Atac de panica

Descriere Remediu Naturist

 

Atacurile de panica sunt frcevente afectand o treime din populatie intr-un singur an. Tulburarile legate de panica debuteaza tardiv in adolescenta sau la inceputul varstei adulte si afecteaza femeile de doua sau de trei ori mai mult decat barbatii.
 
Un atac de panica implica un debut brusc, cu cel putin 4 din cele 13 simptome (dureri toracice sau disconfort; sufocare; ameteala, senzatie de nesiguranta sau de lesin; frica de moarte; frica de a innebuni sau de a pierde controlul; senzatie de ireal, stranietate sau detasare de mediul inconjurator; paloare,inrosire sau fiori reci; greata sau disconfort abdominal; parestezii sau furnicaturi; palpitatii sau ritm cardiac accelerat; tahipnee sau senzatie de asfixiere; transpiratii; tremuraturi sau frisoane).
 
Simptomele ating intensitatea maxima in 10 minute, ramanand foarte putine semne pe care medicul sa le poata observa, cu exceptia fricii pacientului legata de posibilitatea unui alt atac de panica terifiant. Desi neplacute – uneori extrem de neplacute – atacurile de panica nu sunt periculoase.

Atacurile de panica pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă. AdulÅ£ii, adolescenÅ£ii, ÅŸi chiar ÅŸi copiii le pot experimenta. Atacurile de panica sunt destul de comune afectand aproape o treime din populaÅ£ia adultă. Studiile de cercetare au arătat că acestea au fost experimentate de majoritatea oamenilor in anii adolescentei sau la maturitate si au raportat, de asemenea, faptul că aceste atacuri afectează mai mult femeile decât bărbaÅ£ii.

Persoanele care au experienta unor atacuri de panica profunde pot crede că se confrunta cu un atac de cord si apeleaza la asistenta medicala. După o evaluare medicală, nu există afecÅ£iuni specifice identificate. Există, de asemenea, si persoane care cred că au o cadere nervoasa sau că o să moară. Atacurile pot fi foarte rapide, insa acestea pot apărea în mod repetat. De obicei, un atac de panica poate dura doar câteva minute, insa exista si cazuri in care atacurile de panica pot dura cateva ore.

Ce declanseaza  un atac de panica?

Un atac de panica poate fi declansat de numeroÅŸi factori : iminenta unei tranziÅ£ii, cum ar fi absolvirea colegiului, schimbarea de locuri de muncă, sau naÅŸterea. Poate fi, de asemenea, declansat de anumite medicamente sau substanÅ£e chimice, precum si de retragerea de la substanÅ£ele chimice.

Atacurile de panica sunt clasificate ca aÅŸteptate ÅŸi neaÅŸteptate. Atacurile neaÅŸteptate pot să  apară fara niciun motiv aparent. Atacurile asteptate, pe de alta parte, pot duce la anumite situaÅ£ii, cum ar fi teama de a vorbi in public. Se spune de asemenea că această condiÅ£ie poate fi ereditară. Atacurile de panica pot rula între membrii aceleiaÅŸi familii.

Tulburarea de panica

Atacurile de panica repetate de multe ori duc la schimbari majore de comportament. Suferinzii atacurilor de panică pot începe prin a evita anumite zone ÅŸi situaÅ£ii în care au experimentat un atac de panica anterior. Aceasta evitare poate duce la sentimentul de o stare constanta de frica. Aceasta frica este în primul rând teama de a experimenta un alt atac sau episod de panica. Persoana începe să se gândească în mod constant la modalităţi pentru a evita un alt atac de panica, conducand la rândul său la declansarea unui alt atac. În unele cazuri extreme, aceasta teama constanta poate duce la agorafobie ÅŸi în cele din urmă la incapacitatea de a face faţă oricărei situaÅ£ii sau locatii nesigure. Persoana afectata poate ajuge sa-si puna intrebari referitoare la propria sanatate mentala ÅŸi se poate retrage din lume.

Cele mai frecvente temeri cu care se confrunta suferinzii unui atac de panica sunt:

1) Pierderea controlului

În timpul unui atac de panică, din cauza simptomelor cu care se confruntă, personele in cauza tind să creadă că o sa isi "piarda controlul". Aceasta privare de control poate fi fizica - toate organele critice isi pierd complet controlul de sine ÅŸi coboară într-un haos total sau persoana în cauză isi va pierde capacitatea mentala in ceea ce priveste înÅ£elegerea realitatii. Deseori, cei care detestă să fie stânjeniti în public, suferă de această teamă cel mai mult.

2) Expunerea în public

Simptomele unui atac de panică sunt, de obicei introduse de către sentimentul de a fi expus in public care , la rândul său, aduce sentimentul de panica sau leÅŸin. Motivul pentru această teamă care escaladează la această extremă se datorează faptului că aceste persone se simt lipsite de aparare într-un loc public, în special daca nu au un prieten alaturi. Sentimentul coplesitor de: Cum ÅŸi cine mă va ajuta dacă voi leÅŸinat într-un loc public? in mod automat trece prin capul acestor persoane. De asemenea, în cazurile avansate, gândul de a nu se mai trezi sau de a cadea într-o comă traverseaza mintea acestor persoane.

3) Atacuri de inima

Gandul la posibilitatea de a avea un atac de cord pentru oricine care sufera sau a suferit atacuri de panica este o preocupare foarte mare. O persoana care se confrunta adesea cu simptome de atac de panica la un moment dat vor ajunge sa se teama pentru sanatatea inimii lor. Există diferite componente asociate cu atacurile de inima, care nu sunt asociate cu atacurile de panica.

Simptomele majore ale unei boli de inima sunt scurtarea respiraÅ£iei ÅŸi dureres în piept, precum ÅŸi palpitatii neregulate ÅŸi leÅŸin. Aceste simptome sunt în cele mai multe cazuri legate de cantitatea de efort fizic exercitat. Adică, cu cat efortul fizic este mai intens, cu atat simptomele sunt mai profunde si mai dese, si invers.

Ocazional, aceste persoane au preocupări similare cu privire la inima lor ; se ingrijoreaza si se concentreaza prea mult asupra activităţii inimii lor, pentru a vedea daca aceasta inca bate sau daca bate neregulat. Inima la randul ei va deveni confuza ÅŸi va uita să mai functioneze corect.

4) Sentimentul de irealitate

Acest simptom este de obicei introdus de o anxietate exuberanta, sau în alte cuvinte, de o anxietate extremă sau excesiva. Se instaleaza un sentiment vag si tulburator, ca ÅŸi cum nimic nu ar fi real, tot ceea ce se intampla nu pare a fi realitate. Oameni care se confrunta cu acest simptom au, de asemenea, sentimentul, că îÅŸi pierd minÅ£ile.

Sunt atacurile de panica tratabile?

Majoritatea persoanelor afectate nu cauta ajutor medical. Unii nici măcar nu si-au dat seama că au avut un atac de panica. În timp ce atacurile de panica pot fi abia vizibile, există cazuri în care acestea sunt foarte stresante. Persoanele care au experimentat cel putin un atac de panica, este predispus la atacuri ulterioare. Pentru a preveni atacuri de panică, sunt recomandate tehnicile de relaxare si meditatia.

Tratamentul este recomandat pentru acele persoane care au experimentat atacuri în mod repetat. De asemenea, pot exista anumite tulburari care insotesc aceste atacuri de panica, astfel încât o evaluare medicală de către un medic calificat este necesara. Atacurile de panica pot fi tratate ÅŸi prevenite. Tratamentul pentru atacuri de panica include terapie ÅŸi medicaÅ£ie. Terapia ar trebui să fie administrata de către un terapeut competent. Medicatia, pe de altă parte, ar trebui să fie prescrisa de catre un medic specialist. Medicatia poate include antidepresive, considerata ca una dintre metodele cele mai eficiente de tratament.

Remediu naturist pentru atacuri de panica cu produse Calivita

O deficienta de Coenzima Q10 in organism duce la dereglari ale proceselor de oxidoreducere de la nivel celular astfel putand aparea diverse tulburari care conduc la o alterare a bunei functionari a organismului. Insuficienta cardiaca sau hipertensiunea arteriala pot fi astfel de tulburari. Un aport optim de Coenzima Q10 stimuleaza producerea de energie la nivelul muschiului cardiac si intensifica forta de pompare a sangelui, astfel Super Coenzima Q10 Plus – supliment alimentar pe baza de Coenzima Q10, vitamina E, beta-caroten si seleniu - ajutand la prevenirea problemelor cardiace, cum ar fi cardiomiopatia, hipertensiunea arteriala sau insuficienta cardiaca.

Extractul din fructul Noni din compozitia suplimentului nutritional Noni Lichid ajuta la tratarea dizabilitatilor comportamentale, precum Alzheimer, depresii, tulburari maniaco-depresive sau obsesivo-fobice.

Stresul si depresia au o stransa legatura cu simptomele atacurilor de panica. Gestionarea stresului prin administrarea de Rhodiolin ajuta semnificativ la controlarea si reducerea atacurilor de panica.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Atac de panica

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Super Coenzima Q10 Plus211.24 Ron1-1-1 dupa masa120 capsule = 84.5gDetalii Produs
Super Coenzima Q10 Plus contine antioxidanti puternici ce au grija de sanatatea cardiovasculara:stimuleaza productia de energie pentru muschiul inimii imbunatesc circulatia sangelui, previn insuficienta cardiaca si hipertensiunea.
2. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1 lingura/zi inainte de masa946 mlDetalii Produs
Noni Lichid este util in strari de stres si presiune psihica, in tulburari maniaco depresive si obsesivo-fobice, in tulburari de comportament si depresii. Noni Lichid contraindicatii: este un produs sigur, lipsit de efecte adverse.
3. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1 /zi dupa masa120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolin este un antidepresiv natural de exceptie, ce ajuta la gestionarea stresului si si controlarea atacurilor de panica. Reduce frecventa atacurilor de panica si intesitatea lor.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Un atac de panicaimplica un debut brusc, cu cel putin 4 din cele 13 simptome (dureri toracice sau disconfort; sufocare; ameteala, senzatie de nesiguranta sau de lesin; frica de moarte; frica de a innebuni sau de a pierde controlul; senzatie de ireal, stranietate sau detasare de mediul inconjurator; paloare,inrosire sau fiori reci; greata sau disconfort abdominal; parestezii sau furnicaturi; palpitatii sau ritm cardiac accelerat; tahipnee sau senzatie de asfixiere; transpiratii; tremuraturi sau frisoane).

Simptome si semne

SimptomMentiuni
DepresieDetalii Afectiune
  Stare mentala caracterizata prin tristete patologica, durere morala, pesimism, autodevalorizare, dezinteres, anxietate la care se asociaza o incetinire psihomotorie.            
InsomnieDetalii Afectiune
  Insomnia este definita de dificultatea de a adormi si de a mentine somnul sau de o tulburare a modelului de somn care produce un somn neodihnitor. Odata cu inaintarea in varsta durata totala de somn tinde sa scada. Stadiul patru poate sa dispara; somnul devine mai fragmentat. Aceste schimbari, desi normale, pot fi deranjante si pot duce la solicitarea unui tratament desi nu s-a dovedit ca le-ar perturba sanatatea.

0 recenzii pentru Atac de panica

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 8 + 1

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.