Cancer de vezica

Descriere Remediu Naturist

 

Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. Versiunile mai puţin frecvente includ carcinomul cu celule scuamoase (celule canceroase, care sunt subtiri si plate), şi adenocarcinomul (cancer care incepe in celulele care produc lichid).

 

Tipuri, cauze şi de factorii de riscincancerul de vezica urinara

 

Cancerul de vezica urinara nu este un cancer legat de hormoni, cum ar fi cel de san, ovarian, de prostata sau de colon. În plus, nu există nicio dovadă care să susţină ideea că aceata forma de cancer este mostenita ; acesta pur şi simplu nu se executa in familii. Deci, care ar putea fi cauza principala a cancerului vezicii urinare? Din dovezile disponibile, pare a fi un cancer cauzat de compuşii cancerigeni absorbiti din afara corpului. Cancerul de vezica urinara este un cancer cauzat de poluanţii de mediu, indiferent dacă acestia sunt legati de stilul de viaţă, cum ar fi fumatul, sau de produsele chimice de la locul de muncă, ca de exemplu benzidina. Exista trei tipuri principale de cancer de vezica urinara, care incep in diferite celule ale vezicii urinare :

  • Carcinomul cu celule de tranziţie - Acest tip de cancer apare in celulele care delimiteaza interiorul vezicii urinare si este cel mai frecvent tip de cancer de vezica urinara.
  •  Carcinomul cu celule scuamoase - Aceste tipuri de cancer apar în celulele care cresc în vezica urinara ca reacţie la o infecţie.
  • Adenocarcinomul- Acest tip de cancer incepe in celulele care formeaza glandele secretoare de mucus ale vezicii urinare.

 

Cauzele acestui tip de cancer nu sunt clare. Cu toate acestea, exista anumiti factori care cresc riscul de a face acest tip de cancer:

 

  • Desi poate aparea la orice varsta, aceasta apare de obicei după vârsta de patruzeci de ani.
  • Albii sunt la un risc mai mare de a face acest cancer, comparativ cu alte rase.
  • Acest tip de cancer se gaseste mai mult la barbati decat la femei.
  • Fumatul creşte riscul, deoarece toate substanţele chimice nocive se acumulează în urină şi deterioreaza mucoasa vezicii urinare.
  • Produsele chimice, cum ar fi arsenicul şi altele, cresc riscul acestui tip de cancer, deoarece rinichii filtreaza aceste substante chimice nocive din fluxul sangvin si le muta in vezica urinara.
  • Medicamentele anti-cancer si radioterapia pentru cancer utilizate în tratamentul unui cancer anterior cresc, de asemenea, şansele de a avea cancer de vezica urinara.
  • Un istoric personal de cancer creste riscul.
  • Infecţiile recurente sau cronice ale cailor urinare creşte riscul de cancer de vezica urinara cu celule scuamoase.

 

Simptomele de cancer de vezica urinara

 

Urmatoarele sunt unele dintre semnele şi simptomele de cancer de vezica urinara:

  • Urina îşi schimbă culoarea în galben rosu inchis, luminos, sau maro
  • Poate fi detectat sange in urina în timpul unui test de laborator
  • Urinare frecventa
  • Urinarea poate fi dureroasa
  • Prezenţa sau reapariţia de infectii ale tractului urinar
  • Dureri în abdomen
  • Dureri în spate

 

Etapelecancerului de vezica urinara

 

Etapa iniţială de cancer al vezicii urinareeste numita stadiul 0 sau carcinom in situatii. În această etapă, celulele canceroase sunt găsite în garniturile interioare ale vezicii urinare. Dacă nu există umflături sau noduli în timpul examinării interne după ce cancerul este scos, diverse tratamente pot fi administrate pacientului : utilizarea cistoscopului pentru a elimina cancerul, terapia fotodinamica, terapia biologica intravezicala şi chimioterapia.

Etapa 1a acestei boli de temut este atunci cand celulele canceroase maligne s-au răspândit în garniturile interioare ale vezicii urinare. Ratele de supravieţuire în acest stadiu sunt de 88%. Opţiunile de tratament pentru pacienţii care se află în această etapă pot include radioterapie, rezectie transuretrala si indepartarea chirurgicala a partii infectate cu cancer.

Etapa 2 de cancer al vezicii urinare apare atunci cand celulele canceroase maligne s-au răspândit şi au infectat regiuni ale ţesuturilor în cadrul vezicii urinare. Ratele de supravieţuire în acest stadiu scad la doar 63%. În această fază pacientul poate necesita interventie chirurgicala pentru a elimina vezica urinara infectata şi organele din gama sa. Ganglionii limfatici pot fi, de asemenea, eliminati în cazul în care sunt infectati.

Etapa a 3-a cancerului vezicii urinare apare atunci cand tumorile au început să infecteze ţesuturile înconjurătoare ale vezicii urinare. Pacientulului i se administreaza un tip agresiv de tratamente, în scopul de a face faţă tumorei în creştere. În această etapă şansele de supravieţuire scad la doar 46% la sută.

Etapa 4 de cancer al vezicii urinare se considera atunci când celulele canceroase maligne au crescut şi au afectat alte sisteme ale corpului. Acest proces este numit metastaza. În această etapă rata de supravieţuire la pacienţii cu cancer scade până la doar 15%.

Diagnosticul de cancer de vezica urinara consta in testarea urologica şi testarea imagistica, iar potentialii factori de risc pot fi determinati in functie de istoricul medical al pacientului şi obiceiuri precum fumatul si expunerea la coloranţi. NMP22 BladderChek este un test de urina neinvaziv care detecteaza niveluri ridicate de proteine ​​matrice nucleare (NMP), cauzate de cancerul vezicii urinare. Rezultatele acestui test atunci când este utilizat cu cistoscopie s-au dovedit a fi mai eficiente decat alte teste de diagnostic.

 

Noistudiiconstatacalegume pot preveni cancerul de vezica urinara

 

Multi specialisti in medicina au aratat prin studii ca o dieta care include fructe, morcovi, hrean, conopida si alte legume care intră sub titlul de legume crucifere cu siguranta reduc tendinta de a dezvolta o forma de acest tip de cancer. Anchetatorii sustin ca un compus numit isotiocianat (ITC), gasit in aceste legume crocante activeaza enzimele de detoxifiere care impiedica formarea de cancer. Într-un studiu aparut in Jurnalul International de Cancer, cercetatorii au comparat 697 de pacienti nou diagnosticati cu cancer de vezica urinara cu 708 de persoane din grupul de control în funcţie de vârstă, sex şi rasă. După compararea aportului alimentar al grupurilor, examinatorii au constatat că voluntarii sănătoşi au consumat legume în mod substanţial mai mult decât pacienţii cu cancer de vezica urinara. Pe baza rezultatelor cercetarilor, cercetatorii au ajuns la concluzia că pe termen lung, utilizarea de suplimente de vitamina E poate reduce riscul de cancer de vezica urinara.

 

Tratamentul cancerului de vezica urinara

 

Tratamentul cancerului de vezica urinara depinde de stadiul bolii, tipul de cancer, vârsta pacientului şi de starea generală de sănătate. Opţiunile includ chirurgie, chimioterapie, radioterapie si imunoterapie. Chirurgia poate include eliminarea nodurilor din vezica urinara, prostata si nodulilor limfatici, care duce la necesitatea unui aparat urinar extern, insa daca este prinsa in stadii incipiente, o tumora poate fi îndepărtat cu ajutorul instrumentelor introduse prin uretra.

Chimioterapia este un tratament sistemic, care foloseste medicamente pentru a distruge celulele canceroase. La pacienţii cu stadii timpurii de cancer vezicii urinare medicamentele pot fi perfuzate în vezica urinara, prin uretra. Unele reacţii adverse ale chimioterapiei pot fi severe şi includ dureri de cap, dureri abdominale, vedere înceţoşată, oboseala, sangerari excesive, infecţii şi slăbiciune.

Radioterapia utilizeaza raze de energie înaltă pentru a distruge celulele canceroase. Fasciculul de radiaţie externă este emis de un aparat din afara corpului şi cel de radiaţie internă este emis de peletele implantate in tumora. Poate fi utilizata după o intervenţie chirurgicală pentru a distruge celulele canceroase rămase. Efectele secundare pot include inflamarea rectului, iritarea pielii, fibroza si impotenta.

Imunoterapia poate fi utilizata în cazuri de cancer de vezica urinara superficiala. Tratamentul îmbunătăţeşte capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva bolii. Un vaccin este perfuzat prin uretra la vezica urinara, o dată pe săptămână timp de 6 saptamani pentru a stimula sistemul imunitar si distruge celulele canceroase. Efectele adverse pot fi : inflamaţia vezicii urinare, inflamarea prostatei si simptomele asemanatoare gripei. Cancer de vezica urinara are o rată ridicată de recurenţă. Citologia urina si citoscopia sunt efectuate la fiecare 3 luni timp de 2 ani, la fiecare 6 luni pentru următorii 2 ani şi apoi anual.

 

Remedii naturiste Calivita pentru cancer de vezica

 

- Dezvoltarea tumorilor maligne si benigne poate fi inhibata cu ajutorul suplimentului nutritiv Shark Aid, pe baza de extract din cartilaj de rechin, cu proprietati antiinflamatorii si imunomodulante.

- Extractul din furctul noni – Noni Caps – are proprietati imunostimulatoare, antidepresive, antibacteriene si anticancerigene.

- Coenzima Q 10, impreuna cu Vitamina A, E si seleniu din compozitia Coenzime Q 10 au efect antioxidant si fortifica sistemul imunitar. Studiile au demostrat ca CoQ10 este benefica in reducerea mortalitatii prin cancer si leucemie la animalele de experienta si in reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei.

- Uleiul de peste bogat in acizi grasi Omega 3 este foarte benefic pentru sanatate deoarece protejeaza impotriva actiunii radicalilor liberi, prezinta efect anticancerigen, fortifica sistemul imunitar si intareste rezistenta organsmului la infectii.

- Apa alcalina ionizata si oxigenata obtinuta cu ajutorului filtrului de apa Aquarion este foarte benefica pentru sanatate si utila in tratamentul tuturor bolilor, inclusiv cancere, deoarece un mediu alcalin si bine oxigenat nu permite dezvoltarea de boli si tumori.

Preparatul Shark Aid nu se administreaza celor care au suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6 luni.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Cancer de vezica

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron2-2-2 dupa masa90 tablete = 90 gDetalii Produs
Cartilajul de rechin este un puternic antiinflamator si antitumoral natural ce impiedica formarea cancerelor si le blocheaza evolutia celor existente prin blocarea dezvoltarii retelei vasculare a tumorii, impiedicand raspandirea catre alte organe.
2. Noni Caps145.13 Ron2-2-290 capsule = 45 gDetalii Produs
Extractul de noni are un potential cancerigen foarte ridicat, datorita compusilor antioxindati si antiinflamatori. Ofera o protectie antitumorala naturala si este un bun adjuvant in tratamentul cencerelor deja existente.
3. Coenzime Q10103.74 Ron2-1-0 dupa masa30 capsule = 14.4gDetalii Produs
Coenzima q10 stimuleaza metabolismul celular, iar impreuna cu ceilalti antioxidanti din compozitie ofera o imunitate sporita si protejeaza impotriva bolilor degenerative. Lupta impotriva cancerului si a altor boli de temut.
4. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
In urma studiilor s-a evidentiat un nivel scazut de acizi grasi omega 3 la pacientii cu cancere. Aceste grasimi sanatoase actioneaza ca un antiinflamator natural si controleaza diverse procese in organism, prevenind instalarea bolilor.
5. Aquarion11500.00 Ronapa alcalina, pe termen lung1Detalii Produs
Apa alcalina ioniza actioneaza ca un detoxifiant si purificator natural. Elimina aciditatea din organism, responsabila pentru instalarea bolilor, in special a cancerelor. Un mediul alcalin nu permite proliferarea de celule tumorale.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
sange in urina
scadere in greutate
disurieDisconfort in timpul urinarii
dureri osoase
dureri rectale
dureri anale
urinari in cantitati mici si repetate
dureri lombare
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Apetit sexual (crestere)Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)Detalii Afectiune
Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.
Cancer de col uterinDetalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FertilitateDetalii Afectiune
Fertilitatea este capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)Detalii Afectiune
  Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
InfertilitateDetalii Afectiune
Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Insuficienta renala si rinichi polichisticDetalii Afectiune
In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Menstruatii neregulateDetalii Afectiune
Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.
Ejaculare precoceDetalii Afectiune
Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Cancer de vezica

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 8 + 8

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.