Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Amigdalita (pusee recurente)

Despre afectiune

 

Inflamatia acuta a amigdalelor palatine datorita infectiei streptococice sau mai putin frecvente in fectiei virale.

 

Epidemia de amigdalita virala apare frecvent direct in randul recrutilor militari. Amigdalita se caracterizeaza prin gat inflamat si dureri accentuate la deglutitie si frecvent iradiata spre urechi. Copii foarte mici pot sa nu acuze dureri, dar vor refuza sa manance. Sunt frecvente febra inalta, alterarea starii generale, durerea de cap si varsaturile.

 

Semne si simptome amigdalele sunt edematiate si hiperemice. Poate fi prezent un exudat purulent de la nivelul criptelor si o membrana alba, subtire neconfluenta limitata la nivelul amigdalelor care se indeparteaza fara sangerare.

Produse naturiste recomandate in remediu naturist pentru Amigdalita (pusee recurente)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
Oregano Oil 100.87 Ron 4-4-4 picaturi 30 ml Comanda Produs
C 1000 79.11 Ron 1-1-0 100 tablete = 130 g Comanda Produs
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Amigdalita se referă la inflamarea amigdalelor faringiene. Inflamaţia poate implica alte zone din spatele gatului, inclusiv vegetatiile adenoide şi amigdalele linguale. Amigdalele sunt ganglioni limfatici, sau mase ovale de tesut limfatic, situate pe ambele parti ale gatului. Aceste glande limfatice sunt situate în partea de sus a gâtului si in partea din spate a gurii şi pot fi văzute atunci cand se deschide gura. Sunt o parte de aparare naturala a organismului , deaorece ajuta la filtrarea bacteriilor si previn intrarea lor în organism, motiv pentru care amigdalita apare frecvent la copii.

Amigdalita este de obicei o stare de auto-limitare, adică conditia se imbunatateste fara tratament, şi în general nu există complicaţii. Amigdalita este extrem de frecvente la copii şi tineri, dar poate aparea la orice varsta. Caracteristicile bolii sunt durerea în gât şi dificultăţi de înghiţire.

Există mai multe variante de amigdalite : acute, recurente şi cronice şi abces peritonsilar. Aceasta umflare este, de obicei cauzată de o infectie virala sau bacteriana. Amigdalita este numele dat conditiei in care amigdalele devin roşii, umflate şi sensibile.

 

Despre Amigdalita recurenta

 

Infectiile recurente ale amigdalelor duc la episoade frecvente de amigdalită. Aceste infecţii frecvente conduc la anumite modificări în ţesuturile limfoide ale amigdalelor, făcându-le extinse în dimensiune ; se pot extinde într-o măsura în care se pot atinge reciproc. Amigdalita recurenta septica poate duce la unele cicatrici pe amigdale, ceea ce le face mai puţin capabile să lupte împotriva infecţiei viitoare.

Unele descoperiri sugereaza ca aceste infectii nu pot raspunde la tratament deoarece bacteriile formează biofilme care le protejeaza de antibiotice şi actiunea sistemului imunitar. Biofilmele sunt colonii organizate de bacterii. Dovezi recente au legat biofilmele de o varietate de infectii persistente, inclusiv placa dentara, fibroza chistica, infectii ale tractului urinar, ostoemielita si infectii ale urechii. Unele studii au aratat ca bacteriile din biofilme poate fi de 5000 de ori mai rezistente la antibiotice decât aceleaşi bacterii in forma libera.

Infecţia amigdalelor, sau amigdalita, este una dintre cele mai comune boli infectioase ale copilariei. Amigdalita recurenta în general este tratata prin eliminarea amigdalelor, o procedură cunoscută sub numele de amigdalectomie.

Bacteriile formeaza biofilme după prima aderarea la o suprafaţă în interiorul corpului. Apoi ele secreta materiale zaharoase, care formează o matrice în jurul lor şi trimit semnale chimice catre alte bacterii din apropiere, care le informeaza ca formarea biofilmelor este în curs de desfăşurare.

Alte cercetari au aratat ca sase pana la noua specii diferite de bacterii pot locui în aceleaşi biofilmele amigdaliene. Prezenţa biofilmelor bacteriene mixte poate explica de ce infectiile amigdaliene pot rezista tratamentului cu antibiotice.

Amigdalita este, de asemenea, cunoscuta sub numele de tonsilofaringita. Aceasta este o condiţie în care, amigdalele se inflamează în totalitate, din cauza unei infectii bacteriene sau virale. De asemenea, aceasta este un fel de faringita. Simptomele de amigdalită la adulţi şi copii includ febră şi dureri în gât. Dacă se instaleaza amigdalita, atunci este recomandat să se consulte un medic pentru a stabili un plan de tratament antibiotic. Amigdalita, de obicei, începe cu durere brusca de gat si dureroasa la înghiţire.

 

Cauzele amigdalitei

 

Amigdalita este cel mai frecvent rezultatul unor infectii virale, dar în aproximativ o treime din cazuri, o infectie bacteriana poate fi cauza. Este imposibil să se recunoască diferenţa dintre infecţii bacteriene sau virale, insa numai testele medicale pot ajuta la identificarea cauzei exacte. Posibile cauze de amigdalita:

 

• Contactul cu orice persoana care a suferit o infectie amigdaliana sau faringiena ar putea creşte riscul de a dezvolta amigdalită.

• O durere în gât prelungită cauzată de o infecţie s-ar putea dezvolta în amigdalită.

• Schimbul de obiecte personale, cum ar fi periutele de dinti cu o persoana infectata poate cauza amigdalită.

Deşi amigdalita poate aparea la orice varsta este mult mai frecventa in randul copiilor mai mici.

 

Simptomele de amigdalita

 

Semnele şi simptomele de amigdalita la adulti sau chiar la copii nu vor fi întotdeauna uniforme, deoarece acestea depind de natura infectiei. Cu toate acestea, amigdalele marite in volum sunt comune atat pentru adulţi, cat si pentru copii şi copii mici. Amigdalita poate fi acuta, sub-acuta sau cronica.Mai jos este o descriere a simptomelor de amigdalită, bazata pe tipul de infecţie.

 

Simptome de amigdalita acuta:

 

un debut brusc al unei infectii a gatului sau dureri de gât, care sunt destul de severe şi se agraveaza rapid.

Este posibila, de asemenea, o creştere moderată a febrei.

Inghitire dureroasa a oricarui aliment sau chiar a propriei salive.

Se poate observa, de asemenea, o înroşire si o marire a amigdalelor. Poate fi prezent si puroi.

Se poate experimenta o umflare a ganglionilor limfatici din zona gâtului, chiar sub fălci, iar acestia vor fi, de asemenea, sensibili la atingere.

• În multe cazuri de amigdalită acută nu va fi prezenta răguşeala sau pierderea de voce.

 

Simptomele amigdalitei sub-acute pot fi prezente de la aproximativ trei săptămâni pana la trei luni:

Amigdalele marite.

• Există, de asemenea, posibilitatea de acumulare de puroi sau de un material sub formă de pastă urat mirositor care infecteaza amigdalele.

Durerea în gât este un alt simptom comun şi se poate suferi, de asemenea, de halitoza severă, care este termenul medical pentru respiratia urat mirositoare.

• Ca şi în amigdalită acută, amigdalită sub-acută va provoca unele tumefieri si sensibilitate la nivelul ganglionilor limfatici.

 

Simptome de amigdalita cronica includ următoarele:

• amigdale marite, usor inrosite si cu gropi mari.

Extinderea sau umflarea ganglionilor limfatici, dar in acest caz acestia nu vor deveni sensibili.

• Infecţiile frecvente asociate cu dureri de gât sunt un alt simptom de amigdalită cronică.

 

Cum se pune diagnostic de amigdalita

 

Diagnosticul se poate face cu uşurinţă prin examinarea cavitatii bucale folosind o spatula pentru a apasa limba, pentru ca medicul sa poata vedea amigdalele umflate cu pete albe de puroi si roseata pe ele. Pentru a confirma cauza inflamatiei medicul trebuie să ia o probă de tesut de pe amigdalele şi gât şi sa o trimita la laborator pentru teste.

 

Complicaţiile amigdalitei

 

• pot apare complicatii serioase, ca urmare a inflamarii amigdalelor, cum ar fi răspândirea inflamatiei in zona din jurul amigdalelor şi formarea abcesului peritonsilar.

• Deshidratarea datorita înghiţirii dificile sau dureroase.

• Obstrucţia căilor respiratorii.

Unele complicatii pot aparea ca urmare a infectiei cu bacterii coci; aceste complicatii includ febră reumatică şi inflamaţie a ficatului şi a rinichilor.

 

Tratamentul amigdalitelor

 

• Amigdalita care rezulta dintr-o infectie cu bacterii Streptococcus trebuie să fie tratata cu antibiotice, cum ar fi penicilina, ampicilina sau eritromicina.

Antipiretice, cum ar fi acetaminofen si ibuprofen.

Gargara cu apa calda cu sare.

Consumul de multe lichide.

Odihna

 

Excizia sau operatia amigdalelor

 

• Indicaţiile actuale pentru amigdalectomie (îndepărtarea amigdalelor) sunt puţine. Părinţii se plâng adesea de amigdalite recurente şi uita că amigdalele au fost create pentru a fi infectate, deoarece apara organismul impotriva bacteriilor. Medicii pot recurge la o amigdalectomie în următoarele cazuri:

1 - obstructie orală şi dificultate la înghiţire cauzata de umflarea continuă şi mare a amigdalelor.

2 - abces peritonsilar recurent.

3 - Limfadenita recurenta.

4 - Suspiciunea existentei unei tumori in amigdale, mai ales atunci când se produce umflarea amigdalelor sau atunci când umflarea progreseaza rapid.

Complicaţiile exciziei:

Gât uscat timp de cinci zile, in medie.

Dureri de urechi şi inflamaţie a laringelui.

Respiratia urat mirositoare.

Hemoragie severă, uneori.

Amigdalele sunt considerate ca făcând parte din mijloacele de apărare din organism. Amigdalele copiilor sunt supuse frecvent la inflamare, insa eliminarea lor nu este recomandata, cu excepţia cazului în care amigdalele umflate sunt foarte mari şi interferează cu înghiţirea, sau în cazul în care medicul suspectează prezenţa unei bolii maligne.

 

Remediu naturist pentru amigdalita cu produse Calivita

 

- Timolul si carvacrolul sunt doua substante cu efect de atibiotic natural cu spectru larg care se gasesc in uleiul de oregano – Oregano Oil.

- Vitamina C intr-o concetratie mare - C 1000 – ajuta la intarirea sistemului imunitar si protectia imptriva virusilor si bacteriilor care cauzeaza infectii.

 

Oregano Oil are efectului unui antibiotic (fara efectele secundare ale antibioticelor de sinteza) cu spectru larg. Acesta se administreaza dupa masa cate 4 picaturi intr-o lingura cu apa, administrerea la copii este de cate 2 picaturi conform specificatiei mai sus.

 

Vitamina C de1000 mg stimuleaza imunitatea si formarea de anticorpi