Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Stres

Despre afectiune


Schema de tratament naturista recomandata pentru Stres

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Rhodiolin 120.56 Ron 1-1-1 120 capsule = 54 g Detalii Produs
2. Melatonin 56.90 Ron 0-0-1 60 tablete = 14.4 g Detalii Produs
3. VitalMan 72.60 Ron 1-0-0 (doar pentru barbati) 60 tablete = 38,7 g Detalii Produs
4. VitalWoman 80.45 Ron 1-0-0 (doar pentru femei) 60 tablete = 42 g Detalii Produs
Total 330.51 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Stresul este un raspuns fizic normal la evenimente care induc sentimentul de amenintare sau care tulbura intr-un fel sau altul echilibrul interior. Atunci când simte pericolul - indiferent dacă este real sau imaginar sistemul de apărare al organismului reactioneaza printr-un proces rapid, automat cunoscut sub numele de reactia "lupta-sau-fugi" sau răspunsul la stres.

Răspunsul la stres este modul organismului de a se auto-proteja. Atunci când actioneaza în mod corespunzător, stresul ne ajută să stam concentrati, energici şi alerti. În situaţii de urgenţă, stresul ne poate salva viata - oferindu-ne putere în plus pentru a ne apăra.

Raspunsul organismului la stress

 

Când percepe o ameninţare, sistemul nervos raspunde prin eliberarea unui flux abundent de hormoni de stres, inclusiv de adrenalina si cortizol. Acesti hormoni trezesc organismul pentru acţiunea de urgenţă. Inima bate mai repede, muschii se contracta, tensiunea arteriala creste, respiratia se înteţeşte si simturile devin mai clare. Aceste modificări fizice cresc puterea si rezistenta, viteza, timpul de reactie, şi sporesc concentrarea - pregătindu-ne pentru a lupta sau a fugi de pericol.

Cauzele stresului

 

Situaţiile şi presiunile care cauzeaza stresul sunt cunoscute ca factori de stres. Ne gândim de obicei la stres ca fiind ceva negativ, cum ar fi un program de lucru obositor sau o relaţie care se afla in declin. Orice situatie care pune presiune ridicata pe noi sau ne forţează să ne adaptam poate fi stresantă. Aceaste situatii includ si evenimente pozitive, cum ar fi casatoria, cumpararea unei case, mersul la colegiu sau primirea unei promovari.

Factorii care cauzeaza stresul depind, cel puţin intr-o oarecare masura, de percepţia noastra asupra lor. Ceva ce este stresant pentru unii, pentru altii poate sa nu fie, ba chiar pentru unii poate sa fie imbucurator. De exemplu, naveta de dimineata ne poate face sa simtim anxietate şi tensiune pentru că ne agitam din cauza traficului si din cauza unei posibile intarzieri la locul de munca. Cu toate acestea, pentru alti naveta poate fi vazuta ca un moment de respiro si de relaxare, deoarece le permite sa se calmeze, sa asculte muzica in timp ce se detaseaza pentru ceva de timp de problemele de zi cu zi.

Cauze externe ale stresului

Stresul poate fi generat de factori externi precum:

Schimbări majore de viaţă

Muncă

Dificultati in relatii

Problemele financiare

Prea multa ocupatie si agitatie

Copiii şi familia

Cauze interne ale stresului

Nu toate situatiile stres sunt cauzat de factori externi. Stresul poate fi, de asemenea, auto-generat de:

Incapacitatea de a accepta incertitudinea

Pesimismul

Gandurile negative

Aşteptările nerealiste

Perfecţionismul

Lipsa de asertivitate

Simptome de stres – Efectele stresului  asupra organismului, sentimentelor şi comportamentului

 

Simptomele de stres pot afecta sănătatea, chiar dacă acest lucru de multe ori nu poate fi realizat. Am putea crede că boala este de vina pentru durerea de cap cicălitoare, insomniile frecvente sau productivitatea scăzuta de la locul de muncă. Dar stresul ar putea fi de fapt vinovat de toata aceste neplaceri.

Într-adevăr, simptomele de stres ne pot afecta corpul, gandurile, sentimentele si comportamentul. Daca avem capacitatea de a recunoaste simptomele comune de stres, vom putea sa astfel sa actionam pozitiv în gestionarea lor. Daca sunt neglijate, toate aceste simptome pot contribui la probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arteriala, boli de inima, obezitate şi diabet.

Simptome cognitive:

Probleme de memorie

Incapacitatea de concentrare

Puterea de decizie scazuta

Negativism

Anxietate

Stare constantă de îngrijorare

 

Simptome emotionale:

Toane

Iritabilitate sau temperament scurt

Agitaţie, incapacitatea de relaxare

Senzaţie de copleşire

Sentimentul de singurătate şi izolare

Depresie sau nefericire generală

 

Simptome fizice:

Durere in diverse zone ale corpului si suferinta

Diaree sau constipaţie

Greaţă, ameţeli

Durere în piept, batai rapide ale inimii

Pierderea interesului pentru sex

Raceli frecvente

 

Simptome comportamentale:

Alimentatie redusa sau in exces

Prea mult sau prea putin somn

Izolarea de oamenii din jur

Amanarea sau neglijarea responsabilităţilor

Consumul de alcool, ţigări sau droguri pentru relaxare

Obiceiurile nervoase (de exemplu, rosul sau pacanitul unghiilor)

Semnele şi simptomele de stres pot fi, de asemenea, cauzate de alte probleme psihologice si medicale. Dacă o persoana întâmpina oricare din semnele de avertizare ale stresului, este important ca aceasta sa consulte un medic pentru o evaluare completă. Medicul o poate ajuta să determina dacă aceste simptome sunt sau nu legate de stres.

Efectele stresului cronic

 

Organismul nu face distincţie între ameninţările fizice şi psihologice. Cand suntem stresati datorita unui program încărcat, datorita unei dispute cu un prieten, unui blocaj in trafic, sau unui munte de facturi, corpul nostru reactioneaza la fel de puternic ca si în cazul în care ne-am confrunta cu o situaţie de viaţă sau de moarte. Dacă avem o mulţime de responsabilităţi şi griji, răspuns stresului de urgenţă poate fi extins pe cea mai mare parte a timpului. Mai mult, atunci cand sistemul de stres al organismului este activat, este mai uşor sa continue si sa fie accelerat şi mai greu sa fie oprit.

Pe termen lung, expunerea la stres poate duce la probleme grave de sanatate. Stresul cronic intrerupe aproape fiecare sistem din corpul nostru. Astfel, poate creşte tensiunea arterială, poate suprima sistemul imunitar, creşte riscul de atac de inima si accident vascular cerebral, contribuie la infertilitate şi accelereaza procesul de imbatranire. Pe termen lung, stresul poate chiar afecta creierul, lăsându-ne mai vulnerabili la anxietate şi depresie.

Multe probleme de sănătate sunt cauzate sau exacerbate de stres, inclusiv:

Dureri de orice fel

Boli de inimă

Probleme digestive

Problemele de somn

Depresie

Obezitate

Boli autoimune

Afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele

Cât de mult este considerat « prea mult stres »?

Stresul poate provoca daune pe scară largă, de aceea este este important să ştim care ne este limita fiecaruia dintre noi. Cat de mult stres este considerat "prea mult" diferă de la persoană la persoană. Unii oameni sunt mai puternici si facfata mai usor stresului, în timp ce alţii se năruie la cel mai mic obstacol sau frustrare. Unii oameni chiar par să prospere datorita emoţiei şi provocarii unui unui stil de viaţă cu un grad ridicat de stres.

Abilitatea fiercaruia de a tolera stresul depinde de mulţi factori, inclusiv calitatea relaţiilor, perspectivele fiecarui individ, perceptia generală asupra vietii, inteligenţa emoţională şi genetica.

Aspecte care influenţează nivelul de toleranta la stres

 

• Reţeaua de sprijin - o reţea puternică de prieteni şi membrii de familie este ca un tampon împotriva stresului puternic. Pe de alta parte, cu cat suntem mai singuratici şi mai izolati, cu atat este mai mare vulnerabilitatea la stres.

Puterea de control - Dacă avem încredere în noi şi in capacitatea noastra de a influenţa evenimentele şi de a persevera prin provocări, este mai uşor să facem fata si sa depasim momentele de stres. Oamenii care sunt vulnerabili la stres au tendinta de a simti ca lucrurile se afla în afara controlului lor.

• Atitudinea şi perspectiva - Oamenii indrazneti si rezistenti la stres au o atitudine optimista. Ei tind să îmbrăţişeze provocările, au un puternic simţ al umorului, acceptă faptul că schimbarea este o parte a vieţii şi cred într-o putere mai mare sau scop.

• Abilitatea de a face fata emotiilor- Persoanele care nu stiu cum sa se calmeze in momente de frica, conflicte si alte situatii de stres sunt extrem de vulnerabile la stres. Capacitatea de a aduce un echilibru al sentimentelor ajuta la depasirea situatiei.

• Cunoştinţele şi pregătirea – Cu cat stim mai multe despre o situatie de stres, inclusiv cât timp va dura şi la ce să ne aşteptăm, cu atat este mai uşor să-i facem faţă. De exemplu, dacă suferim intervenţii chirurgicale, cu o imagine realistă a perioadei post-operatorie, o recuperare dureroasa va fi mai puţin traumatizantă.

Confruntarea cu stresul si simptomele sale

 

In timp ce stresul necontrolat este incontestabil daunator, sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a reduce impactul său asupra organismului şi să facem faţă simptomelor.

Gestionarea stresului

Putem simti ca stresul din viata noasta este in afara controlului nostru, insa putem controla intotdeuna modul în care răspundem situatiilor de stres. Gestionarea stresului se refera la acceptarea si controlul acestuia: acceptarea si controlul gândurilor, emoţiilor, programului, mediului, precum şi modalitatii în care facem fata problemelor. Managementul stresului implică schimbarea situatiei stresante atunci când este posibil, schimbarea modului de reacţie atunci când se poate, grija fata de sine, odihna şi relaxare.

Cum sa ne relaxam

Stresul din viata noastra nu poate fi eliminat complet, dar poate fi controlata masura in care acesta ne afectează. Tehnicile de relaxare, cum ar fi yoga, meditaţia şi respiraţia profundă activeaza răspunsul de relaxare al organismului si induc o stare de odihnă - opusul raspunsului de stres. Atunci când sunt practicate în mod regulat, aceste activităţi conduc la o reducere a nivelului de stres zilnic şi dau un impuls sentimentelor noastre de bucurie si liniste. De asemenea, ne cresc capacitatea de a rămâne calmi şi coerenti atunci cand ne aflam sub presiune. Cu totii avem puterea de a reduce impactul stresului asupra vietii noastre. Cu practica, putem învăţa care sunt factorii de stres care ne afecteaza pe fiecare şi cum sa ii tinem sub control atunci când apare presiunea.

Cum sa eliminam stresul cu produse naturiste Calivita

 

Produsele naturiste pe baza de plante, pe langa tehnicile de relaxare, sunt intotdeauna metoda cea mai buna si cea mai sanatoasa pentru a elimina stresul si simptomele acestuia.

- Rodiola Rosea din compozitia Rhodiolin este o planta cu efect adaptogen care reduce efectul negativ al stresului asupra inimii, previne si elimina depresia, si confera o stare fizica si psihica de bine.

- Suplimentele nutritionale pe basa de Melatonina reprezinta o metoda naturala eficienta in combaterea insomniilor si reglarea unui ciclu nocturn normal, care in momentele de stres devin o problema frecventa si contribuie la intensificare starii negative.

- Extractele din plante, precum Guarana, Muira Puama, Maca, Ginsengul siberian si alte plante din compozitia suplimentului nutritional VitalMan – destinat exclusiv barbatilor- sunt benefice pentru inlaturarea  stresului, tensiunii nervoase si epuizarii psihice, factori care influenteaza negativ viata sexuala si fertilitatea.

- Suplimentul nutritional VitalWoman – destinat exclusiv femeilor – are rolul de sprijinire a proceselor vitale din organismul unei femei, de stimulare a activitatii ovarelor si uterului si de imbunatire a vietii sexuale la femei, prin actiunea plantelor cu efect afordisiac, de imbunatire a starii fizice si psihice si de reducere a tensiunii si stresului.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 2 + 3
Toate campurile sunt obligatorii.