vezicii biliare. Vezica biliara stochează bila, care este eliberata de către ficat. Bila ajunge la intestinul subtire unde se digera grasimea din alimente. Pentru a ajunge la intestinul subtire, bila trebuie să treacă prin canalul biliar comun ÅŸi, dacă bila nu poate fi secretata de vezica biliara sau nu poate curge prin canalul biliar comun, atunci ea se va întoarce în vezica biliara, ceea ce duce la dischinezie biliara. | ||||
Hemoragie digestiva (hematemeza, melena) | Detalii Afectiune | |||
Hematemeza este vomitarea de sange rosu aprins sau de un material precum "zatul de cafea". Melena este scaunul negru ca pacura si lucios care miroase foarte urat din cauza prezenÈ›ei de produse din sânge parÈ›ial digerate. | ||||
Indigestie | Detalii Afectiune | |||
Indigestia - numita, de asemenea, dispepsie sau stomac deranjat - este un termen general care descrie disconfortul de la nivelul abdomenului superior. Indigestia nu este o boala, ci mai degraba o colectie de simptome pe care le puteti experimenta, inclusiv balonare, eructatii si greata. | ||||
Laxativ | Detalii Afectiune | |||
Laxativele sunt alimente, compusi, sau medicamente care au efectul de slabire a unui scaun. Doze suficient de mari de laxative pot provoca diaree exploziva. Laxativele lucreaza pentru a creÅŸte circulaÅ£ia de fecale de-a lungul colonului ÅŸi, în general, sunt luate in caz de constipatie. | ||||
Malabsorbtie intestinala | Detalii Afectiune | |||
Malabsorbtia este asimilarea inadecvata a substantelor nutritive din cauza unor defecte de digestie, absorbtie, sau de transport. Malabsorbtia poate afecta macronutrientii (de exemplu, proteine, carbohidrati, grasimi), micronutrientii (de exemplu, vitamine, minerale), sau ambele, cauzand excretie excesiva de fecale, deficiente nutritionale si simptome gastro-intestinale. Malabsorbtia poate fi globala, cu absorbtie alterata pentru aproape toti nutrientii, sau partiala (izolata), cu o malabsorbtie de nutrienti specifici. | ||||
Esofagita de reflux | Detalii Afectiune | |||
Esofagita de reflux este frecvent caracterizata ca o iritare, umflare si inflamatie la nivelul esofagului. Simptomul predominant prezentat de reflux este senzatia de arsura si durere in piept (arsuri la stomac). Cauzele tipice ale esofagitei de reflux sunt acele probleme care rezulta in expunerea de acid persistent sau repetitiv spre mucoasa esofagului. | ||||
Aerofagii (eructatii) | Detalii Afectiune | |||
Aerofagia este definita ca o condiÈ›ie in care o persoană inghite prea mult aer. Acest aer, de obicei, se duce la stomac. Persoanele cu aerofagie prezinta eructatii excesive datorate aerului înghiÈ›it. | ||||
Boala de relux gastroesofagian | Detalii Afectiune | |||
Este un ansamblu de simptome care rezulta din existenta refluxului gastroesofagian. Prezenta refluxului gastro-esofagian indica incompetenta sfincterului esofagian inferior. Factorii care contribuie la functionarea normala a jonctiunii gastroesofagiene cuprind tonusul sfinterian intrinsec, unghiul jonctiunii cardioesofagiene, actiunea diafragmului si gravitatia ( ortostatismul). | ||||
Abces hepatic | Detalii Afectiune | |||
Abcesul hepatic este o acumulare de puroi la nivelul ficatului, care determina o crestere a presiunii din aceasta zona si, in cele din urma, distrugerea tesutului hepatic sanatos. | ||||
Flatulenta | Detalii Afectiune | |||
Cunoscuta si sub numele de gaze, flatulenta este un termen medical care denumeste eliminarea gazelor din sistemul digestiv prin anus si intervine atunci cand o cantitate semnificativa de gaze se aduna in interiorul intestinelor. | ||||
Anism | Detalii Afectiune | |||
Anismul, cunoscut si sub numele de anismus este o boala caracterizata de contractarea sfincterului si muschilor puborectali in incercarea de a elimina fecalele. |
© Copyright 2019 Toate drepturile rezervate
0 recenzii pentru Cancer de colon