Menstruatii neregulate

Descriere Remediu Naturist

 

Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. În cazul în care reapare menstruatia în aceeaşi perioadă de fiecare dată, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat înseamnă că această perioadă se schimbă în fiecare lună.

 

Un ciclu menstrual neregulat ar putea fi experimentat într-o anumită  etapă a vieţii. Odată ce situaţia extraordinară este depasita, perioada se întoarce la normal. Menstruatiile neregulate pot fi experimentate în timpul perioadelor de stres sau ori de câte ori a avut lo o modificare dietetica semnificativă.

 

Unele afecţiuni medicale pot afecta ciclul menstrual, de asemenea. În astfel de cazuri, este important să se consulte un medic ginecolog, deoarece condiţia este foarte probabil curabila.

 

Femeile mai tinere, în special, ar putea abserva că ciclurile menstruale sunt neregulate în primii ani. Perioada tipică menstruaţie durează de la trei la cinci zile, deşi de multe ori poate fi mai scurta sau mai lunga. Caracteristicile comune legate de menstruatie includ: secreţii vaginale, miros vaginal, balonare si sensibilitate la nivelul sanilor, dificultatea de a dormi, şi toane.

 

Chiar dacă cele mai multe dintre aceste simptome sunt tipice de simdrom premenstrual, ele persistă de multe ori pe parcursul ciclului menstrual, de asemenea. În plus faţă de diferite cicluri menstruale şi durate, este, de asemenea, normal pentru toate femeile sa experimenteze miros vaginal si fluxul de sange in timpul menstruatiei. Mirosul este cel mai puternic în timp ce se produce ovulatia şi este cauzat de faptul ca transpiraţia se amesteca cu bacterii de pe piele.

 

In timpul menstruatiei, fluxul de sange poate fi usor, moderat, sau greu. Până la sfârşitul ciclului menstrual doar o cantitate mica de sange va fi eliminat. Acest flux care constă din sânge şi tesut uterin apare în diferite forme de roşu şi maro. Multe femei prezinta, de asemenea, cantităţi mici de descărcare de gestiune vaginala numita leucoree.

 

Aceasta descarcare poate varia în culori şi constanţă în timpul menstruaţiei. Leucoreea este un element obişnuit al menstruaţiei şi, de asemenea, care ajută să se păstreze vaginul curat. Cu toate acestea alte tipuri de secretii vaginale pot fi periculoase. Prin urmare, este important sa se observe nesimilitudinea dintre leucoree şi alte descărcari de gestiune, care pot fi dăunătoare în viitor.

 

Descarcarile de gestiune vaginale nesanatoase sunt, în general, asociate cu infectii bacteriene. Deşi există multe alte forme de astfel de infectii, fiecare este asociată cu un miros neplacut, iritatii vaginale, prurit, si urinare dureroasa. Cel mai comun tip de descărcare de gestiune vaginala nesanatoasa este vaginita bacteriana.

 

Semne si simptome de menstruatii neregulate

 

Semnele deperioade neregulate sunt diferite pentru fiecare femeie. Unele femei nu au un ciclu menstrual "obişnuit", şi au avut întotdeauna perioade neregulate. De multe ori se confruntă cu perioade de neregulate fara a fi o problema importanta. De obicei, poate insemna doar ca femeia trece printr-un moment stresant şi nu obtine suficient somn. Uneori, insa, instalarea de perioade menstruale neregulate este un semn de ceva mai grav, cum ar fi sarcina, anemia, sau o boală care a întrerupt ciclul.

 

Semnele unei perioade neregulate, pot fi marcate cu balonare, perioade menstruale pierdute, perioade grele, şi, uneori, lipsa de menstruatie pentru cateva luni. De multe ori, atunci cand o femeie este stresata, se produce o inchidere a glandelor suprarenale şi implicit o lipsa de perioadă mentruala. O femeie poate, de asemenea, crede că ea este însărcinată atunci când experimenteaza o lipsa mai multe perioade de menstruatie, sau că a intrat in perimenopauza sau menopauza în sine. Pentru ca o femeie să se confrunte cu menopauza, aceasta nu trebuie să aibă o perioadă menstruala timp de cel puţin un an. Insa, în timpul perimenopauzei ea poate avea perioade neregulate.

 

Motive pentru perioade menstruale pierdute sau neregulate

 

Cele mai multe femei au între 11 şi 13 perioadele menstruale în fiecare Fiecare femeie poate fi diferită: poate avea mai multe sau mai puţine. Perioadele menstruale neregulate apar de multe ori în primii ani după începerea menstruaţiei. Poate dura mai mulţi ani pentruca hormoniii care controleaza ciclul menstrual sa ajunga la un echilibru.

 

De asemenea, perioadele menstruale potate fi foarte neregulate la celălalt capăt al anilor menstruali. Multe femei realizeaza că se apropie de perimenopauza si menopauza, cand perioadele lor de altfel regulate devin neregulate. Sarcina este cea mai frecventa cauza de lipsa de menstruatie.

 

Dacă nu este vorba despre sarcina, alte cauze ale perioadelor ratate sau neregulate includ:

 

 • Pierderea excesiva in greutate sau câştigul in greutate. Deşi greutate corporală scăzută este o cauza comuna a perioadelor pierdute sau neregulate, obezitatea, de asemenea, poate cauza probleme menstruale.
 • Tulburari de alimentatie, cum ar fi anorexia sau bulimia
 • Creşterea nivelului de exerciţiu fizic. Perioadele pierdute sunt frecvente la sportivi de anduranta.
 • Stres emoţional.
 • In caz de boală.
 • Medicamente cum ar fi anticonceptionalele, care pot provoca perioade menstruale mai usoare, mai puţin frecvente, mai frecvente, sau deloc.
 • Probleme hormonale. Acest lucru poate determina o schimbare în nivelul de hormoni de care organismul are nevoie pentru a sprijini menstruaţia.
 • Consumul de droguri.
 • Probleme cu organele pelvine, cum ar fi himen neperforat, sindromul ovarului polichistic, sau sindromul lui Asherman.
 • Alaptarea. Multe femei nu au perioade mentruale regulate până când nu finalizeaza cu alăptarea.

 

O femeien trebuie sa tina cont de faptul ca poate deveni gravidăîn continuare, chiar daca nu experimenteaza menstruatie.

 

Insuficienta ovariana prematura este atunci cand menstruatia se opreste inainte de varsta de 40 de ani. Chirurgia, chimioterapia, şi radioterapia abdomenului sau pelvisului pot provoca insuficienta ovariana prematura.

 

Alte boli, cum ar fi sindromul de intestin iritabil,tuberculoza, boli de ficat si diabet pot provoca perioade neregulate sau pierdute, deşi acest lucru este rar. Dar dacă oricare dintre aceste boli sunt prezente, vor exista, de obicei, si alte simptome in afara ciclului menstrual.

 

Menstruaţia neregulată  poate cauza infertilitate

 

Se estimeazăcă aproximativ o treime din cazurile de infertilitate pot fi atribuite femeilor. 30 - 40 la suta din aceste cazuri sunt cauzate de ovulatie şi menstruaţie neregulate sau rare.

 

O afecţiune numită sindromul ovarelor polichistice este una dintre cele mai comune cauze care stau la baza problemelor de ovulatie si / sau infertilitate. Ea afecteaza aproximativ 5-10 la sută din femei în anii lor de reproducere. Simptomele sindromului ovarului polichistic includ:

 

 • menstruaţie neregulată, anormala, sau lipsa de menstruaţie
 • supraponderalitate sau obezitate, chiar şi atunci când se tine dieta şi se efectueaza sport
 • rezistenta la insulina, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea diabetului de tip II
 • creştere de par pe piept si / sau fata, din cauza nivelului crescut de testosteron 
 • hipertensiune arteriala
 • acnee
 • nivel ridicat de trigliceride
 • rarire a parului

 

Din păcate, nu există întotdeauna o explicaţie clară pentru cicluri menstruale neregulate sau infertilitate. Aproape 10 la suta din cazurile deinfertilitate raman inexplicabile, deşi de multe ori aceste cupluri reuşesc mai târziu sa obtina o sarcina. i externi, cum ar fi stresul, de multe ori au un efect asupra ovulatiei, menstruatiei si fertilitatii. Participarea la activităţi de reducere a stresului, cum ar fi meditatia sau yoga, eliminarea cofeinei, si un program de exercitii fizice regulate pot ajuta la prevenirea menstruaţiilor neregulate.

 

Plante medicinale utile în tratamentul menstruatiei neregulate

 

 • Cicoarea(Chichorium intybus) - Semintele de cicoare sub forma de decoct trateaza problemele legate de menstruatie obstrucţionată.
 • Mărarul (Anethum Sowa) - Aceasta planta parfumata este eficienta in stimularea ciclurilor menstruale. Ajuta femeile care au perioade menstruale întârziate sa-si regleze ciclul. Fetele tinere sunt predispuse la menstruatii spasmodice, care pot fi destul de dureroase. Un decoct de marar trateaza astfel de probleme.
 • Ghimbirul (Zingiber officinale) - Clima rece poate provoca, uneori, perioade menstruale dureroase si neregulate. O infuzie de ghimbir indulcita cu zahar este benefica pentru corectarea unor astfel de probleme.
 • Aloe (Aloe Vera) - Este un stimulent al uterului. Prin urmare, este benefica în cazurile de menstruaţie dureroasă.
 • Iarba de lamaie (Cymbopogon citratus) este utilizata în menstruaţie dureroasă şi dificilă. Acesta poate fi consumata sub forma de ceai.

 

Tratamente dietetice pentru menstruaţie

 

Urmatoarele sfaturi dietetice sunt benefice pentru femeile care au perioademenstruale dureroase sau neregulate:

 • Evitati toate alimentele constipante, mai ales în ultima săptămână a ciclului menstrual. Acestea includ alimentele prajite, alimentele acide şi bogate în proteine.
 • Peste este un aliment bun dintr-un regim alimentar pentru perioade dureroase. Peştele conţine acizi graşi omega-3 care ajuta la uşurarea spasmelor in timpul menstruatiei. Carnea, păsările de curte şi produselor lactate trebuie să fie evitate.
 • Dintre legume, dovleacul alb, papaya, tărtăcuţa amara si castravetii sunt bune pentru dismenoree. Cartofii, dovleacul galben şi vinetele trebuie să fie evitate.

 

Produse naturiste Calivita de ajutor in menstruatii neregulate

 

- Simptomele neplacute ale menstruatie precum si perioadele menstruale neregulate pot fi ameliorate prin suplimentarea cuEvening Primrose Oil, bogat in acizi grasi grasi cu efect antioxidant si antiinflamator.

 

- Zincul este un element nutritiv esential deoarece regleaza procesele metabolice, mentine sanatatea celulara si intra in componeta enzimelor care duc la sinteza testosteronul. De asemenea contribuie la dezvoltarea si maturarea aparatului de reproducere si regleaza capacitatea de contractie a muschilor. Chelated Zinc este o farma chelatata de zinc, care este mai usor absorbita de organism.

 

- Siropul natural cu extract dinclorofila, Liquid Chlorophyll, are proprietati de detoxifiere, antibacteriene si antiinflamatoare puternice. De asemenea este un bun diuretic, util in tratamentul cistitelor acute sau cronice.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Menstruatii neregulate

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Evening Primrose Oil97.00 Ron1-0-1100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
GLA din uleiul de primula interfereaza cu producerea de prostaglandine inflamatorii eliberate in timpul menstruatiei, ajutand astfel la reducerea crampelor menstruale, ofera un chilibru hormonal si imbunatesc functia uterina.
2. Chelated Zinc48.00 Ron1-0-1100 tablete = 30 gDetalii Produs
Zincul contribuie la dezvoltarea si maturarea aparatului de reproducere si regleaza capacitatea de contractie a muschilor.
3. Liquid Chlorophyll169.00 Ron1-0-1 lingurite de sirop intr-un pahar cu apaLichid 473 mlDetalii Produs
Clorofila lichida extrasa din lucerna are proprietati de detoxifiere si actioneaza ca un puternic antibacterian si antiinflamator. De asemenea este un bun diuretic, util in tratamentul cistitelor acute sau cronice.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
metroragia
amenoree (menstre neregulate sau absenta lor)
dismenoree
oligomenoree
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Apetit sexual (crestere)Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)Detalii Afectiune
Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.
Cancer de col uterinDetalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de vezicaDetalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FertilitateDetalii Afectiune
Fertilitatea este capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)Detalii Afectiune
  Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
InfertilitateDetalii Afectiune
Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Insuficienta renala si rinichi polichisticDetalii Afectiune
In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Ejaculare precoceDetalii Afectiune
Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Menstruatii neregulate

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 0 + 4

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.