Anxietate

Descriere Remediu Naturist

 

Simptomele de anxietate se pot manifesta atat fizic cat si psihic. Tulburarile de anxietate se întâmplă atunci când creierul ne avertizează despre pericolul perceput, care este pe cale să apară. În această situaţie, corpul se va pregatit pentru reactia de « lupta sau fugi ». Inima, plămânii şi alte părţi ale corpului vor lucra mai repede şi vor produce hormoni de stres si adrenalina pentru a face faţă acestei perioade de stres.

În funcţie de percepţia de risc, simptomele fizice includ disconfort abdominal, diaree, uscaciunea gurii, batai rapide ale inimii, palpitaţii, senzaţie de apăsare şi dureri în regiunea pieptului, dificultăţi de respiraţie, ameţeli, urinare frecventă şi chiar şi dificultate la înghiţire. Aceste manifestari fizice produse de tulburările de anxietate pot deveni inspaimantatoare şi pot spori simptomele.

Pe de alta parte, simptomele psihologice de anxietate includ insomnie, iritabilitate, furie, incapacitatea de concentrare asupra diferitelor sarcini de zi cu zi, teama de nebunie, teama de pierdere a mintii şi a facultăţilor mentale, precum si sentimentul de detaşare de la realitate şi incapacitatea de a controla actiunile.

Pe langa toate aceste simptome de anxietate, pot fi experimentate si simptome emotionale, cum ar fi un sentiment constant de nelinişte, care nu are nimic de-a face cu situaţia actuală. Unele persoane ar putea experimenta anxietate din cauza implicarii într-o situaţie stresantă , cum ar fi presiunea de la locul de muncă sau dintr-o relaţie. Simptomele de anxietate pot sa crească datorita îngrijorarii cu privire la o boală, reala sau imaginara. Apoi, există întotdeauna reacţia corpului la ameninţări percepute periculoase. Toate aceste tensiuni emotionale vor creşte intensitatea simptomelor de anxietate în mod dramatic.

Caresunt cauzele unei anxietati generalizate?

Cauza exacta a anxietatii generalizate nu este pe deplin cunoscuta, dar un număr de factori - inclusiv genetica, chimia creierului şi stresul de mediu - par să contribuie la dezvoltarea acesteia.

  • Genetica: Unele cercetari sugereaza ca istoricul familial are un rol în creşterea probabilităţii de dezvoltare a anxietatii. Acest lucru înseamnă că tendinţa de a dezvolta anxietate pe termen lung poate fi transmisa in familii.
  • Chimia creirului: Anxietatea generalizata a fost asociata cu nivele anormale ale anumitor neurotransmitatori din creier. Neurotransmiţătorii sunt mesageri chimici speciali care ajuta la transferul de informaţii de la o celula nervoasa la alte celule nervoase. În cazul în care neurotransmitatorii nu se mai afla in echilibru, mesajele nu pot fi primite în mod corespunzător. Acest lucru poate modifica modul în care creierul reacţionează în anumite situaţii, ducand la anxietate.
  • Factorii de mediu: Traumele şi evenimentele stresante, cum ar fi abuzul, moartea unei persoane dragi, divorţul, schimbarea locului de muncă sau a şcolii, pot duce la instalarea anxietatii. De asemenea, anxietatea poate deveni mai accentuata în timpul perioadelor de stres. Utilizarea şi retragerea de la substante care creeaza dependenta, inclusiv alcool, cofeina si nicotina pot agrava, de asemenea, anxietatea.

Ataculde anxietate

Un atac de anxietate este o scurtă perioadă de teama coplesitoare care apare fara niciun avertisment şi fara niciun motiv raţional. Un atac de anxietate poate fi un eveniment care se manifesta o singură, dar cel mai des este o problemă care se repeta. Cei care se confruntă cu atacuri de anxietate regulate (două sau mai multe atacuri de anxietate pe lună), ar trebui să mearga la medic. Este foarte probabil ca cei care se confruntă cu  mai multe atacuri de anxietate sa aiba o tulburare de anxietate sau atacuri de panica. Un atac de anxietate este, de asemenea, adesea numit atac de panica.

Atacurile de anxietate regulate pot impiedica persoana care le trăieşte sa desfasoare o viaţă normală, fericită. Orice persoana de orice varsta adulta, de ambele sexe, precum şi din toate rasele şi mediile economice, pot avea un atac de anxietate.

Studiile au arătat că există anumite condiţii de sănătate şi medicamente care ar putea provoca un atac de anxietate. Factori declansatori ai unui atac de anxietate includ retragerea de la alcool sau de droguri ilegale, teama de a avea un alt atac de anxietate sau ereditatea.

Un atac de anxietate poate duce la sentimente de singurătate şi de pierdere a contactului cu realitatea si cu alte persoane. Există şi alte simptome fizice si emotionale asociate cu un atac de anxietate, dar principalul simptom este frica extrema. Unele dintre aceste simptome fizice ale unui atac de anxietate se pot simti ca simptome ale unei probleme grave de sanatate, cum ar fi un atac de cord.

Semnele fizice şi emoţionale şi simptomele unui atac de anxietate rareori durează mai mult de 30 de minute. Simptomele cele mai intense ale unui atac de anxietate de obicei se manifesta pana la zece minute. Au existat câteva cazuri rare în care simptomele unui atac de anxietate au durat ore în şir.

Chiar dacă semnele fizice şi emoţionale ale unui atac de anxietate ar putea dura doar cateva minute, simptomele psihologice pot dura mult mai mult.

Ce este o fobie?

O fobie este caracterizata de o teamă iraţională şi de evitarea unui obiect sau a unei situatii. Fobiile sunt diferite de tulburările de anxietate generalizate, deoarece o fobie are un răspuns de teamă identificat cu o cauza specifica. Teama poate fi recunoscuta ca iraţională sau inutila, dar persoana respectivă se afla în imposibilitatea de a controla anxietatea care rezulta. Stimulii pentru fobie pot fi la fel de variati ca si situaţiile, animalele, sau obiectele cu care intram in contact zi de zi. De exemplu, agorafobia apare atunci când se evită un loc sau o situaţie pentru a evita o anxietate sau atacuri de panică.

Cum este diagnosticata anxietatea generalizata?

Dacă simptome de anxietate sunt prezente, medicul va efectua o evaluare a istoricului medical si un examen fizic. Deşi nu există teste de laborator pentru a diagnostica în mod specific tulburarile de anxietate, medicul poate folosi diferite teste pentru a căuta boli fizice care pot fi cauza simptomelor de anxietate.

Anxietatea generalizata este diagnosticata dacă simptomele sunt prezente pentru o perioada mai lunga de şase luni. Aceste simptome, de asemenea, trebuie să interfereze cu viata de zi cu zi, cum ar fi pericolul de a pierde locul de muncă sau de a abandona scoala.

Tratamentpentruanxietate

Tratamentele traditionale pentru anxietate sunt medicamente prescrise, cum ar fi Inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei, medicamente antidepresive şi altele. Aceste medicamente lucreaza pentru a reduce substanţele chimice care cauzeaza anxietate la suprafaţă. Desi mulţi oameni au simtiti o reducere a simptomelor de anxietate, aceste medicamente nu pot vindeca complet tulburarile de anxietate. Este ca si cand s-ar lua o aspirina pentru a calma o durere de cap ; aspirina nu vindeca dureri de cap, ci doar reduce simptomele astfel încât acestea sa fie suportabile.

Tratamentele alternative pentru anxietate includ metode precum Acupunctura si Ayurveda. Ambele terapii aduc simptomele de anxietate si le tin sub control prin reechilibrarea energiilor interne ale corpului. Aceste tratamente utilizeaza diferite uleiuri esentiale, cataplasme, remedii pe bază de plante şi ace sterilizate de acupunctura. Aceste tratamente alternative pentru anxietate nu numai controleaza efectele anxietatii ci, de asemenea, au capacitatea de a vindeca complet simptomele acestei tulburari.

Un alt tratament alternativ pentru anxietate este terapia cu pietre semipretioase. Se crede că pietrele au proprietăţi care pot corecta dezechilibrele din organism. Fiecare piatră preţioasă care este utilizata în acest tratament are proprietăţi de vindecare. Echilibrul poate fi realizat prin plasarea unei pietre preţioase într-un anumit punct pe corpul persoanei afectate. Alte tratamente pentru anxietate includ Tai Chi, yoga, terapia prin dans, terapia cognitiva, terapia comportamentală şi multe altele.

Remediu naturist pentru anxietate cu produse Calivita

  • Stresul care ne preseaza zi de zi si efectele acestuia, precum despresia si anxietatea, pot fi reduse prin suplimentarea cu Rhodiolin - un supliment nutritional pe baza de plante adaptogene si zic, cu proprietati de calmare si eliminare a anxietatii.
  • Tulburarile si intreruperile de somn sau de ritm biologic, datorate stresului si anxietatii pot fi reduse sau eliminate prin suplimentarea cu Melatonin – un supliment nutritional pe baza de melatonina, un hormon care este secretat in mod natural de catre organism.
  • Gama de vitamine B cu eliminare prelungita din compozitia suplimentului nutritional Mega B-Complex este de ajutor in caz de stres, despresie, anxietate si tensiune nervoasa.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Anxietate

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Rhodiolin161.00 Ron2-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolin contine rhodiola rosea, o planta cu efect adaptogen, care previne si trateaza anxietatea de orice natura. Reduce efectele negative ale stresului asupra organismului, intareste psihicul si previne depresia.
2. Melatonin99.98 Ron0-0-1180 tablete = 14.4 gDetalii Produs
Melatonin ajuta la restabilirea nivelului de melatonina, hormonul somnului. Anxietatea este o conditie care perturba ritmul biologic si creaza insomnii. De asemenea, lipsa somnului din diverse alte motive poate conduce la stari anxioase.
3. Mega B-Complex193.00 Ron1-0-0100 tablete = 230 gDetalii Produs
Mega B-Complex este un complex de B-uri in forma naturala, ce asigura sanatatea creierului, muschilor si a sistemului nervos. Carenta acestor vitamine conduce la stari depresive, anxietate, nervozitate si alte tulburari psihice.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

O stare emotionala caracterizata prin teama generalizata si agitatie, aspecte care domina viata pacientului. Simptomele pot include si tremor, nod in gat si tulburari ale somnului.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Anxietate

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 6 + 1

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.