Calmant (pentru dureri de cap, cefalee)

Descriere Remediu Naturist

 

Cefaleea este definita ca o durere de cap sau in partea superioara a gatului. Aceasta zona este una dintre locatiile cele mai comune de durere în organism şi are multe cauze.

 

Cum sunt clasificate durerile de cap?

 

Durerile de cap au numeroase cauze. Deoarece atât de mulţi oameni suferă de dureri de cap şi deoarece tratamentul este uneori dificil, se speră că noul sistem de clasificare va permite medicilor sa ajunga la un diagnostic specific cu privire la tipul de dureri de cap şi sa ofere un tratament mai bun şi mai eficient.

 

Există trei mari categorii de dureri de cap:

1. Durerile de cap primare : includ migrene, tensiune, dureri de cap cluster, precum şi o varietate de alte tipuri mai puţin comune de dureri de cap.

 • durerile de cap provocate de tensiune sunt cel mai frecvent tip de durere de cap primara. Până la 90% din adulti au avut sau vor avea dureri de cap de tensiune. Acestea apar mai frecvent in randul femeilor decat la barbati.
 • durerile de cap migrena sunt al doilea tip din cele mai comune dureri de cap primare. Se estimeaza ca  aproximativ 12% din populaţie va experimenta la un moment dat o durere de cap tip migrenă. Aceste dureri de cap afecteaza atat copiii cât şi adulţii. Înainte de pubertate, băieţii şi fetele sunt afectati în mod egal de dureri de cap tip migrene, insa dupa pubertate sunt afectate mai multe femei decât bărbaţi. Se estimeaza ca 6% dintre bărbaţi şi până la 18% din femei vor experimenta o durere de cap tip migrenă în timpul vieţii lor.
 • dureri de cap cluster sunt un tip rar de durere de cap primara si afecteaza 0,1% din populaţie (1 din 1.000 de persoane). Mai frecvent afecteaza barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, deşi femeile şi copiii pot suferi, de asemenea, de acest tip de dureri de cap.

Durerile de cap primare pot afecta calitatea vieţii. Unii oameni au dureri de cap ocazionale, care se rezolva rapid în timp ce la alti sunt debilitante. Aceste dureri de cap nu sunt amenintatoare de viata, desi pot fi asociate cu simptome care pot mima accidente vasculare cerebrale sau hemoragii intracerebrale.

2. Durerile de cap secundare : sunt datorate unei probleme structurale la nivelul capului sau gâtului. Exista numeroase cauze ale acestui tip de durere de cap, de la sângerare la nivelul creierului, tumora, pana la meningita si encefalita.

3. Nevralgiile craniene, durerile faciale si alte dureri de cap : nevralgia inseamna durere nervoasa. Nevralgiile craniene descriu un grup de dureri de cap care apar din cauza nervilor de la nivelul capului si din partea superioara a gâtului care devin inflamati. Durerile faciale şi o varietate de alte cauze pentru dureri de cap sunt incluse în această categorie.

 

Cauza durerilor de cap provocate de tensiune

 

Chiar daca durerile de cap provocate de tensiune sunt cel mai frecvent tip de dureri de cap care apar, cauza lor nu este cunoscută. Cauza cea mai probabilă este contractia muschilor care acopera craniul. Când muşchii care acoperă craniul sunt tensionati, acestia pot cauza spasme si durere. Zonele comune includ baza craniului unde se insereaza muschii trapez ai gatului, tamplele unde se află muschii care muta maxilarul şi fruntea.

Există puţine cercetări pentru a confirma cauza exacta a durerilor de cap provocate de tensiune. Acestea apar din cauza stresului fizic sau emotional plasat pe corp. Acesti factori de stres pot provoca contractarea muschilor din jurul craniului si spasmele acestora. Factorii de stres fizici includ muncă fizica dificilă şi de lungă durată, sau statul la un birou sau computer pentru perioade lungi de timp de concentrare. Stresul emotional poate provoca, de asemenea, dureri de cap de tensiune, prin provocarea contractarii muschiilor din jurul craniului.

 

Semnele si simptomele durerilorde capprovocate de tensiune

 

 • durerea începe în partea din spate a capului si in partea superioara a gâtului şi este descrisa ca o senzaţie de constricţie sau de presiune.
 • deseori este descrisa ca o presiune care inconjoara capul cu presiunea cea mai intensă de-a lungul sprancenelor.
 • durerea este de obicei usoara şi bilaterala (afecteaza ambele parti ale capului).
 • durerea nu este asociata cu aură, greaţă, vărsături, sau sensibilitate la lumina si sunet.
 • durerea apare sporadic (rar şi fără un model), dar poate apărea si frecvent şi chiar zilnic la unele persoane.
 • durerea permite celor mai mulţi oameni să funcţioneze în mod normal.

 

Durerile de cap la copii

 

Durerile de cap sunt frecvente la copii ; apar în până la 90 la suta din copii de vârstă şcolară. Dureri de cap devin mai frecvente odata cu inaintarea in varsta a copilului. Exista multe cauze posibile de dureri de cap la copii, de la conditii comune şi non-dăunătoare pana la condiţii mai grave, dar rare.

Printre cele mai frecvente cauze se numără următoarele:

 • infectii virale sau respiratorii (inclusiv infectii ale urechii, raceala, alergii, infectii ale sinusurilor, gatului)
 • dureri de cap legate de stres (de exemplu, probleme de familie sau şcoală)
 • prejudicii minore la cap
 • dureri de cap tip migrene sau tip cluster
 • tensiune

Numai o mică parte din copiii cu dureri de cap au un motiv serios, cum ar fi o tumoare pe creier sau o infectie care pune viaţa în pericol.

Tratamentul de dureri de cap depinde de vârsta copilului, tipul si frecventa durerilor de cap, şi de alte caracteristici.

 

Sugestii pentru tratamentul non-medicamentos

 

 • Identificarea, reducerea sau eliminarea oricarui factor care cauzează durerile de cap sau le agravează, bazate pe informaţiile din jurnalul durerilor de cap (de exemplu, stresul, lipsa de somn, factori dietetici).
 • Instiintarea medicului în cazul in care copilul dezvolta orice semne de avertizare, inclusiv febră, înţepenirea gâtului, pierderea vederii sau vedere dublă.
 • Odihna - Copilul are nevoie să se întindă şi să se relaxeze, şi să aplice o cârpă umedă rece pe frunte. Se discuta cu copilul pentru a determina dacă acesta este îngrijorat sau anxios datorita activităţilor de la şcoală sau de acasă.
 • Exercitiul şi masajul - Intinderea şi masajul muschilor gatului, dacă acestia sunt contractati sau tensionati.
 • Produsele alimentare - Dacă copilul nu a mancat recent, i se poate oferi o gustare. Saritul peste mese poate agrava, uneori, o durere de cap.

 

Cum sunt diagnosticate durerile de cap provocate de tensiune?

 

Cheia diagnosticului de orice durere de cap este istoria data de pacient. Medicul va pune întrebări pentru a înţelege când au început durerile de cap, pentru a afla mai multe despre calitatea, cantitatea şi durata durerii, precum si despre orice simptome asociate. Examenul fizic, în special partea neurologica de examinare, este important pentru a face diagnosticul. O excepţie este faptul că pot exista unele sensibilitati ale scalpului sau muşchilor gâtului. În cazul în care medicul constată o anomalie, atunci diagnosticul de dureri de cap de tensiune nu este luat în considerare până cand nu se investigheaza si pontetialul unor altor tipuri de dureri de cap.

 

Cum sunt tratate durerile de cap provocate de tensiune?

 

Chiar dacă nu pune în pericol viaţa, o durere de cap poate afecta activitatile din viata de zi cu zi.

Cei mai mulţi oameni se tratează cu succes cu medicamente pentru controlul durerilor de cap. Următoarele medicamente actioneaza bine pentru majoritatea oamenilor:

 • aspirina (aspirina naturala sub forma White Whillow)
 • ibuprofenul (Motrin, Advil)
 • acetaminofenul (paracetamol)
 • naproxenul (Aleve)

Dacă acestea eşuează, alte tratamente de susţinere sunt disponibile. Dureri de cap recurente ar trebui să fie un semnal pentru a căuta ajutor medical. Masajul, biofeedback-ul, şi managementul stresului pot fi utilizate ca adjuvanţi pentru controlul durerilor de cap cauzate de tensiune.

 

Remediu naturist pentru dureri de cap cu produse Calivita

 

- Extractul de Ginkgo biloga din compozitia Ginkgo xc are efect de imbunatire a circulatie sanguine la nivel cerebral, actioneaza ca un antioxidant puternic si protejaza celulele impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

- Aspirina naturala sub forma White Whillow are efect de calmare pentru dureri de diferite feluri, scade febra si are prorietati antiinflamatorii.

- Dispozitivul de tratament BioHarmonex 3 genereaza un camp electromagnetic pulsat, cu intensitate foarte scazuta, cu rol preventiv si de tratament atat in afectiuni usoare (migrene, raceli) precum si in afectiuni mai grave (dereglarile mentale, artroze).


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Calmant (pentru dureri de cap, cefalee)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Ginkgo xc92.00 Ron1 tableta la nevie100 tableteDetalii Produs
Ginkgo biloba este o planta antioxidanta eficienta in imbunatirea circulatiei sangelui, atat la nivel periferic cat si central. Asigura o buna irigare a creierului, reduce tensiunea raspunzatoare pentru dureri de cap si cefalee.
2. White Whillow83.00 Ron2 tablete la nevoie100 capsule = 53 gDetalii Produs
Aspirina naturala, obtinuta din coaja de salcie alba este un analgezic natural. Reduce inflamatia, scade febra, calmeaza durerea de diverse tipologii: dureri de cap, cefalee, dureri articulare, osoase, musculare, etc.
3. BioHarmonex 32585.00 Ron1-2 sedinteDetalii Produs
Un dispozitiv de biorezonanta electromagnetica, ce contine 25 de programe prestabilite care vizeaza diverse probleme de sanatate, de la dureri de cap, raceli si tensiune musculara, pana la probleme mai grave, precum cancerul si bolile de inima.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Cefaleea este definita ca o durere de cap sau in partea superioara a gatului. Aceasta zona este una dintre locatiile cele mai comune de durere în organism şi are multe cauze.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
dureri de cap
confuzie
vedere incetosata
fotosensibilitate
AstenieDetalii Afectiune
Astenia este un termen medical care face referire la o condiţie a organismul, in care acesta nu are sau isi pierde puterea ca un întreg, sau în oricare din părţile sale. 
Comotie cerebrala (prevenire)Detalii Afectiune
O comotie cerebrala este o leziune a creierului cauzata de vibratii ale creierului in interiorul craniului, ca urmare a unui traumatism cranian.
InsolatieDetalii Afectiune
Epuizarea termica poate aparea atunci cand temperatura din interiorul corpului (temperatura de baza) se ridica intre normalul de 37 ° C si pana la 40 °. La aceasta temperatura, nivelul de apa si sare in organism incepe sa scada, ceea ce poate provoca unei persoane sentimentul de rau, senzatie de lesin si transpiratie puternica.
MahmurealaDetalii Afectiune
Mahmureala este o colectie de semne si simptome legate de o repriza recenta de consum exagerat de alcool. Bolnavul are de obicei o durere de cap, se simte rau, ametit, somnoros, confuz si senzatie de sete. 
Meteo-sensibilitate (meteorosensibilitate)Detalii Afectiune
Foarte multi oameni pretind ca pot prezice o furtuna care urmeaza sa se produca, printr-un disconfort la nivelul articulațiilor lor sau prin migrene. Au existat unele rezultate surprinzătoare atunci când oamenii de știință au analizat cefectele schimbărilor în tiparele meteorologice si au realizat ce influenta pot avea asupra persoanelor cu meteorosensibilitate. Schimbările de temperatura, presiunea și puterea vântului pot afecta suferinzii de aceasta conditie. 
MigrenaDetalii Afectiune
Cefaleea care dureaza 4 pana la 72 de ore, este pulsatila, are o intensitate moderata pana la severa, este unilaterala, se agraveaza cu efortul si se asociaza cu greata, voma sau fotofobia, sensibilitatea la lumina, zgomot sau miros.
VentriculitaDetalii Afectiune
Ventriculita reprezinta inflamarea ventriculelor cerebrale, cele care contin si permit circularea lichidului cefalorahidian prin creier. Ventriculita apare ca o consecinta a infectiei de la nivelul ventriculelor, conducand la umflarea si inflamarea acestora, afectiune ce apare in special la pacientii cu drenaj ventricular extern sau stent intraventricular.
MeningitaDetalii Afectiune
Meningita este o inflamatie a membranelor protectoare ale sistemului nervos central, cunoscute sub numele de meninge, cauzata de o infectie a lichidului cefalorahidian.
SomnambulismDetalii Afectiune
Somnambulismul este o tulburare de comportament care intervine in stadiul de somn adanc si care este caracterizata de mers in somn sau alte tipuri de activitati desfasurate in timp ce persoana inca doarme. 
Narcolepsia (boala somnului)Detalii Afectiune
Narcolepsia este o afectiune neurologica ce afecteaza capacitatea creierului de a controla ciclul somn-veghe. De obicei, persoanele care sufera de narcolepsie se simt odihniti imediat dupa ce s-au trezit, dar le va veni din nou somn pe tot parcursul zilei.

0 recenzii pentru Calmant (pentru dureri de cap, cefalee)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 9

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.