Meteo-sensibilitate (meteorosensibilitate)

Descriere Remediu Naturist

 

Omul este o parte a naturii vii și a Universului. De milioane de ani au fost dezvoltate în organismul uman unele mecanisme adaptative, care au furnizat armonia dintre natură și om și ca rezultat a avut loc o supraviețuire a omului ca specie într-un mediu constant ostil, volatil si în schimbare.

Există date istorice privind învățarea si adaptarea  omului la natură.

 

Scrierile lui Babylon (4000 ani înainte de Hristos), nu sunt doar o dovadă că omul, în trecutul său isi privea cu mare preocupare mediul și schimbările de vreme, ci, de asemenea, arată că omul a relevat legătura dintre boli și schimbările climatice. Concomitent cu efectele negative ale factorilor de mediu negative asupra sănătății umane s-a observat că aerul curat, lumina soarelui, apa de mare si alți factori naturali au o influență salubra asupra omului.

 

Schimbările rapide și frecvente de vreme par a fi principalii vinovați pentru efectele negative. Evidentele statistice leaga numarul numarul crescut de multe boli si tulburari de comportament de anumite condiții meteorologice. Biometeorologistii au împărțit trecerea de fronturi atmosferice în faze meteorologice și au comparat datele de la fiecare fază cu inregistrarile din spitale. Acestia au descoperit și publicat unele relații uimitoare între vreme și problemele de sănătate.

 

Foarte multi oameni pretind ca pot prezice o furtuna care urmeaza sa se produca, printr-un disconfort la nivelul articulațiilor lor sau prin migrene. Au existat unele rezultate surprinzătoare atunci când oamenii de știință au analizat cefectele schimbărilor în tiparele meteorologice si au realizat ce influenta pot avea asupra persoanelor cu meteorosensibilitate. Schimbările de temperatura, presiunea și puterea vântului pot afecta suferinzii de aceasta conditie.

 

Furtunile sunt caracterizate de scăderi rapide de presiune atmosferica. Acest lucru pot agrava sensibilitatea articulatiilor inflamate sau a terminatii nervoase la oameni sensibili. Aceste modificări ale presiunii aerului pot avea influente asupra forței de muncă și asupra nașterii.

 

Există, de asemenea, unele indicații că acele persoane care au avut atacuri de cord sunt mult mai sensibile la frig, care poate contracta pasajele de sange si afecteaza o inima slabita. Temperaturile extrem de ridicate au fost cunoscute capabile de a provoca victime în special printre persoanele în vârstă ca au fost vazute in valul de căldură de la Paris din 2003.

 

Multi suferinzi de migrena sunt afectati în mod deosebit de meteorosensibilitate. În timp ce unele atacuri sunt aduse de către schimbările de presiune barometrică, vanturile uscate și prăfuite, cum ar fi vântul Santa Ana, în California de Sud, vânturile Chinook în Canada și foehnul în Europa Centrală, aceste fenomene naturale aduc cu ele creșterea incidenței de dureri de cap, migrene, astm și febra fanului.

 

Tulburarea afectiva sezoniera, sau tristetea, este o afectiune care afecteaza pe timp de iarnă multe persoane prin sentimetul de depresie, deznădejde, anxietate si stare de spirit alterata.Există unele indicii că lipsa de vitamina D cauzata de o cantitate redusă de expunere la lumina soarelui în timpul zilelor de iarnă scurte este vinovata pentru acest lucru. Asigurându-vă că ieși destul de devreme in aer liber pentru a prinde cateva raze de soare sau mergeti intr-o vacanta de week-end într-o locație însorită pentru a va ajuta sa va reenergizati.

 

Medicii recomanda exercitii, odihna, precum și participarea la activități în aer liber, în toate condițiile meteorologice pentru a ajuta organismul sa se adapteze la schimbarile fizice aduse de vreme. De asemenea, acestia sugerează găsirea unor modalități de a atenua stresul si de a profita de soare ori de câte ori este posibil.

 

Simptomele de meteo-sensibilitate

 

O persoană meteo-sensibila reacționează cu o intensitate variabilă la schimbările de elemente meteorologice, cum ar fi presiunea aerului, temperatura și umiditatea. Aceste modificări pot afecta bunăstarea unei persoane si poate agrava simptomele de tulburări existente, în special dureri. Unele dintre aceste reacții sunt:

 • Iritabilitate crescută și agresivitate, anxietate, depresie, apatie, oboseala, lipsa de concentrare
 • Tulburări de somn
 • Dureri de cap și migrene
 • Nereguli la nivelul inimii și circulației
 • Greață
 • Amețeală
 • "Durere fantomă"
 • Dureri reumatice.

Simptomele variază de la persoană la persoană  iar intensitatea lor, în general, creste cu varsta, cu un nivel mai scăzut de fitness și un organism slăbit din cauza unei boli. Desigur, ele pot, de asemenea, masca sau să fie rezultatul unei tulburări care nu are nimic de a face sensibiliatea la vreme. De aceea, consultați medicul daca nu stiti siguri care ar putea fi cauza.

 

Pacienții care au suferit un atac de cord sunt predispusi la sensibilitate meteo, uneori, manifestandu-se extrem de intens. Rata de intensitate este de trei ori mai mare decatla persoanele care nu au avut niciodata un atac de cord.

 

Sensibilitatea persistă timp de doi până la zece ani după atac. Oamenii de stiinta încearcă să găsească  situația meteocu cele mai multe influențe la acești pacienți. De asemenea, ei nu sunt siguri dacă sensibilitatea este un rezultat al atacul de cord sau un precursor la problemele viitoare.

 

Personelemeteo sensibile devin iritate cu o ​​zi sau două înainte de schimbare și sunt de multe ori nefericite, atunci cand un front de vreme sosește. Condițiile meteo favorizeaza, de asemenea nașterea, astfel încât un număr mai mare de copiii au fost nascuti în timpul acestor condiții meteorologice nefavorabile. Cazurile de sinucideri, atacuri de cord, sângerări de la ulcere, dureri de cap și migrene, toate se afla in creștere. Reumaticii urasc sosirea de vreme rece și umedă, în timp ce aerul rece și uscat agraveaza simptomele astmului. Extinderea aerului in cavitatile corpului izolate ar putea explica unele simptome de meteo-sensibilitate. Fronturile atmosferice au unele efecte pentru toată lumea, se pare.

 

Unii oameni de știință au abordare diferită în încercarea lor de a rezolva puzzle-ul. Ei cred că impulsurile electromagnetice au un efect asupra bunăstării noastre. Electromagnetismul natural, suficient de puternic pentru a provoca sensibilitate la vreme, este prezent în fulgerele induse de atmosfera și de particule încărcate (ioni).

 

În cazul în care vremea seinrautateste, nu este de mirare faptul că starea de spirit, de performanță și comportament este, de asemenea, afectata. Elevii par agitati și distrasi înainte de o schimbare semnificativă de vreme. Performanța are de suferit iar episoadele de neatentie cresc. 

 

Desigur, același lucru este valabil pentru adulți. În plus față de iritabilitatea crescută, agresivitatea si lipsa de concentrare, timpul de reacție este de asemenea mai lent în timpul noros, cald si umed, care încadrează presiunea barometrică și vânturile uscate. Capacitatea de reactie este la cote maxime în timpul zilelor de înaltă presiune, soare si temperaturi confortabile.

 

Factori de risc pentru meteorosensibilitate

 

Cei mai importanți factori meteorologici care afectează sănătatea umană sunt temperatura aerului, umiditatea aerului, presiunea atmosferică, structură chimică a aerul și conținutul de oxigen, viteza vântului, energia electrică din atmosfera, impulsul atmosferic în câmpul electromagnetic,activitatea soarelui, Prezența furtunilor helio-magnetice, câmpul geo-magnetic local, etc.

 

Ce se poate face cu privire la aceasta meteo sensibilitate?

 

Stilul de viata modern, cu aer condiționat, umidificatoare și încălzitoare, ne va  face suportam mult mai greu "șocurile" date de vremea naturala de afara. Cu alte cuvinte, nu mai suntem pregătiți să facem față stresului provocat de vremea naturala. De aceea, cel mai bun sfat este sa se incerce o intarire a simturilor prin expunerea lor la elementele naturale. Asta inseamna sa se petreaca cat mai mult timp in aer liber, in toate tipurile de vreme. Medicii europeni merg chiar mai departe și recomanda stimulente mai puternice, cum ar fi sauna sau dusuri alternative calde și reci.

 

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in meteorosensibilitate

 

- Lecitina extrasa din soia, sub forma Triple-Potency Lecithin, cu o eficienta tripla, este foarte utila persoanalor afectate de meteorosensibilitate deoarece intensifica functiile cerebrale, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare. De asemenea este un suport pentru ameliorarea durerilor articulare la sportivi.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Meteo-sensibilitate (meteorosensibilitate)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Triple-Potency Lecithin188.66 Ron1-1-0100 capsule gelatinoase = 166 gDetalii Produs
Lecitina din soia intensifica functiile cerebrale, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare. De asemenea este un suport pentru ameliorarea durerilor articulare.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Foarte multi oameni pretind ca pot prezice o furtuna care urmeaza sa se produca, printr-un disconfort la nivelul articulațiilor lor sau prin migrene. Au existat unele rezultate surprinzătoare atunci când oamenii de știință au analizat cefectele schimbărilor în tiparele meteorologice si au realizat ce influenta pot avea asupra persoanelor cu meteorosensibilitate. Schimbările de temperatura, presiunea și puterea vântului pot afecta suferinzii de aceasta conditie. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
AstenieDetalii Afectiune
Astenia este un termen medical care face referire la o condiţie a organismul, in care acesta nu are sau isi pierde puterea ca un întreg, sau în oricare din părţile sale. 
Calmant (pentru dureri de cap, cefalee)Detalii Afectiune
Cefaleea este definita ca o durere de cap sau in partea superioara a gatului. Aceasta zona este una dintre locatiile cele mai comune de durere în organism şi are multe cauze.
Comotie cerebrala (prevenire)Detalii Afectiune
O comotie cerebrala este o leziune a creierului cauzata de vibratii ale creierului in interiorul craniului, ca urmare a unui traumatism cranian.
InsolatieDetalii Afectiune
Epuizarea termica poate aparea atunci cand temperatura din interiorul corpului (temperatura de baza) se ridica intre normalul de 37 ° C si pana la 40 °. La aceasta temperatura, nivelul de apa si sare in organism incepe sa scada, ceea ce poate provoca unei persoane sentimentul de rau, senzatie de lesin si transpiratie puternica.
MahmurealaDetalii Afectiune
Mahmureala este o colectie de semne si simptome legate de o repriza recenta de consum exagerat de alcool. Bolnavul are de obicei o durere de cap, se simte rau, ametit, somnoros, confuz si senzatie de sete. 
MigrenaDetalii Afectiune
Cefaleea care dureaza 4 pana la 72 de ore, este pulsatila, are o intensitate moderata pana la severa, este unilaterala, se agraveaza cu efortul si se asociaza cu greata, voma sau fotofobia, sensibilitatea la lumina, zgomot sau miros.
VentriculitaDetalii Afectiune
Ventriculita reprezinta inflamarea ventriculelor cerebrale, cele care contin si permit circularea lichidului cefalorahidian prin creier. Ventriculita apare ca o consecinta a infectiei de la nivelul ventriculelor, conducand la umflarea si inflamarea acestora, afectiune ce apare in special la pacientii cu drenaj ventricular extern sau stent intraventricular.
MeningitaDetalii Afectiune
Meningita este o inflamatie a membranelor protectoare ale sistemului nervos central, cunoscute sub numele de meninge, cauzata de o infectie a lichidului cefalorahidian.
SomnambulismDetalii Afectiune
Somnambulismul este o tulburare de comportament care intervine in stadiul de somn adanc si care este caracterizata de mers in somn sau alte tipuri de activitati desfasurate in timp ce persoana inca doarme. 
Narcolepsia (boala somnului)Detalii Afectiune
Narcolepsia este o afectiune neurologica ce afecteaza capacitatea creierului de a controla ciclul somn-veghe. De obicei, persoanele care sufera de narcolepsie se simt odihniti imediat dupa ce s-au trezit, dar le va veni din nou somn pe tot parcursul zilei.

0 recenzii pentru Meteo-sensibilitate (meteorosensibilitate)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 1 + 6

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.