Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Cistita

Despre afectiune

Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin: poalakiurie (urinari frecvente)

Produse naturiste recomandate in remediu naturist pentru Cistita

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
Oregano Oil 100.87 Ron 4-4-4 picaturi pentru adulti/ 2-2-2 picaturi pentru copii 30 ml Comanda Produs
Garlic Caps 46.09 Ron 1-1-0 se administreaza dupa masa 100 capsule gelatinoase = 68.5 g Comanda Produs
Acidophilus with Psyllium 97.13 Ron 1-1-1 se administreaza dupa masa 100 capsule = 68 g Comanda Produs
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Cistita este o inflamatie a vezicii urinare şi este, de obicei cauza unei infecţii în urină. Este o afectiune frecventa la femei şi în mod normal, dispare fără a fi nevoie de mult tratament sau fara existenta unor complicaţii. Femeile sunt mai susceptibile de a avea această condiţie decât bărbaţii pentru că uretra la femei este mai scurta şi mai aproape de anus, astfel afectand cel mai probabil femeile.

 

Sistemul urinar este format din vezica urinara, rinichi, uretere si uretra. Acestea ajuta la eliminarea tuturor deşeurilor din corpul nostru. Şansa de aparitie a infecţiei este cauzată de bacterii şi este cunoscuta ca o infecţie a tractului urinar. Aceasta infectie poate provoca disconfort si durere şi poate deveni o afecţiune gravă în cazul în care se extinde la rinichi. Există diferite tipuri de cistita la femei şi anume :cistita bacteriana, cistita non-infectioasa, cistită eozinofilica şi cistită hemoragică.

 

Care sunt cauzele cistitei?

 

• Igiena deficitara: bacteriile precum Escherichia coli (E. coli), prospera in zona anusului ; în cazul în care această zonă nu este corect curăţata, aceste microorganisme au tendinţa de a se răspândi şi a pătrunde în uretră, reproducandu-se şi putand determina o contaminare.

• Menopauza: produce subtierea vulvei si a tesuturilor vaginale datorita unei scaderi in producerea de estrogen. Această evoluţie poate provoca, de asemenea uretrita atrofica si vaginita atrofica, astfel femeile devenind mai sensibile la o infectie a vezicii urinare.

• Femeile active sexual sunt, de asemenea, mai predispuse la dezvoltarea unei infectii a vezicii urinare, în special cele care au parteneri sexuali multiplii.

• Cistita interstitiala: aceasta conditie invariabila reduce funcţionalitatea vezicii urinare, cauzând o infecţie cronică.

• Deteriorarea ţesutului poate cauza o sensibilitate mai mare la infecţii.

 

1. Cistita bacteriana: apare atunci cand bacteriile intra in tractul urinar si incep sa se multiplice. Urina are proprietati anti-bacteriene, dar anumiti factori permit bacteriilor sa se inmulteasca si se raspandeasca. Astfel de infecţii pot apărea la femei din cauza activităţi sexuale. Zona genitala feminina are de multe ori bacterii care pot cauza cistita, insa nu prea este posibil să se întâmple la fetele inactive sexual. E. coli sunt cele mai comune bacterii care cauzeaza cistita la femei. Această condiţie poate fi, de asemenea, dobandita in spitale , atunci cand sunt utilizate catetere urinare.

 

2. Cistita neinfectioasa: mulţi factori non infectiosi pot provoca, de asemenea, cistita. Tipurile de cistita neinfectioasa sunt: ​​cistită indusa de anumite medicamente care provoca inflamatii ale vezicii urinare. Cistita interstitiala este o condiţie de inflamatie cronica a vezicii urinare. Cistita provocata de corpuri străine este cauzata de obicei in urma utilizarii pe termen lung de catetere care pot provoca infecţii, inflamaţii şi daune ale tesuturilor. Cistita indusa de radiaţii este inflamaţia vezicii urinare cauzata de tratamentele cu radiatii. Cistita chimica se datoreaza anumitor substanţe chimice care provoaca reacţii alergice în cadrul vezicii urinare, care cauzează inflamaţie. Alte cauze sunt tulburări inflamatorii pelviene, endometrioza, boala Crohn şi unele tipuri de cancer.

 

3. Cistita hemoragica: poate fi rezultatul unui efect secundar al tratamentului cu ciclofosfamidă.

 

4. Cistita eozinofilică: aceasta afectiune este rară iar cauza exactă nu este cunoscută. Poate fi declanşata de anumite medicamente.

 

Simptomele de cistita la femei sunt:

 

1. Senzaţie de arsură în timpul urinarii sau urinari frecvente.

2. Îndemnul persistent şi puternic de a urina frecvent.

3. Hematuria sau trecerea de sânge în urină.

4. Miros puternic în urină sau urină tulbure.

5. Presiune în partea inferioară a abdomenului si disconfort in regiunea pelvina.

 

Prevenirea cistitei

 

 • Igiena corecta: pastrarea zonei genitale curata in fiecare zi, astfel reducand foarte mult posibilitatea de a introduce bacterii daunatoare la nivelul uretrei.

 • Urinarea inainte şi după sex: Acest lucru poate reduce riscul unei infecţii, prin eliminarea bacteriilor daunatoare care se gasesc în regiunea anusului si vaginului.

 • Stergerea cu hartie igienica după urinare sau dupa scaun face o mare diferenţă, modalitatea corecta este din fata in spate.

 

Tratamentul pentru cistita la femei depinde de cauza. În timp ce cistita cauzata de bacterii este, de obicei, vindecata prin acordarea de antibiotice, tratamentul cistitei non-infecţioase depinde de factorul care a provocat-o.

 

1. Tratament pentru cistita bacteriana: în acest caz sunt necesare tratamente cu antibiotice. Durata cursului cu antibiotice poate depinde de severitatea infecţiei.

 

2. Utilizarea de probiotice pentru mentinerea unei flore bacteriene normale. Acidophilus with Psyllium este un probiotic foarte eficient in acest scop.

 

3. Tratamentul pentru cistita non-infecţioasa: trebuie să evite utilizarea de substanţe chimice şi produse parfumate in timpul bailor, aproape de zona genitala, care poate irita şi provoca reacţii alergice.

 

4. Stimularea nervoasa: În unele cazuri poate fi realizata stimularea nervului, care utilizează impulsuri electrice pentru a elimina durerea.

 

5. Bai de sezut: O baie de sezut poate aduce unele ameliorari şi poate diminua intensitatea simptomelor.

 

6. O sursa de căldură pe partea inferioara a abdomenului poate reduce disconfortul şi presiunea.

 

7. Apa: aportul de apă şi alte fluide este benefic, insa, trebuie sa se evite bauturile acidulate şi alcoolice.

 

Tratamentul cu produse naturale Calivita

 

Pe langa tratamentul indicat de medic, produsele naturiste potenteaza efectul medicamentelor, si atenueaza reactiile adverse ale acestora.

 

Oregano Oil: datorita continutului de carvacrol are un efect antimicotic care blocheaza eficient dezvoltarea candidei albicans. Datorita efectului antifungic si antibacterian ofera protectie impotriva unor bacterii precum Salmonella, Escherichia coli, Staphylococcus aureus si Klebsiella pneumoniae.

 

Garlic Caps : contine extract de usturoi si patrunjel cu efect antibiotic natural. Actioneaza eficient impotriva unor microorganisme foarte raspandite precum Stafilococul, E.Coli, Proteus Pseudomonas, Candida albicans si virusul herpetic.

 

Acidophilus with Psyllium : ajuta la atenuarea candidozei si a altor infectii vaginale, si reface echilibrul florei microbiene. L. Acidophilus este considerat "al doilea sistem imunitar", pentru că are proprietatea de a reduce semnificativ bolile cauzate de bacterii.