Descriere Remediu Naturist

 

Asteniaeste un termen medical care face referire la o condiţie a organismul in care acesta nu are sau isi pierde puterea ca un întreg, sau în oricare din părţile sale. Aceasta conditie manifesta simptome de slăbiciune şi pierderea de rezistenţă fizică. In general, astenia apare in boli cronice caşectizante (cum ar fi anemia şi cancerul), tulburări de somn sau tulburări cronice ale inimii, plamanilor sau rinichilor, şi este marcata cel mai probabil in boli ale glandei suprarenale.

Astenia poate fi limitată la anumite organe sau sisteme de organe, ca şi în astenopie, caracterizata prin fatigabilitate. Poate fi de asemenea un efect secundar a unor medicamente si tratamente, cum ar fi Ritonavir (un inhibitor de proteaza folosit in tratamentul HIV), vaccinurile HPV, cum ar fi vaccinul Gardasil şi plasturii cu fentanil (un opioid folosit pentru a trata durerea).

Diferenţierea între astenia psihogenă (percepută) şi astenia adevărata cu slăbiciune musculară, este adesea apologetică, şi în timp astenia psihogena aparenta care insoteste multe afectiuni cronice se poate transforma intr-o slabiciune primara.

• Slăbiciunea adevărata (sau neuromusculara) descrie o conditie în care forţa exercitată de musculatura este mai mică decât ar fi de aşteptat, ca de exemplu distrofia musculara.

• Slăbiciunea perceputa (sau non-neuromusculara) descrie o condiţie in care o persoană simte ca depune mai mult efort decat este de obicei necesar pentru a exercita o forţă, dar in care valoarea actuală a puterii musculare este normala ; de exemplu, sindromul de oboseala cronica.

Cauzele asteniei si factori de risc

Slabiciunea este de fapt o lipsă sau o scădere a puterii musculare asociata  cu oboseala, care este o pierdere de energie.

Termenul de slăbiciune poate fi folosit pentru a descrie starea mentală şi fizică în care cineva nu are forta musculara, de exemplu, pentru a merge sau a efectua alte activitati obisnuite. Aceasta este o conditie comuna si uneori dificil de evaluat.

Care sunt cauzele si riscurile acestei stari?

Slabiciunea are numeroase cauze care sunt grupate în următoarele categorii:

 • Probleme musculare, cum ar fi condiţionarea sau o lipsa de exercitiu, leziuni musculare sau defectiuni musculare moştenite, cum ar fi distrofia musculara
 • Probleme nervoase, leziuni ale nervilor datorita unui prejudiciu sau, eventual, datorita toxinelor cum ar fi intoxicatia cu plumb sau dependenţa de alcool
 • Leziuni nervoase, cum ar fi neuropatia diabetica
 • Deficienţe de vitamine, cum ar fi lipsa de B1, B2, B6, B12, acid pantotenic, acid folic, niacina, biotina
 • Leziuni sau alte tulburari ale maduvei spinarii
 • Dezechilibre de sare , cum ar fi un nivel scăzut de sodiu, numit hiponatremie, sau un nivel ridicat de potasiu, numit hiperkaliemie
 • Probleme cerebrale, cum ar fi un accident vascular cerebral sau o afecţiune numită parkinsonism, care afectează capacitatea de miscare
 • Tulburări autoimune, care apar atunci când sistemul imunitar ataca propriile tesuturi din motive necunoscute. Câteva exemple sunt scleroza multipla, care provoacă inflamaţii şi leziuni la nivelul creierului şi miastenia gravis, o sbaciune musculara care de multe ori devine mai intensa spre sfârşitul zilei
 • Dezechilibre hormonale, cum ar fi hipotiroidismul, caracterizat prin nivele reduse de hormon tiroidian,  sau hipoadrenalismul caracterizat prin niveluri scăzute de hormoni suprarenali
 • Orice infectie, in special mononucleoza infecţioasă, gripa, poliomielita, Clostridium botulinum, botulismul sau pneumonia
 • Orice boli grave, printre care si insuficienţa cardiacă congestivă, ciroza, insuficienta renala cronica sau cancerul
 • Condiţii de psihiatrie, în special depresia
 • Sindromul oboselii cronice şi fibromialgia, două conditii prost înţelese fără cauze cunoscute care provoaca frecvent slabiciune si oboseala.

Alte cauze, de asemenea, sunt posibile. Uneori, cauza nu este găsita.

Semnele si simptomele asteniei

Slăbiciunea poate fi un simptom in sine. Deci, atunci când o persoana se plânge de slăbiciune, medicul va trebui să ştie mai multe detalii cum ar fi:

 • când a început starea de slăbiciune
 • daca slăbiciunea este instalata doar într-o zonă sau afecteaza intregul corp
 • daca starea de slăbiciune este constantă sau apare doar uneori
 • daca slăbiciunea este mai mult fizica sau mentala
 • daca se instaleaza lent sau apare brusc
 • daca se execută în familie
 • dacă persoana a fost sau este bolnava in prezent
 • cat de severa este slabiciunea

Alte simptome pot fi de asemenea importante, cum ar fi pierderea in greutate, febra, depresia sau durerea.

Teste si diagnostic pentru depistarea asteniei

Investigarea cauzei de slăbiciune incepe cu o istorie a pacientului si un examen fizic. În unele cazuri, aceste doua detalii pot fi suficiente pentru a face un diagnostic, insa, in alte cazuri, poate fi nevoie de testari suplimentare. De exemplu, pot fi efectuate teste de sange pentru diagnosticarea dezechilibrelor de sare. X-razele la nivelul pieptului pot arăta pneumonie, iar tomografia craniana poate ajuta la detectarea un accident vascular cerebral. Testele speciale nervoase şi musculare, cum ar fi electromiograma sau testul pentru viteza de conducere nervoasa, pot ajuta la diagnosticarea neuropatiei diabetice sau miasteniei gravis. Alte teste pot fi necesare, de asemenea.

Prevenire şi aşteptări

Prevenirea depinde de cauza. De exemplu, slăbiciunea care apare din cauza lipsei de exerciţiu poate fi prevenită prin efectuarea de exercitii fizice regulate. Slăbiciune datorata neuropatiei diabetice sau alcoolului, pot fi prevenita prin renuntarea la alcool,sau controlul diabetului printr-o dieta adecvata si medicamente. Slabiciunea datorata unor deficiente vitaminice poate fii inlaurata prin aporturi suplimentare. Multe cazuri de slăbiciune nu pot fi prevenite.

Slăbiciunea, atunci când devine severă, poate împiedica oamenii in efectuarea de activităţi normale. Cele mai multe dintre efectele grave pe termen lung sunt datorate cauzei. De exemplu, oamenii care au avut un accident vascular cerebral pot deveni paralizati pe viaţă. Oamenii care sunt slabiti datorita unei infecţii pot să nu aibă efecte pe termen lung, după un tratament adecvat. Persoanele cu cancer ar putea muri dacă tratamentul eşuează.

Astenia sau slăbiciunea nu este contagioasă şi nu prezintă risc pentru alţii. Dar, în cazul în care cauza este o infectie, aceasta poate fi contagioasa.

Tratament pentru astenie şi monitorizare

Tratamentul depinde de cauza. De exemplu, o infecţie poate fi tratata cu antibiotice. O boala autoimuna poate fi tratata cu medicamente pentru a suprima sistemul imunitar, cum ar fi corticosteroizii. Persoanele cu cancer ar putea avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, chimioterapie sau radioterapie. Persoanele cu un prejudiciu muscular ar putea avea nevoie să li se aplice gheata pe musculatura, să ia medicamente pentru durere şi de odihnă.

Efectele secundare depind de tratamentele folosite. Toate medicamentele prezinta posibile efecte secundare. De exemplu, antibioticele pot provoca reacţii alergice şi de stomac deranjat. Corticosteroizii pot determina creşteri în greutate, aspect pufos al fetei şi oasele slabe. Chirurgia aduce riscul de sângerare şi infectare.

Dacă cauza de slabiciune dispare sau este eliminata, de obicei se pot relua în curând activităţile obisnuite. În alte cazuri, tratamentul nu se poate termina. De exemplu, la cei cu boli severe de inima, ficat, sau rinichi este nevoie de obicei de tratament pe viata.

Remediu naturist pentru astenie cu produse Calivita

- Sucul de fructe si mangosten din compozitia ZenThonic au efecte imunostimulatoare, revitalizante, neuro-trofice si anticancerigene. Ofera rezistenta corpului si previne unele boli imunologice, prezinta proprietati antibacteriene, antifungice, anti-inflamatoare, antipiretice, antivirale si antidepresive.

- Stress Management B Complex poate fi utilizat cu succes in tratamentul naturist al multor afectiuni, precum stresul, anemia, depresia, anxietatea, dementa, schizofrenia, deficitul de memorie, dermatite, caderea parului, alopecie, imunitate slaba.

- Complexul de minerale din compozitia Power Mins, intr-o proportie si cantitate optime, controleaza si dirijeaza procesele metabolice din organism, regleaza echilibrul hidroelectrolitic al organismului, sprijina functia glandei tiroide si a proceselor metabolice, sprijina activitatile sistemului nervos si muscular si are un rol esential in procesul metabolic prin care glucoza se transforma in energie.

- Suplimentul nutritional Vital 0 contine combinatia optima de vitamine, minerale si plante medicinale necesare grupei sanguine 0. Contine mai mult de 40 de substante active eficiente, adecvate acestei grupei sanguine.

- Vital A contine un complex de plante si minerale si vitamine necesare grupei sanguine A in concordanta cu ultimele descoperiri stiintifice.

- Vital B - contine o combinatie optima de vitamine, minerale si plante medicinale necesare grupei sanguine B.

- Vital AB contine plante, minerale si vitamine care actioneaza sinergic si care au un efect benefic asupra sanatatii persoanelor cu grupa sanguina AB.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Astenie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ZenThonic239.19 Ron1-0-1Lichid 946 mlDetalii Produs
ZenThonic este un suc de fructe cu efect imunostimulator, revitalizant, vitaminizant, energizant si anticancerigen. Reda echilibrul organismului, reface nivelul de energie si vitalitate, fortifica imunitatea si instareste sistemul nervos.
2. Stress Management B Complex90.00 Ron1-0-0100 tablete = 127 gDetalii Produs
Complexul de vitamine B este foarte util in combaterea asteniilor si tuturor problemelor legate de tulburari de dispozitie: anxietate, depresie, nervozitate, deficit de memorie si atentie, precum si alte conditii asociate acestora.
3. Power Mins72.00 Ron0-0-1100 tablete = 139 gDetalii Produs
Power Mins ofera toate minenerale necesare pentru un bun echilibru in organism. Sprijina functiile metabolice, hormonale si activitatile sistemului nervos, transforma glucoza in energie si ofera o stare generala de sanatate si buna dispozitie.
4. Vital 0118.79 Ron1-0-090 tableteDetalii Produs
Vital 0 este o combinatie ideala de plante medicinale, vitamine si minerale, atent selectionate pentru a indeplini nevoile nutritionale ale persoanelor cu grupa sanguina 0. Mentine echilibrul nutritiv, ofera energie si vitalitate.
5. Vital A118.79 Ron1-0-090 tableteDetalii Produs
Vital A este o combinatie ideala de plante medicinale, vitamine si minerale, atent selectionate pentru a indeplini nevoile nutritionale ale persoanelor cu grupa sanguina A. Mentine echilibrul nutritiv, ofera energie si vitalitate.
6. Vital B118.79 Ron1-0-090 tableteDetalii Produs
Vital B este o combinatie ideala de plante medicinale, vitamine si minerale, atent selectionate pentru a indeplini nevoile nutritionale ale persoanelor cu grupa sanguina B. Mentine echilibrul nutritiv, ofera energie si vitalitate.
7. Vital AB118.79 Ron1-0-090 tableteDetalii Produs
Vital AB este o combinatie ideala de plante medicinale, vitamine si minerale, atent selectionate pentru a indeplini nevoile nutritionale ale persoanelor cu grupa sanguina AB. Mentine echilibrul nutritiv, ofera energie si vitalitate.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Asteniaeste un termen medical care face referire la o condiţie a organismul, in care acesta nu are sau isi pierde puterea ca un întreg, sau în oricare din părţile sale. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Calmant (pentru dureri de cap, cefalee)Detalii Afectiune
Cefaleea este definita ca o durere de cap sau in partea superioara a gatului. Aceasta zona este una dintre locatiile cele mai comune de durere în organism şi are multe cauze.
Comotie cerebrala (prevenire)Detalii Afectiune
O comotie cerebrala este o leziune a creierului cauzata de vibratii ale creierului in interiorul craniului, ca urmare a unui traumatism cranian.
InsolatieDetalii Afectiune
Epuizarea termica poate aparea atunci cand temperatura din interiorul corpului (temperatura de baza) se ridica intre normalul de 37 ° C si pana la 40 °. La aceasta temperatura, nivelul de apa si sare in organism incepe sa scada, ceea ce poate provoca unei persoane sentimentul de rau, senzatie de lesin si transpiratie puternica.
MahmurealaDetalii Afectiune
Mahmureala este o colectie de semne si simptome legate de o repriza recenta de consum exagerat de alcool. Bolnavul are de obicei o durere de cap, se simte rau, ametit, somnoros, confuz si senzatie de sete. 
Meteo-sensibilitate (meteorosensibilitate)Detalii Afectiune
Foarte multi oameni pretind ca pot prezice o furtuna care urmeaza sa se produca, printr-un disconfort la nivelul articulațiilor lor sau prin migrene. Au existat unele rezultate surprinzătoare atunci când oamenii de știință au analizat cefectele schimbărilor în tiparele meteorologice si au realizat ce influenta pot avea asupra persoanelor cu meteorosensibilitate. Schimbările de temperatura, presiunea și puterea vântului pot afecta suferinzii de aceasta conditie. 
MigrenaDetalii Afectiune
Cefaleea care dureaza 4 pana la 72 de ore, este pulsatila, are o intensitate moderata pana la severa, este unilaterala, se agraveaza cu efortul si se asociaza cu greata, voma sau fotofobia, sensibilitatea la lumina, zgomot sau miros.
VentriculitaDetalii Afectiune
Ventriculita reprezinta inflamarea ventriculelor cerebrale, cele care contin si permit circularea lichidului cefalorahidian prin creier. Ventriculita apare ca o consecinta a infectiei de la nivelul ventriculelor, conducand la umflarea si inflamarea acestora, afectiune ce apare in special la pacientii cu drenaj ventricular extern sau stent intraventricular.
MeningitaDetalii Afectiune
Meningita este o inflamatie a membranelor protectoare ale sistemului nervos central, cunoscute sub numele de meninge, cauzata de o infectie a lichidului cefalorahidian.
SomnambulismDetalii Afectiune
Somnambulismul este o tulburare de comportament care intervine in stadiul de somn adanc si care este caracterizata de mers in somn sau alte tipuri de activitati desfasurate in timp ce persoana inca doarme. 
Narcolepsia (boala somnului)Detalii Afectiune
Narcolepsia este o afectiune neurologica ce afecteaza capacitatea creierului de a controla ciclul somn-veghe. De obicei, persoanele care sufera de narcolepsie se simt odihniti imediat dupa ce s-au trezit, dar le va veni din nou somn pe tot parcursul zilei.

0 recenzii pentru Astenie

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 0 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.