Ejaculare precoce

Descriere Remediu Naturist

 

Potrivit Asociatiei Americane de Psihiatrie, ejacularea prematură este definită ca "ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca..." Mai simplu spus, EP este o condiţie în care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decât el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp după cuplarea cu partenera sa. Ejacularea precoce este, de asemenea, cunoscuta ca ejacularea rapida.

 

Semne si simptome ale ejacularii precoce

 

Semnul primar al ejacularii precoce apare atunci cand ejacularea se produce înainte ca ambii parteneri sa-si doreasca, provoacand îngrijorare sau stres. Cu toate acestea, problema poate să apară în toate situaţiile sexuale, chiar si in timpul masturbarii.

 

Medicii clasifica ejacularea precoce in doua tipuri : pe tot parcursul vieţii (primara) sau dobândita (secundara). Conform Societatii Internationale de Medicina Sexuala, ejaculare prematura prezenta pe tot parcursul vieţii se caracterizează prin:

 

  • Ejaculare care intotdeauna sau aproape intotdeauna are loc în termen de un minut de la penetrarea vaginala

 

  • Incapacitatea de a intarzia ejacularea in toate sau aproape toate penetrarile vaginale

 

  • Consecinţe negative personale, cum ar fi stresul, frustrarea sau evitarea intimitatii sexuale

 

Ejaculare prematura secundara este, în general, înţeleasă prin împărtăşirea acelorasi simptome ca şi in cazul ejacularii premature primare, dar cu o diferenta cheie:

 

  • Ejacularea secundara se dezvoltă după ce au existat relaţii sexuale satisfăcătoare anterioare, fără probleme de ejaculare

 

Ejacularea prematura cauzeaza stres marcat sau dificultate interpersonala pentru un bărbat şi partenera sa, deoarece nu le permite să se bucure de actul sexual într-un mod adecvat. Barbatul simte nemulţumire din cauza incapacităţii de a deţine senzatiile placute de contact sexual pentru o perioadă mai lungă de timp, în timp ce partenera sa este la fel de nemulţumita deoarece nu poate să ajungă la sentimente sexuale depline.

 

De asemenea, este comun pentru barbatii care se confruntă cu EP sa-si puna la îndoială masculinitatea şi sa-si piarda încrederea în performanţele lor sexuale. Ei se pot simti neînţelesi cu privire la gradul de frustrare şi umilinţă pe care le experimenteaza în mod regulat în timp ce partenera poate suferi in tacere, de teama ca ar putea sa-l deranjeze sau sa devina frustrat din cauza refuzului partenerei sale, aparent pentru a rezolva problema.

 

Cu toate acestea, multi barbati ocazional experimenteaza ejaculare prematura in timpul actului sexual, dar atâta timp cât nu se intampla frecvent, nu există niciun motiv de ingrijorare. Perioada de timp care se califică pentru EP a devenit însă un subiect extrem de discutabil ca urmare a faptului că oamenii ejaculeaza la momente diferite în timpul întâlnirilor sexuale diferite. Oamenii de ştiinţă şi cercetători definesc acum ejacularea prematura ca o condiţie în care omul atinge orgasmul în jurul valorii de 120 de secunde sau 2 minute de la penetrare vaginala. Altii specifica numărul de penetrari ale penisului, având în vedere mai puţin 8 pana la 15 penetrari inainte de ejaculare pentru a fi prematura.

 

Cauzele ejacularii premature

 

Cauzele ejacularii precoce sunt inca necunoscute in intregime. Au existat convingeri anterioare că EP poate aparea ca urmare a problemelor psihologice, mai degrabă decât a cauzelor biologice. Totuşi, există indicii noi că aceste cauze de EP sunt mult mai complicate, şi implică o interacţiune complexă atât a factorilor psihologici cat şi biologici.

 

Ejacularea este un reflex care se declanşează  atunci când un anumit nivel de stimulare este atins. Prin urmare, capacitatea de a controla această acţiune reflexă depinde în mare măsură de capacitatea omului de a recunoaşte şi de a reglementa cantitatea de stimulare pe care acesta o primeşte, astfel incat sa nu atinga punctul de declanşare a reflexelor sale de ejaculare înainte ca el sa isi doreasca.

 

Ejacularea prematura poate avea cauzele psihologice şi cele biologice enumerate mai jos.

 

Cauze psihologice ale ejacularii precoce

 

  • Experientele sexuale timpurii. Deşi EP este o problemă care apare la barbatii de toate varstele, barbati mai tineri sunt mai predispusi catre această tulburare. Un motiv ar putea fi rezultatul modelelor stabilite de evenimente care au avut loc în experienţele lor sexuale anterioare. Primele experienţe ale actului sexual implica de multe ori entuziasm amestecat cu anxietate şi o cerere de a efectua actul sexual rapid pentru a evita să fie prinsi.

 

În astfel de prime experienţe, performanţa - dorinta de a "o face corect", este de multe ori accentul, mai degrabă decât aspectul plăcut şi erotic al experienţei. Ca urmare, un mare procent de tineri ajung la orgasm prea repede. Aceste experiente ar putea fi considerate o problema a acestor oameni tineri, iar data viitoare ar putea exista teama de o posibila repetare care creste sansele unui eveniment de ejaculare prematură şi, astfel, un model este format. Aceste episoade ar putea continua si la maturitate, dacă nu se face un tratament.

 

  • Anxietatea si stresul. Anxietatea legată de performanţa sexuala a unui barbat sau de alte probleme poate fi, de asemenea, o cauză pentru ejaculare prematura. Atunci când sexul este legat de performanţă, mai degrabă decât de plăcere, controlul ejacularii în curs de dezvoltare ar putea deveni o propunere dificila. Prin urmare, este mai bine ca barbatul sa se concentreze asupra evenimentelor care le va aduce placere , atat lui cat si partenerei.

 

  • Temerile pentru disfunctia erectila. Barbatii care sufera de disfunctie erectila ar putea dezvolta, de asemenea, ejacularea prematura, deoarece acestia pot fi anxiosi in a obţine şi menţine o erecţie în timpul actului sexual şi, astfel, grabind ejacularea. Odată ce se se formeaza un model de ejaculare rapida, acesta poate deveni dificil de schimbat.

 

Cauze biologice

 

Factorii biologici care pot contribui la ejacularea prematura includ:

 

  1.  Niveluri anormale de hormoni
  2. Concentraţie insuficientă  de serotonina
  3. Activitate anormala a sistemului reflex ejaculator
  4. Anumite probleme tiroidiene
  5. Inflamatie si infectie a prostatei sau uretrei
  6. Trăsături moştenite

 

Tratamentul ejacularii premature

 

În ciuda faptului că ejaculare prematură există ca un diagnostic clinic, aceasta nu poate fi clasificata ca o boala sau ca o afectiune. Indiferent dacă cauza este de ordin psihologic sau biologic, tratamentele pentru ejacularea prematura includ terapie comportamentală, consiliere psihologică şi medicatie. S-ar putea efectua, de asemenea, o combinatie de oricare dintre aceste metode de tratament.

 

  • Terapia comportamentală

 

Terapia comportamentala ajuta in aproximativ 60% la 90% din barbatii cu ejaculare prematura. În general, practica si relaxarea va ajuta în rezolvarea problemei. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că ejacularea prematură de multe ori se întoarce şi poate fi necesara o terapie comportamentală suplimentara.

 

Mai jos sunt cateva exemple de metode de terapie comportamentala care pot fi utilizate pentru tratamentul ejacularii premature.

 

  • Abţinerea de la raporturi sexuale

 

Cuplurile pot fi instruite să evite relaţiile sexuale pentru o perioada de timp, pentru a ajuta la reducerea anxietatii. Acest lucru este benefic deoarece ii ajuta pe parteneri sa se conecteze şi să re-stabileasca o legatura fizica satisfacatoare.

 

  • Un preludiu mai lung

 

Prin implicarea într-un preludiu mai lung, cuplurile se pot ajuta reciproc in atingerea unei stari de excitare maxima print-o stimulare reciproca prin sarut, mangaieri, îmbrăţişari, stimularea organelor genitale, şi a altor zone erogene înainte de cuplare. În acest fel, ejacularea si orgasmul pot fi realizate aproape în acelaşi timp.

 

  • Exerciţii Kegel

 

Cercetatorii au remarcat faptul că  unii oameni care sufera de ejaculare precoce au un răspuns neurologic mai rapid in muschii pelvieni. Barbatii cu ejaculare prematură cauzata de factori neurologici pot efectua anumite exercitii Kegel pentru a-i ajuta să obţină controlul voluntar asupra muschiului pelvian şi, astfel, pentru a le oferi mai mult control asupra ejacularii. Beneficiu suplimentar al acestei tehnici consta in faptul că poate oferi barbatilor erectii mai puternice şi, prin urmare, poate ajuta la atenuarea disfunctiei erectile.

 

  • Consiliere sau psihoterapie

 

Aceaste practici pot ajuta pacientii si partenerii lor in rezolvarea conflictelor şi problemelor personale care ar putea include anxietate, stres şi resentimente, care pot contribui la ejacularea prematura. În cele mai multe cazuri, aceste terapii sunt mult mai eficiente atunci când cuplurile participa împreună la aceste sedinte.

 

Abordările actuale ale psihoterapiei permit bărbaţilor, printre altele, sa invete tehnici de control şi / sau intarzierea ejacularii, sa-si creasca încrederea în performanţele sexuale, sa reduca anxietatea de performanţă, sa modifice modele sexuale rigide, sa depăşeasca problemele de intimitate, sa echilibreze sentimentele şi gândurile care interferează cu funcţiile sexuale şi sa sporeasca comunicarea între ei şi partenerele lor.

 

  • Medicamente

 

Există două clase de medicamente care pot fi utilizate în tratamentul ejacularii premature şi acestea includ utilizarea de (a) anumite antidepresive si (b), creme anestezice.

 

Remediu naturist pentru ejaculare precoce cu produse Calivita

 

  • Exista numeroase plante folosite in mod traditional in tratarea problemelor sexuale. VitalMan este un supliment nutritional natural pe baza de extract din plante cu efect afrodisiac precum Guarana, Muira Puama, Maca, Urzica si altele, cu proprietati extraordinare in imbunatatirea performantelor sexuale,cresterea potentei si sterilitate.

 

  • Rhodiolin ajuta la  reducerea stresului si inlaturarea anxietatii, implicate activ in tulburarile de sexuale.

 

  • Seleniul este un mineral foarte important cu proprietati antioxidante care protejeaza organismul de factorii nocivi, imbunateste imunitatea si functia glandei tioride. Barbatii au nevoie de un consum suplimentar de seleniu deoarece acesta se concentreaza in testicule si este eliminat prin sperma in timpul ejacularii. Pro Selenium este un supliment alimentar care ofera necesarul zinic de seleniu intr-o forma naturala 100%.

 

  • Vital O, Vital AB, Vital B si Vital A sunt suplimente alimentare naturale pe baza de vitamine, minerale si plante medicinale special concepute pentru fiecare grupa sanguina in parte. Aceste ofera organismului echilibrul nutritional de care are nevoie pentru a functiona corespunzator si pentru a duce o viata activa.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Ejaculare precoce

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. VitalMan99.00 Ron1-1-0 - dupa masa (3 luni)60 tablete = 38,7 gDetalii Produs
Vital Man contine plante recunoscute pentru efectul benefic in disfunctiile sexuale la barbati. Imbunatateste performanta sexuala si timpul de erectie, sporeste fertilitatea, actioneaza ca un afrodisiac, creste potenta.
2. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1 - inainte de masa (3 luni)120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiola rosea este o planta cu proprietati benefice in eliminarea stresului, depresiei si anxietatii. Aceste tulburari sunt adesea implicate in tulburari sexuale, precum ejacularea precoce, lipsa erectiei, etc.
3. Pro Selenium50.00 Ron1-0-1 - dupa masa60 tablete = 19 gDetalii Produs
Seleniul este un mineral cu prorietati antioxindate puternice si cu un rol important pentru functia imunitara si a glandei tiroide. Previne tulburarile hormonale si, implicit, sexuale, creste potenta.
4. Vital 0118.79 Ron1-1-090 tableteDetalii Produs
Vital 0 este o combinatie ideala de plante medicinale, vitamine si minerale, atent selectionate pentru a indeplini nevoile nutritionale ale persoanelor cu grupa sanguina 0. Mentine echilibrul nutritiv, ofera energie si vitalitate.
5. Vital A118.79 Ron1-1-090 tableteDetalii Produs
Vital A este o combinatie ideala de plante medicinale, vitamine si minerale, atent selectionate pentru a indeplini nevoile nutritionale ale persoanelor cu grupa sanguina A. Mentine echilibrul nutritiv, ofera energie si vitalitate.
6. Vital AB118.79 Ron1-1-090 tableteDetalii Produs
Vital AB este o combinatie ideala de plante medicinale, vitamine si minerale, atent selectionate pentru a indeplini nevoile nutritionale ale persoanelor cu grupa sanguina AB. Mentine echilibrul nutritiv, ofera energie si vitalitate.
7. Vital B118.79 Ron1-1-090 tableteDetalii Produs
Vital B este o combinatie ideala de plante medicinale, vitamine si minerale, atent selectionate pentru a indeplini nevoile nutritionale ale persoanelor cu grupa sanguina B. Mentine echilibrul nutritiv, ofera energie si vitalitate.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
ejacularea care apare inainte ca amandoi partenerii sa-si doreasca acest lucruProvocata de ingrijorare sau stres. Ejaculare care intotdeauna sau aproape intotdeauna urmeaza aproximativ unui minut de penetrare vaginala.
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Apetit sexual (crestere)Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)Detalii Afectiune
Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.
Cancer de col uterinDetalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de vezicaDetalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FertilitateDetalii Afectiune
Fertilitatea este capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)Detalii Afectiune
  Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
InfertilitateDetalii Afectiune
Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Insuficienta renala si rinichi polichisticDetalii Afectiune
In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Menstruatii neregulateDetalii Afectiune
Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Ejaculare precoce

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 1 + 4

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.