Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)

Descriere Remediu Naturist

 

 

Calculul renal( denumit sipiatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.

Condiţia in care se formeaza pietre la rinichi este numita nefrolitiază. Conditia in care pietrele pot fi intalnite in orice locaţie în tractul urinar este menţionată ca urolitiază, iar termenul ureterolitiaza este folosit pentru a desemna pietre situate în uretere.

 

Tipuri de pietre la rinichi

 

Cristalele din urină sunt responsabile pentru pietre la rinichi. Atunci când există un dezechilibru în minerale şi sărurile găsite în urină, aceasta poate duce la formarea lor. Diferite tipuri de pietre sunt formate în funcţie de sărurile prezente în urină.

 • Pietrele de calciu: acestea sunt cele mai frecvente pietre la rinichi. 75% pana la 85% din toate cazurile de piatră la rinichi sunt pe baza de calciu. Aceste pietre sunt formate din oxalat si calciu, introduse în organism prin alimentele pe care le mâncam. Consumul excesiv de calciu şi de oxalat poate ajuta la formarea de pietre de calciu. În plus, aportul excesiv de vitamina D şi glandele paratiroide hiperactive pot provoca, de asemenea, pietre la rinichi.
 • Pietrele struvitice: aceste pietre nu sunt foarte frecvente şi se găsesc mai ales la femei. Bacteriile care cauzeaza infectii ale tractului urinar sunt responsabile pentru producţia de amoniac. Acest tip de pietre, de asemenea, cunoscut sub numele de « pietre de infecţie », se formează atunci când există amoniac excesiv în urină.
 • Pietrele din acid uric: persoanele care consuma produse din carne în exces accelereaza riscul de formare de pietre de acid uric, deoarece ingestia de carne duce la producerea de acid uric, un produs al metabolismului proteic.
 • Pietre din cistină: acestea sunt cele mai putin comune pietre şi sunt realizate din cistina, un aminoacid. Cistinuria, o afectiune ereditara, este responsabila pentru formarea de pietre din cistina.

 

Semne si simptome de pietre la rinichi

 

În timp ce unele pietre la rinichi pot sa nu produca simptome, persoanele care au pietre la rinichi raporteaza de multe ori apariţia bruscă de durere chinuitoare, crampe in zona lomabara sau laterala, zona inghinală, sau abdomen. Modificările poziţiei corpului nu elibereaza pacientul de această durere. Durerile din zona abdominala, zona inghinală, şi / sau durerile de spate de obicei cresc si descresc in severitate, caracteristică a durerii provocate de colici (durerea este uneori menţionată ca si colică renală). Durerile pot fi atat de grave incat sunt adesea însoţite de greaţă şi vărsături. Au fost descrise de multi pacienti ca cele mai profunde dureri din viaţa lor, chiar mai profunde decât durerile de naştere sau de oase rupte. Pietrele la rinichi, de asemenea, provoca sânge în urină. Daca infectia este prezenta în tractul urinar, împreună cu pietrele, pot aparea febra si frisoane. Uneori, simptome, cum ar fi dificultatile de urinare, incontinenta urinara, durerea penisului sau durerea testiculara pot să apară din cauza pietrelor la rinichi.

 

Care sunt cauzele pietrelor la rinichi?

 

Pietrele la rinichi se formeaza atunci când există o scădere a volumului de urină şi / sau un exces de substante care formează piatra în urină. Cel mai comun tip de piatră la rinichi contine calciu in combinatie cu oxalat sau fosfat. Aproximativ 75% din pietrele la rinichi sunt pietre de calciu. Alţi compuşi chimici care pot forma pietre la nivelul tractului urinar includ acidul uric, magneziul, fosfatul de amoniu şi aminoacidul cistina.

Deshidratarea datorita unui aport redus de lichide sau unui efort fizic intens fără o înlocuire adecvata de lichide creste riscul de pietre la rinichi. Obstrucţia fluxului de urină poate duce, de asemenea, la formarea de pietre. În acest sens, clima poate fi un factor de risc pentru dezvoltarea pietrelor la rinichi, deoarece locuitorii din zonele calde şi uscate sunt mult mai predispusi la deshidratare si mai sensibili la formarea de pietre.

Pietrele la rinichi pot rezulta, de asemenea, de la infecţii la nivelul tractului urinar, cunoscute ca pietre de infecţie. Anomaliile metabolice, inclusiv tulburarile mostenite ale metabolismului, pot modifica compoziţia de urina si pot creste riscul de formarea de pietre.

Un număr de condiţii diferite medicale poate duce la un risc crescut de a dezvolta pietre la rinichi:

 • Guta este caracterizata de o cantitate cronic crescuta de acid uric în sânge şi urină şi poate duce la formarea de pietre de acid uric.
 • Hipercalciuria (nivel ridicat de calciu în urină), o alta afectiune mostenita, provoacă pietre în mai mult de jumătate din cazuri. În această condiţie, prea mult calciu din alimente este absorbit şi excretat în urină, caz în care se pot forma pietre de fosfat de calciu sau pietre de oxalat de calciu.
 • Alte condiţii asociate cu un risc crescut de pietre la rinichi includ hiperparatiroidismul, bolile renale, cum ar fi acidoza tubulară renală, precum şi alte condiţii metabolice ereditare, inclusiv cistinuria şi hiperoxaluria.
 • Boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială sunt, de asemenea, asociate cu un risc crescut de a dezvolta pietre la rinichi.
 • Persoanele cu boli inflamatorii intestinale au mai multe sanse de a dezvolta pietre la rinichi.
 • Cei care au suferit intervenţii chirurgicale de by-pass intestinal sau ostomie au, de asemenea, un risc crescut de pietre la rinichi.
 • Unele medicamente cresc riscul de pietre la rinichi. Aceste medicamente includ unele diuretice care conţin calciu, antiacidele şi inhibitorul de protează - indinavir (Crixivan)- un medicament utilizat pentru tratamentul infecţiei cu HIV.
 • Factorii si practicile de dietă pot creşte riscul de formare de calculi renali la persoanele sensibile. În special, aportul insuficient de lichide predispune la deshidratare, care este un factor major de risc. Alte practici dietetice care pot creşte riscul unui individ de a forma pietre la rinichi includ un aport ridicat de proteine ​​animale, o dieta bogata in sare, consumul excesiv de zahăr, suplimentarea excesiva cu vitamina D şi consumul excesiv de oxalat, continut in alimente cum ar fi spanacul. Nivelurile scăzute de calciu pot modifica echilibrul de calciu, rezultand intr-o excretie crescuta de oxalat şi o tendinţă de a forma pietre de oxalat.

 

Cine este supus riscului de a forma pietre la rinichi?

 

Oricine poate dezvolta o piatra la rinichi, insa oamenii cu anumite boli şi condiţii sau cei care iau anumite medicamente sunt mai sensibile la dezvoltarea lor. Pietrele tractului urinar sunt mai frecvente la barbati decat la femei.

Aproximativ 20 de milioane de oameni solicita asistenţă medicală în fiecare an din cauza pietrelor la rinichi. Cele mai multe pietre urinare se dezvolta la persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani, iar cei care sunt predispusi la atacuri multiple de pietre la rinichi, de obicei, obtin primele lor pietre la rinichi in al doilea sau al treilea deceniu de viaţă. Persoanele care au avut deja mai mult de o piatra la rinichi sunt predispuse la dezvoltarea de noi pietre.

Un istoric familial de pietre la rinichi este de asemenea un factor de risc pentru dezvoltarea acestora. Pietrele la rinichi sunt mult mai frecvente la asiatici şi caucazieni decât la nativii americani, africani, sau afro-americani. Pietre de acid uric sunt mai frecvente la persoanele cu un nivel cronic crescut de acid uric în sânge (hiperuricemie).

 

Cum sunt diagnosticate pietrele la rinichi?

 

Diagnosticul de pietre la rinichi este suspectat atunci când modelul tipic de simptome este remarcat şi atunci când alte cauze posibile ale durerii sunt excluse. Testele imagistice se fac de obicei pentru a confirma diagnosticul. O scanare CT elicoidal fără material de contrast este testul cel mai frecvent pentru a detecta pietre sau obstrucţie în tractul urinar.

La femeile gravide sau cele care ar trebui sa evite expunerea la radiatii, poate fi făcuta o examinare cu ultrasunete pentru a ajuta la stabilirea diagnosticului.

 

Care este tratamentul pentru pietre la rinichi?

 

Deoarece cele mai multe pietre la rinichi la un moment dat vor trece prin ureter catre vezica urinara pe cont propriu, tratamentul este îndreptat spre controlul simptomelor. Îngrijire la domiciliu, în acest caz, include consumul de multe lichide. Ibuprofenul poate fi folosit ca un medicament anti-inflamator, dacă nu există nici o contraindicaţie pentru utilizarea acestuia. Dacă durerile sunt mai puternice, pot fi recomandate medicamente narcotice.

Există mai mulţi factori care influenţează capacitatea de trecere a unei pietre. Acestea includ extinderea de prostată, sarcina şi dimensiunea pietrei. O piatra de 4 mm are o sansa de 80% de trecere în timp ce o piatra de 5 mm are o sansa de 20%. Pietrele mai mari de 9 mm-10 mm rareori trec fara tratament specific.

Unele medicamente au fost folosite pentru a creşte rata de trecere a pietrelor la rinichi. Acestea includ blocante ale canalelor de calciu, cum ar fi nifedipina şi alfa-blocante, cum ar fi tamsulosin. Aceste medicamente pot fi prescrise pentru unele persoane care au pietre care nu trec rapid prin tractul urinar.

Pentru pietre la rinichi care nu trec de la sine, o procedura numita litotritie este adesea folosita. În această procedură sunt folosite unde de soc pentru a sparge o piatră mare în bucăţi mai mici, care pot trece apoi prin sistemul urinar

 

Remediu naturist pentru pietre la rinichi cu produse Calivita

 

- Super Soya Lecithin - Lecitina reduce riscul de formare a calculilor renali si ajuta la eliminarea nisipului.

- Stress Management B Complex – diminueaza riscul de formare a calculilor renali si stimuleaza eliminarea de nisip.

- Extractul din scorata de Salix alba din compozitia White Whillow se foloseste si pentru ameliorarea afectiunilor de ficat, rinichi si inima. Calmeaza durerile, reduce inflamatia, scade febra si combate heloragiile interne.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Super Soya Lecithin - 100 caps118.00 Ron1-1-0100 capsule = 166 gDetalii Produs
Lecitina este de ajutor in eliminarea nisipului si previne formarea de calculi renali, fiind un supliment naturist fara riscuri pentru sanatate. Super Soya Lecithin contraindicatii: este un produs sigur, care poate fi folosit timp indelungat.
2. Stress Management B Complex90.00 Ron1-1-0100 tablete = 127 gDetalii Produs
Vitaminele B sunt necesare pentru functionarea optima a metabolismului si eliminarea eficienta a reziduurilor prin urina, inclusiv a nisipului; impiedica formarea de calculi renali. Stress Management B Complex contraindicatii: este un produs sigur.
3. White Whillow83.00 Ron1-0-1100 capsule = 53 gDetalii Produs
Aspirina naturala obtinuta din coaja de salcie este eficienta in combaterea hemoragiilor interne, in reducerea inflamatiei, scaderea febrei si calmarea durerilor. White Whillow contraindicatii: este un produs sigur pentru persoanele cu probleme renale.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Calculul renal( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
febra
greata
sange in urina
frisoane
varsaturi
durere in zona lombara, pe oricare parte, zona abdomenului inferior si a pelvisului
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Apetit sexual (crestere)Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Cancer de col uterinDetalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de vezicaDetalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FertilitateDetalii Afectiune
Fertilitatea este capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)Detalii Afectiune
  Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
InfertilitateDetalii Afectiune
Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Insuficienta renala si rinichi polichisticDetalii Afectiune
In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Menstruatii neregulateDetalii Afectiune
Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.
Ejaculare precoceDetalii Afectiune
Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 3 + 3

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.