Fertilitate

Descriere Remediu Naturist

 

Fertilitatea este capacitatea naturală de a produceo sarcina. Ca o măsură, "rata fertilității" este numărul de copii născuți pe cuplu, persoană sau populație. Fertilitatea diferă de fecunditate, care este definită ca potențialul de reproducere (influențată de producția gameților, fertilizare și care duce o sarcină la termen). O lipsa de fecunditate este numita sterilitate.

Fertilitatea la om depinde de factori de nutriție, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viață și emoții.

Stimularea sanselor de a ramane insarcinata

Oamenii sunt printre cele mai puțin fertile din orice specie de pe pământ. Sarcina este rezultatul unei combinații complexe de factori și evenimente. Când un cuplu încearca să aibă un copil, sansele de conceptie, în orice lună de la contactul sexual neprotejat sunt doar de 20%. Pentru femeile in varsta de 40, sansele se reduc la 5%. In momentul în care sarcina nu se intampla imediat, s-ar putea simti o stare de anxietate târâtoare. Și totuși, este un motiv suficient pentru optimism!

 

Iata cateva sugestii pentru a maximiza sansele de a concepe:

 

  • Imbunătățirea stilului de viata. Revizuirea starii de fitness si dietei.
  • Planificarea celui mai bun timp pentru conceptie.
  • Verificarea istoricului medical, pentru a fi sigur că nu exista o problema mai veche.
  • Construirea propriului plan de conceptie personală.

 

Pentru unele cupluri, conceperea unui copil este relativ simplă. Alții ar putea avea nevoie de câțiva pași suplimentari pentru a ajunge la scopul lor final. Dacă nu ați conceput dupa 12 luni de incercari, (sau șase luni, dacă aveti 35 de ani sau mai mult) luati în considerare o vizita la medic. Medicul vă va sfătui dacă aveti nevoie de ajutor.

 

Protejați-va fertilitatea

 

Vârsta este un factor important atunci când vine vorba de a ramane insarcinata, mai ales pentru femei, dar toată lumea poate ajuta la protejarea fertilitatii lor. Dacă sunteți in încercarea de a concepe, puteți afla cum să vă acordati cea mai bună șansă de a obține o sarcina.

 

Chiar daca copiii sunt ultimul lucru pe care il aveti in minte in acest moment, puteți lua măsuri pentru a ajuta la mentinerea fertilitatii pentru mai tarziu, cand va fi cazul.

 

Varsta si fertilitatea

 

  • Cand vine vorba de fertilitate, vârsta conteaza. Mulți oameni in ziua de azi aștepta mai mult timp pana cand decid ca vor sa aiba copii. Insa fertilitatea scade de-a lungul timpului, și ar trebui să ia în considerare acest lucru, dacă au de gând să aibă copii mai târziu.

 

  • Atât femeile, cât și bărbații se afla in cea mai buna perioada fertila in prima parte a anilor douăzeci. La femei, fertilitatea scade mai repede cu vârsta. Acest declin devine rapid după vârsta de 35 de ani. Acest lucru are un număr de cauze, dar mai ales scăderea calității ouălor eliberate de către ovare.

 

  • Aproximativ o treime dintre cuplurile in care femeia este de peste 35 de ani au probleme de fertilitate. Acest lucru se ridică  la două treimi atunci când femeia are o varsta de peste 40 de ani.

 

  • Femeile peste 35 de ani prezinta, de asemenea, o probabilitate mai mica de a deveni gravide ca urmare a tratamentelor de fertilitate, și sunt mai susceptibile de a avea un avort spontan în cazul în care rămân gravide.

 

  • Fertilitatea bărbaților scade progresiv de la varsta de 40 de ani, dar cei mai multi barbati sunt capabili sa devina parinti si la 50 de ani sau mai tarziu.

 

O buna sanatate pentru o buna fertilitate

 

Alți factori afectează, de asemenea, fertilitatea. Dar, în multe cazuri, puteți lua măsuri pentru a ajuta la protejarea acestei.

 

  • Evitați BTS.Infecțiile cu transmitere sexuală, cum ar fi Chlamydia si gonoreea, pot deteriora tuburile falopiene la femei, care pot face mai dificil procesul de a deveni gravidă. Dacă credeți că ați putea fi contractat o BTS, mergeți la medicul de familie sau la o clinica de sanatate sexuala. Aflați mai multe despre BTS.

 

  • Nu fumați.Fumatul poate afecta atât fertilitatea unei  femei cat si a unui barbat. Pentru femei, renunțarea la fumat inainte de sarcina este o decizie înțeleapta, sugerează experții, deoarece fumatul in timpul sarcinii a fost demonstrat ca poate stimula riscul de avort spontan.Femeile care fumeaza 20 de țigări pe zi experimenteaza menopauza, în medie, cu doi ani mai devreme. Barbatii care fumeaza risc o deteriorare a spermei lor.

 

Greutatea corpului afecteaza fertilitatea

 

O greutate corporala sanatoasa este importanta inainte de sarcina. O femeie subponderala poate avea dificultati in a concepe. Obezitatea poate, de asemenea, cauza probleme cu conceperea mai ales dacă femeia sufera de sindromul ovarului polichistic. Femeile care sunt obeze in timpul sarcinii prezinta, de asemenea, un risc crescut de complicatii in timpul sarcinii, la naștere și în cele câteva zile după naștere.

 

Gama de greutatea ideala este de obicei calculata cu ajutorul indicelui de masa corporala (IMC). Un IMC intre 18.5 - 25 este o greutate sanatoasa pentru majoritatea oamenilor și asociata cu riscuri relativ mici. Pentru persoanele cu un IMC peste 30, chiar si o pierdere in greutate mică poate crește foarte mult capacitatea de a concepe și de a avea o sarcina sanatoasa. Luati măsuri, fie pentru a pierde sau câștiga în greutate într-un mod rațional înainte de a rămâne gravidă. Dieta Crash nu este buna pentru sanatate, și limitarea gamei de alimente ar putea epuiza magazinele nutritive. Dacă sunteți îngrijorate cu privire la greutatea corporala, ați putea găsi util să discutați cu medicul dumneavoastră pentru mai multe sfaturi.

 

Greutatea partenerului

 

O dieta sanatoasa si mentinerea unei greutati corporale normale este importanta pentru barbatii care isi doresc sa devina tati, de asemenea. S-au efectuat multe studii cu privire la substanțe nutritive specifice, cum ar fi zinc ulsi seleniul si calitatea spermei masculine. Mesajele cheie pentru barbati sunt:

 

  • Mentinerea unei greutati normale pentru inaltime prin consumul rațional de alimente și exercitare în mod regulat.

 

  • Urmarea principiilor unei alimentatii sanatoase. O varietate de alimente va ajuta la asugurarea tuturor nutrienților de care care un barbat are nevoie pentru a fi fertil, cum ar fi zincul si seleniul.

 

  • Pastrasti limitele de alcool. Nu depăși trei la patru unități pe zi, în mod regulat, de preferință cu câteva zile fără alcool în fiecare săptămână.

 

Consumul de bauturi

 

Consumul de cafea prea multa sau prea mult alcool poate afecta fertilitatea unei femei, spune Societatea Americana pentru Medicina Reproductiva. Experții spun că mai mult de cinci cesti de cafea pe zi sau echivalentul, aproximativ 500 de miligrame de cafeina, sunt asociate cu o fertilitate mai mica. Într-un alt studiu recent, cercetatorii care au monitorizat greutatea corpului, de asemenea, au monitorizat si consumul de cafeina, alcool si ceai. Acestia au descoperit că consumul de alcool mai mult de șase cești pe zi au avut un efect advers asupra fertilității.

 

Studiile privind consumul de alcool și fertilitatea femeilor au produs rezultate mixte. Dar cercetatorii suedezi au descoperit ca femeile care beau doua bauturi alcoolice pe zile-a scăzut fertilitatea cu aproape 60%. Barbatii care depășește trei - patru unități pe zi pot duce la deteriorarea spermei lor.

 

Încă o dată, moderarea este cheia, spun experții.

 

Pastrati testiculele reci

 

Testiculele unuibarbat ar trebui să fie cu unul sau doua grade mai reci decat restul corpului. Lenjeria de corp stransa, dușurile și băi calde pot ridica temperatura testiculelor.

 

Evitați substanțele chimice periculoasesi radiațiile

 

Expunerea la radiații și substanțe chimice, cum ar fi glicol ester, găsite în anumite vopsele, poate dăuna fertilității.

 

Probleme de fertilitate

 

Dacă ați fost încercarea de a concepe timp de un an sau mai mult și încă nu sunteti insarcinata, e timpul pentru a consulta medicul de familie. Acesta poate face teste pentru a identifica posibilele probleme de fertilitate, și poate oferi sfaturi cu privire la pașii următori.

 

Ce este o dieta echilibrata?

 

Cu câteva excepții, puteți continua să aveti o dieta normala, sanatoasa inainte si in timpul sarcinii. Aceasta include mese regulate și gustări, precum și un regim sensibil de alimentatie sanatoasa care conține:

 

  • O multime de carbohidratibagati in amidon - paine, orez, paste, cereale pentru micul dejun, chapattis, cușcuș și cartofi.
  • O multime de fructe si legume - cel puțin cinci porții pe zi.
  • Produse lactate cu un nivel redus de grăsime, cum ar fi lapte, iaurt, branza proaspata și brânzeturi pasteurizate.
  • Surse de proteine ​​, cum ar fi carnea de pui, pește, ouă (fierte bine), fasole si leguminoase.
  • Nu prea multe alimente bogate in grasimi si zahar.
  • Șase până la opt pahare medii de lichid in fiecare zi.
  • Foarte puțin sau deloc alcool.

 

În general, sarcina poate progresa foarte bine cu nevoia de creșteri foarte mici doar în proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale. Sistemul digestiv la femeile gravide se schimbă și devine mult mai eficient la absorbtia anumitor nutrienti. De fapt, cu doar câteva excepții, cele mai multe dintre nevoile nutritive ale sarcinii suplimentare pot fi îndeplinite printr-o dieta bine echilibrata si variata. Deci, vechea zicala "mananca pentru doi" nu înseamnă că ar trebui să se mănânce de două ori mai multă hrană.

 

Suplimente nutritive Calivita care sporesc fertilitatea

 

  • Zincul este un mineral important pentru o functie de reproducere sanatoasa. Mega Zinc, sub forma chelata pentru o absorbtie maxima, ajuta la completarea acestul element nutritiv important in alimentatie.

 

  • Uleiul de primula este boaga in acizi grasi polinesaturati, cu functii importante pentru organism. Evening Primrose Oil sprijina "sanatatea interioara" si ajuta la functionarea normala a inimii, la functionarea perfecta a articulatiilor si actioneaza ca un antioxidant eficient.

 

  • Organismul femeii are cerinte speciale. VitalWoman a fost creat special pentru a satisface aceste cerinte speciale, stimuland activitatea uterului si a ovarelor si inlaturand frigiditatea.

 

  • De asemenea, organismul unui barbat, are si el cerinte speciale. VitalMan este un supliment aqlimentar care imbunatateste performantele sexuale, are un efect benefic in caz de sterilitate si creste potenta masculina.

 

  • Panax Ginseng este un supliment alimentar cu multe beneficii pentru organism, printre care si prevenirea disfunctiilor sexuale, atat la barbati, cat si la femei.

 

  • Antixodantii si Gingko biloba din compozitia Protect 4Life au capacitatea de a mari circulatia sanguina, fiind benefica pentru stimularea potentei.

 

  • Sanatatea vaginului si viata sexuala pot fi imbunatite cu ajutorul gelului lubrifiant IntiMoments , care mentine sanatatea vaginului.

 

  • New Life acopera necesarul de vitamine, mineral si toti nutrientii de care e nevoie pentru o sarcina armonioasa.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Fertilitate

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Mega Zinc49.45 Ron1-1-0100 tablete = 55 gDetalii Produs
Zincul este un mineral esential pentru fertilitate; mentine integritatea celulelor, reface procesele metabolice si sprijina sanatatea imunitara. Functia hormonala si digestiva, de asemenea depind de acest nutrient valoros.
2. Evening Primrose Oil97.00 Ron1-0-1100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
Uleiul de primula contine acizi grasi esentiali, importanti pentru echilibrul hormonal, care atunci cand este afectat creaza probleme de fertilitate si numeroase boli si conditii, mai ales in randul femeilor.
3. VitalWoman111.00 Ron1-1-0 doar pentru femei60 tablete = 42 gDetalii Produs
Contine nutrienti importanti pentru mentinerea functiilor vitale din organismul unei femei, precum fertilitatea si sanatatea aparatului reproducator. Reface nivelul de energie, reda vitalitatea si mentine o viata sexuala activa.
4. VitalMan99.00 Ron1-1-0 doar pentru barbati60 tablete = 38,7 gDetalii Produs
Contine nutrienti importanti pentru mentinerea functiilor vitale din organismul unui barbat, precum fertilitatea si sanatatea aparatului reproducator. Reface nivelul de energie, reda vitalitatea si mentine o viata sexuala armonioasa.
5. Panax Ginseng82.00 Ron1-0-0100 tablete = 100 gDetalii Produs
Ginsengul corean este renumit pentru capacitatea sa de a reda nivelul de energie si de a mentine vitalitatea. Este o planta benefica pentru functiile metabolice, fertilitate si prevenirea disfunctiilor sexuale la femei si barbati.
6. Protect 4Life41.87 Ron1-1-090 tablete = 59 gDetalii Produs
Antioxidantii Protect 4Life au o contributie mare in mentinerea potentei si fertilitatii, datorita capacitatii de a mentine o buna circulatie sanguina la nivelul extremitatilor.
7. IntiMoments74.71 Ronaplicatii locale150 gDetalii Produs
Lubrifiantul intim pe baza de plante cu proprietati terapeutice are grija de sanatatea vaginului, reduce inflamatia, disconfortul si iritatiile, sporeste placerea sexuala, mentine elasticitatea si elimina uscaciunea vaginala.
8. New Life95.00 Ron1-0-1120 tablete = 180 gDetalii Produs
Contine nutrientii esentiali pentru o conceptie sanatoasa si o sarcina armonioasa. Pentru o buna dezvoltare a bebelusului este necesar ca echilibrul de nutrienti, mai ales acid folic, sa fie restabilit inca din perioada anterioara conceptiei.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Fertilitateaeste capacitatea naturala de a produce o sarcina. Fertilitatea la om depinde de factori de nutritie, comportament sexual, cultura, instinct, endocrinologie, calendar, economie, modul de viata si emotii. Fertilitatea difera de fecunditate, care este definita ca potentialul de reproducere. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
AmenoreeaDetalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Apetit sexual (crestere)Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire)Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
BufeuriDetalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)Detalii Afectiune
Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.
Cancer de col uterinDetalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de vezicaDetalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostataDetalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
CistitaDetalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Diuretic in afectiuni renale si de prostataDetalii Afectiune
Diureticele sunt o clasa de medicamente utilizate pentru a reduce consumul de apă și conținutul de sodiu în organism. 
FrigiditateDetalii Afectiune
Frigiditatea, altfel cunoscuta sub numele de libido scazut sau dorinta sexuala scazuta este o tulburare de sanatate frecvent intâlnita in rândul femeilor. În cele mai multe cazuri, aceasta stare stare de hipo- dorinta sexuala activa este considerata a fi temporara.
Fibrom uterin (LEIOMIOMUL)Detalii Afectiune
  Tumora benigna constituita din tesut fibros , adica din fascicule de tesut conjunctiv in mijlocul carora se afla celule, de asemenea, de natura conjunctiva. In mod obisnuit fibroamele sunt multiple. Deoarece au receptori de estrogeni , ele tind sa creasca in marime in timpul perioadei reproductive si scad in menopauza.
ImpotentaDetalii Afectiune
Impotenta, de asemenea cunoscuta sub numele de disfunctie erectila, este o problema comuna sexuala care afecteaza milioane de oameni din întreaga lume. Barbatii care sufera de impotenta se confruntă cu o incapacitate consecventa de a atinge sau de a menţine o erectie suficienta pentru a finaliza actul sexual. Impotenta este tratabila iar barbatii care sufera de aceasta afectiune pot duce o viata sexuala normala.
InfertilitateDetalii Afectiune
Exista doua categorii de baza de infertilitate - infertilitate primara si secundara. Infertilitatea primara este definita ca incapacitatea de a obtine o sarcina sau de a o duce la termen cu succes. Aceasta definitie se refera la infertilitatea femeilor care nu au dus o sarcina la termen. Infertilitatea secundara este diagnosticata atunci cand o femeie a avut anterior cel putin un copil la termen. Acesta este definita de o pierdere a capacitatii de a face acest lucru din nou, sau o scadere in capacitatea organismului de a gestiona depasirea dificultatilor anterioare.
Infectiile de tract urinarDetalii Afectiune
  O infectie a tractului urinar (ITU) este o infectie care implica rinichii, ureterele, vezica urinara sau uretra. Acestea sunt structuri prin care urina trece inainte de a fi eliminata din organism.   Uretrita – debutul este gradat iar simptomele sunt usoare. Barbatii cu uretrita se prezinta de obicei cu secretii uretrale care sunt purulente daca se datoreaza N. gonorrhoeae si albicioase mucoide daca infectia este nespecifica. Femeile se prezinta de obicei cu disurie, polakiurie si piurie.   Cistita – debutul este de obicei brusc. Cistita produce de obicei polakiurie, mictiuni imperioase si eliminarea dureroasa sau cu usturime a unor cantitati mici de urina. Nicturia asociata cu durere suprapubiana si deseori lombara joasa, este frecventa. Urina este deseori tulbure, iar hematuria ( sange in urina) macroscopica apare la aproximativ 30% din pacienti. Un pacient cu vezica neurogena sau cu cateter a demeure nu are de obicei simptome legate de vezica urinara in cazul ITU, dar se poate prezenta cu simptome si semne de pielonefrita sau cu febra neexplicata( posibil primul semn de sepsis). La varstnici ITU sunt deseori asimptomatice.   Prostatita – prostatita bacteriana acuta se cartacterizeaza prin frisoane, febra, polakiurie si senzatie imperioasa de urinare, durere perineala si lombara joasa, disurie, nicturie si uneori hematurie macroscopica. Prostata este sensibila, tumefiata focal sau difuz si indurate. Prostatita cronica este mai oculta decat prostatita acuta; pacientul se prezinta de obicei cu bacteriurie recurenta sau cu stare subfebrila cu discomfort lombar sau pelvin.
Insuficienta renala si rinichi polichisticDetalii Afectiune
In insuficienta renala acuta, functia renala se pierde rapid si poate sa apara datorita unei varietati de probleme in organism: alimentare scazuta cu sange la rinichi, deshidratarea, consumul sarac de lichide, pietre la rinichi, sau medicamente diuretice.  Insuficienta renala cronica se dezvolta in luni si ani. Cele mai frecvente cauze de insuficienta renala cronica sunt legate de: diabet zaharat, tensiune arteriala necontrolata, boala de rinichi polichistic, pietre la rinichi, boli de prostata.
Litiaza renalaDetalii Afectiune
Litiaza renala, sau pietrele la rinichi, se pot forma in tubul prin care se scurge urina de la rinichi sau in vezica urinara. Pot de diverse dimensiuni si forme. Marimea unei pietre la rinichi variaza de la un cristal microscopic, pana la dimenisunea unui cartof, chiar.
MenopauzaDetalii Afectiune
Menopauza este etapa din viata unei femei cand ciclul menstrual se opreste. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba este un proces natural din viata unei femei. Cu toate acestea, atunci cand o femeie ajunge la menopauza, ea ar putea trece printr-o etapa foarte dureroasa si debilitanta mental. De asemenea, mai multe complicatii ar putea sa apara.
Menstruatii neregulateDetalii Afectiune
Ciclul standard al unei femei dureaza 28 de zile. Pentru unele femei ar putea fi de 30, în timp ce pentru altele de 25. In cazul in care reapare menstruatia in aceeasi perioada de fiecare data, ciclul este considerat a fi regulat. Ciclu menstrual neregulat inseamna ca aceasta perioada se schimba in fiecare luna.
Ejaculare precoceDetalii Afectiune
Ejacularea persistenta sau recurenta, cu stimulare sexuala minima înainte, sau la scurt timp dupa penetrare şi înainte ca persoana sa-si doreasca. Este o conditie in care un barbat ejaculeaza frecvent mai devreme decat el sau partenera sa doresc, sau la scurt timp dupa cuplarea cu partenera sa.
AteliozaDetalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
BacteriurieDetalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
BalanitaDetalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie. 
DispareuniaDetalii Afectiune
  La femeie – durerea apare de obicei la intromisiune, dar poate aparea si inainte, in timpul si dupa actul sexual. Cauza poate fi psihologica sau traumatica (de exemplu – ruptura himenala, laceratia fursetei, arsuri ale meatului urinar). Dupa o ranire pot sa apara ulceratii superficiale dureroase. Alte cauze includ lubrefierea neadecvata, de obicei secundara unui preludiu impropriu sau insuficient; o presiune puternica asupra unei uretre sensibile in timpul coitului; intromisiune inadecvata, leziuni ale introitului datorate unor boli inflamatorii; iritatia datorata utilizarii unor prezervative nepotrivite sau inadecvat lubrifiate; reactii alergice la continutul spumelor contraceptive si a gelurilor sau a prezervativelor.   Cea mai frecventa cauza psihologica este vaginismul care este o contractie ( spasm) involuntara conditionata a muschilor vaginali inferiori provocata de dorinta inconstienta a femeii de a impiedica penetrarea. Durerea din vaginism poate impiedica intromisiunea, ceea ce duce frecvent la un mariaj neconsumat. Unele femei cu vaginism pot avea orgasm clitoridian.   La barbat – durerea la contactul sexual, atunci cand este prezenta, apare de regula in timpul coitului si rareori in timpul excitatiei. Cauzele principale sunt prostatita si leziunile neurologice. Ocazional, in absenta unei cauze clare somatice, culpabilizarea este un factor cauzal.
Enurezis la copiiDetalii Afectiune
Enurezis  este termenul medical folosit pentru desemnarea urinarii involuntare a copiilor in timpul noptii. Enurezisul este o afectiune frecvent intalnita, dar care prezinta o provocare atat pentru copii, dar si pentru parinti.
Enurezis la adultiDetalii Afectiune
Enurezis sau incontinenta urinara la adulti este o afectiune ce se caracterizeaza prin lipsa controlului asupra urinarii, in special pe timpul noptii. 
Gonoree (blenoragie)Detalii Afectiune
Numita si blenoragie, gonoreea este o infectie bacteriana contagioasa transmisa cel mai adesea prin contact sexual cu o persoana infectata. Poate fi, de asemenea, transmisa prin contact cu fluidele corporale infectate, astfel ca o mama ar putea transmite infectia la nou-născut in timpul nasterii. Infectia este usor de raspandit si apare cel mai frecvent la persoanele care au mai multi parteneri sexuali.
EndometritaDetalii Afectiune
Endometrita este o inflamatie a muscoasei endometriale a uterului care poate cauza si inflamarea trompelor uterine (salpingita), a ovarelor (oofrita) si a peritoneului (peritonita pelvina). Endometrita conduce la aparitia complicatiilor la nivelul organelor reproducatoare si a problemelor de infertilitate.
Metroragia (sangerarea intermenstruala)Detalii Afectiune
Metroragia reprezinta prezenta unor sangerari vaginale intre ciclurile menstruale. Metroragia este o afectiune des intalnita, cel putin in primii ani de debut menstrual (metroragie in timpul perioadei pubertine) si in perioada premergatoare instalarii menopauzei. 
VaricocelulDetalii Afectiune
Varicocelul desemneaza o afectiune caracterizata de marirea venelor din interiorul scrotului (sacul din piele care contine testiculele). Aceste vene se numesc plex pampiniform, iar varicocelul este asemantor cu o vena varicoasa pe care o intalnim la nivelul picioarelor. 15 din 100 de barbati au varicocel, fiind o afectiune destul de raspandita.
Chist ovarianDetalii Afectiune
Chisturile ovariene sunt mici formatiuni pline cu lichid sau cu substante semilichide care cresc in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare. Chisturile ovariene sunt, de regula, asimptomatice, insa ele pot provoca senzatie de durere la nivelul abdomenului sau a zonei pelvine.
Priapism (erectie continua)Detalii Afectiune
Priapismul este o afectiune caracterizata de o erectie prelungita si nedorita a penisului, care dureaza mai mult de 4 ore si care nu este cauzata de stimularea sexuala. 
Insuficienta ovariana primaraDetalii Afectiune
Insuficienta ovariana primara este un termen folosit de medici atunci cand ovarele unei femei inceteaza sa mai functioneze normal inainte de varsta de 40 de ani.
VaginismDetalii Afectiune
Vaginismul este o afectiune genitala caracterizata de senzatie de durere si disconfort in timpul actului sexual din cauza contractarii involuntare a muschilor vaginali. Astfel, actul sexual devine neplacut, uneori ajungandu-se chiar la imposibilitatea penetrarii. 
Cervicita (inflamatia colului uterin)Detalii Afectiune
Cervicita este o inflamatie a colului uterin, adica partea mai ingusta a uterului care se continua cu vaginul. Cervicita se manifesta prin sangerari intre perioadele de menstruatie, durere in timpul actului sexual sau a unui consult ginecologic sau secretii vaginale anormale.
Leucoree (scurgeri vaginale)Detalii Afectiune
Leucoreea este termenul medical pentru scurgerile vaginale normale, de consistenta mai groasa si lipicioase, culoare alba sau galbena, dar care nu provoaca mancarimi, durere, arsuri sau iritatii ale tesuturilor din jurul deschiderii vaginale.

0 recenzii pentru Fertilitate

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 3 + 4

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.