Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)

Descriere Remediu Naturist

 

Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule  de asemenea de natura conjunctiva. Fibroamele uterine reprezinta cea mai frecventa tumora pelvina, aparand la ¼ dintre femeile albe si ½ din cele negre. Localizarile cele mai frecvente sunt in uter, la nivel submucos, intramural si subseros. Uneori pot aparea la nivelul ligamentului larg (intraligamentar) sau la nivelul trompelor uterine. 5% sin cazuri sunt localizate pe colul uterin. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
 
 
Fibroamele sunt frecvent asimptomatice, dar pot provoca menoragie, menometroragie, presiune severa pelvina sau durere (datorita cresterii, degenerarii, hemoragiei sau torsiunii unui fibrom pediculat), tulburari urinare sau intestinale (de ex. Mictiuni-urinari imperioase sau frecvente, constipatie), avorturi repetate sau infertilitate. Degenerescenta sau cresterea in volum a fibroamelor produce durere acuta care poate deveni cronica, cu continuarea degenerarii. Fibroamele nu influenteaza de obicei aparitia sarcinii, dar pot totusi sa complice o sarcina, provocand contractii sau travaliu preamtur sau chiar prezentatii distocice, putand chiar sa necesite operatie cezariana.
 
 

Simptomele de fibrom uterin pe care fiecare femeie ar trebui să le stie

 

Aproximativ 20 pana la 30% din femeile de peste 30 de ani sufera de simptome de fibroame uterine. Majoritatea fibroamelor uterine nu produc nici un simptom si nu necesita tratament specific în afară de observarea frecventă a medicului. Fibromul uterin este adesea descoperit în timpul examenelor ginecologice de rutina sau in timpul de ingrijire prenatala. Unele femei cu fibrom uterin experimenteaza uneori următoarele simptome:

 

 • Sangerari abundente sau menstruatie dureroasa
 • Scurgeri de sange între perioadele menstruale
 • Un sentiment de plenitudine în partea inferioară a abdomenului
 • Urinari frecvente; aceasta este rezultatul unui fibrom care comprima vezica urinara
 • Durere in timpul actului sexual
 • Durere  în partea inferioară a spatelui. Aceasta poate varia în funcție de dimensiunea fibromului uterin.

 

Aceste simptome sunt doar câteva dintre cele pe care o femeie ar trebui să le cunoasca. Multe simptome de fibrom uterin sunt de obicei confundate cu simptomele menstruale, însă o vizită la medic pentru un control regulat ar putea preveni și detecta cauzele acestor simptome.

 

Momentan nu se cunosc factori de risc pentru fibrom uterin, altii decât a fi o femeie de vârstă reproductivă. Cu toate acestea, unele studii sugereaza ca femeile obeze sunt la risc mai mare de fibroame în curs de dezvoltare. De aceea se recomanda urmarea unei diete echilibrate. Păstrarea unei nutriții bune este un factor cheie al prevenirii și minimizării riscurilor de a obține sau de a agrava fibromul uterin.

 

Complicatiile fibromului uterin

 

Fibroamele uterine pot fi inofensive, și, de obicei, sunt uneori atât de mici încât acestea trec neobservate. Cu toate acestea, există cazuri în care provoca o mulțime de complicații. Acest lucru se intampla de obicei, în cazurile în care aceste formatiuni au crescut și au devenit relativ mari.  Cele mai multe dintre complicatiile care apar ca urmare a fibroamelor uterine sunt de obicei periculoase și necesită, de obicei, atenția unui medic. Următoarele sunt unele dintre complicatiile comune care se pot dezvolta ca urmare a unui fibrom în uter.

 

Una dintre cele mai frecvente complicatii care apar ca urmare a fibroamelor uterine este cazul durerii excesive sau al sangerarii excesive. Acesta este, de obicei un simptom al faptului că fibroamele într-un fel interfereaza cu functionarea normala a corpului. Durerea excesiva poate fi amortizanta si poate împiedica efectuarea multor sarnici zilnice. Utilizarea de analgezice este de obicei recomandata pentru a ușura durerea, deși sunt doar analgezice, doar o soluție pe termen scurt pentru acest tip de simptom de fibrom uterin. Sângerarea excesivă ar trebui să fie o preocupare, dacă se întâmplă, nu numai pentru că acesta poate fi un indiciu de interferență majoră, dar și pentru că pierderea excesivă de sânge poate duce la anemiei. Aceste simptome pot solicita o intervenție chirurgicală de urgență.

 

Există cazuri în care fibroamele se pot răsuci. Acest lucru poate duce la blocarea a diferite vase de sânge esențiale în uter și provocând, astfel, o alimentare insuficientă de sânge pentru uter. Aceasta este o complicație gravă a fibromului uterin si poate necesita interventie chirurgicala pentru a elimina fibromul, sau pur și simplu pentru a elibera vasele de sange din presiunea exercitată de acestea, astfel încât să permită un flux sanguin normal in uter.

 

Așa cum s-a menționat anterior, anemia este o complicatie frecventa, care este cauzata de fibroame ca urmare a tendinței de sângerare excesiva. Acest lucru poate fi cauzat de sangerari abundente in timpul ciclurilor menstruale, care cauzeaza pierderea de o mulțime de sânge, sau sângerări frecvente între menstruații sau pur si simplu din cauza sângerărilor prelungite în timp, care ar putea rezulta din fibrom uterin. Este necesar sa se caute modalități pentru a controla sangerarea, fie prin metode naturale care sa micsoreze fibroamele sau prin indepartarea acestora.

 

Infectiile tractului urinarpot aparea, de asemenea, datorita existentei unui fibrom uterin. Aceasta infectie apare de obicei în cazurile în care există o multa presiunea aplicată de către fibroame pe vezica urinara, astfel, împiedicand golirea pe deplin. Prin urmare, rezultă o infecție din cauza prezenței de deșeuri în organism, ca urmare a acestei presiuni. În cazul în care se întâmplă acest lucru, este de obicei necesar sa se acorde atentie deosebita fibromului, si, de asemenea, sa se urmeze un tratament pentru infectia tractului urinar care rezulta din fibroame.

 

Ceea ce privește, de obicei,pe cele mai multe femei, este legătura dintre fibromul uterin si sarcina. Complicatiile din cauza unui fibrom uterin in sarcina, de obicei, apar atunci cand fibroamele sunt suficient de mari și pentru a preveni o concepție normală, o sarcina normala sau o nastere normala. Una dintre cele mai comune complicatii care apar din cauza fibroamelor în uter este nasterea prematura. Acest lucru se întâmplă atunci când nu există spațiu suficient în uter pentru fibrom și copil, astfel, cauzând o nastere mai devreme decât se așteaptă în mod normal.

 

Factori de risc si tratamentulpentru fibrom uterin

 

Fibroamele cresc atunci cand celulele cresc si se divid fara control sau ordine în uter. Acest lucru ducela o creștere excesivă a țesuturilor de la interior, exterior, sau în peretele muscular al uterului. Tumorile uterine variază în dimensiune și cel mai frecvent afecteaza femeile afro-americane.

 

Cauza exacta a fibroamelor este încă necunoscuta. Studiile au arătat că estrogenul excesiv în organism poate fi legat de cresterea tumorilor uterine. Aici sunt câțiva factori care vă poate pune la un risc mai mare de a suferi de fibroame:

 

 • Genele: Fibroamele sunt cunoscute a fi ereditare. Daca mama sau sora a avut fibrom, sunt șanse ca tu să suferi de fibrom.
 • Infertilitate: Femeile care nu au dat naștere la copii sunt la un risc mai mare de a suferi de fibroame.
 • Obezitatea: greutatea corporală excesivă poate contribui, de asemenea, la cresterea tumorilor uterine.
 • Chimicalele: Anumite pesticide sau erbicide conțin adesea niveluri ridicate de estrogen. Expunerea la acestea creșteîn mod automat șansa de dezvoltare a unu fibrom.
 • Inceputul menstruației: Femeile care încep menstruatia de la o vârstă foarte fragedă sunt mult mai susceptibile de a suferi de fibroame.

 

Tratamentul de fibrom uterindepinde în mare măsură de dimensiunea tumorilor uterine și rata la care se dezvoltă. Practic, pentru a trata fibroamelele uterine, următoarele opțiuni sunt disponibile:

 

 • Așteptați și supravegheati: Multi medici recomanda această abordare atunci când simt că tumorile uterine nu sunt în creștere în dimensiuni. Vizitele regulate sunt totuși necesare pentru a tine sub control dimensiunea și numărul de tumori uterine. Cu debutul menopauzei, la mai multe femei fibroamele se opresc automat din creștere și isi reduc dimensiunea. Prin urmare, așteptarea este recomandata pentru femeile apropiate de vârsta menopauzei.

 

 • Chirurgie: La femeile cu fibrom de dimensiuni mari sau fibroame multiple este recomadata interventia chirurgicala pentru îndepărtarea acestora.

 

 • Medicamente: Tratamentul hormonal și medicamentele pentru a atenua durerea și a reduce simptomele de fibrom este o altă opțiune disponibilă pentru tratamentul de fibrom uterin. Adesea la femeile cu fibroame apar sângerări excesive în timpul perioadelor lor lunare. Acest lucru poate provoca anemie, pentru care ar putea fi necesara suplimentarea de fier.

 

 • Embolizarea arterei uterine este o altă metodă  folosită în tratamentul de fibrom uterin. În timpul acestei proceduri fluxul de sange la tumorile uterine este redus sau întrerupt. Fără un aport de sânge, fibroamele încep să scadă în dimensiune și în cele din urmă dispar.

 

Remedii naturale pentru fibrom uterin

 

Există mai multe tehnici reale și formule pentru a reduce sau a scapa de fibrom uterin in  mod natural sau holistic. Remediile naturale urmăresc nu numai tratrea simptomelor, ci de asemenea si tratarea cauzei de la rădăcină. Tratamentele naturale pentru aceste tumori pot fi ușor efectuate la domiciliu.

 

Diverse remedii naturale folosesc metode diferite, care includ o schimbare pe termen lung in stilul de viata care include modificări ale formei corpului, detoxifiere și dieta, încorporarea de doze specifice de ierburi, diverse vitamine, managementul stresului, etc. Aceste abordari încearcă să pună în aplicare o refacere totală a corpului de la interior, care va oferi beneficii pe termen lung, nu numai pentru a vindeca fibroamele, ci si pentru a preveni multe alte condiții.

 

Shark Aid se administreaza dupa masa. Exista studii care au demonstrat ca in cartilajul de rechin exista substante care inhiba dezvoltarea retelei sanguine ce asigura nutritia tumorilor, impiedicand astfel proliferarea lor.

 

Atentionare ! Shark Aid nu se administreaza celor care au mai putin de 6 luni dupa o interventie chirurgicala

 

Vitamin E se administreaza dupa masa. Aceasta vitamina este un antioxidant foarte eficace, intrucat realizeaza o protectie foarte buna impotriva radicalilor liberi. O singura molecula de vitamina E reuseste sa protejeze 200 de molecule de acizi grasi impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron2-2-290 tablete = 90 gDetalii Produs
Cartilajul de rechin are o activitate antiinflamatoare, imunomodulanta si anticancerigena. Blocheaza dezvoltarea tumorilor maligne si benigne. Shark Aid contraindicatii: nu se utilizeaza in primele 6 luni dupa interventii chirurgicale.
2. Vitamin E63.43 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 21,5 gDetalii Produs
Antioxindat puternic, ce ofera protectie impotriva radicalilor liberi si stresului oxidativ, care provoaca daune la nivel celular si cauzeaza boli degenerative. Vitamin E contraindicatii: nu prezinta efecte nedorite daca se respecta doza recomandata.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
dureri la contactul sexual
dureri acute in timpul menstruatiei
menstruatii abundente (menoragie)
sangerari intre menstruatii
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Apetit sexual (crestere)Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)Detalii Afectiune
Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.
Cancer de col uterinDetalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de vezicaDetalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FertilitateDetalii Afectiune
Fertilitatea este capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
InfertilitateDetalii Afectiune
Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Insuficienta renala si rinichi polichisticDetalii Afectiune
In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Menstruatii neregulateDetalii Afectiune
Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.
Ejaculare precoceDetalii Afectiune
Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 5 + 8

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.