Infertilitate

Descriere Remediu Naturist

 

Definiţia fundamentala a infertilitatii se bazează pe premisa unui cuplu de tineri, care au contact sexual regulat, pentru un an, fără a concepe. Aceasta este regula tradiţionala utilizata in consilierea cuplurilor pentru a lua in considerareconsultarea cu un medic cu privire la eşecul lor de a avea copii.

 

Există două categorii de bază de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primară este definită ca incapacitatea de a obţine o sarcină sau de a o duce la termen cu succes. Această definiţie se referă la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel puţin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scădere în capacitatea organismului de a gestiona depăşirea dificultăţilor anterioare.

 

Diferenţa dintre cele două condiţii nu este de mare importanţă pentru medici, deşi există o suprapunere considerabilă  între cele două categorii. Femeile care nu au conceput sau care au fost în imposibilitatea de a menţine o sarcina au un risc relativ crescut ca la originea dificultăţilor lor sa existe anomalii mai grave ale sistemului de reproducere, sau pe termen lung, probleme endocrine în curs de desfăşurare.

 

Femeile cu infertilitate secundarasunt mai susceptibile de a fi suferit de anumite aspecte legate de modificări specifice în viaţa lor sau de sănătate; de ​​la infectii pelvine la debutul de unele conditii, cum ar fi diabetul, sau o noua relatie cu un barbat care are o incompatibilitate a Rh-ului. Astfel, determinarea categoriei de infertilitate (primară sau secundară), poate ajuta la reducerea posibilei cauze, insa, in nici un caz nu permite unui medic sa ia o hotărâre anticipata.

 

Originea ambelor forme de infertilitate poate fi găsita fie  la partenerul de sex masculin sau feminin, sau la ambii simultan. Până  ce medicul specialist efectueaza examinări si testari extinse şi amanuntite pot exista incertitudini enorme, deoarece simptomele de infertilitate pot fi subtile şi ambigue.

 

Semne de infertilitate

 

Infertilitatea poate fi un obstacol dificil de depasit pentru un cuplu, şi se poate referi atat la bărbaţi cat şi la femei. Daca partenerii au incercat sa conceapa timp de 6 luni sau mai mult şi nu au reusit, acest lucru ar putea fi un semn de infertilitate. Mai jos vom discuta despre câteva dintre semnele de infertilitate.

 

  • Ciclul menstrual neregulat

 

În cazul în care ciclul este neregulat şi imprevizibil acest lucru ar putea fi un semn de infertilitate. Daca ciclurile sunt mai scurte sau mai lungi decât de obicei şi sunt de mai puţin de 24 de zile sau mai mult de 35 de zile, acest aspect ar trebui să fie discutat cu medicul. Acest lucru ar putea indica existenta unor probleme de ovulatie. Sangerarile abundente in timpul ciclului menstrual pot fi, de asemenea, un semn de infertilitate. Daca sangerarea este foarte uşoara sau extrem de grea, şi se manifesta crampe menstruale severe, ar trebui să ca medicul sa stie acest lucru. În plus, acesta ar trebui sa fie tinut la curent cu privire la orice modificări semnificative în termeni de durata, culoare si abundenta de sângerare, deoarece acestea pot fi, de asemenea, semne de infertilitate.

 

  • Greutatea

 

Excesuv sau deficitul de greutate pot fi semne de infertilitate. In timpul sarcinii, fatul trebuie să fie îngrijit în mod corespunzător iar în cazul în care regiunea şoldului este prea circumscrisa acest lucru devine dificil. Supraponderalitatea poate duce la infertilitate deoarece obezitatea face dificilă menţinerea unui echilibrul hormonal corect. Dieta săracă şi prea multa exercitare pot fi, de asemenea, factori care conduc la semne de infertilitate.

 

  • Sarcinile anterioare

 

Capacitatea de a deveni gravidă nu este asociata cu infertilitatea, insa sarcinile anterioare care nu au avut succes pot fi un semn de infertilitate. Avorturile spontane recurente pot duce la infertilitate, deşi acest aspect nu este diagnosticat de obicei, până la al treilea avort. Femeile care au avut complicaţii în timpul unui avort efectuat pot experimenta semne de infertilitate, de aceea este important să se prezinte istoricul medicului.

 

  • Probleme medicale

 

Diabetul zaharat, condiţiile tiroidiene, şi o istorie de cancer pot duce la infertilitate. Bolile cu transmitere sexuală pot fi, de asemenea, un semn de infertilitate. Boli precum gonoreea si chlamydia pot bloca trompele uterine. Femeile care au avut o inversare a trompelor uterine pot avea semne de infertilitate. Alte semne ale infertilitatii includ bolile suprarenale, sindromul Kallmann şi hipopituitarismul.

 

Infertilitatea la barbati este mai greu de diagnosticat decat la femei. În majoritatea cazurilor, barbatii vor fi cei verificati pentru infertilitate înaintea femeilor. Numarul scazut de spermatozoizi poate fi un semn de infertilitate, din acest motiv se face o analiza a spermei pentru a determina cantitatea de sperma reala. Disfunctia sexuala poate duce, de asemenea, la infertilitate. Torsiunea testiculara, testiculele coborate, si varicocele sunt semne de infertilitate. Alte semne de infertilitate sunt hipertensiunea, neuropatia diabetica, si vasectomiile care au fost reversate. Bolile de ficat, anemia celulelor in secera, bolile de rinichi şi oreionul precum  si fibroza chistica, sunt condiţii medicale care pot duce, de asemenea, la infertilitate. Supraîncălzirea testiculara poate apărea din cauza saunelor, si scade cantitatea de sperma si lezeaza testicule, de aceea este recomandat să se evite cada fierbinte în perioada de încercarea pentru concepere. Alte semne de infertilitate sunt cauzate de fumat, consumul de alcool sau abuzul de droguri, care pot reduce cantitatea de sperma.

 

Principalele cauze ale infertilitatii feminine si masculine

 

Infertilitatea la barbati este cauzata de cativa factori diferiti. Este esenţial ca barbatul să aibă o productie de sperma sanatoasa pentru ca concepţia să se întâmple. Aceasta sperma trebuie să fie suficient de puternica pentru a ajunge la ovul. De asemenea este nevoie de o buna motilitate. Dacă numărul de spermatozoizi este sub optim sau spermatozoizii sunt de proastă calitate, sarcina va avea loc foarte rar. Problema ar putea fi, de asemenea, că sperma nu este formata în mod corespunzător sau ca spermatozoizii mor prematur înainte de a ajunge la ou.

 

Femeile au nevoie atât de ouă sănătoase cat si de o lipsa de blocare a trompelor uterine pentru a permite o concepţie. Infertilitatea la femei este adesea cauzata de tulburari de ovulatie. Ciclurile corecte ale ovulatiei sunt necesare pentru ca ouăle sănătoase să fie eliminate. Sindromul ovarului polichistic este una dintre cele mai comune probleme în infertilitatea feminina. Probleme de infertilitate feminina, dar si masculina, pot fi, de asemenea, datorate unor defecte congenitale sau genetice care provoacă daune sistemului de reproducere.

 

Infertilitatea la femei şi bărbaţi, este tratată în moduri diferite şi de diferite tipuri de medici. Un medic ginecolog de multe ori este primul consultat pentru infertilitatea feminina ia barbatii au nevoie sa consulte un urolog. Odata ce cauza  infertilitatii feminine şi masculine este determinată, tratamentul adecvat poate începe apoi.

 

Cum se pot depasi problemele de infertilitate

 

Infertilitatea deveni o problemă emotionala care trebuie combatuta. Multi oameni nu vor admite deschis că există o problemă, deoarece le est jena. Infertilitatea afecteaza mii de cupluri în fiecare an şi nu ar trebuie sa existe vreo jena in aceasta privinta. Este doar o problemă medicală care poate fi, în general, depăşita.

 

În scopul de a aborda în mod corespunzător problema de infertilitate, de obicei este necesar să se stabileasca dacă bărbatul sau femeie au probleme.

 

Odata ce cauza problemei este identificata, medicul va fi capabil să abordeze problemaîn mod corespunzător. Modul în care alegeţi să se abordeze problema de baza este o optiune a cuplului. Există diverse tratamente medicale şi metode naturale de tratament disponibile.

 

Unele dintre metodele care sunt disponibile în prezent pentru tratarea infertilităţii pot fi:

 

  • Medicamentele - Una dintre metodele cele mai frecvent utilizate pentru tratarea infertilitatii la ambele sexe este medicatia pe baza de prescriptie medicala.Cu excepţia varstei înaintate şi infecţiilor cronice, exista medicamente care pot ajuta in multe probleme legate de infertilitate. Probleme privind acest aspect este faptul că multe dintre medicamente sunt foarte costisitoare şi deseori nu sunt acoperite de asigurări. Un alt lucru important este ca aceste medicamente pot prezenta frecvent efecte secundare neplacute, care vor necesita medicatie suplimentara.

 

  • Fertilizarea in vitro - este un proces prin care un ovul este fertilizat în afara corpului într-un mediu controlat. Odata ce ovulul este fecundat cu succes este implantat în uterul femeii. Acest proces a fost folosit cu succes în Statele Unite începând cu anul 1981.

 

  • Injectarea intracitoplasmatica a spermei (ISCI) – infertilitatea masculina poate fi tratate prin ISCI. Prin aceasta procedura de fertilizare sperma este injectata direct in ovul.

 

  • Tratamente pe bază de plante – asa cum domeniul medical are multe forme de infertilitate, si tratamentele de îngrijire alternativă, sau holistice, au multe variante. Exista diverse plante utile in depăşirea barierei de infertilitate. La fel ca medicamentele prescrise, acestea, uneori, vin cu efecte secundare nedorite, dar mai usoare si mai putin nocive.

 

  • Acupunctura - o altă metodă alternativă pentru a trata infertilitatea este acupunctura. Aceasta forma de medicina chineza traditionala presupune introducerea de ace foarte subtiri in anumite puncte ale corpului. Chinezii cred că acest lucru echilibreaza energiile corpului şi permit ca acesta sa funcţioneze în mod corespunzător. Chiar şi in cazul celor care nu cred că acupunctura este un tratament viabil, e bine de stiut ca  aceasta metoda nu face nici un rău pentru organism.

 

Tratament naturist Calivita pentru infertilitate

 

  1. Calivita a creat formule de elemente naturiste atat pentru sanatatea aparatului producator masculin cat si pentru cel feminin. VitalMan imbunateste performanta sexuala, sporeste potenta si are efecte pozitive in cazuri de sterilitate, iar VitalWoman stimuleaza activitatea ovarelor si uterului, inlatura frigiditatea si imbunateste viata sexuala feminina.
  2. Datorita faptului ca extractul din fructul Noni ( Noni Lichid) are multiple efecte benefice pentru sanatate, de la sporirea energie organismului si pana la tratarea diferitelor boli, Noni Liquid reprezinta un sprijin natural in caz de intertilitate, la ambele sexe.
  3. Vitamin E este un antioxidant puternic care mentine functionarea corecta a celulelor si prezinta o actiune benefica asupra sistemului nervos si asupra performantelor sexuale.
  4. Stresul si depresia, conditii foarte frecvente in situatiile de incapacitate de concepere a unui copil, pot fi combatute cu ajutorul suplimentului natural Rhodiolin. De asemenea echilibreaza sistemul hormonal, ajuta la cresterea energiei sexuale, amelioreaza probleme precum ejacularea precoce ori disfunctia erectila, imbunatateste fertilitatea si regleaza ciclul menstrual.
  5. Sanatatea vietii sexuale si a vaginului pot fi imbunatite prin utilizarea gelului IntiMoments.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Infertilitate

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. VitalMan99.00 Ron0-1-1 (pt barbati)60 tablete = 38,7 gDetalii Produs
Amestec 100% din plante cu proprietati benefice pentru mentinerea sanatatii aparatului reproducator si sporirea fertilitatii la barbati. Imbunatateste performanta sexuala, are efect afrodisiac, stimuleaza libidoul, creste potenta.
2. VitalWoman111.00 Ron0-1-1 (pt femei)60 tablete = 42 gDetalii Produs
Amestec 100% din plante cu proprietati benefice pentru mentinerea sanatatii aparatului reproducator si sporirea fertilitatii la femei. Stimuleaza activitatea uterului si ovarelor, inlatura frigiditatea, are efect afrodisiac, creste libidoul.
3. Noni Lichid236.00 Ron1-1-1 lingurite de sirop cu 1/2h inainte de masa (pt barbati/femei)946 mlDetalii Produs
Siropul de noni este bogat in subtante nutritive valoroase pentru mentinerea sanatatii intregului organism, fara reactii adverse. In plus, proprietatile antibacteriene ne protejeaza de imbolnavire si fortifica imunitatea in mod natural.
4. Vitamin E63.43 Ron1-0-0 (pt. femei)100 capsule gelatinoase = 21,5 gDetalii Produs
Vitamina E este un foarte bun antioxidant, important pentru mentinerea integritatii membranelor celulare. Previne oxidarea si imbatranirea prematura a organelor si tesuturilor, ajuta la reglarea proceselor biologice la femei.
5. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1 pt barbati/femei120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiola rosea elimina efectele fizice si psihice ale stresului asupra organismului, de multe ori o cauza a infertilitatii. Este un foarte bun adjuvant in caz de disfunctie sexuala si tulburari legate de menstruatie.
6. IntiMoments74.71 Ronaplicatii locale150 gDetalii Produs
Lubrifiant intim, pe baza de plante cu efect terapeutic, mentine sanatatea vaginului si imbunatateste viata sexuala. Daca este aplicat inainte de actul sexual, creste sensibilitatea la stimuli iar organele genitale devin mai elastice.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
cresterea in greutate
cicluri menstruale neregulate
dereglari ale menstruatiei - prea abundente sau absenteAmenoree care poate fi cauzata de insuficienta ovariana, sindromul ovarelor polichistice sau de probleme la nivelul glandei pituitare
menstruatii inconfortabile si dureroase
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Apetit sexual (crestere)Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)Detalii Afectiune
Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.
Cancer de col uterinDetalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de vezicaDetalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FertilitateDetalii Afectiune
Fertilitatea este capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)Detalii Afectiune
  Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Insuficienta renala si rinichi polichisticDetalii Afectiune
In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Menstruatii neregulateDetalii Afectiune
Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.
Ejaculare precoceDetalii Afectiune
Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Infertilitate

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 5 + 6

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.