Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)

Despre afectiune

Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.

Reteta naturista recomandata in remedii pentru Calculi renali (impiedica formarea), nisip (eliminare)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs Naturist Pret Mod de administrare Compozitie
1. Super Soya Lecithin - 100 caps 51.48 Ron 1-1-0 100 capsule = 166 g Detalii Produs
Lecitina este de ajutor in eliminarea nisipului si previne formarea de calculi renali, fiind un supliment naturist fara riscuri pentru sanatate. Super Soya Lecithin contraindicatii: este un produs sigur, care poate fi folosit timp indelungat.
2. Stress Management B Complex 47.19 Ron 1-1-0 100 tablete = 127 g Detalii Produs
Vitaminele B sunt necesare pentru functionarea optima a metabolismului si eliminarea eficienta a reziduurilor prin urina, inclusiv a nisipului; impiedica formarea de calculi renali. Stress Management B Complex contraindicatii: este un produs sigur.
3. White Whillow 47.19 Ron 1-0-1 100 capsule = 53 g Detalii Produs
Aspirina naturala obtinuta din coaja de salcie este eficienta in combaterea hemoragiilor interne, in reducerea inflamatiei, scaderea febrei si calmarea durerilor. White Whillow contraindicatii: este un produs sigur pentru persoanele cu probleme renale.
Legenda (la "Mod de administrare"):

1-1-1 reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

 

 

Calculul renal ( denumit si piatra la rinichi) este un material dur,un mineral cristalin format în rinichi sau in tractului urinar. Pietrele la rinichi sunt o cauza comuna de sânge în urină (hematurie), şi, adesea de dureri severe în abdomen sau în zona inghinală.

Condiţia in care se formeaza pietre la rinichi este numita nefrolitiază. Conditia in care pietrele pot fi intalnite in orice locaţie în tractul urinar este menţionată ca urolitiază, iar termenul ureterolitiaza este folosit pentru a desemna pietre situate în uretere.

 

Tipuri de pietre la rinichi

 

Cristalele din urină sunt responsabile pentru pietre la rinichi. Atunci când există un dezechilibru în minerale şi sărurile găsite în urină, aceasta poate duce la formarea lor. Diferite tipuri de pietre sunt formate în funcţie de sărurile prezente în urină.

 • Pietrele de calciu: acestea sunt cele mai frecvente pietre la rinichi. 75% pana la 85% din toate cazurile de piatră la rinichi sunt pe baza de calciu. Aceste pietre sunt formate din oxalat si calciu, introduse în organism prin alimentele pe care le mâncam. Consumul excesiv de calciu şi de oxalat poate ajuta la formarea de pietre de calciu. În plus, aportul excesiv de vitamina D şi glandele paratiroide hiperactive pot provoca, de asemenea, pietre la rinichi.
 • Pietrele struvitice: aceste pietre nu sunt foarte frecvente şi se găsesc mai ales la femei. Bacteriile care cauzeaza infectii ale tractului urinar sunt responsabile pentru producţia de amoniac. Acest tip de pietre, de asemenea, cunoscut sub numele de « pietre de infecţie », se formează atunci când există amoniac excesiv în urină.
 • Pietrele din acid uric: persoanele care consuma produse din carne în exces accelereaza riscul de formare de pietre de acid uric, deoarece ingestia de carne duce la producerea de acid uric, un produs al metabolismului proteic.
 • Pietre din cistină: acestea sunt cele mai putin comune pietre şi sunt realizate din cistina, un aminoacid. Cistinuria, o afectiune ereditara, este responsabila pentru formarea de pietre din cistina.

 

Semne si simptome de pietre la rinichi

 

În timp ce unele pietre la rinichi pot sa nu produca simptome, persoanele care au pietre la rinichi raporteaza de multe ori apariţia bruscă de durere chinuitoare, crampe in zona lomabara sau laterala, zona inghinală, sau abdomen. Modificările poziţiei corpului nu elibereaza pacientul de această durere. Durerile din zona abdominala, zona inghinală, şi / sau durerile de spate de obicei cresc si descresc in severitate, caracteristică a durerii provocate de colici (durerea este uneori menţionată ca si colică renală). Durerile pot fi atat de grave incat sunt adesea însoţite de greaţă şi vărsături. Au fost descrise de multi pacienti ca cele mai profunde dureri din viaţa lor, chiar mai profunde decât durerile de naştere sau de oase rupte. Pietrele la rinichi, de asemenea, provoca sânge în urină. Daca infectia este prezenta în tractul urinar, împreună cu pietrele, pot aparea febra si frisoane. Uneori, simptome, cum ar fi dificultatile de urinare, incontinenta urinara, durerea penisului sau durerea testiculara pot să apară din cauza pietrelor la rinichi.

 

Care sunt cauzele pietrelor la rinichi?

 

Pietrele la rinichi se formeaza atunci când există o scădere a volumului de urină şi / sau un exces de substante care formează piatra în urină. Cel mai comun tip de piatră la rinichi contine calciu in combinatie cu oxalat sau fosfat. Aproximativ 75% din pietrele la rinichi sunt pietre de calciu. Alţi compuşi chimici care pot forma pietre la nivelul tractului urinar includ acidul uric, magneziul, fosfatul de amoniu şi aminoacidul cistina.

Deshidratarea datorita unui aport redus de lichide sau unui efort fizic intens fără o înlocuire adecvata de lichide creste riscul de pietre la rinichi. Obstrucţia fluxului de urină poate duce, de asemenea, la formarea de pietre. În acest sens, clima poate fi un factor de risc pentru dezvoltarea pietrelor la rinichi, deoarece locuitorii din zonele calde şi uscate sunt mult mai predispusi la deshidratare si mai sensibili la formarea de pietre.

Pietrele la rinichi pot rezulta, de asemenea, de la infecţii la nivelul tractului urinar, cunoscute ca pietre de infecţie. Anomaliile metabolice, inclusiv tulburarile mostenite ale metabolismului, pot modifica compoziţia de urina si pot creste riscul de formarea de pietre.

Un număr de condiţii diferite medicale poate duce la un risc crescut de a dezvolta pietre la rinichi:

 • Guta este caracterizata de o cantitate cronic crescuta de acid uric în sânge şi urină şi poate duce la formarea de pietre de acid uric.
 • Hipercalciuria (nivel ridicat de calciu în urină), o alta afectiune mostenita, provoacă pietre în mai mult de jumătate din cazuri. În această condiţie, prea mult calciu din alimente este absorbit şi excretat în urină, caz în care se pot forma pietre de fosfat de calciu sau pietre de oxalat de calciu.
 • Alte condiţii asociate cu un risc crescut de pietre la rinichi includ hiperparatiroidismul, bolile renale, cum ar fi acidoza tubulară renală, precum şi alte condiţii metabolice ereditare, inclusiv cistinuria şi hiperoxaluria.
 • Boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială sunt, de asemenea, asociate cu un risc crescut de a dezvolta pietre la rinichi.
 • Persoanele cu boli inflamatorii intestinale au mai multe sanse de a dezvolta pietre la rinichi.
 • Cei care au suferit intervenţii chirurgicale de by-pass intestinal sau ostomie au, de asemenea, un risc crescut de pietre la rinichi.
 • Unele medicamente cresc riscul de pietre la rinichi. Aceste medicamente includ unele diuretice care conţin calciu, antiacidele şi inhibitorul de protează - indinavir (Crixivan)- un medicament utilizat pentru tratamentul infecţiei cu HIV.
 • Factorii si practicile de dietă pot creşte riscul de formare de calculi renali la persoanele sensibile. În special, aportul insuficient de lichide predispune la deshidratare, care este un factor major de risc. Alte practici dietetice care pot creşte riscul unui individ de a forma pietre la rinichi includ un aport ridicat de proteine ​​animale, o dieta bogata in sare, consumul excesiv de zahăr, suplimentarea excesiva cu vitamina D şi consumul excesiv de oxalat, continut in alimente cum ar fi spanacul. Nivelurile scăzute de calciu pot modifica echilibrul de calciu, rezultand intr-o excretie crescuta de oxalat şi o tendinţă de a forma pietre de oxalat.

 

Cine este supus riscului de a forma pietre la rinichi?

 

Oricine poate dezvolta o piatra la rinichi, insa oamenii cu anumite boli şi condiţii sau cei care iau anumite medicamente sunt mai sensibile la dezvoltarea lor. Pietrele tractului urinar sunt mai frecvente la barbati decat la femei.

Aproximativ 20 de milioane de oameni solicita asistenţă medicală în fiecare an din cauza pietrelor la rinichi. Cele mai multe pietre urinare se dezvolta la persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani, iar cei care sunt predispusi la atacuri multiple de pietre la rinichi, de obicei, obtin primele lor pietre la rinichi in al doilea sau al treilea deceniu de viaţă. Persoanele care au avut deja mai mult de o piatra la rinichi sunt predispuse la dezvoltarea de noi pietre.

Un istoric familial de pietre la rinichi este de asemenea un factor de risc pentru dezvoltarea acestora. Pietrele la rinichi sunt mult mai frecvente la asiatici şi caucazieni decât la nativii americani, africani, sau afro-americani. Pietre de acid uric sunt mai frecvente la persoanele cu un nivel cronic crescut de acid uric în sânge (hiperuricemie).

 

Cum sunt diagnosticate pietrele la rinichi?

 

Diagnosticul de pietre la rinichi este suspectat atunci când modelul tipic de simptome este remarcat şi atunci când alte cauze posibile ale durerii sunt excluse. Testele imagistice se fac de obicei pentru a confirma diagnosticul. O scanare CT elicoidal fără material de contrast este testul cel mai frecvent pentru a detecta pietre sau obstrucţie în tractul urinar.

La femeile gravide sau cele care ar trebui sa evite expunerea la radiatii, poate fi făcuta o examinare cu ultrasunete pentru a ajuta la stabilirea diagnosticului.

 

Care este tratamentul pentru pietre la rinichi?

 

Deoarece cele mai multe pietre la rinichi la un moment dat vor trece prin ureter catre vezica urinara pe cont propriu, tratamentul este îndreptat spre controlul simptomelor. Îngrijire la domiciliu, în acest caz, include consumul de multe lichide. Ibuprofenul poate fi folosit ca un medicament anti-inflamator, dacă nu există nici o contraindicaţie pentru utilizarea acestuia. Dacă durerile sunt mai puternice, pot fi recomandate medicamente narcotice.

Există mai mulţi factori care influenţează capacitatea de trecere a unei pietre. Acestea includ extinderea de prostată, sarcina şi dimensiunea pietrei. O piatra de 4 mm are o sansa de 80% de trecere în timp ce o piatra de 5 mm are o sansa de 20%. Pietrele mai mari de 9 mm-10 mm rareori trec fara tratament specific.

Unele medicamente au fost folosite pentru a creşte rata de trecere a pietrelor la rinichi. Acestea includ blocante ale canalelor de calciu, cum ar fi nifedipina şi alfa-blocante, cum ar fi tamsulosin. Aceste medicamente pot fi prescrise pentru unele persoane care au pietre care nu trec rapid prin tractul urinar.

Pentru pietre la rinichi care nu trec de la sine, o procedura numita litotritie este adesea folosita. În această procedură sunt folosite unde de soc pentru a sparge o piatră mare în bucăţi mai mici, care pot trece apoi prin sistemul urinar

 

Remediu naturist pentru pietre la rinichi cu produse Calivita

 

- Super Soya Lecithin - Lecitina reduce riscul de formare a calculilor renali si ajuta la eliminarea nisipului.

- Stress Management B Complex – diminueaza riscul de formare a calculilor renali si stimuleaza eliminarea de nisip.

- Extractul din scorata de Salix alba din compozitia White Whillow se foloseste si pentru ameliorarea afectiunilor de ficat, rinichi si inima. Calmeaza durerile, reduce inflamatia, scade febra si combate heloragiile interne.

Afectiuni Uro Genitale - Tratamente si remedii naturiste

Alte tratamente din categoria Afectiuni Uro Genitale

Apetit sexual (crestere) Detalii Afectiune
Nevoia sau dorinta sunt repezentate de o energie psihica si emotionala asociata cu unităţi biologice instinctive, în general, echivalate cu apetitul sexual.
Avort (prevenire) Detalii Afectiune
Pierderea sarcinii inainte de saptamana 20. Majoritatea avorturilor spontane apar in primele 3 luni de sarcina, iar aproximativ 15% din sarcinile recunoscute se vor incheia printr-un avort spontan.
Bufeuri Detalii Afectiune
Bufeul este un sentiment de căldură, care se intinde in corp, si care începe şi este cel mai puternic simţit în regiunile capului şi gâtului. Bufeurile sunt un simptom comun experimentat de femei înainte de, şi în timpul fazelor timpurii ale tranziţiei in menopauza.
Cancer de col uterin Detalii Afectiune
Cancerul de col uterin este în general cauzat de HPV (virusul papilloma uman), care se transmite prin contact sexual, iar pe o perioadă de timp (care poate dura ani de zile) duce la formarea de celule canceroase.
Cancer de vezica Detalii Afectiune
Cancerul de vezica urinara se referă la formarea de celule canceroase din vezica urinara (organul care stocheaza urina). In aceasta boala celulele devin maligne si se multiplica rapid şi fără control în vezica urinara. Aceasta forma de cancer cel mai frecvent apare ca un carcinom cu celule de tranziţie sau, în termeni mai simpli, sub forma de celulele situate în captuseala interioara a organului. 
Cancer de prostata Detalii Afectiune
Cancerul de prostata este o tumora maligna (canceroasa) alcatuita din celule ale glandei prostate. În general, tumora creste lent şi rămâne limitată la nivelul glandei timp de mulţi ani. În acest timp, tumora produce simptome usoare sau nu prezinta deloc simptome si semnele exterioare (anomalii la examenul fizic).
Cistita Detalii Afectiune
Este o inflamatie a vezicii urinare manifestata prin poalakiurie (urinari frecvente) si este de obicei cauzata de o infectie  in urina.
Amenoreea Detalii Afectiune
Amenoreea este descrisa ca lipsa perioadelor menstruale la o femeie. Acesta conditie poate fi de două tipuri şi anume : amenoree primara si amenoree secundara.
Atelioza Detalii Afectiune
Atelioza - infantilism sexual, lipsa de dezvoltare sexuala, datorita lipsei hormonilor sexuali, produsi de glanda hipofiza. Se poate asocia cu nanismul hipofizar.
Bacteriurie Detalii Afectiune
Bacteriurie - prezenta bacteriilor in urina, sugestiva pentru o infectie renala, vezicala sau ureterala.
Balanita Detalii Afectiune
Inflamatie a varfului penisului, de obicei asociata cu igiena deficitara sau cu un preput stramt si care apare cel mai frecvent in copilarie.