Apetit sexual (crestere)

Descriere Remediu Naturist

 

Apetitul sexual, nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual. Un apetit sexual normal la ambele sexe, necesită un nivel adecvat de testosteron şi dopamina, care inhiba prolactina atenuanta de libido.

Dorinţa de a face sex este un aspect al sexualităţii care variază enorm de la o persoană la alta, şi, de asemenea, variază în funcţie de circumstanţe, la un anumit moment. Apetitul sexual are componente, de obicei, biologice, psihologice şi sociale. Biologic, nivelurile de hormoni, cum ar fi testosteronul, se crede ca afecteaza unitatea sexuala. Factori sociali, cum ar fi locul de muncă şi familia, au, de asemenea, un impact, la fel ca şi factori interni, psihologici, cum ar fi personalitatea şi stresul. Dorinta sexuala poate fi afectată, de asemenea, si de condiţiile medicale, medicamente, stilul de viaţă şi problemele relationale. La o persoană care are un apetit sexual extrem de frecvent sau crescut brusc poate fi vorba despre o hipersexualitate, insa nu există nicio măsură care sa stabileasca un nivel sanatos pentru sex.

Unele persoane pot avea apetit sexual, insa nu au posibilitatea de a acţiona, sau poate din motive personale, morale sau religioase se abţin. Psihologic, nevoia unei persoană poate fi reprimata sau sublimata. Pe de altă parte, o persoană se poate angaja în activităţi sexuale, fără o dorinţă reală pentru aceste acte. Barbatii ating apogeul sexual in perioada adolescentei lor, în timp ce femeile in jurul varstei de treizeci de ani.

Factorii care afectează libidoul

 • Probleme relaţionale. Dorinţa de a face sex este un important factor motivator pentru formarea şi menţinerea de relaţii intime la bărbaţi şi femei, iar lipsa sau pierderea apetitului sexual poate avea un impact negativ asupra unei relatii. Problemele nerezolvate in relatie, cum ar fi lipsa sau pierderea apetitului sexual pentru partener, pot provoca o scadere a dorintei sexuale, care poate cauza probleme în relaţie. Infidelitatea poate fi un indiciu al unei dorinţe generale de sex, deşi nu cu partenerul principal. Problemele pot apărea datorita pierderii apetitului sexual, în general, sau pentru partener,ori datorita lipsei de conexiune cu partenerul, sau comunicarii slabe in ceea ce priveste nevoile si preferintele sexuale. 
 • Factorii psihologici pot reduce dorinta pentru sex. Aceşti factori pot include lipsa de intimitate, stresul, oboseala sau depresia. Stres de mediu, cum ar fi expunerea prelungită la niveluri de sunet ridicate sau lumina puternica, poate afecta, de asemenea, libidoul. Alte cauze includ o experienţă de abuz sexual, agresiune, traumatism, sau neglijare, problemele de imagine ale corpului şi anxietatea de performanţă sexuală. 

Unii oameni au sugerat că pilulele contraceptive pot influenta dorinta de a face sex la femei, prin reducerea nivelului de anxietate de la o sarcină neaşteptată.

 • Homosexualitatea latentă poate fi, de asemenea, o cauza pentru lipsa libidoului la barbati.
 • Factorii fizicicare pot afecta libidoul includ: probleme endocrine, cum ar fi hipotiroidismul, nivelurile de testosteron in sange, efectul unor anumite medicamente prescrise (de exemplu flutamida), diverşi factori care tin de stilul de viata si de atractivitatea fizica şi biologică. Lipsa inascuta de dorinta sexuala, de multe ori observata la persoanele asexuate, poate fi, de asemenea, considerată un factor fizic.
 • Stilul de viaţă. Subponderalitatea sau subnutriţia pot provoca un libido scăzut ca urmare a întreruperilor în nivelurile hormonale normale. Există, de asemenea, dovezi care sa sustina faptul că anumite produse alimentare au un efect asupra libidoului. Anemia este o cauza deosebita a lipsei libidoului la femei din cauza pierderii de fier.
 • Fumatul, abuzul de alcool şi abuzul de droguri, de asemenea, pot provoca perturbări în nivelurile hormonale şi, prin urmare, pot conduce la un libido scăzut. Cu toate acestea, specialistii sugereaza ca anumite schimbări in stilul de viaţă, cum ar fi exercitarea, renuntarea la fumat, consumul mai mic de alcool sau de medicamente pot ajuta la creşterea dorinţei sexuale. În plus, învăţarea tehnicilor de management al stresului poate fi de ajutor pentru persoanele care se confruntă cu o insuficienţă a libidoului din cauza unei vieti stresante.

Afrodiziacele sunt cunoscute pentru creşterea apetitului sexual datorita compoziţiei lor chimice.

 •  Medicamentele. Scaderea libidoului este, de asemenea, de multe ori iatrogenă şi poate fi cauzata de mai multe medicamente, cum ar fi contraceptivele hormonale, ISRS si alte antidepresive, antipsihotice, opiacee şi beta-blocante. În unele cazuri, impotenta iatrogenă sau alte disfunctii sexuale pot fi permanente, ca şi în disfunctia sexuala post-ISRS.
 • Testosteronul este unul dintre hormonii care controlează libidoul fiinţei umane. Cercetarile arată că metodele contraceptive hormonale, cum ar fi "pilula" (care se bazează pe estrogen si progesteron, împreună) sunt cauza libidoului scazut la femei, prin ridicarea nivelului de globulina de legare o hormonului sexual (SHBG). SHBG se leagă de hormoni sexuali, inclusiv de testosteron, facandu-i disponibili. Chiar şi după ce se încheie o metodă de contracepţie hormonală, nivelul SHBG rămâne ridicat şi nu există date fiabile pentru a prezice când acest fenomen se va diminua. Unii oameni se intreaba dacă "pilula", şi alte metode hormonale (Depo- provera, Norplant, etc) pot modifica permanent expresia genelor prin mecanisme epigenetice.
 • Testosteronul şi ciclul menstrual. Dorinta unei femei pentru sex este corelată cu ciclul menstrual, multe femei confruntandu-se cu o dorinta sexuala sporita la câteva zile imediat înainte de ovulaţie.

Acest ciclu a fost asociat cu modificări ale nivelului de testosteron în timpul ciclului menstrual. Potrivit lui Gabrielle Lichterman, nivelurile de testosteron au un impact direct asupra interesului unei femei în sex. Potrivit acesteia, nivelurile de testosteron cresc treptat de la aproximativ 24 de zile ale ciclului menstrual pana la ovulatie in ziua a 14-a în ciclul următor, iar în această perioadă, dorinţa femeii de sex creştere în mod constant. Ziua 13 este, în general, ziua cu cele mai înalte niveluri de testosteron. În următoarele săptămâni de ovulatie nivelul de testosteron este cel mai mic şi, ca rezultat, femeile vor experimenta mai putin interes pentru sex.

De asemenea, în timpul săptămânii după ovulaţie, creşterea nivelului de progesteron duce la dificultati in atingerea orgasmului la femei. Deşi ultimele zile ale ciclului menstrual sunt marcate de un nivel de testosteron constant, libidoul femeilor poate creste ca rezultat al ingrosarii mucoasei uterine, care stimuleaza terminatiile nervoase şi trezesc dorinta sexuala. În aceste zile nivelul de estrogen, de asemenea, se afla in descrestere, ducand la o scădere a lubrifierii naturale.

Desi unii specialisti nu sunt de acord cu această teorie, menopauza este încă considerata de majoritatea un factor care poate determina scaderea apetitului sexual la femei. Nivelurile scazute de estrogen la menopauza, de obicei, provoaca un interes mai scăzut în sex si uscaciune vaginala, ceea ce face actul sexual dureros. Insa, nivelurile crescute de testosteron la menopauza la unele femei poate avea un efect contrar - un libido crescut.

Tulburările sexuale

Nu există nicio măsură stabilita care sa indice un nivel sanatos pentru apetitul sexual. Unii oameni vor sa faca sex in fiecare zi, sau mai mult de o dată pe zi, altii o dată pe an sau deloc. Cu toate acestea, o persoană care nu are o dorinta de activitate sexuala pentru o anumită perioadă de timp se confrunta cu o tulburare hipoactiva a dorintei sexuale sau poate fi asexuată. Tulburarile sexuale sunt mai frecvente la femei, si rar intalnite la barbati. Un studiu efectuat în 2011 a constatat că 81,7% dintre bărbaţii căsătoriţi sunt frustraţi, nemulţumiţi, şi doresc să-si îmbunătăţească viaţa sexuala. Disfunctia erectila este mai frecventa la barbati si poate fi o cauza pentru lipsa de apetit sexual, insa aceste doua conditii nu trebuie confundate. Mai mult decât atât, specialiştii au adus în atenţie faptul că insuficienţa apetitului sexual poate chiar să nici nu apara in cazurile bărbaţilor cu disfuncţie erectilă. Barbatii pot experimenta, de asemenea, o scădere a libidoului lor datorita inaintarii in varsta.

Unii specialişti susţin că femeile pot avea libidoul scăzut din cauza unor anomalii hormonale, cum ar fi lipsa de hormon luteinizant sau de hormoni androgeni, cu toate că aceste teorii sunt încă controversate. De asemenea, femeile nu au de obicei dorinţa sexuală în perioada de imediat dupa nastere. Mai mult, orice stare care afectează zona genitală poate face ca femeile sa respinga ideea de a avea contact sexual. S-a estimat că jumătate dintre femei experimenteaza diferite probleme de sănătate în zona vaginului si vulvei, cum ar fi subţierea, strângerea, uscăciunea sau atrofia. Frustrarea poate apărea ca un rezultat al acestor probleme şi pentru că multe dintre acestea duc la un act sexual dureros, multe femei preferă să nu faca sex. Chirurgia sau condiţiile de sănătate majore, cum ar fi artrita, cancerul, diabetul, hipertensiunea arteriala, boala coronariana sau infertilitatea pot avea acelasi efect la femei. Operaţiile care afectează nivelurile hormonale la femei includ histerectomia.

Remediu natursit pentru cresterea apetitului sexual cu produse Calivita

 • Zincul este un mineral important in organismul uman care controleaza si regleaza procesele metabolice, mentine integritatea celulelor, intra in componenta unor enzime vitale pentru organism, incluziv a celor care duc la sinteza testosteronului.  Zincul chelatat sub forma Chelated Zinc este mai usor folosit de catre organism deoarece este mai bine absorbit. 
 • Afrodisiacele sunt reconoscute datorita efectului lor principal de crestere a apetitului sexual.  VitalMan –un supliment alimentar natural creat special pentru barbati - are in compozitia sa cele mai renumite plante pentru efectul lor afrodisiac, fiind eficient in cresterea performantelor sexuale si a potentei. De asemenea are efecte pozitive in caz de sterilitate.
 • Plantele din compozitia VitalWoman – creat special pentru femei- sprijina activ procesele vitale din organismul femeii, stimuleaza activitatea ovarelor si uterului, elimina frigiditatea, imbunatatestesc apetitul sexual si viata sexuala si de asemenea au un efect afrodisiac.
 • Substantele active pe baza de plante, si fara hormoni, din compozitia lubrifiantului intim IntiMoments, cu calitati terapeutice, asigura o functionare sanatoasa a vaginului si a organelor sexuale feminine si, de asemenea, contribuie la mentinerea unei vieti sexuale satisfacatoare.
 • Stresul si depresia adesea contribuie la instalarea tulburarilor sexuale, implicit la lipsa dorintei sexuale, iar Rhodiolin poate fi foarte util in acest sens deaorece are capacitatea de a reduce acesti doi factori care pot perturba viata sexuala.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Apetit sexual (crestere)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Chelated Zinc48.00 Ron0-0-1100 tablete = 30 gDetalii Produs
Chelated Zinc regleaza procesele metabolice, mentine integritatea celulelor, protejeaza impotriva infectiilor si contribuie la buna dezvoltare a organelor sexuale. Este chelatat cu aminoacizi, care ajuta la o buna absorbtie si utilizare a acestui mineral.
2. VitalMan99.00 Ron1-0-060 tablete = 38,7 gDetalii Produs
Vital Man imbunatateste performantele sexuale, este un afrodisiac natural, este eficient in caz de infertilitate si creste potenta.
3. VitalWoman111.00 Ron1-0-060 tablete = 42 gDetalii Produs
Vital Woman are grija de sanatatea aparatului producator feminin, stimuleaza activitatea ovarelor si uterului, creste placerea sexuala, elimina frigiditatea, sporeste libidoul si imbunatatea viata sexuala a femeii.
4. IntiMoments74.71 Ronaplicatii locale150 gDetalii Produs
IntiMoments este un lufrifiant intim pe baza de plante, cu proprietati terapeutice. Mentine sanatatea vaginului, elimina uscaciunea, creste sensibilitatea la stimuli, imbunatateste viata sexuala.
5. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1 - inainte de masa120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolin este benefic in eliminarea tulburarilor sexuale datorita proprietatilor naturale de a alimina stresul, depresia si anxietatea, care de multe ori sunt vinovate pentru o viata sexuala precara.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)Detalii Afectiune
Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.
Cancer de col uterinDetalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de vezicaDetalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FertilitateDetalii Afectiune
Fertilitatea este capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)Detalii Afectiune
  Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
InfertilitateDetalii Afectiune
Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Insuficienta renala si rinichi polichisticDetalii Afectiune
In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Menstruatii neregulateDetalii Afectiune
Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.
Ejaculare precoceDetalii Afectiune
Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Apetit sexual (crestere)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 7

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.