Poza Melatonin

Melatonin

Nota 80 din 5 bazata pe 1 recenzii
(1 recenzie)

Supliment alimentar cu ingrediente naturale care ofera absorbtie prelungita de melatonina in organism pentru un somn odihnitor

99.98 lei
Pretul include TVA

 

 

Stiati ca statul pana noaptea tarziu pentru a citi sau pentru derularea altor activitati poate creste riscul de cancer in cauza faptului ca expunerea la lumina artificiala pe timp de noapte reduce capacitatea corpului de a produce melatonina?

Melatonina are rol in prevenirea cancerului, intarirea sistemului imunitar si poate chiar incetini imbatranirea celulara. Melatonin combate efectele negative pe care lumina artificiala le exercita asupra corpului uman, redandu-ne vitalitatea prin efectul sau puternic antioxidant.

 

Timp de mai bine de 200.000 de ani, oamenii si alte forme de viata au evoluat conform reperelor de mediu, dezvoltandu-se astfel un ceas biologic guvernat de ciclurile de lumina si intuneric ale Pamantului. Iluminarea artificiala perturba ceasul biologic si productia de melatonina, avand efecte nefaste asupra sanatatii noastre.

 

Partea intunecata a noptii

 

La om, precum si la toate mamiferele, ceasul biologic se afla in nucleul suprachiasmatic din creier (SCN), care face parte din hipotalamus. Pe baza semnalelor de lumina si intuneric, SCN transmite glandei pineale cand este timpul sa secrete melatonina.

 

Lumina patrunde prin ochii nostri si calatoreste prin nervii optici pana la SCN, care este extrem de sensibil la ciclurile de lumina si intuneric. Cand pornim o lumina pe timp de noapte, transmitem creierului o informatie gresita despre ciclul lumina - intuneric. Creierul interpreteaza lumina ca fiind un moment al zilei. Crezand ca este zi, ceasul biologic instruieste glanda pineala sa inceteze imediat productia de melatonina.

 

Chiar daca lumina este aprinsa timp de o ora sau doar pentru cateva secunde, efectul este acelasi - productia de melatonina nu revine la nivelul normal atunci cand lumina a fost stinsa.

 

Beneficiile pentru sanatate ale melatoninei

 

Melatonina are o serie de beneficii pentru sanatate in ceea ce priveste sistemul imunitar. Este un antioxidant puternic si un eradicator de radicali liberi care ajuta la combaterea inflamatiei. De fapt , melatonina este atat de importanta pentru sistemul imunitar, incat lipsa sa provoaca atrofia glandei timus, o componenta cheie a sistemului imunitar. Melatonina poate avea chiar un rol in incetinirea imbatranirii creierului.

 

Pe langa faptul ca ne ajuta sa adormim si ne ofera un sentiment de confort si bunastare generala, melatonina poate actiona ca un anti – cancerigen. Melatonina inhiba proliferarea unei game largi de tipuri de celule canceroase. Acest hormon impiedica alimentarea cu sange a noilor tumori, stimuleaza eficacitatea si reduce toxicitatea chimioterapiei.

 

Melatonina poate fi cel mai mare cosmar al cancerului de san

 

Cercetarile recente au aratat ca melatonina ofera o protectie deosebit de puternica impotriva cancerului de san. Celulele din tot corpul - chiar si celulele canceroase - contin receptori care capteaza melatonina. Atunci cand melatonina isi face norma sa nocturna, diviziunea celulara incetineste. Cand acest hormon afecteaza o celula anormala prezenta in cancer de san, contracareaza tendinta estrogenului de a stimula cresterea celulara.

 

De fapt, melatonina are un efect calmant asupra mai multor hormoni de reproducere, ceea ce poate explica de ce poate proteja impotriva cancerului provocat de hormonii sexuali, inclusiv cel ovarian, endometrial, de san, de prostata si testicular.

 

Efectele anti - cancerigene ale melatoninei nu se opresc aici, ea stimuland, de asemenea, productia de substante ce fortifica sistemului imunitar, cum ar fi interleukina - 2, care ajuta la identificarea si atacarea celulelor mutante care conduc la aparitia cancerului.

 
Cum sa ne optimizam nivelul de melatonina?
 
 
Doi factori de mediu comuni, care pot afecta somnul sunt poluarea luminoasa si temperatura. Urmatoarele sugestii pot imbunatati igiena somnului si ajuta la optimizarea productiei de melatonina. 
 
  • Evitati sa va uitati la TV sau sa stati in fata calculatorului seara, cel putin o ora inainte de a merge la culcare. Aceste dispozitive emit lumina albastra, care pacaleste creierul ca inca va aflati in timpul zilei. In mod normal, creierul  incepe sa secrete melatonina intre 9 si 10 pm, iar aceste dispozitive emit lumina care poate sufoca acest proces.
  • Expuneti-va la lumina naturala a soarelui in mod regulat. Glanda pineala produce melatonina in functie de expunerea la soarele stralucitor pe timp de zi si la intuneric complet pe timp de noapte. Daca va aflati in intuneric toata ziua, nu se poate aprecia ca exista o diferenta si nu se va optimiza productia de melatonina.
  • Dormiti in intuneric complet, sau cat mai intuneric posibil. Chiar si cea mai mica cantitate de lumina in dormitor poate perturba ceasul biologic si productia de melatonina a glandei pineale. Chiar si luminitele mici de la radioul cu ceas ar putea interfera cu somnul, astfel incat acesta trebuie pozitionat cu lumina in sus pe timp de noapte sau eliminat complet. Mutati toate dispozitivele electrice la cel putin 2 m departe de pat. 
  • Daca aveti nevoie de lumina pe timp de noapte, instalati o veioza cu un bec de culoare galben deschis, portocaliu sau rosu. Lumina in aceste latimi de banda nu inchide productia de melatonina la fel ca lumina alba si albastra. 
  • Mentineti temperatura in dormitor nu mai mare de 22-23 de grade.Multi oameni au in casele lor prea cald (in special in dormitoarele aflate la etaj). Studiile arata ca temperatura optima din camera pentru somn este intre 19 si 22 de grade.
  • Faceti o baie fierbinte inainte de culcare. Baia creste temperatura corpului, iar cand iesiti din baie, ea scade brusc, semnalizand corpului ca sunteti gata sa dormiti.
  • Evitati utilizarea alarmelor cu volum puternic. Sunand prea brusc in fiecare dimineata, poate fi foarte stresant. Daca obtineti in mod regulat o cantitate suficienta de somn, s-ar putea sa nu mai aveti nevoie de o alarma.
  • Luati o doza de soare dimineata, daca este posibil. Sistemul circadian are nevoie de lumina puternica pentru a se reseta. 10-15 minute de lumina solara dimineata vor trimite un mesaj puternic catre ceasul intern ca acea zi a sosit, fiind mai putin probabil sa fie confundate semnalele luminoase slabe din timpul noptii. Mai multa expunere la soare este necesara pe masura ce corpul imbatraneste.
  • Fiti constienti de campurile electromagnetice din dormitor.Acestea pot perturba glanda pineala si productia de melatonina, si pot avea, de asemenea, alte efecte biologice negative. 
  • In studiile stiintifice, suplimentarea cu melatonina a demonstarat ca poate ajuta oamenii sa adoarma mai repede si sa ramana adormiti, sa fie mai linistiti si sa previna oboseala in timpul zilei.

 

Este necesara suplimentarea cu melatonina?

 

Cercetarile stiintifice actuale sugereaza ca deficitul de melatonina, care ar putea fi completat de suplimentul Melatonin, disponibil pe retetanaturista, ar putea veni cu unele dezavantaje biologice profunde, cum ar fi niveluri mai ridicate de inflamatie, un sistem imunitar slabit si un risc crescut de cancer. Una dintre cele mai sigure metode de a compromite productia naturala de melatonina a corpului este expunerea la lumina artificiala pe timp de noapte - chiar si pentru scurt timp. Multiple studii au constatat ca lucratorii in schimburi de noapte au rate mai mari de cancer, in special de cancer de san.

 

Studiile medicale au demonstrat ca suplimentarea cu melatonina ajuta oamenii sa adoarma mai repede si sa se mentina adormiti, sa experimenteze mai putina neliniste si sa previna oboseala in timpul zilei.

 

Cui i se recomanda Melatonin?

 

  • Tuturor persoanelor care doresc reglarea bioritmului si mentinerea unui sistem imunitar puternic
  • Insomniacilor

 

Mod de administrare 

 

In tratamentul naturist de reglare a bioritmului se recomanda administrarea a 1-2 tablete de Melatonin inainte de culcare sau in functie de recomandarile medicului.

 

Contraindicatii si atentionari

 

Melatonina poate ridica tensiunea arteriala la persoanele care iau anumite medicamente pentru controlul tensiunii arteriale.

 

Melatonina ar putea creste nivelul de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat. Monitorizati-va nivelul de zahar din sange cu atentie daca aveti diabet zaharat si luati melatonina.

 

 

GMP (Good Manufacturing Practice) Certificarea bunelor practici de productie
GMP este acea parte a sistemului de asigurare a calitatii care garanteaza ca produsele sunt fabricate si controlate in mod consecvent dupa standardele de calitate adecvate si corespund scopului pebtru care au fost concepute.
dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

180 tablete = 14.4 g

Compozitie

NutrientCantitate
Melatonina1 mg
AfectiuneMod de administrare
Dimineata - Pranz - Seara
Depresie0-0-1 cu 30 minute inainte de culcare
Insomnie0-0-1
Stres0-0-1
Decalaj de fus orar0-0-1
Somn (reglare)0-0-1 cu 1/2 inainte de culcare
Anxietate0-0-1
Autism0-0-1
Anxietate

1 recenzii pentru Melatonin

  1. Nota :4 din 5

    Adrian M. 28.02.2011

    Aveam mari dereglari ale somnului datorita programului meu de serviciu. Am reusit in sfarsit sa il reglez cu ajutorul lui “Melatonin”. Acum adorm mult mai linistit, asa fiind si somnul care dureaza cel putin 8 ore, timpul minim necesar organismului.

Adauga o recenzie

Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
Toate campurile sunt obligatorii *

*   = 3 + 9

Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.