Mahmureala

Descriere Remediu Naturist

 

Mahmurealaeste o colecţie de semne şi simptome legate de o repriza recenta de consum exagerat de alcool. Bolnavul are de obicei o durere de cap, se simte rău, ameţit, somnoros, confuz şi senzatie de sete. Mahmureala poate apărea la orice ora din zi, dar de obicei este mai frecventa dimineata, dupa o noapte de baut. Pe langa simptome fizice, persoana poate prezenta, de asemenea, niveluri ridicate de anxietate, regret, ruşine, jenă, precum si depresie.

Severitatea mahmurelii este strâns legată de cât de mult alcool a fost consumat, şi dacă bolnavul a dormi suficient. Cu cat doarme mai putin, cu atat acesta se simte mai rau. Este imposibil de spus cât de mult alcool poate fi consumat în condiţii de siguranţă pentru a evita o mahmureala - depinde de individ si de circumstanţe, de starea fizica inainte de a bea, dacă acesta a fost deja deshidratat înainte de a bea, dacă a băut multă apă în timpul sesiunii de baut, cat de mult somn a obtinut după aceea, etc

Simptomele de mahmureala

 

Muzica a fost mare, dansul a fost distractiv, şi băuturile au fost abundente şi bune, dar ce putem spune despre mahmureala de a doua zi?

 

Simptomele de mahmureala includ:

 

  • Setea
  • Oboseala
  • Tremor
  • Dureri de cap
  • Dureri musculare
  • Sensibilitatea la lumina si zgomot
  • Ameţeli sau senzatia ca se invarte camera
  • Greaţă şi vărsături
  • Dureri de stomac
  • Transpiraţii
  • Scăderea cantităţii şi calităţii somnului
  • Dificultati de concentrare
  • Roşeaţă de ochii
  • Tulburari de dispozitie, mai ales anxietate, iritabilitate si depresie

 

Notă: Simptomele de mahmureala diferă pentru fiecare individ.

 

Într-adevăr, mai toată lumea este conştientă de faptul că o mahmureala este cauzată de consumul de alcool prea mult. Cu toate acestea, pentru unele persoane, consumul de  singura bautura alcoolică este suficient pentru a declanşa o mahmureala, in timp ce altele pot bea foarte mult şi scăpa în totalitate de efectele neplacute ale mahmurelii. În general, majoritatea oamenilor care beau pana la punctul de intoxicaţie vor experimenta o mahmureala a doua zi.

 

Ce provoacă simptome de mahmureala?

 

Există factori care pot contribui la severitatea mahmurelii, cum ar fi:

 

  • Alcoolul creşte urinarea, iar urinatul mai mult decat de obicei poate duce la deshidratare. Deshidratarea de la urinare excesiva este ceea ce provoacă setea. În plus, deshidratarea este adesea caracterizată prin ameţeli şi stare de confuzie.
  • Alcoolul poate irita mucoasa stomacului, creste producerea de acid gastric şi întârzieri de golire a stomacului, care poate provoca greaţă, vărsături şi dureri abdominale.
  • Alcoolul poate provoca o lipsa de somn odihnitor, care, la rândulsau, poate lăsa senzatia de ameţeala şi oboseala.
  • Alcoolul poate provoca tulburărila nivelul zaharului din sânge de zahăr. Mai precis, consumul de alcool poate cauza scaderea prea mare a nivelului de zahărdin sânge şi, ca atare, este posibil să apară modificări ale starii de spirit, oboseală, slăbiciune si tremurături.
  • Alcoolul dilata vasele de sange, care pot duce la dureri de cap.
  • Băuturile alcoolice contin produsi numiti congeneri, care par să crească gradul de severitate al mahmurelii. Congenerii sunt impurităţi toxice care pot avea un impact mare asupra starii organismului. Bauturile alcoolice clare, cum ar fi ginul şi votca au mai puţini congeneri, în timp ce bauturile întunecate, cum ar fi brandy şi whisky-ul au cantitati mai mari. Sampania este, de asemenea, o cauza de mahmureala, precum şi unele vinuri dulci.
  • În sfârşit, acetaldehida, o substanta chimica creata atunci când organismul proceseaza alcoolul este considerat a fi un factor care contribuie la producerea simptomelor mahmurelii.

Într-un cuvânt, confruntarea cu simptomele mahmurelii este modul naturii de a va avertiza că, in ceea ce priveste organismul in cauza, alcoolul este o otravă.

 

Feriţi-vă de cafeină !

 

Pentru a trata simptomele mahmurelii, reacţia naturală poate fi de a bea o bautura cu cafeina. Nu asa de repede! Corpuleste deja dezechilibrat, iar cafeaua poate inrautati simptomele mahmurelii, deoarece acesta este un diuretic si poate face un organism devastat de alcool sa simta mai multa nervozitate decât simte deja.

 

Încercaţi o alternativa naturala de cofeina pentru vindecarea mahmurelii de dimineaţa. Planta Panax Ginseng  este un tratament natural pentru mahmureala recunoscut pentru capacitatea de a spori vigilenta si concentrarea mentala, precum si rezistenta fizica. Dacă "trebuie" să optati pentru cofeina pentru a trata simptomele mahmurelii, ierburi precum Guarana si ceaiul verde sunt alte remedii alternative pentru mahmureala cunoscute pentru capacitatea lor de a stimula nivelul de energie oferind în acelaşi timp mai putina cofeina decat cafeaua. În plus, ele oferă, de asemenea, corpului si alte proprietăţi benefice de vindecare naturale.

 

Cure pentrumahmureala ...

 

Singurul leac real pentru o mahmureala este timpul. Corpul are nevoie de timp pentru a procesa toxinele din sistem. Dar există mai multe remedii naturale care pot uşura simptomele mahmurelii. Cu toate acestea, reţineţi că ceea ce funcţionează pentru o persoană nu poate functiona neaparat pentru o alta, asa ca alegeti-va propria arma pentru inlaturarea simptomelor de mahmureala.

 

Următoarele remedii pot uşura simptomele de mahmureala:

 

Apa– cnsumati o mulţime de apa pe tot parcursul zilei pentru a rehidrata organismul. Disconfortul mahmurelii apare parţial de la deshidratare.

 

Milkshake de banane– Înlocuiţisubstantele nutritive pierdute, cum ar fi magneziu şi potasiu, cu un milkshake de banane pentru stimulare (alcătuit dintr-o jumătate de pahar de lapte şi o banană mare coapta), indulcit cu miere (două linguri). Mierea creste nivelul de zahar din sange, care este redus de consumul excesiv de alcool şi bananele sunt bogate in electroliti importanti, magneziu şi potasiu, care sunt grav epuizati în timpul consumul excesiv de alcool. Laptele calmeaza stomacul si rehidrateaza sistemul.

 

Sucuri de fructe - Nutritionistii recomanda sucurile de fructe diluat cu apă şi consumate intr-o cantitate egala cu de două ori volumul de alcool baut. Se spune că sucurile de fructe ajuta organismul sa arda alcoolul.

 

Vitamine si minerale - Mai mulţi experţi recomanda luarea unui supliment de vitamina B-complex, care ajută la înlocuirea de vitamine B pierdute din cauza alcoolului. Alcoolul are tendinta de a epuiza organismul de magneziu. Prin urmare, înainte de somn şi, ca o cura pentru mahmureala de dimineata, consumati suplimente de magneziu (doze mai mari nu sunt, de obicei, dăunătoare). Potasiu si calciu pot fi, de asemenea, fiecare utilizate ca un tratament natural pentru mahmureala. Alte suplimente comune care se pot lua înainte de culcare pentru a trata simptomele mahmurelii includ pe langa vitaminele B, Acidophilus şi vitamina C.

 

Ierburi pentru detoxifierea ficatului- Păpădia şi armurariu pot fi folosite pentru a ajuta la detoxifierea ficatului şi sângelui.

 

Ajutor pentru greaţă - Biscuitii si mierea pot uşura greaţa. Ceaiul de ghimbir este, de asemenea, folosit pentru a contracara greaţa.

 

Ajutor pentru dureri de cap - Scoarta de salcie albă conţine o formă naturală de salicilat, ingredientul activ din aspirina si, ca atare, se poate calma o durere de cap cauzata de mahmureala. White Whillow este un astfel de supliment , pe baza de estract din salcie alba.

 

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in mahmureala

 

-Enzimele digestive Digest Ease sunt foarte utile pentru corectarea si reglarea activitatii vezicii biliare, a ficatului, pancreasului si intestinului gros, cu un rol important in eliminarea neplacerilor cauzate de o digestie necorespunzatoare sau consumul excesiv de anumite substante, precum alcoolul, care ingreuneaza functia acestor organe.

 

-Apa alcalina ionizata si oxigenata  obtinuta cu ajutorul filtrului Aquarion ofera o mai buna hidratare si actioneaza ca un antioxidant pentru organism. Contribuie la dizolvarea si eliminarea din organism a substantelor produse in timpul metabolismului.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Mahmureala

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Digest Ease76.62 Ron2 caps inainte si dupa chef100 tablete = 35 gDetalii Produs
Enzimele digestive pot elimina neplacerile cauzate de o digestie necorespunzatoare sau consumul excesiv de anumite substante care ingreuneaza functia ficatului si a vezicii biliare, precum alcoolul.
2. Aquarion11500.00 Ronapa alcalina ionizata1Detalii Produs
Apa alcalina ionizata ajuta la eliminarea din organism a substantelor nocive produse in urma metabolismului alcoolului (care contribuie la mahmureala) si ofera o mai buna hidratare.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Mahmureala este o colectie de semne si simptome legate de o repriza recenta de consum exagerat de alcool. Bolnavul are de obicei o durere de cap, se simte rau, ametit, somnoros, confuz si senzatie de sete. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
greata
dureri de cap
oboseala
varsaturi
sete
ameteli
scade capacitatea de concentrare
AstenieDetalii Afectiune
Astenia este un termen medical care face referire la o condiţie a organismul, in care acesta nu are sau isi pierde puterea ca un întreg, sau în oricare din părţile sale. 
Calmant (pentru dureri de cap, cefalee)Detalii Afectiune
Cefaleea este definita ca o durere de cap sau in partea superioara a gatului. Aceasta zona este una dintre locatiile cele mai comune de durere în organism şi are multe cauze.
Comotie cerebrala (prevenire)Detalii Afectiune
O comotie cerebrala este o leziune a creierului cauzata de vibratii ale creierului in interiorul craniului, ca urmare a unui traumatism cranian.
InsolatieDetalii Afectiune
Epuizarea termica poate aparea atunci cand temperatura din interiorul corpului (temperatura de baza) se ridica intre normalul de 37 ° C si pana la 40 °. La aceasta temperatura, nivelul de apa si sare in organism incepe sa scada, ceea ce poate provoca unei persoane sentimentul de rau, senzatie de lesin si transpiratie puternica.
Meteo-sensibilitate (meteorosensibilitate)Detalii Afectiune
Foarte multi oameni pretind ca pot prezice o furtuna care urmeaza sa se produca, printr-un disconfort la nivelul articulațiilor lor sau prin migrene. Au existat unele rezultate surprinzătoare atunci când oamenii de știință au analizat cefectele schimbărilor în tiparele meteorologice si au realizat ce influenta pot avea asupra persoanelor cu meteorosensibilitate. Schimbările de temperatura, presiunea și puterea vântului pot afecta suferinzii de aceasta conditie. 
MigrenaDetalii Afectiune
Cefaleea care dureaza 4 pana la 72 de ore, este pulsatila, are o intensitate moderata pana la severa, este unilaterala, se agraveaza cu efortul si se asociaza cu greata, voma sau fotofobia, sensibilitatea la lumina, zgomot sau miros.
VentriculitaDetalii Afectiune
Ventriculita reprezinta inflamarea ventriculelor cerebrale, cele care contin si permit circularea lichidului cefalorahidian prin creier. Ventriculita apare ca o consecinta a infectiei de la nivelul ventriculelor, conducand la umflarea si inflamarea acestora, afectiune ce apare in special la pacientii cu drenaj ventricular extern sau stent intraventricular.
MeningitaDetalii Afectiune
Meningita este o inflamatie a membranelor protectoare ale sistemului nervos central, cunoscute sub numele de meninge, cauzata de o infectie a lichidului cefalorahidian.
SomnambulismDetalii Afectiune
Somnambulismul este o tulburare de comportament care intervine in stadiul de somn adanc si care este caracterizata de mers in somn sau alte tipuri de activitati desfasurate in timp ce persoana inca doarme. 
Narcolepsia (boala somnului)Detalii Afectiune
Narcolepsia este o afectiune neurologica ce afecteaza capacitatea creierului de a controla ciclul somn-veghe. De obicei, persoanele care sufera de narcolepsie se simt odihniti imediat dupa ce s-au trezit, dar le va veni din nou somn pe tot parcursul zilei.

0 recenzii pentru Mahmureala

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 5 + 9

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.