Sistemul digestiv este format din numeroase organe, cum ar fi gura, stomacul, esofagul, intestinul gros, de asemenea, cunoscut sub numele de colon, intestinul subtire, rectul și anusul. Aceste organe sunt captusite intern de o membrana mucoasa. Mucoasa secreta un lichid care ajuta la digestia alimentelor. Particulele de alimente sunt defalcate și impinse de-a lungul tractului cu ajutorul muschilor.
Două organe suplimentare în corpul uman, care joacă un rol important în digestie sunt ficatul È™i pancreasul. Lichidele digestive pe care aceste organe le eliberează sunt introduse in intestin prin intermediul unor conducte mici. Lichidul digestiv dezvoltat de ficat este deÈ›inut în vezica biliara înainte de a ajunge la intestin. Unele organe aparÈ›inând sistemului circulator, în plus față de sistemul nervos, sunt asociate cu funcÈ›ionarea digestiva a organismului.
Alimentele convenÈ›ionale pe care le consumăm nu pot fi digerate în forma lor originală de către organism. Produsele alimentare trebuie să fie defalcate în molecule mai mici È™i mai complexe de nutrienÈ›i necesare pentru diferite organe din corp. Acestea sunt apoi absorbite de sânge È™i transportate la diferite celule în organism pentru a furniza energie. Acest proces, prin care întrega cantitate de alimente pe care le mancam este convertită în energie, care poate fi apoi utilizata de către organism, este numit digestie.
Digestia este mijlocul prin care produsele alimentare care se consuma devin amestecate cu fluide digestive eliberate de către diferite organe. Acestea sunt apoi defalcate în molecule mai mici, în curs de călătorie prin tractul digestiv. În mod ideal, se poate spune că digestia alimentelor începe în gură, unde se mesteca alimentele È™i se termină în intestinul subÈ›ire.
Procesul iniÈ›ial de digestie are loc în gură, cavitatea în care sucurile digestive sunt secretate de glandele salivare. Saliva care este secretata conÈ›ine o enzimă, care are capacitatea de a descompune amidonul conÈ›inut în produsele alimentare în molecule mai mici.
Stomacul este următorul loc care secreta sucuri digestive. Aceste sucuri, care sunt acide prin natura lor, secreta o enzima responsabilă pentru digestia de proteine. Această enzimă acida nu afectează pereții și țesuturile stomacului, deoarece acestea sunt protejate de mucoasa, un strat de tesut care captuseste peretii stomacului.
Pancreasul secreta o enzima care este suficient de puternica pentru a defalca proteine, grăsimi È™i carbohidraÈ›i, care se gasesc in produsele alimentare. Glandele care sunt prezente în pereÈ›ii intestinali secreta, de asemenea, enzimele necesare.
Ficatul este un alt organ important în acest sens, deoarece produce bila, o alta enzima digestiva. Între mese, bila se acumulează în vezica biliara. In timpul mesei, bila ajunge în intestin prin conductele biliare, dupa care se amesteca cu grăsimea din produsele alimentare È™i în cele din urmă o dizolvă. Numai atunci este digerata de enzimele pancreatice È™i intestinale.
Intestinul subtire este responsabil pentru absorbÈ›ia moleculelor de hrană, apă È™i minerale, care sunt apoi transmise in alte părÈ›i ale corpului. Acest proces este destul de interesant. După cum s-a menÈ›ionat anterior, peretii intestinului subtire sunt acoperiti cu mucoasa, care conÈ›ine o mulÈ›ime de pliuri. Aceste cute sunt acoperite cu proiectii mici, numite vilozitati, care au niste proiecÈ›ii minuscule numite microvilli. Acestea sunt responsabile de absorbtia de substante nutritive. Materialul este absorbit de celule speciale în fluxul de sânge, în care acestea sunt transportate în alte părÈ›i ale corpului pentru acÈ›iuni ulterioare. Un alt lucru unic este faptul că procesul diferă în funcÈ›ie de substantele nutritive specifice.
Grasimile - Una dintre principalele surse de energie de care organismul are nevoie vine de la grăsimi. Grăsime merge direct în intestin È™i se dizolvă în conÈ›inutul apos găsit acolo. Grasimile sunt infiltrate de secreÈ›iile biliare care le descompun în picături minuscule, care constau în acizi graÈ™i È™i colesterol, printre alte lucruri. Acizii grasi si moleculele de colesterol se combina cu acizii biliari care le mută la celulele mucoasei. In aceste celule moleculele se unesc pentru a deveni mari È™i apoi sunt transmise la vasele limfatice adiacente intestinului. Vasele limfatice sunt responsabile pentru transportarea acestei grăsimi la venele din piept. Grăsimea se acumulează în diferite părÈ›i ale corpului, precum si prin fluxul de sange.
Fibrele– sunt elemente nutritive care nu se digera, prin urmare, aceasta trece prin tractul digestiv fără a fi defalcate în funcÈ›ie de enzime. În esență, fibrele vin în două forme, solubile È™i insolubile, ambele putand fi găsite în diferite tipuri de produse alimentare. După cum sugerează È™i numele, fibre solubile se dizolvă în apă si capata consistenta unui gel moale, în timp ce fibrele insolubile nu îÈ™i schimbă forma È™i sunt tratate ca materie de deÈ™euri.
Carbohidratii -sunt o sursă foarte importantă de energie pentru organism. De fapt, din totalul aportului caloric sugerat pentru organism, aproximativ 45% pana la 65% ar trebui să fie atins de carbohidrati care pot fi găsiti în abundență în cartofi, pâine, mazăre È™i fasole uscata, orez, paste, fructe È™i legume.
Amidonul È™i zahărul, care se gasesc in carbohidrati sunt defalcate de enzimele salivare, sucurile pancreatice si enzimele intestinale. Amidonul este defalcat în maltoză prin funcÈ›ia enzimelor salivare È™i sucurilor pancreatice. Aceasta maltoza este în continuare defalcata în molecule de glucoza de catre enzimele intestinale È™i este direct absorbita în fluxul de sânge. Glucoza este transportata prin fluxul de sânge la ficat pentru depozitare până când este eliberata sub formă de energie atunci când este necesar pentru diferite activitati pe care organismul le prestează.
Zaharurile care se gasesc in carbohidrati sunt convertite prntr-un singur pas simplu. Zaharoza este transformată în glucoză È™i fructoză, care sunt apoi absorbite direct in fluxul sanguin prin intestin. Lactoza, un alt tip de zahar care se gaseste in lapte, este convertit de către enzimele gasite in mucoasa intestinala într-o formă absorbabila.
Proteinele –sunt elemente care trebuie să fie defalcate de enzime înainte de a putea fi utilizate în construirea È™i repararea È›esuturilor în organism. Odata inghitite, proteinele ​​începe procesul de defalcare cu ajutorul enzimelor din secretiile stomacului. Mai târziu, sucurile pancreatice si enzimele pereÈ›ilor intestinali preiauprocesul de continuare de descompunere a proteinelor ​​în molecule mai mici, care sunt mai frecvent cunoscut sub numele de aminoacizi. Acesti aminoacizi sunt absorbiti in sange prin intestine È™i sunt transportati în alte părÈ›i ale corpului pentru a ajuta la construirea si repararea celulelor. Principalele surse de proteine ​​sunt carnea, ouăle È™i fasolea, pentru a numi doar câteva.
Vitaminele sunt, de asemenea, suplimente importante, care sunt furnizate organismului prin alimentele pe care le consumam. Există două tipuri de vitamine - vitamine solubile in apa (de exemplu, vitamina C si toata gama de vitamine B) È™i vitamine solubile in grasimi (de exemplu, vitamina A, D, E si K). Depozit de vitamine solubile in apa este foarte limitat È™i, ca urmare surplusul se elimină prin urină. Insa vitaminele liposolubile se acumuleaza în ficat, precum È™i in È›esuturile grase ale corpului uman.
Apa È™i sare -Alimentele È™i băuturile pe care le consumăm în combinaÈ›ie cu sucurile care sunt secretate de diferitele glande rezulta într-o cantitate semnificativă de apă creata în timpul procesului de digestie. Apa acumulată conÈ›ine o cantitate mare de săruri dizolvate, care sunt absorbite de intestin.
Problemele digestive sunt frecventela oameni. Un procent foarte mare de societăți suferă de diverse probleme digestive. Aceste probleme pot fi simple sau complicate, dar exista foarte puÈ›ini oameni care poate spune că nu s-au confruntat cu probleme în ceea ce priveÈ™te sistemul lor digestiv. Cele două cele mai comune problemele de sănătate digestive sunt diareea È™i constipaÈ›ia. Ambele conditii sunt cauzate de apă, deÈ™i rezultatul diferă. În cazul diareei, produsele alimentare se misca prea repede prin sistemul de apă È™i nu ajung să fie absorbite. În cazul constipatiei, produsele alimentare se miÈ™că încet iar excesul de apă este extras din ele.
Se crede ca dieta este responsabila în această chestiune. Dacă dieta nu este sanatoasa, aceasta poate provoca miÈ™carea de colon iritabil, crampe abdominale, vărsături, constipaÈ›ie, diaree si multe altele. Împreună cu faptul că, de asemenea, se experimenteaza naÈ™terea È™i creÈ™terea diferitelor bacterii intestinale care vor stimula mersul la toaletă. Există câteva glande care sunt părÈ›i ale sistemului digestiv. Ele sunt sursa de enzime diferite si substante care ajuta la digestia alimentelor. Bolilele È™i problemele de snatate afecteaza aceste glande È™i le opri funcÈ›iile lor naturale. Ca urmare, alimentele pe care le consumam nu pot fi digerate È™i se nasc diverse complicaÈ›ii.
Unele dintre problemele digestive comune sunt gastrita, arsuri la stomac, indigestia, hernia hiatala, ulcerul peptic, cancerul de colon, probleme rectale, colita ulcerativă, cancerul de stomac, intoleranță alimentară È™i multe altele. Toate aceste boli sunt cauzate de o problema de digestie aparent simpla. Până acum a devenit destul de clar faptul că, dacă ne dorim să ducem o viață sănătoasă, trebuie să avem grijă de sistemul nostru digestiv.
-Sanatatea colonului si a sistemului digestiv poate fi imbunatira cu ajutorul probioticelor ProbioBalance, care ajuta la refacerea echilibrului florei intestinale si a functiei digestive.
- Enzimele digestive din papaya, Meal Time Calivita, prezinta u nefect benefic pentru procesul de digestie, amelioreaza tulburarile digestive, balonarea si gazele intestinale.
- Extractul natural din lucerna, Green Care Calivita, este un foarte bun diuretic si detoxifiant natural, si in acelasi timp, este foarte util in tulburari digestive, precum ulcerul, balonarea, anorexia, etc.
- Extractul din radacina de Ginseng corean, denumit Panax Ginseng, este recomandat persoanelor care prezinta deficiente de vitamine si minerale datorate unei alimentatii necorespunzatoare, pentru ca aceste elemente importante sa fie absorbite si utilizate integral.
Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea
Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan
0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online
Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !
Produs Naturist | Pret | Mod de administrare | Compozitie | |
---|---|---|---|---|
1. ProbioBalance | 117.00 Ron | 1-0-0 | 60 tabs | Detalii Produs |
ProbioBalance este un supliment de probiotice ce sprijina sanatatea digestiva prin refacerea florei bacteriene bune, imbunatirea digestiei si absorbtiei de nutrienti, ameliorarea colonului iritabil si prevenirea diareei cauzata de medicamente. | ||||
2. Meal Time | 130.90 Ron | 1-1-1 | 100 tablete masticabile = 67 g | Detalii Produs |
Meal Time contine enzime digestive din papaya, care sprijina o digestie sanatoasa, elimina balonarea si gazele la stomac, amelioreaza tulburarile digestive, fiind in acelasi timp o sursa de fibre si vitamine importante: C, A, E, K, acid folic. | ||||
3. Green Care | 99.00 Ron | 1-1-1 | 240 tablete = 178 g | Detalii Produs |
Green Care este un supliment pe baza de extract din lucerna, recomandat in tulburari digestive precum ulcer, anorexie, balonare. Este un bun diuretic, detoxifiant si o sursa extraordinara de nutrienti: calciu, potasiu, fier, zinc si vitamine. | ||||
4. Panax Ginseng | 82.00 Ron | 0-1-1 | 100 tablete = 100 g | Detalii Produs |
Panax Ginseng este un bun stimulator pentru digestie, regleaza apetitul, sprijina absorbtia de nutrienti in organism, previne oboseala, regenereaza sistemul endocrin, fortifica imunitatea si ajuta in probleme de fertilitate. | ||||
Legenda(la "Mod de administrare"): 1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara. |
Aparatul digestiveste compus dintr-o serie de organe care incep de la gura si parcurg tot traseul pana la anus. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse in sistemul digestiv.
Simptom | Mentiuni |
---|
Boala Crohn | Detalii Afectiune | |||
Afectiune inflamatorie cronica nespecifica transmurala, care afecteaza cel mai frecvent ileonul distal si colonul, dar care poate fi localizata la orice nivel al tubului digestiv. | ||||
Cancer de colon | Detalii Afectiune | |||
Bolile legate de colon ÅŸi obiceiurile alimentare incorecte cresc riscul de cancer de colon. Acest tip de cancer este, în general, găsit la persoanele în vârstă de peste 50 de ani. | ||||
Colecistita (fara pietre) - inflamatie vezica biliara | Detalii Afectiune | |||
Inflamatie acuta sau cronica a veziculei biliare asociata frecvent cu litiaza. | ||||
Digestie buna | Detalii Afectiune | |||
Digestia ar trebui să fie procesul natural al unui sistem complex care transformă alimentele in materiale necesare pentru viaţă: vitamine, minerale, grasimi, aminoacizi (proteine) şi zaharuri (glucide). | ||||
Dischinezie biliara | Detalii Afectiune | |||
Dischinezia biliara este o boala destul de comună a vezicii biliare. Vezica biliara stochează bila, care este eliberata de către ficat. Bila ajunge la intestinul subtire unde se digera grasimea din alimente. Pentru a ajunge la intestinul subtire, bila trebuie să treacă prin canalul biliar comun ÅŸi, dacă bila nu poate fi secretata de vezica biliara sau nu poate curge prin canalul biliar comun, atunci ea se va întoarce în vezica biliara, ceea ce duce la dischinezie biliara. | ||||
Hemoragie digestiva (hematemeza, melena) | Detalii Afectiune | |||
Hematemeza este vomitarea de sange rosu aprins sau de un material precum "zatul de cafea". Melena este scaunul negru ca pacura si lucios care miroase foarte urat din cauza prezenÈ›ei de produse din sânge parÈ›ial digerate. | ||||
Indigestie | Detalii Afectiune | |||
Indigestia - numita, de asemenea, dispepsie sau stomac deranjat - este un termen general care descrie disconfortul de la nivelul abdomenului superior. Indigestia nu este o boala, ci mai degraba o colectie de simptome pe care le puteti experimenta, inclusiv balonare, eructatii si greata. | ||||
Laxativ | Detalii Afectiune | |||
Laxativele sunt alimente, compusi, sau medicamente care au efectul de slabire a unui scaun. Doze suficient de mari de laxative pot provoca diaree exploziva. Laxativele lucreaza pentru a creÅŸte circulaÅ£ia de fecale de-a lungul colonului ÅŸi, în general, sunt luate in caz de constipatie. | ||||
Malabsorbtie intestinala | Detalii Afectiune | |||
Malabsorbtia este asimilarea inadecvata a substantelor nutritive din cauza unor defecte de digestie, absorbtie, sau de transport. Malabsorbtia poate afecta macronutrientii (de exemplu, proteine, carbohidrati, grasimi), micronutrientii (de exemplu, vitamine, minerale), sau ambele, cauzand excretie excesiva de fecale, deficiente nutritionale si simptome gastro-intestinale. Malabsorbtia poate fi globala, cu absorbtie alterata pentru aproape toti nutrientii, sau partiala (izolata), cu o malabsorbtie de nutrienti specifici. | ||||
Esofagita de reflux | Detalii Afectiune | |||
Esofagita de reflux este frecvent caracterizata ca o iritare, umflare si inflamatie la nivelul esofagului. Simptomul predominant prezentat de reflux este senzatia de arsura si durere in piept (arsuri la stomac). Cauzele tipice ale esofagitei de reflux sunt acele probleme care rezulta in expunerea de acid persistent sau repetitiv spre mucoasa esofagului. | ||||
Aerofagii (eructatii) | Detalii Afectiune | |||
Aerofagia este definita ca o condiÈ›ie in care o persoană inghite prea mult aer. Acest aer, de obicei, se duce la stomac. Persoanele cu aerofagie prezinta eructatii excesive datorate aerului înghiÈ›it. | ||||
Boala de relux gastroesofagian | Detalii Afectiune | |||
Este un ansamblu de simptome care rezulta din existenta refluxului gastroesofagian. Prezenta refluxului gastro-esofagian indica incompetenta sfincterului esofagian inferior. Factorii care contribuie la functionarea normala a jonctiunii gastroesofagiene cuprind tonusul sfinterian intrinsec, unghiul jonctiunii cardioesofagiene, actiunea diafragmului si gravitatia ( ortostatismul). | ||||
Abces hepatic | Detalii Afectiune | |||
Abcesul hepatic este o acumulare de puroi la nivelul ficatului, care determina o crestere a presiunii din aceasta zona si, in cele din urma, distrugerea tesutului hepatic sanatos. | ||||
Flatulenta | Detalii Afectiune | |||
Cunoscuta si sub numele de gaze, flatulenta este un termen medical care denumeste eliminarea gazelor din sistemul digestiv prin anus si intervine atunci cand o cantitate semnificativa de gaze se aduna in interiorul intestinelor. | ||||
Anism | Detalii Afectiune | |||
Anismul, cunoscut si sub numele de anismus este o boala caracterizata de contractarea sfincterului si muschilor puborectali in incercarea de a elimina fecalele. |
© Copyright 2019 Toate drepturile rezervate
0 recenzii pentru Aparat digestiv