Depresie

Descriere Remediu Naturist

 

Ce este depresia?

Viaţa va avea întotdeauna maximele si minimele ei. Este absolut normal. Oamenii vor avea mereu perioade de fericire şi tristeţe - acestea sunt emoţii umane normale, care se manifesta ca un răspuns la situaţiile de zi cu zi. Unii oameni, atunci când se simt un pic mai tristi,  spun de multe ori ca „sunt deprimati". Vag, acestia pot fi deprimati, deoarece aici este vorba doar de o reacţie normală la derularea evenimentelor din jurul lor. Insa, depresia clinica este ceva total diferit, este o condiţie total consumatoare de efecte care ne afecteaza modul în care ne trăim vieţile. Atunci cand se instaleaza depresia clinica, este dificil sa adormim, sa mâncam, sa ne concentram si chiar sa ne bucuram de viata, asa cum obisnuiam sa o facem inainte.

 

Care sunt primele semne de depresie?

 

Dacă aveti oricare din simptomele enumerate mai jos, iar acestea nu par sa dispara, este foarte posibil sa suferiti de depresie clinica.

 

  • Imposibilitatea de a adormi, trezirea în mijlocul nopţii sau tendinta de a dormi prea mult
  •  Activităţile care au fost odată uşoare acum par a fi dificile
  •  Incapacitatea de concentrare
  •  Stima de sine scazuta - senzaţia ca sunteti nevalorosi, urâti sau inutili
  •  Pierderea poftei de mâncare sau mancatul excesiv
  •  Furie sau iritabilitate la cele mai mici incidente
  •  Plânsul pentru lucruri care, pentru alţii, par banale
  •  Pierderea libidoului
  •  Lipsa de energie
  •  Imposibilitatea de distractie sau de a avea "satisfactie" pentru lucrurile care inainte va dadeau aceste sentimente
  •  Ganduri negre care nu le puteti elimina din minte
  •  Ideaţie suicidară (in acest caz trebuie să cautati ajutor urgent)

 

Cauzele depresiei şi factorii de risc

 

Unele boli au o cauza medicala specifica, ceea ce face ca tratamentul sa fie simplu. In caz de diabet zaharat se ia insulină, in caz de apendicita se intervine chirurgical, insa  in caz de depresie este mult mai complicat. Depresia nu este doar rezultatul unui dezechilibru chimic la nivelul creierului, şi nu se vindeca pur şi simplu cu medicamente. Expertii considera ca depresia este cauzata de o combinatie de factori biologici, psihologici şi sociali. Cu alte cuvinte, alegerile in stilul de viata, relatiile şi abilităţile de adaptare contaza la fel de mult, dacă nu mai mult decât genetica. Cu toate acestea, anumiti factori de risc ne pot face mai vulnerabili la depresie.

 

Cauze si factori de risc pentru depresie

 

  • Singurătatea
  • Lipsa de ajutor social
  • Recente experiente de viaţă stresante
  • Istoricul familial de depresie
  • Probleme familiale sau relaţionale
  • Probleme financiare
  • Traume sau abuz din copilarie 
  • Abuzul de alcool sau de droguri
  • Lipsa unui loc de munca
  • Problemele de sănătate sau durere cronica
Dispozitia este in mod tipic depresiva, cu iritabilitate si/sau anxietate. Pacientul poate sa aiba un aspect trist, cu sprancenele incruntate si ridurile dintre sprancene accentuate, cu colturile gurii lasate, cu o postura incovoiata, sa evite privirile celorlalti si sa vorbeasca monosilabic sau deloc. Dispozitia patologica poate fi insotita de preocupari de vinovatie, idei de autodenigrare, scaderea capacitatii de concentrare, nehotarare, interes scazut pentru activitatile curente, izolare sociala, neajutorare, pesimism si idei recurente de moarte si de suicid.
 
Tulburarile de somn sunt frecvente. La unii pacienti starea sufleteasca morbida este atat de profunda incat le seaca lacrimile. Pacientii se plang de incapacitatea de a resimti emotiile obisnuite si de senzatia ca intreaga lume a devenit moarta, lipsita de culoare si de viata. Pentru acesti pacienti, posibilitatea de a plange din nou este un semn de ameliorare.
 

Remedii naturiste pentru depresie

 

Abordarea acestei conditii trebuie sa fie una strategica. Deoarece problemele care determina instalarea depresiei nu pot fi eliminate pur si simplu, atunci este important sa ne ajutam si din alte puncte de vedere. Insomniile care apar ca un rezultat al depresiei si care sunt neglijate, inrautatesc si mai mult starea generala proasta si implicit depresia. Melatonin contine melatonina o substanta pe care organismul nostru o produce in mod natural si care este reaponsabila pentru inducerea naturala a somnului odata cu lasarea intunericului. In stari de stres si depresie apar anumite modificari in ceea ce priveste productia acestui hormon, iar glanda pineala nu mai produce suficienta melatonina, astfel instanlandu-se insomnia. O solutie pentru abordarea depresiei este suplimentarea cu melatonina, care inlatura problemele legate de somn (insomnii) care apar frecvent la pacientii cu depresie.

 

Rhodiola Rosea substanta prezenta in Rhodiolin este o planta adaptogena care elimina efectul nociv al stresului asupra inimii, creste nivelul serotoninei si dopaminei la persoanele expuse stresului si scade in acelasi timp efectele componentelor partial nocive (nivelul de cortizol si glucocorticoid), oferind astfel un nivelul optim al acestor hormoni. Aceasta planta este eficienta in  imbunatatirea starii afective si reducerea depresiei.

 

Extractul din fructul Noni care se regaseste in produsul Noni Lichid, de asemenea, este eficient in combaterea depresiei deoarece ajuta la regalrea somnului si tensiunii arteriale, creaza o stare generala de bine, elimina oboseala si starile depresive. Serotonina si scopoletina - doi compusi activi gasiti in compozitia acestui fruct - sunt cunoscute pentru eficienta lor in tratarea depresiei, anxietatii,tulburarilor obsesivo-fobice, tulburarilor de somn si a durerii.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Depresie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1 (se administreaza dupa masa)120 capsule = 54 gDetalii Produs
Datorita efectului adaptogen, rhodiola rosea neutralizeaza actiunea stresului asupra organismului, previne si trateaza anxietatea, depresia si alte tulburari legate de stres. Rhodiolin contraindicatii depresie: este un produs sigur pentru sanatate.
2. Melatonin99.98 Ron0-0-1 cu 30 minute inainte de culcare180 tablete = 14.4 gDetalii Produs
Melatonina regleaza ciclul de somn, previne si trateaza insomniile, ofera un somn linistitor, odihnitor. Adesea, insomniile sunt un factor important pentru depresie; cei care sufera de depresie, se confrunta cu insomnii de cele mai multe ori.
3. Noni Lichid236.00 Ron1-1-1 lingura/zi se administreaza cu 30 de minute inainte de masa)946 mlDetalii Produs
Sucul de noni ajuta la reglarea somnului, controlul tesiunii arteriale, elimina oboseala si reface nivelul de energie, ofera o stare generala de bine, combate anxietatea si depresia. Noni Lichid contraindicatii depresie: este un produs sigur.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

Stare mentala caracterizata prin tristete patologica, durere morala, pesimism, autodevalorizare, dezinteres, anxietate la care se asociaza o incetinire psihomotorie.

 

         

Simptome si semne

SimptomMentiuni
tristete, lipsa sperantei sau indiferenta
iritabilitate si anxietate
lipsa interesului fata de toate activitatile agreate in trecut
tendinte sinucigase
InsomnieDetalii Afectiune
  Insomnia este definita de dificultatea de a adormi si de a mentine somnul sau de o tulburare a modelului de somn care produce un somn neodihnitor. Odata cu inaintarea in varsta durata totala de somn tinde sa scada. Stadiul patru poate sa dispara; somnul devine mai fragmentat. Aceste schimbari, desi normale, pot fi deranjante si pot duce la solicitarea unui tratament desi nu s-a dovedit ca le-ar perturba sanatatea.
Atac de panicaDetalii Afectiune
Un atac de panica implica un debut brusc, cu cel putin 4 din cele 13 simptome (dureri toracice sau disconfort; sufocare; ameteala, senzatie de nesiguranta sau de lesin; frica de moarte; frica de a innebuni sau de a pierde controlul; senzatie de ireal, stranietate sau detasare de mediul inconjurator; paloare,inrosire sau fiori reci; greata sau disconfort abdominal; parestezii sau furnicaturi; palpitatii sau ritm cardiac accelerat; tahipnee sau senzatie de asfixiere; transpiratii; tremuraturi sau frisoane).

0 recenzii pentru Depresie

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 6 + 8

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.