Decalaj de fus orar

Descriere Remediu Naturist

 

O vacanţă în ţările îndepărtate nu este doar o ocazie de noi impresii, ci si de un stres puternic pentru organism, de asemenea. Toată lumea trăieşte în conformitate cu ritmurile sale biologice (ritmuri zilnice, lunare şi anuale). Este foarte important ca aceste ritmuri să nu se perturbe, iar vacanta trebuie ajustata cu atentie in functie de aceste nevoi biologice.

 

Ce probleme de sănătate sunt cauzate de schimbarea de fusuri orare?

 

Cea mai mare dificultate este in mentinerea ritmului de zi cu zi. Să presupunem că sunteti înt-o vacanţă de zbor de la Londra spre insoritul Singapore. Intre aceste doua destinatii există un decalaj în timp şi sunt intalnite mai multe fusuri orare. Calatoria începe din momentul în care aeronava decoleaza de pe pista din oraşul de domiciliu. Imediat la aterizare veti incerca sa va relaxati si sa va distrati, insa corpul dvs îşi aminteşte că toată lumea este adormita in acel moment la el acasa. Acesta face eforturi pentru a rezista, şi eşecul începe. Zilele şi noptile sunt amestecate. Setarea ceasului biologic intern în conformitate cu unul extern vă oferă o grămadă de sentimente "delicate", cum ar fi dureri de cap, creşterea presiunii, atenţie risipita, somn tulburat şi lipsa poftei de mancare. Această condiţie de pe tot parcursul anului este agravată de trecerea de la iarna la vara, care provoacă dereglarea ceasului intern. În mediul rece, organismul nostru este obligat să menţină un metabolism foarte activ, care încetineşte, în cazul în care atmosfera devine fierbinte. Deci, dacă veti merge"nepregătiti" intr-o calatorie, organismul se poate răzbuna printr-o criză vegetovasculara, un stomac deranjat, buzele crapate, conjunctivita, si infectii ale tractului respirator.

 

Semne de Jet Lag

 

Jet lag, de asemenea, cunoscut sub numele de desincronoza, este un rezultat al călătoriei în zone de timp diferite şi cauzeaza probleme de sanatate, cum ar fi oboseala si insomnia. Hipotalamusul este o parte a creierului care oferă organismului un sentiment de timp si regleaza temperatura corpului, tensiunea arterială şi hormonii. Prin urmare, atunci când călătoriti prin zone de timp, corpul se pregateste pentru adormire atunci când de fapt este doar dimineata. Jet lag poate afecta mai multe funcţii ale corpului.

 

Semne si simptomatologie de Jet Lag :

  • Probleme de somn - După trecerea prin multe zone de timp, jet lag poate provoca probleme de somn. Acestea includ insomnie, oboseală generală şi somnolenţă în timpul zilei. Acest lucru se datorează ritmului circadian care este deraglat, detectand noaptea ca zi si ziua ca noapte.
  • Pierderi de memorie şi confuzie - Din cauza lipsei de somn si ritmului circadian dereglat, cei care suferă de jet lag ar putea arata semne de pierderi de memorie si confuzie. Alte semne care implică creierului includ probleme de concentrare şi dificultatea de a lua decizii.
  • Modificări ale poftei de mancare - Datorită faptului că momentul meselor nu se potriveşte în diferite zone de timp, pot aparea semne de scădere sau crestere a apetitului alimentar.
  • Modificările urinare si digestive - Jet lag poate determina modificări ale tranzitului intestinal, care includ diaree sau constipaţie. Problemele urinare sunt, de asemenea, un semn de jet lag.
  • Alte semne care indică jet lag includ dureri de cap şi iritarea sinusurilor. Depresia poate fi, de asemenea, un semn pe termen lung de jet lag cauzat de probleme de somn.

 

Cum saminimizaticonsecintele trecerii inzone de timpdiferite?

 

Pentru a nu prelungi această neplăcere şi pentru a-i face faţă rapid, pregati-va dinainte corpul pentru acest stress. Potrivit medicilor, pentru integrarea completă a unei persoane absolut sănătoasă în noi condiţii climatice este nevoie de trei sau patru zile. În consecinţă, persoanele care nu sunt absolut sănătoase vor avea nevoie de mai mult timp. Dacă veti merge in vacanta cu orice boala care nu este tratata complet, starea generală de rău ar putea să vă însoţească pe parcursul intregii perioade. În ceea ce priveşte copiii, medicii nu recomanda ca acestia sa calatoreasca timp de multe zile, deorece se va cheltui mai mult pe climatizare.

Reconversia profesională după întoarcerea acasă are aceeaşi perioadă de timp. Cu toate acestea, experţii spun că buna pregatire de la locul de muncă va face ambele procese mult mai uşoare. Puteţi, de asemenea, să va bazati pe ajutorul vitaminelor, exerciţiilor şi saunei.

 

Pregătirea pentru vacanta

 

Începeti pregătirea pentru vacanţă cu două săptămâni înainte de plecare. Antrenati-va vasele de sange si astfel, sistemul cardiovascular se va adapta mai usor la modificarile de clima. Modalităţi eficiente şi accesibile pentru a face aceast lucru sunt sauna (de două ori pe săptămână) sau dusurile alternative zilnice. Incepeti  astfel de practici cu cel puţin două săptămâni înainte de vacanţă. Mergeti la un salon de bronzare. Culoarea cafeniu deschis îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale pielii şi reduce sensibilitatea la radiaţiile ultraviolete în exces.

 

Exercitii de relaxare

 

Efectuati exercitii de relaxare. Este mult mai uşor sa se obtina o relaxare mentala, dacă stresul este eliminat din organism. Pentru a face acest lucru, asiguraţi-vă că nu veti fi deranjati in timpul momentelor de relaxare. Nu încercaţi să scapati de gândurile pe care le aveti - acestea pot curge natural.

 

Dieta sănătoasă înainte de a călătorii catre un alt fus orar

 

Tranziţia bruscă de la dieta noastra de « iarna » cu carbohidrati la mesele exotice abundente este rea pentru sistemul gastro-intestinal şi ameninţă cu tot felul de tulburări. Pentru a evita acest lucru, schimbati-va dieta cu trei sau patru zile înainte de călătorie: limitati preparatele din carne si consumati mai multe fructe şi legume. Astfel, organismul va incetini metabolismul prin adaptarea ritmurilor sale la o viaţă de vacanta. În plus, nu trebuie să va supraîncărcaţi stomacul în zilele fierbinţi. Asiguraţi-vă dinainte că organismul este obişnuit cu o astfel de dieta.

 

Remediu Naturist pentru decalaj de fus orar

 

Melatonin este un supliment nutritional cu absorbtie prelungita pe baza de melatonina care ajuta la reglarea ritmului de somn biologic. Atunci cand ritmul biologic este intrerup de decalajele de fus orar pot aparea insomnii si tulburari de atentie si concentrare. Administrarea de melatonina  asigura un somn linistitor si implicit o mai buna stare fizica si psihica.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Decalaj de fus orar

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Melatonin99.98 Ron0-0-1180 tablete = 14.4 gDetalii Produs
Melatonina cu eliberare prelungita, ajuta la reglarea ciclului de somn natural, perturbat de decalarea fusului orar, activitati prelungite pana noaptea tarziu, lumina artificiala si diverse alte situatii care produs dificultati in obtinerea unui somn bun.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Setarea ceasului biologic intern în conformitate cu unul extern va ofera o gramada de sentimente "delicate", cum ar fi dureri de cap, creşterea presiunii, atentie risipita, somn tulburat si lipsa poftei de mancare. Acest lucru se intampla si atunci cand calatorim in zone cu un decalaj semnificativ de fus orar. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Bioritm (armonizare)Detalii Afectiune
Bioritmul poate descrie nivelurile de energie si capacitatile de performanta la nivel fizic, emotional si intelectual.
Cancer (prevenire)Detalii Afectiune
Prevenirea cancerului este un plan de-a lungul vietii, inclusiv de alegeri inteligente in viata noastra. Prin prevenirea cancerului intelegem importanta de a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. 
ConvalescentaDetalii Afectiune
Convalescenta este recuperarea treptată a sănătății și puterii după boală. Se referă la etapa ulterioară a unei boli infecțioase sau a unei altfel de boli atunci când pacientul își revine și revine la normal, dar poate continua să fie o sursă de infecție, chiar dacă se simte mai bine. 
Hormoni (reglare hormonala)Detalii Afectiune
Hormonii corpului sunt precum instrumentele muzicale într-o orchestra: Fiecare joaca un rol propriu in crearea unui concert perfect, pana intr-o zi in care un intrument iasa din ton si distruge intreaga melodie. Hormonii reglementeaza cat de bine dormim, cat de des mancam, apetitul si potenta sexuala, nivelul de energie si modul in care facem fata stresului.
Meridiane energetice (tratament echilibrare energetica)Detalii Afectiune
Corpul fizic este ultimul nivel al sistemului uman pe care o energie dezechilibrata il prezinta sub forma unei boli. Aceasta energie este o energie subtila, o forță de viață, care recreează și restabilește componentele celulare ale sistemelor vii.
DislaliaDetalii Afectiune
Dislalia este o boala care afecteaza in general copiii si se caracterizeaza print-un defect de articulare al cuvintelor si, implicit, a prelungirii limbajului "de bebelus". Aceasta tulburare de vorbire poate fi tratata prin intermediul reeducari ortofonice.
ArteritaDetalii Afectiune
Arterita este o inflamatie a peretelui unei artere. Artera poate fi inflamata sau blocata complet. In arterita craniala sau temporala aceasta poate determina orbire, daca nu este tratata.
AdenopatiaDetalii Afectiune
Adenopatia consta in cresterea in dimensiune a ganglionilor limfatici, elementii principali ai sistemului nostru imunitar, locul in care celulele imune lupta impotriva infectiilor si a substante cu caracter antigenic.
AntraxDetalii Afectiune
Atraxul este o infectie cauzata de sporii bacilului Bacillus anthracis care se prezinta sub forma de bastonas cu un invelis dur. Acesti spori pot supravietui la sol chiar si cativa ani.
Anevrism cerebralDetalii Afectiune
Anevrismul cerebral sau intracranian porneste de la o dilatatie locala dintr-un vas de sange, care cu timpul se mareste si in cele din urma se rupe.
Blefaroptoza (ptoza palpebrala)Detalii Afectiune
Blefaroptoza (ptoza palpebrala sau sindromul pleoapelor cazute) este un termen medical care desemneaza caderea (totala sau partiala) a pleoapei superioare, ceea ce conduce la aparitia dificultatilor de vedere si a unui aspect fizic inestetic. 
AcatisiaDetalii Afectiune
Acatisia este un sindrom neuropsihiatric caracterizat prin neliniste psihomotorie. Persoanele care sufera de acatisie acuza sentimente de neliniste, indeosebi la nivelul picioarelor si tendinta permanenta de a se misca. 
Anhidroza (hipohidroza)Detalii Afectiune
Anhidroza este imposibilitatea unei persoane de a transpira normal. Daca organismul nu este capabil sa transpire, acesta nu mai are posibilitatea de a-si mentine temperatura la un nivel corect, ceea ce poate conduce la hipertermie sau chiar la cazuri mai grave, precum insolatia.
Ambliopia (ochiul lenes)Detalii Afectiune
Ambliopia este termenul medical folosit pentru a desemna acea tulburare in care capacitatea vizuala a unui ochi este redusa, din cauza faptului ca acesta nu mai poate comunica in mod normal cu creierul. Desi ochiul afectat nu prezinta niciun defect, creierul, dintr-un motiv sau altul, prefera sa comunice doar cu unul dintre ochi. De aceea aceasta boala se mai numeste si boala "ochiului lenes".
Anodontia (absenta dentara)Detalii Afectiune
Anodontia se caracterizeaza prin absenta congenitala a dintilor primari  (de lapte) sau a dintilor permanenti, din cauza absentei mugurilor dentari sau a disparitiei lor inca din etapele initiale de dezvoltare. 
Daltonism (cecitate cromatica)Detalii Afectiune
Daltonismul este o tulburare de vederea ce consta in scaderea capacitatii de a vedea sau de a distinge culorile, ceea ce poate afecta activitatile zilnice ale persoanei afectate. Cumpararea fructelor si legumelor, alegerea hainelor sau citirea semnelor de circulatie se transforma intr-o provocare. Totusi, desi intampina dificultati in viata de zi cu zi, daltonistii reusesc sa se adaptateze si sa duca o viata normala. 
ClamidiozaDetalii Afectiune
Clamidioza este cel mai des intalnita infectie transmisa pe cale sexuala cauzata de bacteria chlamydia trachomatis, afectand in mod special adolescentii sau tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani.
FibromialgiaDetalii Afectiune
Fibromialgia este un sindrom caracterizat prin dureri difuze in tot corpul insotite de o stare de oboseala constanta si tulburari de somn. La persoanele care sufera de fibromiagie fibrele nervoase, prezente in tot organismul, sunt mai sensibile si mai active decat cele ale persoanelor normale. 
Sindromul GilbertDetalii Afectiune
Sindromul Gilbert este o afectiune minora caracterizata de nivelul ridicat al bilirubinei din sange (hiperbilirubinemie). Bilirubina este o substanta toxica de culoare galben-portocalie care este produsa atunci cand se descompun celulele rosii de sange.
Ascita (lichid in abdomen)Detalii Afectiune
Ascita este o afectiune ce presupune acumularea patologica de lichid in cavitatea abdominala. 
Acrofobia (frica de inaltime)Detalii Afectiune
Acrofobia este teama de inaltimi ce se prezinta sub forma unei stari de anxietate care poate afecta calitatea vietii suferindului.
PancreatitaDetalii Afectiune
Pancreatita reprezinta o inflamatie la nivelul pancreasului, o glanda situata in spatele stomacului, in apropierea ficatului, care produce enzime necesare digestiei si hormoni care ajuta la reglare zaharului din sange. Pancreatita poate afecta si tesuturile vecine.
Compresia nervoasaDetalii Afectiune
Compresia nervoasa desemneaza o senzatie inconfortabila caracterizata de durere sau amortire si care este cauzata iritarea sau deteriorarea unui nerv periferic in urma exercitarii unei presiuni mari asupra acestuia. Nervii periverici sunt cei situati in afara creierului sau maduvei spinarii. Desi aceasta afectiune este asociata deseori cu dureri de spate sau de gat, aproape orice nerv poate reprezenta subiectul unei compresii nervoase.

0 recenzii pentru Decalaj de fus orar

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 9 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.