Hernie de disc

Descriere Remediu Naturist

 

Multi pacienti cu dureri de spate, dureri de picior, sau slăbiciune a muşchilor inferiori sunt diagnosticati cu o hernie de disc. Atunci când o hernie de disc apare, perna care se află între vertebre spinarii este împinsa în afara fata de poziţia sa normală. O hernie de disc nu ar reprezenta o problemă dacă nu ar fi afectati nervii spinali, care sunt foarte aproape de marginea acestor discuri spinale.

 

Cum suntconcepute coloana vertebrala sidiscurileei?

 

Vertebrele sunt blocurile de construcţie osoasa ale coloanei vertebrale. Între fiecare dintre cele mai mari părţi  de vertebre se afla discurile. Ligamentele sunt situate in jurul coloanei vertebrale şi discuri. Coloana vertebrala are sapte vertebre în gât (vertebre cervicale), 12 vertebre la mijlocul-spatelui (vertebrele toracice), şi cinci vertebre lombare. În plus, în mijlocul feselor, sub a cincea vertebra lombara este sacrul, urmat de coccis.

Osul coloanei vertebrale este conceput astfel încât vertebrele "aranjate" împreună sa poata oferi o structură de sprijin mobil, protejând în acelaşi timp maduva spinarii (tesut nervos, care se extinde în josul coloanei vertebrale de la creier), impotriva unui prejudiciu. Fiecare vertebra are un proces spinos - o proeminenţă osoasă în spatele măduvei spinării, care protejează ţesutul cablului nervos. Vertebrele au, de asemenea, un "organism" osos puternic în faţa maduvei spinarii pentru a oferi o platformă adecvată pentru sprijinul greutăţii.

Discurile sunt plăcuţe care servesc ca "perne" între corpurile vertebrale, pentru a minimiza impactul mişcării asupra coloanei vertebrale. Fiecare disc este conceput ca o gogoaşă cu jeleu cu o componentă centrală moale (nucleul pulpos). Ligamentele sunt ţesuturi moi fibroase puternice care ataseaza ferm oasele la oase. Ligamentele ataseaza fiecare dintre vertebre şi înconjoară fiecare dintre discuri. Când ligamentele sunt rănite ca urmare a degenerarii discului, pot aparea dureri localizate în zona afectată.

 

Ce este o hernie de disc? Care este cauza?

 

Aşa cum s-a descris mai sus, fiecare disc al coloanei vertebrale este conceput mai mult ca o gogoasa cu jeleu. Atunci cand discul degenereaza datorita varstei sau unui prejudiciu, partea centrală mai moale se poate rupe (hernia), prin inelul exterior din jur (inelului fibros). Această ruptură anormala a porţiunii centrale a discului este menţionată ca o hernie de disc.

Locaţia cea mai comună pentru o hernie de disc este în discul dintre a patra si a cincea vertebra în spate. Această zonă absoarbe în mod constant impactul greutatii corpului superior, mai ales atunci când stam în picioare sau aşezati. Spatele este, de asemenea, critic implicat în mişcările corpului nostru pe tot parcursul zilei, prin răsucirea trunchiului în rotaţie dintr-o parte în alta sau prin flexie şi extensie în timpul îndoirii sau ridicarii.

 

Care sunt simptomeleuneiherniide disc?

 

Simptomele unei hernii de disc depind de nivelul exact al coloanei vertebrale în care hernia de disc apare şi dacă tesutul nervos este iritat sau nu. O hernie de disc poate sa nu provoace niciun simptom. Cu toate acestea, hernia de disc poate provoca dureri locale la nivelul coloanei vertebrale afectate.

Dacă hernia de disc este suficient de mare, tesutul discului poate apăsa presiune asupra nervilor spinali care ies din coloana vertebrala la nivelul herniei de disc. Acest lucru poate provoca dureri de fotografiere în distribuţia acelui nerv si apare de obicei pe o parte a corpului. De exemplu, o hernie de disc la nivelul dintre a patra si a cincea vertebra lombara din spate poate provoca o durere de fotografiere jos in fesă în partea din spate a coapsei şi în jos pe picior. Uneori, acest lucru este asociat cu amorţeală şi furnicături în picior. Durerea este adesea înrăutăţita în picioare şi scade in pozitia culcat.

Dacă hernia de disc este extrem de mare, ea poate apăsa pe nervii spinali pe ambele parti ale corpului. Acest lucru poate duce la dureri severe in jos in ambele extremitati inferioare. Pot fi marcate slăbiciuni in membrele inferioare şi chiar incontinenţa intestinului si vezicii urinare. Acest caz este menţionat medical ca sindromul Cauda Equina.

 

Tipuri de hernie de disc

 

De departe, cea mai mare frecvenţă a herniei de disc apare în zona lombara (de jos) a coloanei vertebrale din cauza sarcinii de greutate excepţională combinată cu o gamă largă de mişcare. O hernie de disc lombara poate provoca dureri de spate lombare, furnicături, amorţeală precum şi slăbiciune musculară în extremitatile inferioare.

O hernie de disc la nivelul coloanei vertebrale cervicale (gat) este, de asemenea, un fenomen relativ comun. Ca centru de suport, punct de pivotare pentru cap şi sursa de mai multe radacini nervoase pentru braţe şi mâini, coloana vertebrale cervicala este predispusa la deteriorarea discului.

Hernia de disc toracica este cea mai rara dintre cele trei. Cele 12 vertebre ale coloanei vertebrale cervicale sunt anexate la cutia toracica şi nu au o gama de mişcare precum coloana vertebrala cervicala sau lombara. Cu toate acestea, hernie de disc toracica este posibilă şi poate fi o cauza de dureri de spate şi trunchi.

 

Cum este diagnosticatao hernie de disc?

 

Medicul va suspecta o hernie de disc atunci cand simptomele descrise mai sus sunt prezente. Examenul neurologic poate dezvălui reflexe anormale. Adesea, durerea poate fi provocata atunci când piciorul drept este ridicat din pozitia de culcat sau aşezat. Aceasta metoda este menţionata ca "test pozitiv la ridicarea piciorului" Pot aparea senzaţii anormale în picior.

O varietate de teste de sânge sunt frecvent efectuate pentru a determina dacă există semne de inflamaţie sau infecţie. O scanare cu raze X poate indica "uzura" (degenerarea) coloanei vertebrale, insa nu poate arata statutul discurilor. Pentru a stabili dacă un disc este sau nu este herniat, se efectueaza un RMN sau o scanare CT pentru diagnostic.

O electromiograma (EMG) poate fi folosita pentru a documenta exact care nervi sunt iritati de o hernie de disc.

 

Cum se trateazao hernie de disc?

 

Ocazional, hernia de disc este întâmplător detectata atunci când un test, cum ar fi un RMN, este efectuat pentru alte motive. Daca nu sunt prezente simptome, nu este necesar niciun tratament special.

În funcţie de severitatea simptomelor, tratamentele pentru o hernie de disc includ terapie fizica, medicamente miorelaxante, medicamente pentru durere, medicamente antiinflamatoare, injectarea locala de cortizon şi operaţii chirurgicale. În orice caz, toate persoanele cu o hernie de disc ar trebui să se protejeze pentru a evita reafectarea discului. Uneori, chiar şi persoanele cu dureri relativ severe pot răspunde la măsurile conservatoare, fără a fi nevoie de intervenţie chirurgicală.

In prezent există o varietate de abordari chirurgicale pentru a trata hernia de disc. Fiecare tip de operaţiune este personalizat pentru situaţia individuală şi depinde foarte mult de starea coloanei vertebrale din jurul discului afectat. Optiunile chirurgicale includ microdiscectomia utilizând instrumente chirurgicale mici si reparatii chirurgicale deschise. Operaţia de urgenţă poate fi necesară atunci când sindromul Cauda Equina este prezent (descris mai sus).

 

Remediu naturist pentru hernie de disc cu produse Calivita

 

- Joint Protex este un supliment alimentar pe baza de  plante cu efecte terapeutice si minerale eficient in mentinerea sanatatii articulatiilor si tesuturilor conjuctive. Reduce durerile de la nivelul articulatiilor si imflamatia muschilor, imbunatateste functiile articulatiilor si circulatia sangvina, reda mobilitatea si flexibilitatea acestora.

- Consumul de acizi grasi Omega 3 este recomandat in tratamentul durerilor si inflamatiilor cronice( afectiuni reumatice).

- Strong Bones 100 mentine sanatatea si puterea oaselor printr-o formula cu o concentratie optima de calciu si magneziu, intr-un raport de 2 :1.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Hernie de disc

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Joint Protex166.00 Ron2-2-290 tableteDetalii Produs
Plantele si mineralele din compozitia Joint Protex contribuie la mentinerea starii de sanatate a articulatiilor, reduce durerea la nivel articular si inflamatia la nivelul muschular, in timp ce reda functia, flexibilitatea si mobilitatea articulara.
2. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi Omega 3 sunt benefici in reducerea inflamatiei din intreg organismul, fiind de ajutor in calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor cronice provocate de conditii reumatice.
3. Strong Bones 10068.26 Ron1-0-1100 capsule = 128 gDetalii Produs
O concetratie optima de calciu si magneziu de 2:1 contribuie la mentinerea sanatatii oaselor, muschilor, dar si la buna circulatie sanguina. Previne slabirea si deformarea osoasa, impiedicand astfel probleme care pot aparea in timp la acest nivel.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Fiecare disc al coloanei vertebrale arata ca o gogoasa cu jeleu. Atunci cand discul degenereaza datorita varstei sau unui prejudiciu, partea centrala mai moale se poate rupe (hernia), prin inelul exterior din jur (inelului fibros). Aceasta ruptura anormala a portiunii centrale a discului este mentionata ca o hernie de disc.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
slabiciune musculara
durere resimtita la nivelul spatelui, umerilor, picioarelor
amorteli sau senzatie de intepaturi la nivelul manilor si picioarelor
Arteriopatie obliterantaDetalii Afectiune
Arteriopatia obliterana este rezultatul dezvoltarii leziunilor aterosclerotice care obstructioneaza in mod progresiv lumenul arterelor si blocheaza vascularizarea distala.
Artrita de tip uric, gutaDetalii Afectiune
Artrita cronica sau acuta recurenta a articulatiilor periferice, datorata depozitarii in jurul articulatiilor si tendoanelor a cristalelor de urat monosodic, in conditiile hiperuricemiei plasmatice.
Lumbago - LombosciaticaDetalii Afectiune
Lumbago este o afectiune lombara cel mai adesea cauzata de supra solicitarea muschilor din partea de jos a spatelui datorita unei  indoiri sau rasuciri bruste sau datorita unei tehnici de ridicare necorespunzatoare atunci cand este vorba despre obiecte grele. Uneori, tensiunea musculara nu poate fi simtita imediat si poate sa apara treptat, pe masura ce zona se incordeaza.
Dureri de picioare (grele, obosite)Detalii Afectiune
Durerile la nivelul picioarelor sunt rezultatul uneia sau mai multora dintre cauzele traumatice si non-traumatice care duc la inflamarea tesutului, ce afectează oasele, muschii, tendoanele, ligamentele, articulatiile, vasele de sange, nervii si pielea. Unele boli de spate pot provoca, de asemenea, durere care poate radia la picioare. 
Artrita reumatoidaDetalii Afectiune
Artrita reumatoida este o boala imflamatorie cronica a invelisului sinovial (care produce lichidul articular lubrifiant) al articulatiilor si tecilor tendinoase. 
Artropatie psoriazicaDetalii Afectiune
Artropatia psoriazica este o forma de artrita (inflamatie articulara) dureroasa care apare la un mic procent de pacienti cu psoriazis.
ArtrozaDetalii Afectiune
Artroza este o artropatie cu deteriorarea cartilajului hialin articular, caracterizata prin pierderea acestuia si hipertrofia osoasa, cu formarea de osteofite.                                                                                             
Boala Articulara (osteoartrita hipertrofica; artroza)Detalii Afectiune
Este o artropatie cu deteriorarea cartilajului hialin articular, caracterizata prin pierderea acestuia si hipertrofia osoasa, cu formarea de osteofite.
CoxartrozaDetalii Afectiune
Coxartroza este o boala degenerativa care duce la distrugerea articulaţiilor şoldului, mai precis, la nivelul articulatiei coxofemurale; ea poate apărea in una sau in ambele parti.
Sindromul Reiter (artrita reactiva)Detalii Afectiune
Sindromul Reiter, cunoscut si ca artrita reactiva, este o forma cronica de artrita inflamatorie dezvoltata ca raspuns la o infectie si caracterizata de aparitia a trei afectiuni: artrita, inflamatia oculara (conjunctivita) si inflamatia aparatului reproducator, urinar sau gastrointestinal.
Platfus (picior plat)Detalii Afectiune
Platfusul, cunoscut si sub denumirea de "picior plat" reprezinta o deformatie dureroasa a boltii plantare a piciorului (concavitatea talpii) care apar ca urmare a deteriorarii tesuturilor moi din arcada talpii.  

0 recenzii pentru Hernie de disc

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 7 + 9

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.