Poza Power Mins

Power Mins

Nota 100 din 5 bazata pe 2 recenzii
(2 recenzii)

Supliment alimentar complex cu minerale: Fier, Calciu, Magneziu, Zinc, Seleniu, Potasiu, Mangan, Cupreu, Iod etc. etc.

72.00 lei
Pretul include TVA

 

Power Mins, un supliment alimentar disponibil pe retetanaturista, este o formula speciala alcatuita din minerale speciale. Ingredientele sale contribuie la furnizarea unei cantitati optime de minerale organismului nostru.

 

 

Prospect Power Mins Calivita

 

Mineralelesunt critice pentru numeroase functii metabolice si, ca atare, sunt absolut esentiale pentru o sanatate buna. Unii compusi de care metabolismul nostru are nevoie pot fi sintetizati in organism, dar mineralele nu se numara printre acestia. Toate mineralele de care organismul are nevoie trebuie sa vina din dieta noastra. Power Mins, disponibil pe retetanaturista, este un complex special ce contine cele mai importante minerale, in doze formulate cu atentie si care ofera un suport nutritional optim.

 

Beneficiile oferite de mineralele Power Mins

 
Minerale diferite au beneficii diferite, astfel incat nici un mineral nu poate fi denumit mai benefic sau mai putin benefic decat altul. Toate mineralele, chiar si cele ne-esentiale, sunt critice pentru buna functionare a organismului. Cea mai mare parte a mineralelor sunt de ajutor in metabolismul organismului, echilibrul hidrolitic si sanatatea oaselor,  dar pot participa la sute de alte mici procese, contribuind in mod eficient la o stare buna de sanatate.

 

  • Calciuleste important pentru a mentine structura oaselor si a dintilor sanatoasa, joaca un rol important in procesul de coagulare a sangelui. Acest mineral vital stimuleaza sanatatea oaselor (previne osteoporoza), amelioreaza artrita, amelioreaza insomnia, menopauza, sindromul premenstrual si crampele. De asemenea, este important in prevenirea sau tratarea obezitatii, a cancerului de colon, aciditatii, bolilor de inima si a hipertensiunii arteriale.
     

 

  • Functionarea eficienta a sistemului nervos necesita prezenta de magneziu. Magneziul sprijina, de asemenea, sinteza si diviziunea de proteine. Poate fi benefic in hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic, alcoolism, sanatatea oaselor, crampe, diabet, menopauza, sarcina si astm. De asemenea, este foarte important pentru reducerea anxietatii si a stresului, si a fost strans legat de o reducere a anxietatii si insomniei, datorita rolului sau enzimatic in eliberarea de hormoni care calmeaza organismul si induce somnul.

 

  • Potasiulcontribuie la sustinerea tensiunii arteriale normale si are rol in homeostazie prin promovarea echilibrului osmotic intre fluidele corporale intracelulare si extracelulare. Potasiul poate corecta nivelul de zahar din sange, regleaza tensiunea arteriala, previne bolile de inima, creste debitul de apa in organism, atenueaza tulburarile musculare si crampele, stimuleaza functia cerebrala, gestioneaza diabetul zaharat, tulburarile renale si artrita. Ca un vasodilatator, reduce tensiunea din vasele de sange si asigura distributia corecta a oxigenului la sistemele de organe vitale, in timp ce protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare. De asemenea, s-a dovedit ca poate stimula functionarea creierului.

 

  • Zinculeste indispensabil pentru buna functionare a sistemului imunitar, digestiv si de reproducere. Este, de asemenea, important pentru sanatatea pielii si a parului, tratarea eczemelor, acneei, vindecarea ranilor, tratarea afectiunilor prostatei, pierderea poftei de mancare, scaderea in greutate, sarcina, sanatatea ochilor si prevenirea orbirii pe timp de noapte. Este o componenta esentiala a mai mult de 10 functii  enzimatice importante ale corpului; fara zinc, organismul isi va pierde rapid functia generala si se va ajuge la o serie de probleme de sanatate, inclusiv incapacitatea de a vindeca rani, de a lupta impotriva bolilor, de a dezvolta modele de crestere adecvate, precum si de a apara impotriva unei varietati de infectii ale pielii.
     

 

  • Manganulcontribuie la sustinerea sistemului de protectie a organismului impotriva radicalilor liberi si este un element necesar in metabolismul de proteine, glucide si grasimi. Manganul joaca un rol important in managementul osteoporozei, reduce oboseala, este benefic in reproducere, luxatii, inflamatii, imbunatirea functiei cerebrale si in epilepsie.

 

  • Fieruljoaca un rol vital in sistemul de transport de oxigen in sange si sustine cresterea si diferentierea corespunzatoare a celulelor. Acesta este un element cheie in formarea hemoglobinei, in metabolismul organismului, activitatea musculara, prevenirea anemiei, functionarea creierului, imunitate, insomnie, sindromul picioarelor nelinistite si reglarea temperaturii corpului. Rolul principal al fierului este formarea hemoglobinei, care garanteaza circulatia sangelui si oxigenarea diferitelor sisteme de organe. Fara fier se instaleaza anemia, care se manifesta prin slabiciune musculara, oboseala, tulburari gastro-intestinale, precum si o functionare cognitiva defectuoasa.

 

  • Metabolismul fierului este sustinut de cupru, care ajuta, de asemenea, procesele de producere a energiei din organism prin participarea la metabolismul colesterolului si zaharului. Cuprul sprijina de asemenea, functionarea sanatoasa a sistemului nervos central, calmeaza artrita, ajuta la ingrijirea pielii, elimina infectiile gatului, corecteaza deficienta de hemoglobina, previne bolile de inima si creste imunitatea. Este frecvent asociat cu absorbtia de fier si un sistem circulator care functioneaza in mod corespunzator.
     

 

  • Ioduleste indispensabil pentru producerea de hormoni tiroidieni. Aceasta componenta a sanatatii adesea trecuta cu vederea  poate atenua gusa, bolile de san fibrochistice, afectiunile pielii si cancerul, imbunatatind in acelasi timp starea de sanatate a parului, starea sarcinii si metabolismul organismului.

 

  • Seleniuleste un important antioxidant si contribuie la sustinerea sistemului imunitar.  Este un mineral rar, insa functia sa este semnificativa. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti minerali, care previne formarea de noi radicali liberi prin participarea la diferite reactii celulare care scad concentratia de peroxid din organismul celular. Reducerea formarii radicalilor liberi este doar una dintre functiile seleniului. Acesta este esential pentru cresterea oaselor, impreuna cu calciul, cuprul si zincul.

 

  • Cromulparticipa la metabolismul corect al glucidelor. Acest mineral este important pentru absorbtia glucozei in organism, astfel incat este deosebit de relevant pentru cei care sufera de diabet zaharat. Cromul creste absorbtia glucozei de catre celule, care stimuleaza sinteza acizilor grasi si a colesterolului, si, desi ambele reactii par a fi componente negative pentru sanatate, acestea sunt de fapt esentiale la niveluri mici, pentru o viata functionala si sanatoasa.

 

  • Molibdenuleste important pentru formarea mai multor enzime, si, de asemenea, joaca un rol in utilizarea fierului.

 

 

Cine are nevoie de Power Mins?

 

Mineralele sunt indispensabile existentei fiintei umane, fiind cele care produc energie. Corpul uman foloseste, de asemenea, minerale, pentru a activa enzime si pentru a lega impreuna structurile sale la fiecare nivel, de la oasele scheletului pana la celulele individuale.

 

Celula este unitatea de baza a vietii si a corpului uman, care la randul sau este format din miliarde de celule. Prinvind corpul ca un intreg, fiecare celula trebuie sa aiba minerale pentru a o mentine in viata si a-si indeplini functiile. Din pacate, alimentele nu mai sunt surse minerale fiabile. Cele mai multe (daca nu toate) soluri agricole au fost epuizate din cauza unor practici care nu au reusit sa le realimenteze dupa plantari repetate. Studiile asupra populatiei, au demonstrat ca exista, in mod constant, segmente mari de populatie care sunt deficitare in una sau mai multe minerale, de cele mai multe ori fiind vorba despre magneziu, fier, zinc, calciu sau crom.

 

In plus, traim in conditii de stres emotional continuu si suntem expusi la substante toxice sau agenti infectiosi care sunt tot mai prezenti in jurul nostru. Toti acesti factori se traduc biochimic prin formarea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produse metabolice extrem de reactive, cu potential toxic, care au fost legate de boli degenerative si imbatranire accelerata. Radicalii liberi au tendinta de a arde moleculele noastre biologice, inclusiv enzimele antioxidante, pe care ne bazam in cea mai mare parte pentru a ramane activi. Atunci cand aceste enzime sunt distruse de radicalii liberi, de multe ori pierdem si o parte din mineralele din organism. Deci, oamenii care se afla sub stres, au nevoie de doze zilnice mai mari de minerale.

 

O alta categorie care se afla la risc mai mare de deficit de minerale sunt persoanele cu varsta peste 40 de ani. La aceste persoane absorbtia si utilizarea mineralelor nu mai este eficienta, deoarece functiile lor digestive sunt incetinite - in mare parte datorita uzurii cauzate de trecerea anilor. Cei care incep sa acorde o atentie mai speciala sanatatii la o varsta mai tanara pot observa la batranete faptul ca functia si capacitatea lor digestiva se afla intr-o stare mai buna. Persoanele de peste 65 de ani ar trebui, aproape fara exceptie, sa ia suplimente alimentare care furnizeaza minerale.

 

Suplimentele alimentare cu minerale, prin urmare, devin o necesitate pentru viata. Daca aruncam o privire catre biologia celulara a mineralelor, putem observa ca acestea sunt implicate in toate caile metabolice care fac celulele sa functioneze.

 
Cinci motive pentru deficienta de minerale
 
 
1. Depletia solului
 
In 1900, padurile acopereau 40% din pamant. Pana in 1992, procentul a fost de aproximativ 27%. In afara defrisarilor padurilor tropicale in scopul de a ridica ferme de bovine de carne,  de a crea plantatii de soia sau de a construi apartamente, unul dintre principalele motive pentru care padurile au murit este epuizarea minerala. Conform unei dezbasteri din cadrul reuninii din 1994 a Societatii Internationale de Stiinte, secolul 19 era prima data cand "continutul de minerale disponibil in paduri si in radacinile plantelor era de pana la 25%." Mai putine paduri inseamna mai putin sol vegetal. In ultimii 200 de ani, SUA a pierdut aproximativ 75% din solul sau vegetal, potrivit lui John Robbins in lucrarea sa nominalizata cu Pulitzer "Diet for a New America". Pentru a inlocui o portiune de sol vegetal de o perioada foarte lunga de timp, 200-1000 de ani, in functie de clima. (Utah Teachers Resource Books). Demineralizarea solului vegetal se traduce printr-o pierdere a capacitatii de productie a solului si alimente sarace in substante minerale.
 
 
2. Dieta
 
Al doilea factor care contribuie la un deficit de minerale in cadrul populatiei este, evident, dieta. Chiar si in cazul in care produsele noastre au un continut abundent de minerale, mai putin de 4% din populatie mananca suficiente fructe si legume, pentru a indeplini doza zilnica recomandata minima. Cantitatile mari de produse alimentare prelucrate, precum si excesul de proteine si zaharuri rafinate necesita cea mai mare parte din magazinele de minerale din organism, in scopul de a le digera si a le elimina. Procesul de eliminare implica enzime, care descompun alimentele. Activitatea enzimatica este complet dependenta de minerale, in sepecial de zinc, cupru si crom. Unde nu exista minerale, nu exista nici o actiune enzimatica.
 
In plus, produsele lactate pasteurizate, alcoolul si drogurile inhiba absorbtia acestor minerale, care epuizeaza rezervele organismului. Deci acest proces este ciclic: alimentele rafinate inhiba absorbtia de minerale, care apoi ele insele nu sunt digerate in mod eficient din cauza activitatii enzimatice diminuate. Si apoi ne intrebam care este cauza bolilor care apar...
 
 
3. Colonul blocat
 
Una dintre principalele functii ale colonului este de a resorbi apa, pentru a preveni deshidratarea. Dietele necorespunzatoare contribuie la formarea unei placi pe peretele interior al colonului. O astfel de depunere impiedica aceasta functie importanta a colonului, iar rezultatul este ca ne pierdem atat apa cat si minerale, care in mod normal, ar trebui sa fie reabsorbite.
 
 
4. Competitia mineralelor
 
Al patrulea motiv pentru care nu avem suficiente minerale  in organism este un fenomen cunoscut sub numele de deficienta secundara. S-a dovedit ca un exces al unui mineral poate provoca in mod direct o deficienta a altui mineral, deoarece mineralele concureaza pentru absorbtie si pentru aceleasi zone de legare. Deficienta secundara inseamna ca un exces dintr-un mineral determina o deficienta a altuia. 
 
De exemplu, fierul, cuprul si zincul sunt competitive in acest fel. Cuprul este necesar pentru conversia  fierului in hemoglobina, dar daca exista exces de zinc,  va fi disponibil mai putin fier pentru conversie, deoarece zincul este in competitie. Acest lucru poate avea ca rezultat un deficit secundar de fier, care se poate manifesta ca anemie feripriva. De aceea, suplimentele nutritive sunt create in asa fel incat sa aduca un aport perfect echilibrat, pentru a completa deficientele, unde exista, si a lucra eficient impreuna.
 
 
5. Medicamentele
 
Un al cincilea motiv pentru deficitul de minerale la om este suprasolicitarea organismului cu medicamente prescrise. A fost cunoscut inca din 1950 faptul ca antibioticele interfereaza cu absorbtia de minerale, in special zinc, crom si calciu. Tylenol, Advil, Motrin si aspirina au si ele acelasi efect inhibitor asupra absorbtiei minerale. Mai mult decat atat, atunci cand organismul metabolizeaza aceste medicamente, magazinele proprii de minerale sunt puternic afectate.
 
O astfel de risipa de energie se intampla si in metabolizarea laxativelor, diureticelor, medicamentelor pentru chimioterapie, si a anti-inflamatoarelor nesteroidiene. Acesta este unul dintre mecanismele de baza in imunosupresia indusa de medicamente: mineralele sunt esentiale pentru functionarea normala a sistemului imunitar.

 

Mod de administrare Power Mins:

 

Doza zilnica recomandata este de 2 tablete de Power Mins, una dimineata si una seara, insa, la recomandarea medicului, se poate mari la 4 tablete.

 

Contraindicatii

 

Acest produs nu se utilizeaza impreuna cu alte suplimente alimentare fara a consulta medicul.

dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

100 tablete = 139 g

Compozitie

NutrientCantitate
Calciu250 mg
Magneziu150 mg
Potasiu24,75 mg
Zinc7,5 mg
Mangan4 mg
Fier4 mg
Cupru0,5 mg
Molibden125 mcg
Crom50 mcg
Iod50 mcg
Seleniu20 mcg

Mineralele si oligoelementele sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii. Deoarece organismul nostru nu este capabil sa le produca, iar alimentele pe care le mananca nu contin cantitatea si calitatea necesara pentru a asigura o doza optima, suplimentele alimentare pot fi de mare ajutor. Aceste elemente sunt vitale, fara aceastea pot aparea numeroase perturbari in functionarea organismului, si anume aparitia unor boli. Corpul nostru are nevoie de cantitati mai mari de anumite minerale. Acestea includ calciu, magneziu, fosfor, potasiu si clor. Power Mins Calivita este un complex organic de minerale chelatate esentiale pentru mentinerea starii de sanatate a organismului in curs de dezvoltare, pentru persoanele in varsta cu osteoporoza si pentru toti cei care au nevoie de o suplimentare cu aceste elemente. Power Mins este un set de elemente implicate in procesele de constructie si mineralizare a oaselor, si, de asemenea, joaca un rol de aparare impotriva radicalilor liberi. Dintr-o suta de elemente chimice, aproape jumatate sunt necesare pentru functionarea organismului uman, care la fel ca si vitaminele, sunt necesare pentru propriul metabolism. Avem nevoie de ele in cantitati minime, insa este important sa nu le trecem cu vederea in dieta noastra. Minerale asigura o buna crestere, reproducere si o sanatate generala de-a lungul vietii. Power Mins ne permite satisfacerea nevoilor nutritionale de compusi minerali ale organismului in conditii de siguranta.

Deficitul elementelor din compozitia Power Mins are urmatoarele rezultatele in organism

• creste oboseala si ne face sa ne simtim mai rau

• deterioreaza eficienta functiilor creierului

• cauzeaza hiperactivitate si nervozitate, in plus, pot dezvolta anumite tulburari

• fragilitatea unghiilor, caderea parului si alopecie

• nanismul Mulibrey

Cum ne ajuta produsul naturist Power Mins Calivita

• imbunatateste starea de spirit • suplimenteaza lipsa de minerale

• recomandat pentru alergii • de ajutor in osteoporoza si boli reumatice

• util in caz de depresie

• poate fi utilizat in timpul tratamentului de scadere in greutate Calciul.

In corpul uman, putem gasi aproximativ 99% din calciu, in special in oase. Pentru absorbtia de calciu avem nevoie de: aminoacizi, lizina si arginina, zahar din lapte si vitamina D. Necesarul zilnic de calciu este de 800 -1000 mg. Calciul joaca un rol important in metabolism, contribuie la mentinerea unei excitabilitati normale a nervilor si a tesutului muscular. Lipsa de calciu duce la oase fragile, urmate de fracturi, calus slab format. Magneziul ia parte la procesele de sinteza si defalcare ale compusilor care furnizeaza energie, participa la metabolismul carbohidratilor si grasimilor, este utilizat in tratamentul bolilor cardiovasculare, nevroze, diabet zaharat, unele tipuri de cancer, scade nivelul de lipide, dilata vasele de sange, reduce sensibilitatea muschiului cardiac la hipoxie, scade tensiunea arteriala. Deficitul acestui element rezulta in: hiperactivitate, insomnie, iritabilitate, cresterea presiunii, aritmii, crampe si tremor muscular. Potasiul regleaza tensiunea arteriala, este implicat in procesul de reglementare a ritmului cardiac, este implicat in crearea de proteine prin reglarea metabolismului de aminoacizi. Lipsa acestui element duce la hipertensiune arteriala, insuficienta circulatorie, depresie. Zincul participa la multe functii enzimatice, la sinteza proteinelor, la metabolismul glucidelor, influenteaza mentinerea concentratiei corespunzatoare de vitamina A, este necesar pentru a activa vitamina A din ficat, extinde activitatea insulinei, protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, accelereaza vindecarea ranilor externe si interne, face pielea rezistenta la infectii, regleaza tensiunea arteriala, ritmul cardiac, imbunatateste agilitatea. Deficienta de zinc determina o reducere a imunitatii la infectii, poate duce la inhibarea cresterii, intarzierea perioadei de osificare, provoaca tulburari de fertilitate, orbire pe timp de noapte, piele uscata, pete albe pe unghii. Manganul imbunatateste metabolismul, este o componenta foarte importanta si un bun activator al enzimelor digestive. Simplifica procesul de metabolism si curata organismul de toxine, joaca un rol important in arderea de carbohidrati si grasimi. Nevoia organismului pentru fier, aparent este mica si se ridica la aproximativ 15 mg pe zi, insa compusii de fier sunt o parte esentiala a multor tesuturi din corp. De exemplu, celulele rosii din sange (eritrocitele), contin o cantitate semnificativa de fier. Este, de asemenea parte a anumitor enzime. Lipsa de fier din dieta poate duce la anemie. Cuprul este implicat in construirea unui numar de enzime, afecteaza procesele de absorbtie intestinala a fierului si, astfel, ajuta la formarea hemoglobinei. Deficientele sale sunt rare, dar dieta noastra trebuie sa includa o calitate optima de multivitamine si minerale complexe pentru a asigura echilibrul necesar de minerale. Iodul este necesar pentru formarea de tiroxina - hormoni tiroidieni. Se observa ca iodul influenteaza reducerea colesterolului in sange. Prin urmare, nu e de mirare faptul ca iodul a fost mut timp considerat unul dintre cele mai eficiente mijloace de a contribui la prevenirea aterosclerozei. Seleniul este o componenta esentiala pentru protectia antioxidanta a organismului uman. Lipsa acestui element este foarte frecventa, in special in randul barbatilor. In primul rand, deficitul de seleniu afecteaza activitatea sistemului cardiovascular. Lipsa acestuia poate duce si la perturbarea echilibrului glandei tiroide. Cromul este un microelement care are un impact pozitiv asupra metabolismului glucidic si asupra asimilarii de glucoza. Aportul de insulina contribuie la o eliminare considerabila de crom din organism. Acesta este motivul pentru care deficitul de crom este frecvent observat la pacientii cu diabet zaharat tratati cu insulina. Atunci cand avem un deficit de crom, celulele nu sunt alimentate cu cantitati suficiente de zahar. Rezultatul consta in producerea de mai putina energie – consecinta consta in instalarea obosealii si slabiciunii. Molibdenul. Cea mai mare parte a acestui element se acumuleaza in tesuturile ficatului, rinichilor si dintilor. Acest element joaca un rol important in prevenirea cariilor dentare. Molibdenul este incorporat in complexul Power Mins pentru a compensa excesul de sare din alimente. In plus, deficitul de molibden este agravat de situatiile stresante frecvente. Odata cu instalarea unui deficit de molibden creste si riscul de a dezvolta cancer esofagian.

Compozitia echilibrata a complexului mineral Power Mins confera cea mai buna asimilare.

Mineralele si oligoelementele continute in acest produs, in forma chelata, asigura biodisponibilitatea acestora.

Atentionari si Contraindicatii Power Mins!

• Consultati un medic calificat inainte de a lua orice supliment. • Acest produs este destinat doar adultilor. Nu depasiti doza recomandata.

2 recenzii pentru Power Mins

  1. Nota :5 din 5

    Sirbu 01.09.2016

    este mare tableta ,se poate inghiti de catre un copil?

  2. Nota :5 din 5

    Giurea Laura 22.01.2015

    Un produs cu principalele minerale si un pret extraordinar pentru 100 de tablete !

Adauga o recenzie

Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
Toate campurile sunt obligatorii *

*   = 3 + 9

Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.