Cancer de col uterin

Descriere Remediu Naturist

 

Cancerul de col uterin este un tip de cancer care afecteazăfemeile: cancer malign al colului uterin. Cele mai frecvente victime ale cancerului de col uterin suntfemeile mai în vârstă, peste varsta de 40 de ani. Cancerul de col uterin este în general cauzatde HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iarpe o perioadă de timp (carepoate dura ani de zile)duce laformarea decelule canceroase.

Cervixul este partea inferioară a uterului. Acesta este uneori numit col uterin. Organismul (partea superioară)uteruluiestezonaîn carese dezvolta fatul. Colul uterinconectează corpul uterului la vagin (canalul de nastere). Parteceamai apropiataa cervixului decorpul uterului se numeste endocervix. Următoarea parte, din apropiereavaginului,se numesteexocervix (sau ectocervix). Locul în care aceste 2 partise intalnescse numeşte zona de transformare. Cele mai multe tipuri de cancer de col uterin debuteazaîn zona de transformare.

Aproximativ 85% din cazurile de cancer de col uterin sunt carcinoame cu celule scuamoase, care se dezvolta in celulele scuamoase, plate,careacoperă colul uterin. Cele mai multe tipuri de cancer de col uterin sunt adenocarcinoamele, care se dezvolta din celulele glandei, sau a carcinoamelor adenoscuamoase, care se dezvoltă dintr-o combinaţie de tipuri de celule.

 

Persoane cu risc de a face cancer de col uterin

 

Toate femeile care aufostangajate înactesexuale riscantepotsuferide cancer de col uterin.Lafemeile care au mai mulţiparteneri de sex(saupartenerul de sex aavut o mulţime dede partenere), riscul estemai mare. Femeile caresi-au inceput viata sexuala inainte de varsta de 16 ani fără siguranţăsunt supuse celuimai mare risc.

S-adezvoltat un vaccin eficient impotriva tipurilor de HPVcaredetermina 70-85% din toate cazurile de cancer de col uterin.Vaccinul HPV esteadresatfetelorsi femeilor cu vârsta cuprinsa intre9-26deani, deoarece vaccinul funcţionează numai dacă se administrează înainte de infectare. Cu toate acestea, acest vaccin poate fi administratsifemeilorcare auun început destul de târziualactivitatiisexuale. Cu toate acestea, deoarece acest vaccin acoperă doaranumitetipuri de HPV, femeiletrebuie sa efectueze regulat testePapanicolau, chiar şi după vaccinare.

 

Prevenirea cancerului de col uterin

 

Deoarece HPVeste un virus cutransmitere sexuala, parteneriisexuali multipli potcreşte şansele de apariţie a cancerului de col uterin.Anticorpiiprodusi de organismulnostru sunt ceamai buna protecţie împotriva HPV, iar factoriicareduc la slabireasistemuluinostru imunitar, de asemenea, potajuta la dezvoltarea cancerului de col uterin. În acest sens, având grija de sanatateanoastra generalaeste de asemenea o măsură preventivă pentru cancerul de col uterin.

 

Simptome ale cancerului de col uterin

 

Cele mai frecvente simptome ale cancerului de col uterin includ dureri pelviene sau durere in timpul actului sexual, descărcarede gestiune vaginalaneaşteptatasau sângerări, creşterea frecvenţei de urinare, etc.Cu toate acestea, apariţia acestor simptome nu implică în mod necesarprezentade cancer de col uterin. Aceste simptome doar sugerează căacestcancerar putea fi o posibilitate şi, prin urmare, puncteazanecesitatea efectuării altor teste de cancer de col uterin.

 

Cauzele cancerului de col uterin

 

Cancerul de col uterin incepe cel mai frecvent in celulele subtiri, plate caredelimiteaza partea de jos acolului uterin (celule scuamoase). Carcinoamelecu celule scuamoase reprezintă aproximativ 80%din cazurile de cancer de coluterin. Cancerul de col uterin poate aparea, de asemenea, in celulele glandulare caredelimiteazapartea superioara a cervixului.

Materialulgenetic care vine de la anumite forme de HPV a fost găsit în ţesuturile de col uterincare arată modificări canceroase sau precanceroase.

Majoritatea formelor de cancer de col uterinsuntcauzatede un virus numit papilomavirusul uman sau HPV.Acest virus se transmiteprin contactul sexual cu o persoane care il are. Există mai multe tipuri de virus HPV. Nu toate tipurile de HPV determina cancerulde col uterin. Unele dintre ele determina verucile genitale,iaralte tipuri nu provoca nici un simptom.

Există mai mult de 50 de tipuri de virus papilloma uman (HPV), care infecteaza oamenii. Tipurile 6 si 11 determina, de obicei, negi, în timp ce tipurile 16, 18, 31 şi 33, de obicei,dezvoltadisplazii cervicale (CIN-2 şi CIN-3) şi carcinoame.

Mai mult de 90%din toate cazurile de cancer de col uterin sunt carcinoame cu celule scuamoase, iar cercetatorii cred ca acest tip de cancer poate fi o boala cu transmitere sexuala. Există multe dovezi că carcinomulde col uterin este legat de organisme cu transmitere sexuala.

Expunerea la substanţe chimice: Femeile care lucrează în ferme sau în industria de fabricaţie potfi expusela substanţe chimice care pot creste riscul de cancer de col uterin.

Femeile care au HIV, virusul care provoaca SIDA,adeseaia medicamente care slabesc imunitatea naturala a organismului sau capacitatea sa de a lupta impotriva bolii. Aceste femei au, de asemenea, un risc crescut de cancer de col uterin şi ar trebui să fie monitorizateîndeaproape de către medicullorginecolog pentru dezvoltarea de modificari precanceroase ale colului uterin.

 

Detectarea cancerului de col uterin

 

Una dintre cele mai bune modalităţi de detectare a cancerului de col uterin esteefectuarea de teste regulatepentru cancerulde col uterin. Testulde depistare a cancerului de col uterin (de exemplu, testul Papanicolau sau testul Papanicolau frotiu) este una din cele mai bune metode decapturare a cancerului de col uterin în stadii incipiente. Acest test nu este deloc durerossi implicadoaro recoltare decelule din colul uterin pentru examen microscopic. Rezultatele testelorPapsuntdate, în general, ca o evaluare pe o scară de la 1 la 5 unde 1 indicăcelulele normale de col uterin şi 5 indică semne grave de cancer. Deşi cercetarea medicalăincercaîn mod constant să creeze modalităţi noi şi mai bune de detectare acancerului de col uterin, testulPapanicolau este cea mai buna tehnicape care o avem la dispoziţie astăzi pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Cu toate acestea, testele Papanicolau nu sunt întotdeauna corecte şi în cazul în care alte simptome sugereazăposibila prezenta a acestuicancer,medicul poate recomandaa doua rundă de teste.

 

Tratamentul cancerului de col uterin

 

Tratamentul cancerului de col uterin este eficient mai ales atunci când cancerul de col uterin este detectat în timp ce acesta este încă în stadiu incipient. Tratamentul implică proceduri chirurgicale (inclusiv eliminarea uterului, trompelor uterine si ovarelor), chimioterapie şi radiaţii.Cu cat estedetectat mai devreme,cu atat sansele de vindecaresuntmai bune. De fapt, testelePapanicolau potdetecta chiarsifazelepre-canceroase, prin urmare, fac catratamentul cancerului de col uterin sa fiechiar mai eficient.

 

Supravieţuire in cazul cancerului de col uterin

 

Cu tratament, rata de supravietuire a pacientilor cu cancer de col uterindupă 5 ani a fost de 92% pentru primele stadii, 80-90% pentru etapa 1 de cancer şi de 50-65% pentru etapa 2. Doar 25-35%dinfemeile cu stadiul 3, şi mai puţin de 15%dintre pacientii dinalpatrulea stadiude cancer de col uterin sunt in viata dupa cinci ani. Prin urmare, scanareasi depistare precoce a cancerului de col uterin este foarte importanta.

Vizitaţi imediat medicul dacă prezentaţi următoarele simptome:

• sângerări vaginale

• dureri de spate

Durere la urinare sauurinaredificilă şi urină tulbure

• Constipatiesisimtireaunuinodul, deşi defecarea s-a produs

Descărcare de gestiune vaginala neobisnuita

• Picioarele umflate

• Scurgerideurina saudematerii fecale de la vagin

 

De ce cancerul este o boalaterminala?

 

Stiinta medicala a fost până acum în măsură să găsească două abordări pentru tratarea cancerului. Prima este distrugerea surseibolii, prin tăierea partiisau întreguluiorgan afectat, iar a doua abordare este creşterea capacităţii organismului de a lupta cu boala.

Ironia de fapt este că, atunci când un medicament este folosit pentru a ucide celulele canceroase,mai intai sunt distrusecelulele bune. În cazul încare sunt folositesuplimente alimentare pentru a hrăni organismulsipentru a creşte imunitatea, celulele canceroase sunt, de asemenea,aloimentateşidevin mai puternice.Ambele moduri rezulta invictoriacelulelorcanceroase şi, prin urmare în moartea victimelor sale.

Care este atunci caleade ieşire? Studii recente au arătat că celulele canceroase se dezvoltă într-unmediu acid pur.La aproximativ 85% dintre pacientii cu cancersistemul sanguin este acid.Unorganism sanatos ar trebui să aibă un pH de aproximativ 7.35panala 7.45.

Celule canceroase nu pot supravietui intr-un mediu pur alcalin. Acest lucru explică de ce copiii nu au cancer, PH-ul lor este cunoscut a fi pur alcalin.Odata cu crestereaoamenilorîn maturitate, ceea ce mănâncă şi stilul de viaţă în care trăiescleafectează treptat PH-ul corpului şi ajungsadevinaacide. Acest lucru ajuta celulele canceroase sa creascasi sa se inmulteasca.

Un renumit nutritionist american,Profesorul Ragnar Berg, a declaratcadieta noastra de zi cu zi ar trebui să constea20%dinproduse alimentareacideşi 80% alcalinepentru a mentine un corp sanatos. Alimenteleacide sunt carnea, fructelede mare, orezul, zahărul, brânza, alimenteleconservate. Acesteareprezinta ceamai mare parte din orice dieta de zi cu zi pentru adulţi, chiar dacă  ar trebui să fie doarin procent de20%. Alimentelealcaline pedealtepartesunt legumele, fructele, si radacinile. Acestea ar trebui săconstituieaproximativ 80% din dietele noastre de zi cu zi pentru a avea un corp sanatos. Produse alimentareale unuiadultmediuîn această lume contemporană conţinacid 100% şi nu alcalin. Acesta este un motiv bun pentrureproducereacancerului.

Terapia alternativăfoloseste o metoda dovedita de a transforma natura acidă a organismuluiin una alcalina. Acest lucru ajutălaslăbireacelulelorcanceroase şi restabilirea sănătatiiorganismului.

 

Remediu naturist pentru cancer de col uterin cu produse Calivita

 

-S-a dovedit ca uleiul de peşteeste utilpentru o mulţime de condiţiiprintre care sisemnelede menopauza, dezechilibrele hormonale, cancerulde col uterin şi cancerul de san.Acizii grasiOmega 3auproprietatianti-inflamatoriicare ajuta la calmarea crampelor.Cancerulde san este una dintreproblemele cele mai ingrijoratoare alefemeilor,în special lacelecu un trecut istoric familial de boala. Uleiul de peşte ar putea reduce sansa deaparitiea cancerului mamar şicancerului decol uterin.Numeroase cercetari au raportat camajoritatea femeilor cu astfel de cancere au un nivelredusdeacizi grasi Omega3.

- Sucul Noni din compozitia Noni Lichid intareste sistemul imunitar, oferind proctie pentru boli sipoate fifolositca tratament adjuvant pentru cancer, tumori si neoplasme. Ofera o stare generala de bine, energie si putere.

- Rhodiolin lupta eficient impotriva stresului, unul dintre declansatorii principali de numeroase boli. Intareste sistemul imunitar, are un puternic efect antioxidant si proprietati antitumorale.

- Extractul din cartilaj de rechin sub forma Shark Aid are un efect deosebit de beneficin profilaxia cancerului, insapoate fi folosit si in terapia unor boli croniceprecum diabetul si bolile autoimune.

-BioHarmonex este un dispozitiv electronic care genereaza un camp electromagnetic pulsat, cu intensitate foarteredusa.Programul pentru imunitate are ca scop principal cresterea imunitatii prin stimularea activitatii electromagnetice necesare pentru replicarea, diferentierea si activitatea globulelor albe din sange, astfel ajutant organismul sa lupte mai eficient impotriva bolilor.

Preparatul Shark Aid nu se administreaza celor care au suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6 luni.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Cancer de col uterin

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Omega 3104.80 Ron1-0-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi omega 3 reduc semnificativ riscul de formare a cancerelor datorita efectului antiinflamator si de reglementare a unor functii importante in organism. Studiile au evidentiat ca femeile cu cancer de san sau de col au un nivel scazut de omega 3.
2. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1 linguri de sirop cu 1/2h inainte de masa946 mlDetalii Produs
Fructul noni contine nutrienti cu un puternic efect cancerigen, ce previne formarea tumorilor si neoplasmelor. De asemenea, reactiveaza functia imunitara, care asigura o protectie sporita impotriva cancerelor si a altor boli legate de imunitate.
3. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolin este un foarte bun antioxidant si are o eficienta extraordinara in reducerea anxietatii si a stresului, tulburari de sanatate care contribuie la aparitia multor boli degenerative, inclusiv cancer.
4. Shark Aid166.00 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
Cartilajul de rechin este benefic in inhibarea formatiunilor tumorale maligne si benigne; este un puternic antiinflamator natural. Blocheaza dezvoltarea retelei vasculare a tumorii si impiedica raspinderea catre alte organe.
5. BioHarmonex 32585.00 Ron1-0-0 programul imunDetalii Produs
Un dispozitiv de biorezonanta electromagnetica, ce contine 25 de programe prestabilite care vizeaza diverse probleme de sanatate, de la dureri de cap, raceli si tensiune musculara, pana la probleme mai grave, precum cancerul si bolile de inima.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
dureri la contactul sexual
sangerari vaginale anormale
dureri pelvine
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Apetit sexual (crestere)Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)Detalii Afectiune
Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.
Cancer de vezicaDetalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FertilitateDetalii Afectiune
Fertilitatea este capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)Detalii Afectiune
  Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
InfertilitateDetalii Afectiune
Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Insuficienta renala si rinichi polichisticDetalii Afectiune
In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Menstruatii neregulateDetalii Afectiune
Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.
Ejaculare precoceDetalii Afectiune
Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Cancer de col uterin

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 5 + 9

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.